F.C. Barcelona (zbiorczy) - Strona 150

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
herdek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: herdek » 25 wrz 2005, 8:27

Jest 4-1 !! W końcu wygralismy i to wysoko. Widać, że nasza ławka rezerwowych jest bardzo silna.

Maxi - Dobry mecz jak na niego, asysta przy bramce Ezquerro oraz Eto'o
Ocena:8/10
Ezquerro - Świetne wejście! Wszedł w 68 minucie i zdołał jeszcze zdobyć bramkę, przy okazji świetne akcje z Maxim
Ocena:9/10
Van Bommel - DObry mecz, zdobyta bramka, jednak kilka sytuacji zmarnował i tym samym spadła mu nota.
Ocena:7/10

Mam nadzieję, że w następnym meczu ligowym wygramy i tym samym przybliżymy się do lidera. obecnie mamy 8 punktów!!

welcome
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: welcome » 25 wrz 2005, 9:16

swietny mecz Barcelony. Na szczegolne uznania zasługuje Etoo i Mark van Bommel. Jaki pilkarz w dzisiejszych czasach na takim poziomie gry jest w stanie przeprowadzic akcję przez pol boiska taka jaka przeprowadził Etoo(mimo niestzelonej bramki)? Odpowiedź jest prosta - żaden.
Czerwona kartka ewidenta. Za identyczne pyskówki w ostanich 2 tygodniach widziałem 2 zawodników który również wylecieli z boiska(Rooney w LM i ktoś z Dortmundu w meczu z Schalke). Sedziowie nie sa od tego żeby piłkarzyki im poklaskiwali. Wystarczą do tego dzieci z rm.com i super-negocjator Perez(powtorzyć mecz!).
Zobaczymy co dzis o 17 pokaże Real w Vitorii, Real który ostatnio gra bardzo słabiutko, nawet zwycięstwo nad bBilbao przyszło po bardzo kiepksiej grze i, jak zwykle, kapitanej grze Casillasa. Tak, wiem, zaraz madrycie 13latki na czele z bossem Jarzyną zaczna krzyczeć, ale prawda jest taka, że ten kto oglądał mecz(i ten z bilbao i wszystkie inne Realu w tym sezonie) musi przyznać mi rację, a opowiadania dzieciaków zapatrzonych w www.livescore.com mało kogo interesuja.

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 25 wrz 2005, 10:32

bardzo dobry wynik meczy zanotowała Barca z Betisem i to bardzo mnie cieszy :D wygrac 1-4 takze trzeba umiec. Wiadomo ze Rywal grał od 20 minuty w dziesiątke ale to i tak nie podwaza wygranej Dumy Kataloni.
Wreszcie módł zagrac odp ierwszych minut VanBomel i napewno zaprezentował sie dobrze, bramka na 0-1 i miał jeszzce kilkassytuacji których nie wykozystał.
Eto'o to bardzo dobry piłkarz ale wczoraj mógł strzelic z piec bramek, tylko jak sie karnego nie wykozystuje a potem marnuje setki to strzelił tyle ile strzelił.
Ogólnie rezerwowi zagrali bardzo dobry mecz także Larrson, który dobrze sie rozumiał z Kamerunczykiem :!:
Obawiałem sie tego meczu a tu taka piekna wygrana i teraz Rijkard bedzie miał problem jak zestawic skład na Udine :!:
Visca el Barca

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 25 wrz 2005, 13:43

Ej no wypowiadajcie się więcej o meczu bo ja nie mogłem obejrzeć i jeszcze nawet skrótów ani bramek nie widziałem :? Przed chwilą obczaiłem wynik i byłem baaardzo pozytywnie zaskoczony. Wyjazdowe zwycięstwo 4:1 robi wrażenie. Poza tym bardzo cieszy, że bramki strzelali właśnie van Bommel, Ezquerro i Eto'o. Byłbym wdzięczny gdyby ktoś bardziej szczegółowo opisał spotkanie 8)

Handsome Boy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Handsome Boy » 25 wrz 2005, 14:03

obejrzyj sobie:
http://www.mininova.org/get/117153
z reszta zawsze w podpisie mam aktualne linki do meczy barcy

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 25 wrz 2005, 14:48

to byl najlepszy mecz w wykonaniu Bacry w tym sezonie ligowym. Zagrali o wiele lepiej niz dotychczas. Mecz swietnie sie ulozyl gdyz juz na samym jego poczatku mielismy karnego ktorego niestety nie wykorzystal etoo. Jednak z ta gra jak wczoraj smialo moze kandydowac do miana najlepszego napastnika swiata tylko ta skutecznosc..
Pozytywnie zaskoczyl mnie MvB, rozegral bardzo dobra partie uwienczona bramka choc mogl lepiej zachowac sie w sytuacji sam na sam.
Ogolnie Barcelona prezentowala sie lepeij choc grajac z przewaga zawodnika powinna nie dopuszczac do groznych sytuacji Betisu( VV tym razem gral pewnie i nie bawil sie z wykopami). Jednego ktorego mozna zganic to edmil ktory zawinil przy utracie bramki, przez co pewnie w nastepnym meczu usiadzie na lawce. Zmiany w meczu byly trafne i ozywily gre... Iniesta bardzo dobrze rozdzielal pilki, Maxi ostro walczyl a Santi ladnie szarpal skrzydlem. mam nadzieje ze Ryjek czesciej bedzie siegal po rezerwowych bo jak widac rotacja przyniosla bardzo dobre rezultaty.

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 25 wrz 2005, 17:27

Eto'o mógł (i powinien!!) strzelić 5 goli - do karnych to niech Sammy już w ogóle nie podchodzi :wink:
Świetny mecz MvB, Silvinho, Larssona, Maxiego.
Nareszcie funkcjonowało zgranie piłki głową po długim zagraniu do przodu - głównie dzięki Larssonowi, MvB i Ezquerro.
Oby tak dalej!
Visca el Barca.

Pozdro

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 25 wrz 2005, 17:35

Wynik ładnie wygląda na papierze, z grą Barcelony było nieco różnie. Grali bardzo dobrze, ale trochę (no dobra, bardzo :lol: ) mi szkoda tego karnego... nie wiem, czy Wy też zauważyliście, że w Barcy dawno nie było takiego 'kilera', który mógłby karne strzelać? :? Ronaldinho przestrzeliwuje często, to samo Eto'o... trzebaby kogoś nowego dać do tej roboty. Może Giuly?

janiofcb pisze:Nareszcie funkcjonowało zgranie piłki głową po długim zagraniu do przodu - głównie dzięki Larssonowi, MvB i Ezquerro.
Tak, trzeba przyznać, że Ezquerro się popisał. To jego pierwsze mecze w barwach FCB, niech się zgrywa. Co do zagrać głową i Marka van Bommela to przyznał po meczu, że to nie jest jego specjalność. Oby się w Barcelonie podszkolił, a będzie git. :)

Bienias pisze: Ogolnie Barcelona prezentowala sie lepeij choc grajac z przewaga zawodnika powinna nie dopuszczac do groznych sytuacji Betisu( VV tym razem gral pewnie i nie bawil sie z wykopami)
Ja przypuszczam, że Valdes po prostu dostał opiernicz od trenera za to, co zrobił w meczu z Valencią. Na jego miejscu bym Valdesa na ławę dała w meczu z Betisem. :lol: W sobotnim meczu Hiszpan po prostu musiał pokazać, że to był tylko jego błąd, wypadek przy pracy... gdyby dał plamę, mógłby zostać pożarty przez głodną sensacji prasę z Madrytu, a to przeżyli tylko nieliczni. :lol:

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 25 wrz 2005, 17:45

Anka pisze:Ja przypuszczam, że Valdes po prostu dostał opiernicz od trenera za to, co zrobił w meczu z Valencią. Na jego miejscu bym Valdesa na ławę dała w meczu z Betisem.
Aniu nie można po błędzie w jednym meczu dać na ławkę bramkarza, który poza zwlekaniem z wybiciem piłki broni bardzo dobrze. VV już w meczu z Atletico nastrzelił Kezmana i wtedy Mister powinien był go ostro opierniczyć i nie byłoby błędu w meczu z Valencią :?

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 25 wrz 2005, 17:51

janiofcb pisze:
Aniu nie można po błędzie w jednym meczu dać na ławkę bramkarza, który poza zwlekaniem z wybiciem piłki broni bardzo dobrze.
Ale to nie jest pierwszy raz Valdesa.... on w tym sezonie gra po prostu słabo, to samo było w zeszłym sezonie, ale wtedy miał szczęście. A teraz to szczęście go opuściło. Gdyby to był jego pierwszy taki wybryk - OK. Ale to mu się zdarza zbyt często. :? A Rijkaard powinien postawić na Jorquerę, zobaczyć, jak ten zagra, i wtedy wybrać. W Barcy nie ma tylko Valdesa...

