Post Wyświetl pojedynczy post autor: Elfin » 17 sie 2009, 13:41
Elfin

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 17 sie 2009, 13:52
MazurXIII
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 17 sie 2009, 23:49
Daaaamian
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Elfin » 18 sie 2009, 2:09
Elfin

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 18 sie 2009, 7:57
Czy tylko mnie draznia takie wstawki Elfina?a w FMie podobno jest jednym z lepszych obrońców
boskigonzo
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Elfin » 18 sie 2009, 14:22
Elfin
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 18 sie 2009, 16:45
Elfin pisze:A kto nie znajduje się w kręgu zainteresowań Beniteza?
Racja. Cieszmy się i radujmy, że United nie mają żadnego przeciętnego gracza.Elfin pisze:Z drugiej strony, pisałem wcześniej o przeciętnym składzie LFC i zgodnie z tym, Amorebieta pasowałby do niego jak ulał
Elfin pisze:Dla niektórych kibiców taki argument wystarcza.
Brawo Sport?Elfin pisze:Kiedyś czytałem w jakiejś gazecie - nie pamiętam jakiej - wywiad z jednym z łowców talentów Arsenalu, który otwarcie przyznał, że chcąc mieć dobry przegląd w młodych talentach, sięga po różne środki: od wyjazdów na mecze, przez transmisje w TV, filmiki na youtubie, fora dyskusyjne po bazy danych w grach typu FM.
Daaaamian

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 18 sie 2009, 17:03
1. Nikt nie kaze ci tu wogole pisac , ba nikt nie kaze ci pierdolic glupot1. Nikt Ci nie każe czytać moich postów.
2. Dla niektórych kibiców taki argument wystarcza.
3. Nie pisałem na poważnie, ale widocznie... A zresztą, nieważne;>
4. Nie wiem, czy wiesz (pewnie nie), ale tak się składa, że baza danych w FMie jest doskonałym narzędziem dla skautów - również w tych "większych" klubach. Jakby na to nie patrzeć, te wszystkie statystyki zawodników nie biorą się z kosmosu - ludzie odpowiedzialni za stworzenie "wirtualnego profilu" piłkarza często obserwują go w rzeczywistości, śledzą całą ligę, w której występuje, porównują go z innymi graczami i tworzą szczegółowy opis. Jasne, że może nie za każdym razem jest on w 100% trafny, ale podsuwa skautom, komu warto się lepiej przyjrzeć. Gdyby LFC, Barca, MU, albo jakikolwiek inny klub chciały uważnie obserwować tyle lig, ile zawartych jest w FMie, ilu skautów musiałyby opłacać? Kiedyś czytałem w jakiejś gazecie - nie pamiętam jakiej - wywiad z jednym z łowców talentów Arsenalu, który otwarcie przyznał, że chcąc mieć dobry przegląd w młodych talentach, sięga po różne środki: od wyjazdów na mecze, przez transmisje w TV, filmiki na youtubie, fora dyskusyjne po bazy danych w grach typu FM
Jak co rokuBenitez w tym okienku ma naprawdę ograniczone fundusze, więc nie wiem o co Ci chodzi.
boskigonzo
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 18 sie 2009, 17:19
Tego nie napisałem. Poprzednie dwa były całkiem udane. Pieniądze były, ale transfery okazały się średnio udane (np. transfer Keane'a czy innego Dosseny).boskigonzo pisze:Jak co roku
Daaaamian

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 18 sie 2009, 17:25
konkretnie zostało mu 2 mln funtów . Z taką kasą to się mogą na dziwki wybrać a nie kupić dobrego grajka . Co zrobić czasy trudne a wam się przytrafiły wyjątkowe jankeskie niedojdy . Shit happensDaaaamian pisze:Benitez w tym okienku ma naprawdę ograniczone fundusze
Daaaamian pisze:Teraz mówi się o wspomnianych wcześniej defensorach (chociaż niektóre gazety pisały, że Rafa chce Distina, S. Taylora i Milnera, ale to chyba akurat zwykłe plotki).
Jeszcze byś się mógł bardzo zdziwić odnośnie Amorebiety , oj bardzo . Sformułowania o składzie nie będe komentował , bo jest to ewidentna zaczepka , może tylko dodam , że zupełnie niepotrzebnaElfin pisze:pisałem wcześniej o przeciętnym składzie LFC i zgodnie z tym, Amorebieta pasowałby do niego jak ulał
Już nieważne w jakiej . Inna sprawa , że spektrum informacyjne takiego skauta stanowi kilkadziesiąt pozycji a dane z FM moga być jedynie skormną 1 pozycją ze zbioru . Co nie zmienia faktu , że rzeczywiście skauci chwytają wszelkiego rodzaju bazy danych w tym i te fm .Daaaamian pisze: Elfin napisał(a):Kiedyś czytałem w jakiejś gazecie - nie pamiętam jakiej - wywiad z jednym z łowców talentów Arsenalu, który otwarcie przyznał, że chcąc mieć dobry przegląd w młodych talentach, sięga po różne środki: od wyjazdów na mecze, przez transmisje w TV, filmiki na youtubie, fora dyskusyjne po bazy danych w grach typu FM.
Brawo Sport?
Kennedy gra w Ajaxie wiec źle nie wylądowałboskigonzo pisze:Bakircioglu, Harper, Faranczuk, Bojan Djordjic moglbym rzucic jeszcze kilkoma nazwiskami , wszyscy oni w FMie byli wymiataczami - widzisz ktoregos z nich w topowym klubie europejskim
Czyżby kolega z Kielc ??boskigonzo pisze:Aha , zeby nie bylo - to juz nie pierwszy post twoj ktory czytam i scyzoryk sam mi sie w kieszeni otwiera...
Killerbean
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 18 sie 2009, 17:35
A jeszcze bardziej konkretnie - 1,5. Przynajmniej tak podaje Echo.Killerbean pisze:konkretnie zostało mu 2 mln funtów
Ciężko się nie zgodzić.Killerbean pisze:Z taką kasą to się mogą na dziwki wybrać a nie kupić dobrego grajka .
Najgorsze jest to, że ci idioci odrzucili jakiś czas temu oferty DIC. Losy klubu mają w dupie. Taka jest prawda.Killerbean pisze:Co zrobić czasy trudne a wam się przytrafiły wyjątkowe jankeskie niedojdy .
Akurat wysokie ceny za Anglików to problem od dłuższego czasu. Wystarczy sobie przypomnieć ile taki Bent kosztował...Killerbean pisze:Wystarczy , że jakiś głąb zagra poprawnie 5 meczów i od razu chcą za niego 9 baniek .
Daaaamian

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 18 sie 2009, 18:16
Co roku jest u was ta sama gadka - nie mamy pieniedzy , po czym na transfery wydajecie wiecej niz MUTego nie napisałem. Poprzednie dwa były całkiem udane.
Czy udane to nie wiem . Chyba Benitez w koncu zauwazyl ze jakosc>ilosc . Chociaz co do Aquilaniego pewien nie jestem. Inna liga , inne warunki i spora kwota. Z drugiej strony ciezko kogos dostepnego w miare taniego wychaczyc na zastepstwo Xabiego.Johnson - 17 mln funtów
Aquilani - 17 mln funtów
boskigonzo
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 18 sie 2009, 18:28
Z tym, że wydajemy więcej nie do końca się zgadzam. Ale co tam...boskigonzo pisze:Co roku jest u was ta sama gadka - nie mamy pieniedzy , po czym na transfery wydajecie wiecej niz MU
Daaaamian
Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 18 sie 2009, 18:38
red85
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 18 sie 2009, 18:43
Wychował. Emiliano Insue.red85 pisze:Niech sobie Benitez w końcu wychowa przynajmniej jednego wartościowego zawodnika to nie będzie potrzebował co sezon kilkudziesięciu melonów.
Daaaamian
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio