Post Wyświetl pojedynczy post autor: DORIAN » 24 wrz 2007, 21:20
DORIAN
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 24 wrz 2007, 21:23
o juz chyba ban bedzie...DORIAN pisze:przynajmniej gra sie w Lm lole,zazdrosc przemawia...jak dobrze pojdzie i sie postaracie to moze w pucharze Uefa zagracie :*
ossy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 24 wrz 2007, 21:26
arek_ahig pisze:A więc rozumiem, że wedle twojej opinii, w świetle obowiązujących przepisów pikarskich wynik meczu nie został wypaczony? Dla mnie oczywistym jest, że gdyby bramka ze spalonego padła dla Juventusu, podniosłyby sie głosy zaciekłych kibiców calcio, jak to temu złemu Juventusowi po raz kolejny pomaga sędzia. Ale, że pech sprawił, iż uznano nieprawidłowo zdobytego gola dla Romy, to właściwie nic wielkiego się nie stało. Nie rozumiem tych olbrzymich pokładów hipokryzji, bo przecież trudno kwestionować, nieprawidłowośc tej bramki, a tym samym wypaczenie wyniku.
Zico wyjasnil ci o co chodzi bo nie mogles jakos do tego dojsc.Chlopaczek pisze:Karny moim zdaniem sluszny.Spalonego przy golu Tottiego nie widzialem podczas ogladania spotkania ani na powtorkach jakie udostepnil nam realizator tego meczu.
Dopiero na obrazie z innych karmer to widac.
Chlopaczek
Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 24 wrz 2007, 21:38
Czekaj, czekaj a czy przypadkiem Milan również nie był zamieszany w ta aferę, czy tak dla zabawy nałożono na nich ujemne pkt i odebrano pkt za wczesniejszy sezon?Chlopaczek pisze:Moze wynik zostal wypaczony.Na szczescie teraz mam prawo wierzyc ze wyniki sedziowie wypaczaja dlatego ze sa tylko ludzmi i moga wszystkich rzeczy nie widziec (dlatego miedzy innymi w poprzednim sezonie w ktory spedziliscie w Serie B nie bylo na forum jakis wiekszych klotni o decyzje sedziowskie a kibice Milanu ostatnio przeszli do porzadku dziennego po golu Maccarone ze spalonego i nie darli szat krzyczac "wypaczyl wypaczyl") a nie jak dwa lata temu i jeszcze wczesniej nie widzieli bo widziec nie chcieli.
arek_ahig
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 24 wrz 2007, 21:39
Sawyer
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 24 wrz 2007, 21:49
Chlopaczek
Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 24 wrz 2007, 21:57
Złe słowo, ONIChlopaczek pisze:coscie robili.
arek_ahig
Post Wyświetl pojedynczy post autor: DORIAN » 24 wrz 2007, 23:07
DORIAN
Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 24 wrz 2007, 23:23
(L)oczkerson
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 24 wrz 2007, 23:24
Trzy, sędzia pomylił się trzy razy jak już tak wchodzimy w szczegóły- raz w I poł przy akcji Mexesa chyba, i 2 razy w krótkim odstępie czasu przy akcjach Giulego.maciek_88 pisze:raz czy 2 pomylił się w spalonych
Sędzia mylił się w obie strony więc nie wiem po co się tak trzęsiesz z decyzji na niekorzyść Juve a szczególnie z tego spalonego którego jak napisałem nikt nie widział a dopiero zauważono go po wnikliwej analizie po spotkaniu. Więc jakim cudem skoro początkowo kamery tego nie wykryły miał to zauważyć sędzia skoro on i tak ma problemy ze wzrokiem?arek_ahig pisze:Z drugiej strony nie potrafią dostrzec ewidentnych decyzji krzywdzących klub z Turynu, które nawet zniedołężniały starzec byłby w stanie zauważyć. Trochę obiektywizmu.
