AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1487

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 729

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 26 sie 2012, 10:19

Galliani znow sie spotyka z prezydentem Fiorentiny. Tym razem na lunchu. I ja sie pytam po co? I tak nie mamy kasy na Jovetica a kogo innego by chcieli z Violi?

Dzisiaj pierwszy mecz sezonu. Ciekawe co on przyniesie. Sklad awizowany nie powala.

EDIT

Ponoc rezygnujemy z Kaki i rzucamy wszystko na Jovetica, ktorego Galliani uwaza za goscia na przyszlosc. Nadal jednak nie wierze w taki transfer, ale z drugiej strony drugie spotkanie tych panow jednak jakas malutka nadzieje daje...Najbardziej bym juz chcial przyszly piatek i koniec tej szopki.

EDIT 2

Wloskie media (LGdS i CdS oraz Sky) dolewaja oliwy do ognia. Ponoc porozumienie jest bardzo blisko a JoJo ma zarabiac 5 baniek na rok. Jak tu wytrzymac...

Awatar użytkownika
Riddick
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Riddick » 26 sie 2012, 10:51

mete to byłoby chyba zbyt piękne żeby było możliwe, Jovetić dla Violi to jak Kaka dla Milanu sprzed kilku lat. Jakby się udało... ehh, czekamy.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 26 sie 2012, 11:01

Tak jak pisalem - w transfer nie wierze. Co do Kaki to jestem przekonany, ze przyjdzie a jak by przyszli obaj to ... nie ma sie co marzyc.

Awatar użytkownika
Riddick
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Riddick » 26 sie 2012, 11:12

Scenariusz idealny to taki, że Galliani ściemnia o Kace, załatwia po drodze Jovetica, jedzie do Madrytu i... przyjeżdża z Diarrą :P

Ale tak na serio to Kaka to oczywiście byłoby wzmocnienie ale jakim kosztem pytanie? Jedyna rozsądna opcja to wypożyczenie z opłata połowy pensji. W każdym innym zestawieniu jest na tyle drogi, że sprzedaż Ibry wydaje się wtedy głupia.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1308

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 26 sie 2012, 11:27

Wloskie media (LGdS i CdS oraz Sky) dolewaja oliwy do ognia. Ponoc porozumienie jest bardzo blisko a JoJo ma zarabiac 5 baniek na rok. Jak tu wytrzymac...
Mete są jakieś informacje odnośnie warunków transferu ( oczywiście chodzi mi o domniemania sky czy gazzetty). Może chociaż jedna dobra informacja będzie podczas tego okienka...

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 26 sie 2012, 11:32

W każdym innym zestawieniu jest na tyle drogi, że sprzedaż Ibry wydaje się wtedy głupia.
nie tyle ibry co silvy

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 622
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 26 sie 2012, 11:34

No, no - jakby się wam udało ściągnąć Joveticia (tfu, odpukać), to wcale nie byłoby takie najgorsze mercato w waszym wykonaniu...

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 26 sie 2012, 11:37

Z Joveticiem to prawdopodobnie tylko wymysl. Przeciez wiadome, ze jak tylko Galliani spotkal sie z Della Valle to bedzie o nim gadane. A Lysy spotyka sie regularnie z prezydentami klubow. Przedwczoraj byl na kolacji z prezydentami Sampy, Torino i jeszcze jakiegos klubu.

Ja sie nie napalam. IMHO Juvetic nigdy u nas nie zagra. Za rok Anglia lub PSG.

EDIT

Niang odpada. Zostaje tylko Kaka.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1308

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 26 sie 2012, 11:40

Ja sie nie napalam. IMHO Juvetic nigdy u nas nie zagra. Za rok Anglia lub PSG.
Ja również. Wydaje mi się że poniżej 25 milionów euro nie zejdą a tyle Galliani nie zapłaci. Cały czas obstawiam Kake i może do tego pomocnik, liczę na De jonga ale nie zdziwię się jak i on okaże się za drogi...

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 26 sie 2012, 11:43

Jovetica mozna bylo kupic kilka lat temu gdy bylo wszystko dogadane, ale trzeba bylo zrobic miejsce dla Digao.

