Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 149

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
37%
2
5
26%
3
1
5%
4
3
16%
Poniżej 4
3
16%
Awatar użytkownika
DORIAN
Pieniacz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DORIAN » 24 wrz 2007, 21:20

To juz sa dwie odrebne rzeczy grac i ugrac cos prawda?nie widze sensu w Twojej wypowiedzi wiec nie bede tego komentowac,ja zazdroszcze Juventusowi sedziow ktorzy sedziowali pare lat temu ich mecze :*

Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 24 wrz 2007, 21:23

DORIAN pisze:przynajmniej gra sie w Lm lole,zazdrosc przemawia...jak dobrze pojdzie i sie postaracie to moze w pucharze Uefa zagracie :*
o juz chyba ban bedzie...
ciekawi mnie tylko skad wiesz juz ze Juventus nic nie osiagnie...
jak Roma ugra cos wiecej niz PW to pogadamy...pa

za 'lole' wp nie bedzie?

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 24 wrz 2007, 21:26

arek_ahig pisze:A więc rozumiem, że wedle twojej opinii, w świetle obowiązujących przepisów pikarskich wynik meczu nie został wypaczony? Dla mnie oczywistym jest, że gdyby bramka ze spalonego padła dla Juventusu, podniosłyby sie głosy zaciekłych kibiców calcio, jak to temu złemu Juventusowi po raz kolejny pomaga sędzia. Ale, że pech sprawił, iż uznano nieprawidłowo zdobytego gola dla Romy, to właściwie nic wielkiego się nie stało. Nie rozumiem tych olbrzymich pokładów hipokryzji, bo przecież trudno kwestionować, nieprawidłowośc tej bramki, a tym samym wypaczenie wyniku.
:arrow:
Chlopaczek pisze:Karny moim zdaniem sluszny.Spalonego przy golu Tottiego nie widzialem podczas ogladania spotkania ani na powtorkach jakie udostepnil nam realizator tego meczu.
Dopiero na obrazie z innych karmer to widac.
Zico wyjasnil ci o co chodzi bo nie mogles jakos do tego dojsc.

Moze wynik zostal wypaczony.Na szczescie teraz mam prawo wierzyc ze wyniki sedziowie wypaczaja dlatego ze sa tylko ludzmi i moga wszystkich rzeczy nie widziec (dlatego miedzy innymi w poprzednim sezonie w ktory spedziliscie w Serie B nie bylo na forum jakis wiekszych klotni o decyzje sedziowskie a kibice Milanu ostatnio przeszli do porzadku dziennego po golu Maccarone ze spalonego i nie darli szat krzyczac "wypaczyl wypaczyl") a nie jak dwa lata temu i jeszcze wczesniej nie widzieli bo widziec nie chcieli.

Fanatico Bianconero
Milan to nazwa wlasna piszemy z duzej.
Masz racje my mamy LM wy nie macie.Bedziecie bardziej wypoczeci a i tak sezon skonczycie za nami.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 24 wrz 2007, 21:38

Chlopaczek pisze:Moze wynik zostal wypaczony.Na szczescie teraz mam prawo wierzyc ze wyniki sedziowie wypaczaja dlatego ze sa tylko ludzmi i moga wszystkich rzeczy nie widziec (dlatego miedzy innymi w poprzednim sezonie w ktory spedziliscie w Serie B nie bylo na forum jakis wiekszych klotni o decyzje sedziowskie a kibice Milanu ostatnio przeszli do porzadku dziennego po golu Maccarone ze spalonego i nie darli szat krzyczac "wypaczyl wypaczyl") a nie jak dwa lata temu i jeszcze wczesniej nie widzieli bo widziec nie chcieli.
Czekaj, czekaj a czy przypadkiem Milan również nie był zamieszany w ta aferę, czy tak dla zabawy nałożono na nich ujemne pkt i odebrano pkt za wczesniejszy sezon?

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 24 wrz 2007, 21:39

Nie rozumiem dlaczego w ogole wchodzicie w dyskusje z "pieniaczem", zrobił się aktywny bo Roma pierwsza w tabeli, Roma gra piach to pan pieniacz na forum nie zagląda ot kibic :roll: .

I te ":*" co to ma być to pilka.pl a nie GejKlub :?

Juventus osiagnal dobry rezultat, ale oczywiscie wszyscy na sile probuja znalesc dziure w całym. To tak jak niektorzy kibice Interu po meczu Juve-Livorno, a teraz już tacy hej do przodu nie są :lol: .