Wrócę do przeszłości choć tego robić nie lubię - było minęło i ja bym to głęboko zakopał. Ale nie, no to nie. Nie widzisz tu różnicy? To Juve czy Roma dała swoim zachowaniem w przeszłości podstawy do takich insynuacji w tym sezonie? Dlaczego jakby np MU strzeliło bramkę ze spalonego nikt by nie zasugerował że mecz został sprzedany? Nadal nie widzisz różnicy?arek_ahig pisze:Dla mnie oczywistym jest, że gdyby bramka ze spalonego padła dla Juventusu, podniosłyby sie głosy zaciekłych kibiców calcio, jak to temu złemu Juventusowi po raz kolejny pomaga sędzia. Ale, że pech sprawił, iż uznano nieprawidłowo zdobytego gola dla Romy, to właściwie nic wielkiego się nie stało.
Yukasz
Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 25 wrz 2007, 0:18
O czym Ty mowisz?!Yukasz pisze: Sędzia mylił się w obie strony więc nie wiem po co się tak trzęsiesz z decyzji na niekorzyść Juve a szczególnie z tego spalonego którego jak napisałem nikt nie widział a dopiero zauważono go po wnikliwej analizie po spotkaniu. Więc jakim cudem skoro początkowo kamery tego nie wykryły miał to zauważyć sędzia skoro on i tak ma problemy ze wzrokiem?
Żadnej. Ale w ten sposób mozna sobie gdybac o kazdym błędzie sędziego. Powodzenia przy zachowywaniu zimnej krwi, jak Twojej druzynie w prestiżowym meczu ktos uzna nieprawidlową bramkę. Czy wtedy pomyślisz: 'byc moze to lepiej dla nas' czy tez przeklniesz sedziego na trzy pokolenia wstecz? Raczej nie to pierwsze.Yukasz pisze:Jaką masz pewność że gdyby pierwsza bramka dla Romy nie została uznana to Roma by nie wygrała meczu np 4:2 czy przegrała 0:10
I znów bredzisz. Kto pisał o sprzedanym meczu? Kto pisał, że sędzia to zrobił specjalnie?Yukasz pisze: Wrócę do przeszłości choć tego robić nie lubię - było minęło i ja bym to głęboko zakopał. Ale nie, no to nie. Nie widzisz tu różnicy? To Juve czy Roma dała swoim zachowaniem w przeszłości podstawy do takich insynuacji w tym sezonie? Dlaczego jakby np MU strzeliło bramkę ze spalonego nikt by nie zasugerował że mecz został sprzedany? Nadal nie widzisz różnicy?
venomik
Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 25 wrz 2007, 0:25
arek_ahig
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 25 wrz 2007, 0:54
Inter-Stara Dama 1:2.W sytuacji o ktorej mowisz glownym bohaterem byl Adriano i faktycznie chlopak sie zagapil.Sedzia odgwizadl niebezpieczna gre Cheilliniego i od poczatku sygnalizowal posredni.venomiq pisze:I mogę się założyć, że gdyby to bylo na korzysc Juve zaraz podnioslyby sie glosy, że to nie bylo przypadkowe. Jak w pamiętny meczu Inter - Juve 2-1 gdy Adriano (?) strzelił bramkę mimo wyraźnej sygnalizacji, że tu rzut wolny pośredni.
Chlopaczek
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 25 wrz 2007, 1:12
Nie ale jak nie puścił nawet on to a zazwyczaj w TV widzisz wszystkie błędy które popełnia sędzia to ja się nie dziwię że arbiter też tego nie widział i choćby z tego względu nie rozumiem upierania się arka że sędzia wypaczył wynik meczu. Nie zrobił tego celowo więc nie wypaczył a po prostu się pomylił a mylił się w obie strony ale w tym temacie jest mowa tylko o jednym pokrzywdzonym - o Juve.venomiq pisze:Czyli gdyby Twoim zdaniem realizator puscil te powtorke na ktorej wszystko ewidentnie widac - juz w trakcie meczu, to wszystko byloby inaczej?