Teraz jestem przekonany, ze po obecnym sezonie jego cena pojdzie drastycznie w gore. Tak jak Boromir pisal w temacie Juve - teraz jest ostatnia szansa by kupic go za dobre pieniadze. My ich niestety nie mamy.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 26 sie 2012, 12:18

10 pisze:No, no - jakby się wam udało ściągnąć Joveticia (tfu, odpukać), to wcale nie byłoby takie najgorsze mercato w waszym wykonaniu...
W przypadku ściągnięcia Joveticia może i nie byłoby ale gdyby zatrzymali Silvę. Po transferze Ibry i Brazylijczyka Milan stracił sportowo ale przede wszystkim ucierpiał wizerunek klubu, tymi transferami rossonerri bardzo się zdegradowali na rynku pokazując, że każdy jest z Milanu do wyjęcia niezależnie od statusu. Po zdobyciu mistrzostwa wydawałoby się, że będziecie przeć do góry, próbując zaistnieć w LM a tu okazuje się, że waszym jedynym celem jest walka o pierwszą trójkę w Serie A, jak szczęście dopisze to może o majstra. Więcej do szczęścia Silvio nie trzeba.

O ile zgodzę się, że odejście Zlatana może uczynić z Milanu prawdziwą drużynę i wzmocnić kolektyw tak odejście Silvy to bolesna strata nie tylko ze względów sportowych ale i pozaboiskowych, to wokół niego Milan powinien budować drużynę jeśli chciał być znowu wielki. Zlatan czy Cassano to zawodnicy nietuzinkowi ale do zastąpienia, jednego z najlepszych stoperów świata jest zastąpić dużo trudniej. Jeszcze rok temu myślałem, że Silva może i kiedyś odejdzie z Milanu ale będzie to jak już spowodowane przejściem do klubu ze ścisłego topu i podyktowane względami głównie sportowymi czy tam jakimiś marzeniami jak w przypadku Cristiano. Teraz nie mam złudzeń, czy do Milanu trafi Jovetic, czy Acerbi zagra kosmiczny sezon, czy Boateng wskoczy na poziom o jaki go nawet nie podejrzewałem to i tak za rok każdy z Milanu będzie do wyciągnięcia i to nie przez Real, Barcę czy City ale i przez PSG czy Anji.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 26 sie 2012, 12:33

Pelna zgoda z postem Morrowa. Kiedys odrzucalismy kosmiczne oferty Realu za Szewe a pozniej Kake a teraz rozsprzedajemy kogo leci. Bolesne, ale prawdziwe. Przelom to chyba odejscie Szewy, ale spowodowane wola gracza. Pierwszy wielki i kluczowy gracz, ktory odszedl z Milanu. Od tamtej chwili dajemy kazdemu kto ma kase. Skojarzenie jasne kim stalismy sie.

Zgadzam sie z wloskimi mediami - mamy najslabsza kadre za ery Berluconiego nie liczac poczatku. A jak popatrze na dzisiejsza obrone to mnie bierze na wymioty w porownaniu z tym co bylo kiedys.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 26 sie 2012, 12:59

Parę rzeczy trzeba znów naprostować:
Czarnogórzec nie przyjdzie. Daliście się "strollować" jednemu z kretynów z forum red&black, który sfabrykował wszystkie twitty, żadne z jego źródeł nie istnieje, a zdjęcie Gallianiego z prezydentem Violi jest sprzed paru lat. Nie ma takiego tematu.
Lysy spotyka sie regularnie z prezydentami klubow. Przedwczoraj byl na kolacji z prezydentami Sampy, Torino i jeszcze jakiegos klubu.
I Genoi.
Niang odpada. Zostaje tylko Kaka.
Bez histerii. Przekonaliśmy jego rodziców i chłopaka, on nie chce iść do Evertonu, a ten nas przebił tylko formułą transferu. Na razie nie odrzucono naszej oferty, ani nie przyjęto angielskiej.

Kaka do nas przyjdzie, Galliani nie rozpoczyna takich akcji, jeśli może przegrać, jedynym wyjątkiem jest Tevez, który zresztą nie był w Manchesterze tak skończony jak Kaka w Madrycie.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 26 sie 2012, 15:05

Mbiwia powiedzial, ze jezeli nie w tym roku to za rok trafi do Milanu. Jezeli sie tak stanie to naprawde Lysy bez kasy potrafi zdzialac cuda. IMHO jezeli sprzedamy Mexesa to gdzies pod koniec okienka Francuz moze do nas trafic. Jezeli nie to pewnie za rok za darmo. I taka opcja dobra i taka.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 26 sie 2012, 15:40

O Mapou jestem spokojny od dłuższego czasu. Wydaje mi się, że Galliani szuka dobrego transferu Mexesa i jeśli mu się go uda znaleźć (bądźmy poważni, nie chodzi o wymianę na Bendnera czy Bojana), to Francuz odejdzie i przyjdzie Mapou za niewielkie pieniądze. Zarabiać ma mniej niż połowę tego, co Mexes.

Szlag mnie trafia gdy widzę, że Yepes z Bonerą mają grać zamiast Zapaty i Acerbiego. W sparingach ta druga dwójka grała o wiele pewniej, no i może być tylko lepsza, Yepes z Bonerą w najlepszym razie są słabi.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”