Liga Mistrzów (zbiorczy) - Strona 149

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Najlepszy zwycięzca LM w historii?

PSG 2025
2
10%
Real 2016/2017/2018
3
15%
Real 2014
0
Brak głosów
Bayern 2013
6
30%
Bayern 2020
2
10%
Barcelona 2009
0
Brak głosów
Barcelona 2011
0
Brak głosów
Barcelona 2015
3
15%
Juventus 1996
0
Brak głosów
Marsylia 1993
1
5%
Inny
3
15%
Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 30 sie 2007, 10:52

czeher pisze:Wymieniasz Rui Coste, tylko ze on akurat moze przez wieksza czesc sezonu leczyc kontuzje
Hehe - powalający argument. Każdy może złapać kontuzje.
czeher pisze:wagi daje taki oto przyklad wielkich talentow ktorzy nie dali rady ogolnie w Europie czy w 1roku
Tacy piłkarze jak Riquelme, Gago czy Robinho zostali od razu rzuceni na głęboką wodę. Benfica i liga portugalska to jest miejsce w sam raz do rozwoju młodych talentów. Ja wymienię Ci przykłady Lucho Gonzaleza, Andersona czy Diego.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 30 sie 2007, 10:56

Rzeczywiście pojedynki z Sevilla stałyby na świetnym, światowym poziomie. Dlaczego więc nie wymieniłem ich na swojej 'liście życzeń'? Powód jest prosty- Sevilli może nam sprawić spore problemy. Drugi rok z rzędy wygrali Puchar UEFA, kolejny rok z rzędu bardzo dobrze spisywali się w La Liga sprawiając kłopoty pozornie lepszym drużynom. Chociaż z drugiej strony przydałby się również taki 'dreszczowiec' :wink: .

Awatar użytkownika
Sir Keano
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sir Keano » 30 sie 2007, 11:02

Dla Manchesteru chciałbym żeby znowu wpadli na Celtic i wszytkie mecze w tv :wink:
Pewnie większość forum marzy o Celticu w grupie ze swoim ulubieńcami.

Tak na poważnie :
1. Man Utd- wiadomo

2.Benfica>>zdecydowanie najsłabszy zespół drugiego koszyczka

3.Steua >> słabsi niż w zeszłym roku więc nie powinno być z nimi problemu

4. koszyk prezentuję się na prawdę okazale wszyscy mogą sprawić niespodziankę ... niestety nie wiem jak prezentują się zespoły ale chciałbym aby z tego koszyka trafił się jakiś grający otwartą piłkę tzn. ofensywną bardziej mecz zyskuje wtedy na atrakcyjności oraz paradoksalnie dla takiej ekipy jak United jest łatwiejszy gdyż nie muszą zmagać się z "Częstochową".

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 30 sie 2007, 11:27

czeher pisze:tak jak z Realem poltorej roku temu
Nie. Dziwne, że ciągle wracasz do tego meczu. Dziwne, ze znienawidziłeś Arsenal po tym meczu, a nie Real. To oni wtopili, nie my :lol: Ale twoje prawo. Co do stylu.... tym razem byłby to mecz grupowy, wiec nie musielibyśmy grac defensywnie, aby "przejśc" rywala. Ten mecz nie decydowałby o naszym być albo nie być w LM, wiec spokojnie moglibyśmy grać swoje. Jesli myślisz, ze Arsenal cały czas gra tak, jak zagrał w meczu z Realem w fazie pucharowej LM, to się grubo mylisz. Arsenal z reguły gra futbol ofensywny i podejrzewam, że w meczu z Sevillą [w grupie] byłoby podobnie.

Oczywiscie nie byłby to spacerek dla Arsenalu. Jak Róza wspomniał - w ostatnich latach wymiatają. Niemniej jednak chciałbym zobaczyć mecz obu drużyn. Lepiej w grupie, niż w fazie pucharowej.
Chciałbym jakies emocje już w grupie, 2 lata temu mieliśmy najsłabsza grupe - wygraliśmy wszystko, aż do ostatniego meczu, gdzie już awans mieliśmy zapewniony. Sezon później [czyli rok temu] mielismy odrobine silniejszą grupe, ale forma już nie była ta. Teraz będzie ktoś silniejszy, to i gra powinna inaczej wyglądać. Nie chce łatwej grupy, jak Sir Keano dla ManU. Co to za emocje ? Pogrom widziałem w kwalifikacjach: Arsenal - Sparta 5:0. Teraz pora na trudniejszych rywali.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 30 sie 2007, 11:40

Emocji podczas meczu swojego klubu chce chyba prawie każdy kibic (piszę prawie każdy z uwagi na kibiców Chelsea :P ), ale trzeba również brać pod uwagę ryzyko które towarzyszy podczas gry z tymi najlepszymi. A Sevilla w tym momencie IMO należy już do światowej czołówki. Nie chcę tutaj wypisywać jakiś czarnych teorii że od razu nie awansujemy, bo taka wpadka miejsca mieć po prostu nie może, ale ja po prostu nie chcę wpaść w bagno :P . Trzeba również wziąć pod uwagę ile tak naprawdę sił będziemy mogli włożyć w tę fazę grupową :roll: . Chapions League swoją drogą a Premiership swoją? Tak się niestety nie da :wink: .

Awatar użytkownika
davciol
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: davciol » 30 sie 2007, 12:04

A ja bym chcial taka grupe:

Koszyk 1: Liverpool FC
Koszyk 2: Benfica Lizbona
Koszyk 3: Lazio Rzym
Koszyk 4: Fenerbahce Stambuł

I jedna z Manchesterem:

Koszyk 1: Manchester United
Koszyk 2: Olympique Lyon
Koszyk 3: Celtic Glasgow
Koszyk 4: Szachtar Donieck

:D
Ostatnio zmieniony 30 sie 2007, 12:05 przez davciol, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 30 sie 2007, 12:04

Ale bez przesady. Nie wierzysz w naszych ?
Nawet jakbyśmy w takim dwumeczu z Sevillą zdobyli tylko 1 pkt, to przecież są jeszcze mecze z drużynami z 3 i 4 koszyka.

Jakby nie udało się z nimi spotkać w grupie, to moze chociaz finał :D

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 30 sie 2007, 12:15

Nie o to mi chodzi fieldy. Chodzi mi po prostu o rozkład sił. Nie możemy sobie pozwolić póki co na 'walkę o śmierć i życie'. Zwłaszcza jeśli weźmiemy pod uwagę naszą nie najciekawszą sytuację kadrową :wink: .

Ale w finale- czemu nie :D .

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 30 sie 2007, 12:22

No to i ja przedstawie swoje preferencje, dotyczace losowania :wink: Jesli chodzi o drugi koszyk, chcialbym przede wszystkim uniknac Lyonu. Gralismy z nimi w grupie przez ostatnie 2 lata (i na dobre nam to raczej nie wychodzilo). Wystarczy :wink: Osobiscie preferuje FC Porto. Ciekaw jestem jak wypadlby Pepe na tle swoich bylych kolegow. Jesli chodzi o 3 koszyk, wolalbym uniknac CSKA. Chetnie natomiast zobaczylbym w naszej grupie Olympique Marsylia. Czwarta grupa... Cos mi mowi, ze mozemy trafic na jeden z zespolow, z ktorymi sie juz spotykalismy, czyli na kogos z trojki Olimpiakos, Dynamo, Rosenborg. Wolalbym jednak Slavie Praga :wink:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 30 sie 2007, 12:23

RóżA pisze:Nie możemy sobie pozwolić póki co na 'walkę o śmierć i życie'.
W moim przekonaniu nie byłaby to walka o zycie. Taka walka miałaby miejscie właśnie w fazie pucharowej, bo wtedy trzeba wygrać. W grupie po prostu byśmy z nimi zagrali swoje. Kiedy grać z najlepszymi jak nie w LM ?
Co do sytuacji kadrowej, dobrze wiesz że za pół roku wcale może nie być lepiej. Ba - patrząc w przeszłość jestem przekonany, że bedzie tak samo źle, albo i gorzej.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 30 sie 2007, 12:35

fieldy pisze:W moim przekonaniu nie byłaby to walka o zycie.
Załóżmy że w spotkaniach z Sevillą ugraliśmy zaledwie jeden punkcik. W takim przypadku walka z pozostałymi zespołami w grupie wymagałaby nie tylko większego zaangażowania ale po prostu podstawowego składu. A przecież do tej pory Arsene lubował się w różnego rodzaju eksperymentach w fazie grupowej...
fieldy pisze:Co do sytuacji kadrowej, dobrze wiesz że za pół roku wcale może nie być lepiej.
Po prostu jestem optymistą :P .

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 30 sie 2007, 12:36

RóżA pisze:Od razu zaznaczam (specjalnie dla czehera), że nie oczekuję zwycięstwa w tych rozgrywkach. Ale półfinał jest już jak najbardziej w naszym zasięgu
Jakby tak sie przypatrywac to dla polowy zespolow polfinal jest w zasiegu :wink:
Osobiscie mam nadizeje ze bedziecie miec problemy z wyjsciem z grupy :D Ale oficjalnie to oglosze po losowaniu :P

Juz nie moge sie doczekac rozstrzygneicia, kto z kim i jaka pierwsza kolejka - tak wlasnie patrze i wychodzi na to ze 1kolejki nie zobacze bo bede w Spale - chyba ze tam beda godne warunki :P

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 30 sie 2007, 12:37

Tak, tak to zabawa i niezaleznie na kogo się trafi trzeba będzie zagrać. Ale tez sie pobawię. Przedstawie wersje soft.

2 koszyk - Benfica, Werder. Choć reważ z Valencią to fajna perspektywa i możłiwość napinki (nie bierze się drewna do lasu; 4 PISAKK :P)

3 koszyk - Steaua, Celtic (chyba najbardziej oczekiwanu klub ze względu na TVP)

4 koszyk - Rosenborg

Oczywiscie przyjmuje każdą wersje bez żalu na klatę, a nawet ją połknę. To jest Liga Mistrzów tu chcąc wygrać cokolwiek trzeba mierzyć sie z najlepszymi.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 30 sie 2007, 12:41

RóżA pisze:Załóżmy że w spotkaniach z Sevillą ugraliśmy zaledwie jeden punkcik. W takim przypadku walka z pozostałymi zespołami w grupie wymagałaby nie tylko większego zaangażowania ale po prostu podstawowego składu.
chyba troche źle to wykombinowałeś. Przecież nawet jak wylosujemy Seville, to nie zagramy z nimi w 2 pierwszych meczach :P Wiec zaczniemy z jakimiś "kelnerami" :P na luzie - bo nie bedziemy wiedzieli że z Sevillą pójdzie nam tak źle ... a przeciez nie założymy od razu, ze pójdzie źle - bo jestes optymistą co zazanczyłeś wyżej :lol: poczekajmy z tymi rozważaniami jeszcze troche. Do 18:30 :]

czeher pisze:Osobiscie mam nadizeje ze bedziecie miec problemy z wyjsciem z grupy
tylko, że wtedy Arsenal będzie grał juz tylko na jednym froncie - jeszcze wygra ligę i dopiero bedzie katasfrofa :D

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 30 sie 2007, 12:49

Powinienem sobie opatentować moją napinkę do Pisakka :P
Po co Valencia kupiła Zigicia? Nie dowozi się drewna do lasu :lol: :P

Tymczasem jak już piszemy listy do Świętego Mikołaja to i ja się przyłączę.

Z drugiego koszyka chciałbym uniknąć przede wszystkim Sevilli. Potem Valencii no i w sumie Lyonu. Dobre by było PSV albo Benfica.
Z trzeciego koszyka nie chcę CSKA. Wolę Celtic albo Steaue.
Czwarty koszyk jest dziwny. Trudne wyjazdy w dzikie tereny. Nie wiem kogo najlepiej uniknąć (Rangersów chyba mimo wszystko), ale wiem, że byłbym względnie zadowolony z Besiktasu a najlepiej to jakbyśmy dostali Slavię.

Pragnę jednocześnie dodać, że nikogo się nie boimy i mogą nam nawet rozlosować grupę z samego pierwszego koszyka :lol2:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”