Chelsea FC (zbiorczy) - Strona 150

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Re: Chelsea Londyn (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 03 cze 2009, 16:27

Carlo Ancelotti w poniedziałek zastąpił na stanowisku menedżera Chelsea Londyn Guusa Hiddinka. Włoch, który nigdy wcześniej nie pracował poza Italią stanie przed nowym wyzwaniem.

Zakończenie sezonu w Serie A i przerwę letnią Ancelotti postanowił wykorzystać na jak najlepsze przygotowanie się do pracy w Premier League. W związku z tym uznany szkoleniowiec zapisał się na intensywny kurs języka angielskiego.

49-letni trener spędzi dwa tygodnie w szkole w Vught, niedaleko Eindhoven, która słynie z przyspieszonych kursów języka Szekspira. Zajęcia trwają 10 godzin dziennie, a nacisk kładziony jest głównie na konwersacje. Szkołę Ancelottiemu polecił właśnie Hiddink, który sam szlifował tam angielski.

Jednym z problemów poprzednika Hiddinka na Stamford Bridge, Luiza Felipe Scolariego, były właśnie braki w swobodnym porozumiewaniu się w szatni "The Blues", których Włoch chce uniknąć.
Widać Carlo bierze się ostro do pracy :) Szkoda że Scolari taki kreatywny nie był... :x

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 03 cze 2009, 16:31

co to za moda z tym wklejaniem newsów ?

myślałem, że na forum się dyskutuje głównie, a nie wkleja newsy w 90% swoich postów, widac myliłem się

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 03 cze 2009, 18:12

fieldy pisze:co to za moda z tym wklejaniem newsów ?

myślałem, że na forum się dyskutuje głównie, a nie wkleja newsy w 90% swoich postów, widac myliłem się
W tym temacie nie ma dyskusji bo jestem tu tylko ja i.... ja . A jak jakś dyskusja się trafi to raczej bardzo żadko. Wklejam newsy które raczej napewno nie pojawią się na 1 stronie a może ktoś chciałby przeczytać, nie nabijam postów jeśli o to ci chodzi mało mnie interesuje cyferka pod nickiem.

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 03 cze 2009, 20:47

No ok. Kajo, jaki jest Twój stosunek do Kaki, za którego Chelsea rzekomo oferuje 73,5 mln Funtów?

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 03 cze 2009, 21:50

Hanni pisze:No ok. Kajo, jaki jest Twój stosunek do Kaki, za którego Chelsea rzekomo oferuje 73,5 mln Funtów?
Wiesz Kaka to nawet pewnie Arsenal by nie pogardził dobrze by było widziec takiego zawodnika w Chelsea ale 73.5 mln to zbyt wiele nawet jak na Chelsea to dobre dla MC czy zdesperowanego Realu. Co to w ogóle za cenny w tych czasach za Robinho ponad 30 mln na początku sezonu teraz na koniec cenny po 60-70 jak i za Kake jak i Ribery'ego(bo tyle chyba sobie Bayern krzyczy). Chelsea już raz rzuciła dużą kasą za zawodniak z Milanu i trafiła tą kasą prosto w błoto.

Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 15 cze 2009, 14:06

mam takie pytanie do kibicow chelsea-jaki jest sens (dla mnie bezsens) sprzedawania bosingwy jednego z czworki najlepszych na swiecie prawych obroncow(alves,maicon,ramos) i to za marne 10 mln ,skoro rok temu daliscie 20?

jesli chec zrobienia miejsca pionkowi jakim jest dla mnie glen johnson (widzialem pare meczow z jego udzialem i dla mnie to ta srednia klasa ligowa,wielu bylo juz takich co blyszczalo w malych klubach jak np taki rudy gracz z reading co przyszedl do chelsea bodajze 3 lata temu i zagral chyba 5 meczow przez sezon bo spalil sie psychicznie) to nieporozumienie

a w chec zarobku tez trudno mi uwierzyc skoro macie teraz wydac 50 mln na aguero

czy to tylko wszytsko plotki i ancellotti bedzie stawial na portugalczyka?

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 15 cze 2009, 17:38

Zwykła plota Bosingwa jest bardzo udanym transferem i Chelsea ani na myśl nie przyszło by się go pozbywać. Jest świetnym zawodnikiem i jestem na 100% pewny że klub nie zaakceptuje żadnej oferty za niego. Chelsea to nie LFC że kupuję za 20 a sprzedaje za 10 .Glen w życiu nie wróci do nas, sam mówił że Chelsea zabiła w nim chęć do gry albo coś takiego więc jego transfer do Londynu to kolejna plota.

Awatar użytkownika
Effi
Skład B
Skład B
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Effi » 15 cze 2009, 23:32

Podobno już Chelsea zakupiła Glena Johnsona. Co ciekawe, Wikipedia uczyniła tego Anglika graczem The Blues. Mówi się o kwocie 18 milionów funtów. Ciekawe, bo kilka lat wcześniej Johnson odszedł z Chelsea za symboliczne 4 miliony do Portsmouth. O obrońcę starało się parę klubów, już zeszłego lata, chrapkę na tego piłkarza miał Liverpool, a w tym roku doszedł jeszcze Manchester City.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 16 cze 2009, 8:41

Kolejna plota nie dawno czytałem na wikipedi ze Sessegnon z PSG jest zawodnikiem Chelsea od 1 maja bierzącego roku a ile w tym prawdy sami już wiemy :)

Interior888
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Interior888 » 08 lip 2009, 19:45

ale tu cicho glen już piłkażem liverpoolo a co do chelsea to ciekawe zakupki i bramkarza i sturridga i zhirkova tylko jestem ciekaw ile oni sobie pograją no może zhirkov to tak co do sturridge to jak di santo bądź kalou a ten bramkarz niewiem jak się pisze jego nazwisko to jak hilaio :lol: liczę jeszcze, że moje THE BLUES znajdzie kogoś do wpółpracy z lampsem bo środkowi pomocnicy to mózg całej drużyny.

uszo888
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: uszo888 » 21 lip 2009, 23:20

Tak ale patrzac znowu na te transfery to celsea ostatnio nie wydaje duzo kasy na transfery. Romek przykrecil kurek z oieniedzmi i nie ma takic transferow jak zhirkov essien czy cocby cech kiedys teraz to kupilsmy tylko zirkova a reszte pilkarzy kontraktuje sie z wolneego transferu. Ccialbym aby celsea kupila kogos znanego moze riberyego albo kogos do srodka obrony lepszego niz alex.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 22 lip 2009, 7:48

Chelsea zapowiedziała kupno 4-5 piłkarzy i taka sama ilośc ma opuścić skład. Chelsea pozyskała już Zhirkova i na zasadzie wolnego transferu młodego napastnika z MC Daniela Sturridga i Rossa Turnbulla'a bramkarza. Sturridge strzelił gola w 1 sparingu z Seattle i pokazał się z dobrej strony w dzisiejszym sparingu przeciwko Interowi tak samo jak Ross. Roman nie zakręcil kurka z kasą tylko Bruce Buck powiedział że obserwują wielu zawodników ale szukają takich którzy będą pasować do stylu gry drużyny. I co najważniejsze nie zamierzają wydawać jakiś astronomicznych kwot na zawodnika który nie jest tyle wart znaczy się nie zamierzają przepłacać. A zawodnik pozyskany za darmo nie znaczy gorszy trza dać im szansę. Chelsea nie pozyska Ribery'ego bo już powiedział że w Anglii nie ta pogoda po drugie on chce do Realu raczej i po trzecie po co nam 3 skrzydłowy jest już Zhirkov i Malouda więc lepiej nie bawić się w MC i skupywać masę zawodników żeby siedzieli na ławię.Do środka by sie ktoś przydał by się ktoś nowy ale tylko w wypadku gdy Carvalho odejdzie. Alex jest bardzo przydatnym zawodnikiem pod koniec sezonu bardzo dobrze się spisywał wraz z Terry'm w obronie ,kogo jak kogo Alex bym się nie pozbywał. Jego strzał z kopyta nieraz się przydaję w LM :wink: Mamy cały komplet obrońców: Terry, Alex , Carvalho, Ivanovic i młody Mancienne. Deco chyba zostanie w drużynie bo chyba przestał się użalać nad Scolarim że on odszedł itd. W 2 sparingowych meczach popisał się kilkoma kreatywnymi podaniami na napastników. Jak będa omijały go kontuzję będzie bardzo przydatnym zawdonikiem w środku pola tak samo jak był na początku tamtego sezonu.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 22 lip 2009, 9:20

KajoFC pisze:i na zasadzie wolnego transferu młodego napastnika z MC Daniela Sturridga
przecież i tak będą musieli zapłacić City jakieś odszkodowanie, czy rekompensatę, czy jak tam to nazwać. Ponoć w granicach 4 mln.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 22 lip 2009, 10:23

nom dokładnie jakąś tak zwaną opłatę za wyszkolenie. Niewiem dokładnie jaka to suma będzie ale chyba niewielka. Transfer Sturridge'a był trochę opóźniany przez negocjację z MC w sprawię tej opłąty bo MC krzyczało sobie 10mln. :shock:

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 25 lip 2009, 6:01

Dziś w nocy The Blues rozegrali swój 3 spraing który zakończył się 3 zwycięstwem :) Pokonali Milan 2:1. Dorgba zagrał swój drugi mecz (1 przeciwko Interowi) i strzelił drugą fantastyczną bramkę kolejnej ekipie z Mediolanu :D Pozytywnie również pokazał sie debiutujący w końcu Zhirkov(nie grał w 2 spraingach czekał na pozwolenie na prace :x ) który strzelił bramkę w swoim debiucie i popisał się kilkoma rajdami :D

Highlights

i analiza bramek (lepsza jakość)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”