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 25 wrz 2005, 18:15

przyznam ze po czesci zgadzam sie z wypowiedzią "Ani" bo tez uwazam ze Valdes powinien bardziej sie skupiac na meczu. Rijkard powinien dac szanse Jorquerze i zobaczyc jak on zagra, niech tez VV zauwazy ze nie jejst nietykalny i musi zacząc bardziej pracowac nad koncentracją :!:

ciekawe jaki skład ustali Rijkard na mecz a Udnie?

Awatar użytkownika
szpari
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szpari » 26 wrz 2005, 13:41

cieszy wynik barcy w koncu sie rozstrzalali fakt mogli wiecej ale najwazniejsze zeby choc tyle wykorzystywali w kazdym meczu a teraz lm i musi byc zwyciestwo

Awatar użytkownika
xaver
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: xaver » 26 wrz 2005, 14:06

1. Bardzo dobrze że zmiennicy błysneli. Zwiększy sie konkurencyjnosc na niektórych pozycjach.
2. karne... niech znajda kogoś kto umie to robic, na treningach radzi sobie z tym dobrze i nie czuje presji na meczu.
3. Victor powinnien dostac jeden mecz przerwy... tak żeby nei był taki pewny przy ustalaniu składu, ale jednoczesnie by wiedział że ma zaufanie u trenera. Jorquera tez powinnien dostac szanse.
4.Moze zabawimy sie w typerów i napiszemy skąłdy na udine? :wink:
VV- Belletti, Oleguer, Puyol, Sylvinho; Xavi, Deco, Van Bommel; Giuly Eto'o, Ronaldinho

Awatar użytkownika
mlody_
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mlody_ » 26 wrz 2005, 21:06

Sensacyjna wiadomość! Jak donosi portal madryckiego dziennika Marca (informacja ta została potwierdzona przez oficjalną stronę klubu) zawodnik FC Barcelony, Lionel Messi, zlożył przysięgę na Konstytucję Hiszpanii i tym samym otrzymał obywatelstwo tego kraju.

W przyśpieszenie całej procedury mocno naciskał klub, w efekcie czego czas oczekiwania na ten niezwykle pożądany przez 18-letniego Argentyńczyka dokument skrócił się o kilka miesięcy. W ostatnich tygodniach informowano, że Leo będzie musiał oczekiwać na to co najmniej do grudnia. Jednak jak widać wszystko zakończyło się pomyślnie o wiele wcześniej.

Informacja ta oznacza ni mniej, ni więcej, jak to, że zawodnik ten już bez żadnych problemów będzie mógł występować w rozgrywkach na krajowym podwórku, czyli Primera Division (liga) oraz Copa del Rey (puchar). Wcześniej było to niemożliwe z powodu nieposiadania przez piłkarza obywatelstwa jednego z krajów członkowskich Unii Europejskiej, a limit takich graczy był już w Dumie Katalonii wyczerpany.
Jak dla większości fanów Barçy wiadomość wyśmienita :!: :) (jak dla mnie fantanstyczna :D). Na pewno duże wzmocnienie, bo w Lidze jak każdy wiedział Messi nie mógł grać. Możliwe, że Leo jutro zagra od 1 minuty, bo Rijkaard stosuje 'rotacje' :) i za Giulego może w meczu z Udinese zagrać właśnie Messiasz. Na pewno przyznanie mu paszportu hiszpańskiego pozwolu mu sie lepiej rozwijać grając (miejmy nadzieje) coraz częście w Primera Division. Mam nadzieje, że Ronnie i Deco po urlopie :D pociągną drużyne i wygramy mecz z trudnym rywalem.
Nie wiecie, czy jakaś stacja będzie nadawała ten mecz?

Pozdrawiam :)

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 26 wrz 2005, 21:21

To była tylko kwestia czasu, gdyby Laporta i Messi nie wierzyli w to że dostanie zgode na gre. To Messi pewnie już w poprzednim okienku byłby wypożyczony i pewnie skończył by jak Sergio Garcia :( Teraz tylko się cieszyć, ale to nieoznacza że Messi odrazu bedzie grał w pierwszej 11. Giuly jest w bardzo dobrej formie i ta jego prawa flanka bardzo dobrze funkcjonuje w tym sezonie. Messi będzie musiał mocno trenować żeby wygryźć ze składu Ludo.

Zablokowany

Wróć do „Hiszpania”