Ale to ja najpierw gdybałem czy arek że mecz zakończyłby się innym wynikiem skoro w koło powtarza że wynik meczu został wypaczony, co? Ja właśnie pokazywałem że nie ma sensu roztrząsać tej sytuacji bo mecz mógłby się różnie zakończyć i dlatego tak gdybałem a wg mnie nie ma to sensu.venomiq pisze:Żadnej. Ale w ten sposób mozna sobie gdybac o kazdym błędzie sędziego.
Wiedziałbyś o tym spalonym gdyby nie analiza meczu wrzucona tu na forum po spotkaniu? I co podczas meczu kląłeś że bramka padła ze spalonego? Myślę a nawet jestem pewien że nie. Było minęło, jakoś nie roztrząsam tych spalonych co jednak jestem zmuszony robić ale jestem do tego prowokowany (venomiq pisze:Powodzenia przy zachowywaniu zimnej krwi, jak Twojej druzynie w prestiżowym meczu ktos uzna nieprawidlową bramkę.
Masz rację - jakby na to nie patrzeć stracona bramka to utrata gola, rzekłbym że zawsze a nie w większości przypadkówvenomiq pisze:Stracona bramka moze podzialac na druzyne i poderwac ja do walki. Pewnie. Jednak w zdecydowanej wiekszosci przypadkow stracona bramka to utrata gola, stawia druzyne w gorszej sytuacji.
Idź może się prześpij, daj się misiowi utulić do snu bo sam bredziszvenomiq pisze:I znów bredzisz. Kto pisał o sprzedanym meczu? Kto pisał, że sędzia to zrobił specjalnie?
arek_ahig pisze:A więc rozumiem, że wedle twojej opinii, w świetle obowiązujących przepisów pikarskich wynik meczu nie został wypaczony?
A teraz popatrz co sam napisałeśarek_ahig pisze:Nie rozumiem tych olbrzymich pokładów hipokryzji, bo przecież trudno kwestionować, nieprawidłowośc tej bramki, a tym samym wypaczenie wyniku.
Też masz wrażenie że coś tu nie gra i ktoś coś jarał?venomiq pisze:Kto pisał o sprzedanym meczu? Kto pisał, że sędzia to zrobił specjalnie?
Nikt.
Wręcz przeciwnie, Arek użył słowa: 'pech'. Bo mielismy pecha, ze ta bramka zostala uznana.
venomiq pisze:I znów bredzisz (...) Myśl trochę.
A co mnie obchodzi co ktoś pisał o waszym meczu z Interemvenomiq pisze:I mogę się założyć, że gdyby to bylo na korzysc Juve zaraz podnioslyby sie glosy, że to nie bylo przypadkowe. Jak w pamiętny meczu Inter - Juve 2-1 gdy Adriano (?) strzelił bramkę mimo wyraźnej sygnalizacji, że tu rzut wolny pośredni. Co było wówcas na stronach piłki? Co było w komentarzach interistów (także na stronach o Interze)? Że sędzia znowu ich skrzywdził, że znów sprzyjał Juve. A to było w sytuacji, która ewidentnie była prawidłowa, gdzie sędzia od samego początku trzymał rękę w górze (znak, że jest pośredni).
Więc strach myslec co by bylo gdyby pomylil sie w ten sposob na naszą korzyść.
Myśl trochę.
A kto miał mówić o waszych błędach na forumvenomiq pisze:Więc strach myslec co by bylo gdyby pomylil sie w ten sposob na naszą korzyść.
W Serie B nikt nie wspominał o błędnych karnych przeciwko nam, o bramkach rywali ze spalonego, o braku ewidentnych karnych dla nas.
Oglądałeś meczarek_ahig pisze:Ja rozumiem, że mogłyby być wątpliwości gdyby ten spalony był minimalny. Ale on był trudny do przeoczenia.
Yukasz
Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 25 wrz 2007, 1:23
Pisałem juz wcześniej, że meczu nie widziałem. Chodzi mi o to, że nie był to spalony, który łatwo przeoczyć, wiec sędzia powinien go widziec.Yukasz pisze:Oglądałeś mecz Ty go nie przeoczyłeś Jak tak to czemu nic tu nie pisałeś a w TV ten spalony przeoczyli
arek_ahig
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio