Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 1492

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Inter Mediolan (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 09 kwie 2017, 18:13

No co Ty. :D

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1517
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 09 kwie 2017, 20:26

Obrazek

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1802
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 09 kwie 2017, 20:38

Za tydzień derby i jeśli Pioli czegoś nie wymyśli (i nie chodzi mi tu o grę trójką z tyłu) to nasz rywal zza miedzy własnoręcznie wybije nam z głowy europejskie puchary. Nie wiem co myśleć. Takie mecze jak z Sampdorią mogą się przytrafić, szczególnie gdy taki Brozovic jest dwunastym zawodnikiem rywala. Ale tego co dziś zobaczyłem nie da się w żaden sposób wytłumaczyć. W pierwszej połowie zostaliśmy stłamszeni przez kandydata do spadku. W drugiej nasza przewaga wynikała bardziej z cofnięcia się rywala, który zaczął bronić korzystnego wyniku. Candreva i Perisic nie dają na ten moment NIC. Jeden podciągnie z piłką kilka metrów i dzida w pole karne, nawet łba już mu się podnieść nie chce żeby sprawdzić czy w ogóle jest do kogo grać piłkę. Drugi - jeździec bez głowy, trochę więcej biega i drybluje ale pożytku z tego tyle samo co z miliona wrzutek Candrevy. Banega tak jak pisałem wcześniej, wykorzystał limit dobrych występów w tym sezonie. Kondogbia wygląda dobrze tylko w parze z Gagliardinim, a ten nie wiadomo czy zdąży się wykurować na Milan. Medel w pomocy nie daje nic poza bieganiem. Obrona - ostatnim meczem w którym zachowaliśmy czyste konto był wyjazd z Bologną. 19 lutego. Każdy coś na wsadza, ale póki strzelaliśmy więcej niż rywale nikt z tego wielkiego problemu nie robił. Teraz gdy ofensywa gra na ręcznym, tracenie bramek w każdym meczu robi różnicę. Tak w ogóle widział ktoś dziś Icardiego na boisku?
Najgorsze w tym wszystkim jest to, że Pioli nie umie pomoć drużynie gdy coś nie idzie. Jego zmiany są przewidywalne, gdyby jakiś bukmacher miał ofertę na to kto zostanie wpuszczony do gry, miałbym dziś pewnie na koncie pokaźną sumkę. Edera mogę jeszcze zrozumieć, przyjmie przed polem karnym, huknie, może wpadnie (dziś miał trochę pecha trafiając w słupek) ale Palacio? Co on niby ma zmienić? Jak ma wpłynąć na grę skoro jego walory motoryczne już dawno są melodią przeszłości? A Barbosa coraz bardziej się niecierpiwi. W końcu jebnie pięścią w stół i zarząda transferu, bo dla niego ten sezon zwyczajnie jest stracony.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 09 kwie 2017, 20:40

Po oczywistym sceptycyzmie dotyczacym szans na LM w pewnym momencie prawie dalem sie przekonac, ze dacie rade to zrobic. Jednakze demony z poprzednich lat nie odeszly i nic juz z tego nie bedzie w tym sezonie. Przyznam, ze z jednej strony czuje satysfakcje, ale z drugiej dobrze byloby zobaczyc Inter w Europie zamiast Romy lub Napoli.

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1517
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 09 kwie 2017, 20:46

Wszędzie piszą że Pioli ma jeszcze jedną szansę na to by zostać szkoleniowcem w przyszłym sezonie. Jednak wyliczają mu, że przed nim Milan Fiorentina i Napoli, jakakolwiek porażka z nimi całkowicie przekreśli jego szanse. Stefano bardzo chce u siebie Fiorentina na przyszły sezon, chyba idealny klub dla niego, problem będzie z nami, topowych trenerów brak na rynku, a nawet jeśli są to cholernie ciężko będzie kogoś przekonać aby nas objął. Jedynie zostaje Blanc, jeśli jakimś cudem by się udało to Sampaoli, i chyba jedyna realna opcja to odchodzący z Romy Spalletti.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3409

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 09 kwie 2017, 20:50

Będą emocje za tydzień, jakby nie patrzeć. Mamy wszyscy nóż na gardle a różnice punktowe w tabeli między nami a Atalantą i Lazio wróżą emocje do końca sezonu.

Derby to derby, rządzą się swoimi prawami, więc nawet nie patrzę na Wasz mały dołek, bo i nam zdarzyła się wpadka z Pescarą. Liczę, że sędziowie nie będą przeszkadzać i bruździć w meczu o "6" punktów.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1319

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 09 kwie 2017, 21:05

Smierdzi to remisem I nudna wielka sobota. Milan nie bedzie za wszelka cene atakowac a na kontrach nasze trio z przodu bedzie mocno karcic. Inter natomiast chyba zlapal wiekszy dolek.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1802
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 09 kwie 2017, 21:49

gilardino11 pisze: Inter natomiast chyba zlapal wiekszy dolek.
Też mi się tak wydaje. Nie widziałem dziś sportowej złości, nie widziałem pomysłu na grę poza standardowo wrzutkami z bocznych sektorów boiska. To nie tak, że przegraliśmy pechowo czy skuteczność nie dopisała (jak choćby z Sampdorią) Nie wyszliśmy w ogóle na pierwszą połowę, rywal strzela dwie bramki a my nic. Prawie strzela trzecią (gdyby nie Miranda) a my dalej nic. W drugiej prowadziliśmy grę bo rywal zaczął bronić wyniku. Coś się udało strzelić, Eder trafił w słupek a poza tym bieda.
gilardino11 pisze: Milan nie bedzie za wszelka cene atakowac
Może i nie, ale wcale nie trzeba się mocno starać by strzelić nam w ostatnim czasie bramkę :roll:

Awatar użytkownika
orzeu
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 450

Post Wyświetl pojedynczy post autor: orzeu » 10 kwie 2017, 11:18

Wydaje mi się, że Pioli tak bardzo napompował balonik z napisem LM, to że jak on już pękł to w taki sposób, że teraz nie możemy się pozbierać. W derbach będzie ciężko, zapewne znowu zobaczymy w 90% taki sam skład jak co tydzień, czym mnie bardzo irytuje Pioli - powinien częściej rotować Barbosą, Joao Mario, czy nawet Ederem. Jestem ciekaw jakby się prezentował przód właśnie z Joao Mario , Icardim i Barbosą i Ederem.

Co do Barbosy to generalnie wychodzi na to, że od momentu strzelenia bramki na wagę 3-ech punktów Barbosa zamiast w nagrodę dostać trochę więcej minut, większą szansę, to został odsunięty od składu. Nielogiczne

Awatar użytkownika
orzeu
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 450

Post Wyświetl pojedynczy post autor: orzeu » 11 kwie 2017, 11:19

Icardi nie strzelił z akcji na wyjeździe od 7 miesięcy. Grubo, biorąc pod uwagę ilość strzelonych bramek ogółem.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 12 kwie 2017, 15:25

Patrzcie kto byl wczoraj na meczu:

Obrazek

Moze w lecie zmieni barwy?

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2465

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 12 kwie 2017, 15:35

raczej był z kolegą z byłego klubu który należy do juve i oglądali mecz.

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2888

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 12 kwie 2017, 15:36

A kto to?

Awatar użytkownika
dziki
Lider Drużyny
Lider Drużyny