AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1486

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 24 sie 2012, 23:00

mete pisze:Pojawiaja sie plotki, ze jezeli Pato bedzie nadal lapal kontuzje to ... rozwiazemy z nim umowe. Raczej to malo prawdopodobne, ale w Milanie mnie juz nic nie zdziwi. Bylo go sprzedac jak byla okazja...Jak calkiem inaczej moglo sie wszystko potoczyc gdyby w styczniu odszedl.
Kurde nie mogę tego przełknąć. Z drugiej strony rozwiązanie z nim kontraktu byłoby głupi ruchem bo zawsze można odkuć część tego co się na nim straciło. Wiadomo na ile będzie miał kontuzje :?:

Kaka(który nota bene może być sporym wzmocnieniem), De Jong(?) i Niang nowymi transferami. Dr lub jakiś inny forumowicz może wypowiedzieć na temat Nianga :?: Bo jakby nie FM to były to dla kompletny no name.

Warto grać Milan po kursie 1,45 zł :?:

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 24 sie 2012, 23:34

Mirek15 pisze:Warto grać Milan po kursie 1,45 zł :?:
Nie.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2259
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 24 sie 2012, 23:58

Lgds mowi ze Pato ma miec 45 dni przerwy.

Nasze prognozy mowily ze Kaczor sie polamie w drugiej kolejce,a tu niespodzianka i zrobil to przed sezonem.

Co do meczu z Doria to moim zdaniem wieksze szanse na negatywna niespodzianke dla Rossonerich anizeli pewne zyciestwo ACM.

Awatar użytkownika
Riddick
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Riddick » 25 sie 2012, 13:50

Sahin oficjalnie wypożyczony do Liverpoolu.. Wydawałoby się idealna dla nas okazja na pozyskanie ciekawego gracza ale nie.. Galliani jedzie po Kakę.
Uciekł nam już w tym mercato Balzaretti, teraz Sahin gdzie na tych pozycjach jest katastrofalna posucha a my się skupiamy na Kace żeby jakiś gwiazdor w kadrze jednak był, ehh..

Kniaź
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kniaź » 25 sie 2012, 14:34

Podobno ucieka nam też Niang (podobno przelicytował nas Everton) i EL Kadourri (będzie grał w Neapoli).

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 25 sie 2012, 20:32

Parę uwag po weekendzie:
Po pierwsze Cassano to człowiek pozbawiony honoru. Jego dzisiejsze wypowiedzi mnie w tym utwierdziły. Żenujące jest to, jak człowiek, który Milanowi zawdzięcza nie karierę, triumfy lub fortunę, ale życie, tak łatwo potrafi odciąć się od tych ludzi. A przede wszystkim od Gallianiego, który wyciągnął go z piłkarskiego dna, jakim było wygnanie z Sampdorii. Jego brednie o tym, że wina jest po stronie Milanu, można włożyć między bajki. Widać, że potwierdziły się moje wcześniejsze doniesienia - on chciał być centralną postacią, piłkarzem nieusuwalnym, a tymczasem Allegri chciał stawiać na innych. W tym świetle ta wymiana jest do przełknięcia, choć wciąż - przez finanse - z trudem.
Po drugie:
Bramkarze: Abbiati, Amelia, Gabriel (n. 59)
Obrońcy: Acerbi, Antonini, Bonera, De Sciglio, Yepes, Zapata
Pomocnicy: Boateng, Carmona (n.55), Constant, Emanuelson, Flamini, Montolivo, Nocerino, Traorè, Valoti
Napastnicy: El Shaarawy, Pazzini, Robinho.
De Sciglio jest jutro pewien występu, spodziewam się też sporo minut dla El Shaarawy'ego. Co do składu to nie wiem, czy Allegri zdecyduje się na Flaminiego czy Constanta, mam nadzieję zobaczyć w trakcie meczu obu obok Nocerino i Montolivo.
Po trzecie, chyba najważniejsze - numer dostał Vila, a odstrzelony został Mesbah: nie otrzymał nawet powołania na jutrzejsze starcie. Czytałem, że Hiszpan będzie pauzował dwa miesiące, więc może uda mu się zagrać parę meczów przed grudniem. Tak czy siak w obliczu trenowania na tej pozycji Urby'ego i Constanta nie spodziewam się żadnego nowego bocznego obrońcy, skoro alternatywą ma być Drenthe, to "we are fine as we are".
Po czwarte, co do Pato nie mam nadziei od lutego, ale nie panikujmy w drugą stronę - wypowiedzi lekarzy są uspokajające, a sam zawodnik ma pauzować 21, nie 45-60 dni.
Podobno ucieka nam też Niang (podobno przelicytował nas Everton) i EL Kadourri (będzie grał w Neapoli).
Łykaj bezmyślnie każdą plotkę, to zobaczysz też Denilsona w Milanie.
Niang chce do Milanu, jego rodzice chcą do Milanu, Caen dogadało się z Milanem, a Everton to jeden z kandydatów do walki o jego podpis, który nas nie przelicytował. El Kaddouri to był wymysł mediów. Genoa go nie chciała od początku.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 25 sie 2012, 20:41

Bramkarze: Abbiati, Amelia, Gabriel (n. 59)
Obrońcy: Acerbi, Antonini, Bonera, De Sciglio, Yepes, Zapata
Pomocnicy: Boateng, Carmona (n.55), Constant, Emanuelson, Flamini, Montolivo, Nocerino, Traorè, Valoti
Napastnicy: El Shaarawy, Pazzini, Robinho.
jaka ta kadra jest uboga i pozbawiona jakości:(

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 25 sie 2012, 20:54

O każdej porze dnia i nocy:
Acerbi > 35 letni Nesta
Constant > 36 letni Seedorf
Flamini > 35 letni Gattuso
Odszedł Ibra, ale gdy bywał zawieszony, to o kadrze mówiono to samo, że pozbawiona jakości. Nie spodziewam się tytułu, ale po pierwsze - Juventus rok temu też się nie spodziewał, a po drugie - ocenię poszczególnych piłkarzy za parę miesięcy, po wielu występach. Ocenę piłkarzy na podstawie ich poprzednich klubów zostawiam malkontentom o krótkiej pamięci.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 25 sie 2012, 21:03

Zapata<Silva
Pazzini<Judasz

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 25 sie 2012, 21:25

Zapata<Silva
Pazzini<Judasz
Co do pierwszego to pewnie, co do drugiego - Pazzini jest gorszy, ale może być bardziej przydatny, dla Cassano nie byłoby miejsca po transferze Kaki, a i teraz po jego odejściu na jego pozycji jest największy włoski talent i bardzo solidny Robinho. Co nie znaczy, że Pazzini mnie specjalnie cieszy, bo to nam powinni byli dopłacać.
Wydaje mi się, że ten wielki lament jest spowodowany tym, że wspaniałe nazwiska zastąpili anonimowi piłkarze. Niespecjalnie się tym przejmuję - jak pokazał Juventus z tych drugich można stworzyć wielki zespół, a jak pokazał rok temu Milan - posiadanie lepszych od rywali piłkarzy nie oznacza tytułu, bo oni muszą być jeszcze zdrowi.

Kadrę mamy słabszą, ale zespół może być silniejszy, jak nie będzie plagi kontuzji i sytuacji, w której nie mamy napastników czy pomocników, to może być fajny sezon. Na pewno będzie ciekawy. Drugi pewnik - w sparingach byliśmy bardziej zespołem, mimo wielkiej niedokładności, przypominało to mecze bez Zlatana, a te nam wychodziły. Już nie ma taktyki "długa piła na Szweda i czekamy".

Moim zdaniem jesteśmy o dwa transfery od bycia mocniejszymi niż w zeszłym sezonie - świetny ofensywny pomocnik i godny następca Van Bommela.
Swój optymizm opieram na tym - wolę 10 obiecujących piłkarzy od dwóch wybitnych i ośmiu wypalonych. No i jeszcze na tym, że w tym sezonie liczę na co najmniej trzecie miejsce, a nie pierwsze.
A nie jestem jedynym, który w Acerbim, De Sciglio, Constancie i reszcie widzi potencjał.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 25 sie 2012, 21:30

teraz po jego odejściu na jego pozycji jest największy włoski talent
insigne, veratti czy immobile?

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 25 sie 2012, 21:38

Wilmore pisze:Kadrę mamy słabszą, ale zespół może być silniejszy, jak nie będzie plagi kontuzji i sytuacji, w której nie mamy napastników czy pomocników, to może być fajny sezon.
Doceniam Twój optymizm, ale realnie patrząc na wklejoną wcześniej kadrę to jedynie Boateng, Montolivo i może Robinho mieliby szansę zagrać w pierwszym zespole Juventusu. Oczywiście nie oznacza to, że Milan rzeczywiście może stworzyć dobry zespół.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 25 sie 2012, 21:46

Wydaje mi się, że Galliani nie budował zespołu, który od dziś będzie rywalizował z Barceloną w LM, a z Juventusem w lidze. Celem ma być coroczne LM i rozwój tych, których mamy.
To, czy się na tym nie przejedzie, to inna sprawa. Moim zdaniem poziom idzie w dół, ale i wyrównuje się. Najważniejsze to uniknąć sytuacji, w której jedyny napastnik to Cassano, czy w kadrze mamy dwóch pomocników, obu defensywnych, a przez to przerżnęliśmy poprzedni sezon.
Zeszły sezon pokazał, że ważniejsze jest to, kogo masz zdrowego, a nie to, kogo masz na liście płac. Dlatego nie zamierzam dołączyć do chóru "kibiców" Milanu, którzy wszystko widzą w czarnych barwach.

I nie zmienię zdania po pierwszych dwóch miesiącach, bo spodziewam się bólu i zgrzytania zębów - zanim ten zespół się zgra, to potracimy punkty, minie sporo czasu. Oby nie za wiele.

I wiesz, ciekawe jest to, co u siebie zauważyłem - tak mnie kręcą zmiany z meczów sparingowych w taktyce i nastawieniu zespołu, że widzę ten zespół silniejszym, niż pewnie jest w rzeczywistości, bo Allegri ma pomysł, problemem będą wykonawcy.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 25 sie 2012, 21:51

btw - mnie się wydaje, że w tym sezonie może emanuelson zaskoczyć, nieprzeciętne umiejętności już pokazał. liczę na nocerino - chłop ma niesamowitą zdolność dochodzenia do sytuacji strzeleckich, jeśli ogarnie skuteczność to spokojnie może 10 bramek władować

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 724

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 26 sie 2012, 1:52

Cassano powiedział trochę prawdy mianowicie o obietnIcach z tym ze cios był wymierzony w Gallianiego a powinien być w Silvio.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”