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 24 wrz 2007, 21:49

Czekaj czekaj Viola i Lazio tez byly.Zamieszani to dobre slowo.Po wysokosci kary - najmniejszej z klubow branych pod uwage - mozna z cala pewnoscia stwierdzic kto byl zamieszany a kto byl prowodyrem.

Nie sadze zeby poruszanie znowu tego tematu doprowadzilo nas do jakis nowych odkrywczych wnioskow.

U mnie macie czysta karte w tym sensie iz nie uwazam abyscie dalej robili to co przed degradacja dlatego tez bez wiekszych emocji czy oburzenia przyjalem na przyklad mocno kontrowersyjny rzut karny z waszego spotkania z Livorno.Co nie wyklucza jakis moich zlosliwych komentarzy ale przeciez jestem tylko czlowiekiem.
Ciagle za to pamietam coscie robili.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 24 wrz 2007, 21:57

Chlopaczek pisze:coscie robili.
Złe słowo, ONI :)

Awatar użytkownika
DORIAN
Pieniacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DORIAN » 24 wrz 2007, 23:07

Sawyer nalezysz do gejklubu? gratulacje,Za Roma jestem dluzej niz Ty za twoim lolklubem wiec stfu.

Nara // K.J.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 24 wrz 2007, 23:23

też sobie temat znaleźliście....
Arek, owszem sędzia sie pomylił, ale biorac pod uwagę jak sytuacja wyglądała nie miał szans się nie pomylić, rozumiem że w myśl nieomylności było to wypaczenie, ale piłka to ludzie i takie rzeczy są normą....

Naszczęście są normą :!: :!: :!:
Bo czasy kiedy takie sytuacje wynikały nie z pomyłki, a "pracy" w gabinetach mineły i teraz takie sytacje to tylko pomyłki, które można wyłapac, ale nie ma po co robić koljnych wojen jak za Calciopoli, kiedy były uzasadnione....

A i jeszcze jedno Dorian chciałeś nam coś powiedzieć :?: :?: :?:
edit:
kurcze zbanowaliście Doriana a ja dalej nie wiem po co on się tyle napisał????

używaj funkcji "zmień" // fieldy

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 24 wrz 2007, 23:24

maciek_88 pisze:raz czy 2 pomylił się w spalonych
Trzy, sędzia pomylił się trzy razy jak już tak wchodzimy w szczegóły- raz w I poł przy akcji Mexesa chyba, i 2 razy w krótkim odstępie czasu przy akcjach Giulego.
Karny był słuszny, bramka Tottiego ze spalonego ale jeszcze nie spotkałem osoby która to zauważyła podczas oglądania meczu. Realizator też tego nie widział bo by nam pokazał tego spalonego od razu. I przy tych dwóch sytuacjach nie przeczytałem też komentarza osoby która te dwie sytuacje inaczej zinterpretowała.
arek_ahig pisze:Z drugiej strony nie potrafią dostrzec ewidentnych decyzji krzywdzących klub z Turynu, które nawet zniedołężniały starzec byłby w stanie zauważyć. Trochę obiektywizmu.
Sędzia mylił się w obie strony więc nie wiem po co się tak trzęsiesz z decyzji na niekorzyść Juve a szczególnie z tego spalonego którego jak napisałem nikt nie widział a dopiero zauważono go po wnikliwej analizie po spotkaniu. Więc jakim cudem skoro początkowo kamery tego nie wykryły miał to zauważyć sędzia skoro on i tak ma problemy ze wzrokiem?
Jaką masz pewność że gdyby pierwsza bramka dla Romy nie została uznana to Roma by nie wygrała meczu np 4:2 czy przegrała 0:10 :?: Inaczej by wyglądała koncentracja zawodników Romy gdyby wynik meczu był 1:1 (liczę drugą bramkę Tottiego) bo bardzo chcieli wygrać i mogliby się nie rozluźnić jak to było w końcówce a do końca nacierać. Mogło by być też tak że Roma np by się coraz bardziej stresowała że przegrywa i mogła by wysoko przegrać więc pisanie czy też sugerowanie że ten błąd wypaczył wynik jest jak lokata. Po co tak wiercisz temat tego pierwszego gola skoro i tak to nic nie da. Jakoś o spalonych dla Romy każdy wspomniał i... no właśnie i nic poza tym a ty ciągle: spalony! Spalony! Spalony!
arek_ahig pisze:Dla mnie oczywistym jest, że gdyby bramka ze spalonego padła dla Juventusu, podniosłyby sie głosy zaciekłych kibiców calcio, jak to temu złemu Juventusowi po raz kolejny pomaga sędzia. Ale, że pech sprawił, iż uznano nieprawidłowo zdobytego gola dla Romy, to właściwie nic wielkiego się nie stało.
Wrócę do przeszłości choć tego robić nie lubię - było minęło i ja bym to głęboko zakopał. Ale nie, no to nie. Nie widzisz tu różnicy? To Juve czy Roma dała swoim zachowaniem w przeszłości podstawy do takich insynuacji w tym sezonie? Dlaczego jakby np MU strzeliło bramkę ze spalonego nikt by nie zasugerował że mecz został sprzedany? Nadal nie widzisz różnicy?

Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2136

Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 25 wrz 2007, 0:18

Yukasz pisze: Sędzia mylił się w obie strony więc nie wiem po co się tak trzęsiesz z decyzji na niekorzyść Juve a szczególnie z tego spalonego którego jak napisałem nikt nie widział a dopiero zauważono go po wnikliwej analizie po spotkaniu. Więc jakim cudem skoro początkowo kamery tego nie wykryły miał to zauważyć sędzia skoro on i tak ma problemy ze wzrokiem?
O czym Ty mowisz?!
Czyli gdyby Twoim zdaniem realizator puscil te powtorke na ktorej wszystko ewidentnie widac - juz w trakcie meczu, to wszystko byloby inaczej?
Rety, ale brednie... to są po prostu głupoty.
Spalony banalnie latwy do interpretacji, bo Totti stal pol metra za Criscito, nie stal gdzies daleko, nie stal gdzies z boku, tylko niemal idealnie za nim.
To, ze realizator nie pokazał ani razu momentu podania a jedynie samego Tottiego używasz jako argumentu?
Aż szkoda to czytać.

Yukasz pisze:Jaką masz pewność że gdyby pierwsza bramka dla Romy nie została uznana to Roma by nie wygrała meczu np 4:2 czy przegrała 0:10
Żadnej. Ale w ten sposób mozna sobie gdybac o kazdym błędzie sędziego. Powodzenia przy zachowywaniu zimnej krwi, jak Twojej druzynie w prestiżowym meczu ktos uzna nieprawidlową bramkę. Czy wtedy pomyślisz: 'byc moze to lepiej dla nas' czy tez przeklniesz sedziego na trzy pokolenia wstecz? Raczej nie to pierwsze.
Stracona bramka moze podzialac na druzyne i poderwac ja do walki. Pewnie. Jednak w zdecydowanej wiekszosci przypadkow stracona bramka to utrata gola, stawia druzyne w gorszej sytuacji.

Yukasz pisze: Wrócę do przeszłości choć tego robić nie lubię - było minęło i ja bym to głęboko zakopał. Ale nie, no to nie. Nie widzisz tu różnicy? To Juve czy Roma dała swoim zachowaniem w przeszłości podstawy do takich insynuacji w tym sezonie? Dlaczego jakby np MU strzeliło bramkę ze spalonego nikt by nie zasugerował że mecz został sprzedany? Nadal nie widzisz różnicy?
I znów bredzisz. Kto pisał o sprzedanym meczu? Kto pisał, że sędzia to zrobił specjalnie?
Nikt.
Wręcz przeciwnie, Arek użył słowa: 'pech'. Bo mielismy pecha, ze ta bramka zostala uznana. A Ty zaraz że ktoś zarzuca kupowanie.
Myśl trochę.
I mogę się założyć, że gdyby to bylo na korzysc Juve zaraz podnioslyby sie glosy, że to nie bylo przypadkowe. Jak w pamiętny meczu Inter - Juve 2-1 gdy Adriano (?) strzelił bramkę mimo wyraźnej sygnalizacji, że tu rzut wolny pośredni. Co było wówcas na stronach piłki? Co było w komentarzach interistów (także na stronach o Interze)? Że sędzia znowu ich skrzywdził, że znów sprzyjał Juve. A to było w sytuacji, która ewidentnie była prawidłowa, gdzie sędzia od samego początku trzymał rękę w górze (znak, że jest pośredni).
Więc strach myslec co by bylo gdyby pomylil sie w ten sposob na naszą korzyść.
W Serie B nikt nie wspominał o błędnych karnych przeciwko nam, o bramkach rywali ze spalonego, o braku ewidentnych karnych dla nas.
O błędach na naszą korzyść potrafił nawet głupi onet napisać.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 25 wrz 2007, 0:25

Ja rozumiem, że mogłyby być wątpliwości gdyby ten spalony był minimalny. Ale on był trudny do przeoczenia.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 25 wrz 2007, 0:54

Nie bede ingerowal w wasza wymiane zdan moze cos ciekawego sie z tego urodzi.
Tylko sprostowanie male.
venomiq pisze:I mogę się założyć, że gdyby to bylo na korzysc Juve zaraz podnioslyby sie glosy, że to nie bylo przypadkowe. Jak w pamiętny meczu Inter - Juve 2-1 gdy Adriano (?) strzelił bramkę mimo wyraźnej sygnalizacji, że tu rzut wolny pośredni.
Inter-Stara Dama 1:2.W sytuacji o ktorej mowisz glownym bohaterem byl Adriano i faktycznie chlopak sie zagapil.Sedzia odgwizadl niebezpieczna gre Cheilliniego i od poczatku sygnalizowal posredni.
Capello po strzale Adriano ironicznie kiwal palcem bo wiedzial ze gol nie zostanie uznany :lol:

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 25 wrz 2007, 1:12

venomiq pisze:Czyli gdyby Twoim zdaniem realizator puscil te powtorke na ktorej wszystko ewidentnie widac - juz w trakcie meczu, to wszystko byloby inaczej?
Nie ale jak nie puścił nawet on to a zazwyczaj w TV widzisz wszystkie błędy które popełnia sędzia to ja się nie dziwię że arbiter też tego nie widział i choćby z tego względu nie rozumiem upierania się arka że sędzia wypaczył wynik meczu. Nie zrobił tego celowo więc nie wypaczył a po prostu się pomylił a mylił się w obie strony ale w tym temacie jest mowa tylko o jednym pokrzywdzonym - o Juve.
venomiq pisze:Żadnej. Ale w ten sposób mozna sobie gdybac o kazdym błędzie sędziego.
Ale to ja najpierw gdybałem czy arek że mecz zakończyłby się innym wynikiem skoro w koło powtarza że wynik meczu został wypaczony, co? Ja właśnie pokazywałem że nie ma sensu roztrząsać tej sytuacji bo mecz mógłby się różnie zakończyć i dlatego tak gdybałem a wg mnie nie ma to sensu.
venomiq pisze:Powodzenia przy zachowywaniu zimnej krwi, jak Twojej druzynie w prestiżowym meczu ktos uzna nieprawidlową bramkę.
Wiedziałbyś o tym spalonym gdyby nie analiza meczu wrzucona tu na forum po spotkaniu? I co podczas meczu kląłeś że bramka padła ze spalonego? Myślę a nawet jestem pewien że nie. Było minęło, jakoś nie roztrząsam tych spalonych co jednak jestem zmuszony robić ale jestem do tego prowokowany ( :P ). Trochę się zdenerwowałem ja były pomyłki sędziego i tyle a tu kolejny kibic który z meczu zapamiętał tylko spalonego.
venomiq pisze:Stracona bramka moze podzialac na druzyne i poderwac ja do walki. Pewnie. Jednak w zdecydowanej wiekszosci przypadkow stracona bramka to utrata gola, stawia druzyne w gorszej sytuacji.
Masz rację - jakby na to nie patrzeć stracona bramka to utrata gola, rzekłbym że zawsze a nie w większości przypadków :lol2: Nawet nie wiem jak ci to wyjaśnić :think: Pzeprasam :cry: - to tak odnośnie wyławianie fragmentów zdań z kontekstu i widzenia co się chce zobaczyć, a to co ty stosujesz.
Chciałem arkowi uświadomić że nie można odjąć złej bramki Tottiego i powiedzieć że mecz zakończyłby się wynikiem 2:1 dla Juve bo mecz mógłby się różnie potoczyć a mam wrażenie że on tak właśnie myśli. Dlatego gdybałem ale ty jak zwykle zrozumiałeś co chciałeś.
venomiq pisze:I znów bredzisz. Kto pisał o sprzedanym meczu? Kto pisał, że sędzia to zrobił specjalnie?
Idź może się prześpij, daj się misiowi utulić do snu bo sam bredzisz :!: Gdybyś przeczytał wszystkie posty po meczu a nie pewnie tylko mój bo z twojej wypowiedzi wnioskuję że nawet czytałeś tylko to co ja pisałem a olałeś już fakt komu odpisywałem i po co - odpisywałem arkowi i jego sugestiom jakbyś nie wiedział. I gdybyś coś więcej przeczytał to byś znalazł w tym temacie fragmenty o mówieniu wypaczeniu wyniku :!: Dotarło to do ciebie w ogóle :?:

Masz bo widzę że albo jesteś leniem i nie czytałeś wszystkiego albo masz coś ze wzrokiem (zacytowane fragmenty dotyczą tylko i wyłącznie jednego posta arka, słownie: JEDNEGO) :arrow:
arek_ahig pisze:A więc rozumiem, że wedle twojej opinii, w świetle obowiązujących przepisów pikarskich wynik meczu nie został wypaczony?
arek_ahig pisze:Nie rozumiem tych olbrzymich pokładów hipokryzji, bo przecież trudno kwestionować, nieprawidłowośc tej bramki, a tym samym wypaczenie wyniku.
A teraz popatrz co sam napisałeś :arrow:
venomiq pisze:Kto pisał o sprzedanym meczu? Kto pisał, że sędzia to zrobił specjalnie?
Nikt.
Wręcz przeciwnie, Arek użył słowa: 'pech'. Bo mielismy pecha, ze ta bramka zostala uznana.
Też masz wrażenie że coś tu nie gra i ktoś coś jarał? :glass:

Jak w tej sytuacji ma się twoje zdanie:
venomiq pisze:I znów bredzisz (...) Myśl trochę.
:?:

Następnym razem proponowałbym ci zagłębienie się w temacie a nie wybranie ostatniego posta i przywalanie sie do niego o!
venomiq pisze:I mogę się założyć, że gdyby to bylo na korzysc Juve zaraz podnioslyby sie glosy, że to nie bylo przypadkowe. Jak w pamiętny meczu Inter - Juve 2-1 gdy Adriano (?) strzelił bramkę mimo wyraźnej sygnalizacji, że tu rzut wolny pośredni. Co było wówcas na stronach piłki? Co było w komentarzach interistów (także na stronach o Interze)? Że sędzia znowu ich skrzywdził, że znów sprzyjał Juve. A to było w sytuacji, która ewidentnie była prawidłowa, gdzie sędzia od samego początku trzymał rękę w górze (znak, że jest pośredni).
Więc strach myslec co by bylo gdyby pomylil sie w ten sposob na naszą korzyść.
A co mnie obchodzi co ktoś pisał o waszym meczu z Interem :?:
Zresztą jak napisałem dziwisz się ze inni wam sugerują kupowanie meczów a nie sugerują MU :?:
Myśl trochę.
venomiq pisze:Więc strach myslec co by bylo gdyby pomylil sie w ten sposob na naszą korzyść.
W Serie B nikt nie wspominał o błędnych karnych przeciwko nam, o bramkach rywali ze spalonego, o braku ewidentnych karnych dla nas.
A kto miał mówić o waszych błędach na forum :?: Kibice Frosinone, Avellino czy jakiejś Ravennay :?: We Włoszech nikt chyba wam nie zarzucał teraz ani wcześniej błędów sędziów w kontekście kupowania meczów (przynajmniej ja o nich nie pamiętam) a na forum.
arek_ahig pisze:Ja rozumiem, że mogłyby być wątpliwości gdyby ten spalony był minimalny. Ale on był trudny do przeoczenia.
Oglądałeś mecz :?: Ty go nie przeoczyłeś :?: Jak tak to czemu nic tu nie pisałeś a w TV ten spalony przeoczyli :?:

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 25 wrz 2007, 1:23

Yukasz pisze:Oglądałeś mecz Ty go nie przeoczyłeś Jak tak to czemu nic tu nie pisałeś a w TV ten spalony przeoczyli
Pisałem juz wcześniej, że meczu nie widziałem. Chodzi mi o to, że nie był to spalony, który łatwo przeoczyć, wiec sędzia powinien go widziec.
A i jeszce odnośnie tego wypaczenia wyniku. Oczywistym jest, że sędzia liniowy się pomylił w tej sytuacji. Pewnie nie zdążył z wychwyceniem tej sytuacji, bo był to cofniętny spalony (czyli po prostu Totti wracał ze spalonego). NIkt tutaj nie doszukuje się żadnych teorii spiskowych, a bynajmniej ja. Napisałem, że sędzia wypaczył wynik mecz, bo tak to jest w świetle obowiązujących przepisów piłkarskich i tyle.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”