AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1495

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 28 sie 2012, 16:18

czarny_samael pisze:Czyli Messi nie strzelił 2x tyle bramek :P
Kurde... no tak sie zastanawialem nad Robinho bo nie wiedizalem czy on nie zrobi tu roznicy i zrobil :/
No czyli gdyby Messi strzelil jeszcze te 3 gole to byloby 2 razy tyle :D

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 28 sie 2012, 16:21

czarny_samael pisze:Swoją drogą, to ten cały Niang "robi wrażenie"... W drugoligowym Caen strzelił 5 bramek i żadnej bramki w młodzieżówce w zeszłym roku i proszę: Transfer do Milanu za możliwie (z bonusami) nawet ok. 7 mln euro. :lol:
Też myślę, że ktoś w Milanie gra nałogowo w FMa.
Emerald pisze:No czyli gdyby Messi strzelil jeszcze te 3 gole to byloby 2 razy tyle :D
Wystarczy, że karne trochę poćwiczy :wink:

e:Jeśli ściągniemy Bojana to jestem pewny, że najpierw co trzeba zrobić to nie kupić LO czy DP, a obalić Berlusconiego wyrzucić cały zarząd i budować wszystko od nowa. Pomyśleć, że można było do Zapaty dorzucić Aguillaniego(który kosztował tyle co ten Niang), Balzarettiego i kogoś ciekawego do ofensywy i byłaby gitara. Jak nie teraz G.Rossi to w grudniu zaczynać polowanie na niego pełną parą.
Ostatnio zmieniony 28 sie 2012, 16:29 przez Slim91, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 28 sie 2012, 16:27

Uderza jeszcze fakt, że Bojan i tak miał 3 wynik spośród tych napastników :P
Oczywiście pomijając przeliczenie goli na minuty, ale to cokolwiek wątpliwa statystyka gdy spojrzeć na Pato :lol:

I czy tu nie jest potrzebny Berba? Ot, gościu który w takich spotkaniach jak z Sampą spokojnie by swoje wbił. Milan kogoś takiego nie ma, a Robinho i tak powinien grać za napastnikami.

I jeśli rozważać na te pozycje Robinho i Faraona, to nagle bez Bojana Milan miałby tylko Nianga, Pazziniego i łamliwego Pato. Berbatov to technik, który szczególnie gdy ma obok siebie szybkiego atakującego, robi różnicę.

Jasne, pensje pewnie chce wysoką, ale sam transfer można zamknąć w 5 mln funtów, a na prawdziwe wzmocnienie ataku ACM spokojnie musiałoby wyłożyć ponad 2 razy tyle (nawet podzielone na raty).

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 28 sie 2012, 16:41

Mnie tam w sumie troche uderza ta nagonka na Bojana. Spalil sie w pierwszym sezonie, ale trzeba pamietac, ze to bardzo utalentowany zawodnik i nie ma co go od razu na szrot wrzucac!
Mysle, ze w takim towarzystwie jakie mamy na liscie powyrzej wcale nie wypada blado.
Inna sprawa, ze wszyscy tutaj widza, ze Milan ma wieksze problemy gdzie indziej, ale w Mediolanie jakby mieli zacme :/

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 28 sie 2012, 16:51

Mirek15 pisze:Jak nie teraz G.Rossi to w grudniu zaczynać polowanie na niego pełną parą.
Rossi? Gość, który ostatni mecz zagrał prawie rok temu, następny zagra chyba koło maja jeśli się nie mylę i nie wiadomo czy jeszcze kiedykolwiek wróci do wysokiej formy a bardziej prawdopodobne jest, że skończy jak Hargreaves albo Owen? Przecież on zerwał więzadła w prawym kolanie dwa razy w ciągu pół roku. Jeden szklany Pato wam nie wystarczy?

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 725

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 28 sie 2012, 17:16

Skad 7 baniek za Nianga? Wloskie media podaja o okolo 3 mln. Talent ma to napewno. IMHO bardzo dobry ruch gdyby nie to, ze za niedlugo moze spasc na niego duza presja bo bedzie musial grac. Jednak przy takiej liczbie napastnikow i niecheci do stawiania na mlodziez jego potencjal moze zostac zmarnowany. To samo tyczy sie Faraona.

Robinho wypada na 3-4 tygodnie jak podaje MilanLab, wiec pewnie z 2 miechy go nie bedzie.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 28 sie 2012, 17:25

Transfer do Milanu za możliwie (z bonusami) nawet ok. 7 mln euro.
Bzdura. Z bonusami ma wynieść trochę ponad połowę tej kwoty.

Tekst dnia, http://milan.sportube.pl/aktualnosci/cz ... -9_46.html :
17:06 - Ciekawostka: Bojan jako bagaż podręczny wziął... Kule. Te, które ułatwiają inwalidom poruszanie się. Prezent powitalny dla Pato?
:rotfl:
Generalnie dobrą robotę chłopaki tam wykonują, dalej tam piszesz mete?

Jestem znany z nader optymistycznego podejścia do Milanu, od lat obserwuję bardzo krytycznie odbierane przez kibiców ruchy jako strzały w dziesiątkę, więc nauczyłem się, że muszę podchodzić z optymizmem do kolejnych ruchów Gallianiego, we wszystkich doszukiwać się jakiegoś drugiego dna.
W ruchu Bojana nie widzę nic pozytywnego. Mam nadzieję, że nie będzie dużo zarabiał, zajmie w składzie rolę Inzaghiego i odejdzie po sezonie, a inni będą grać dobrze za niego.
Dobrze to opisał mete - potrzebujemy defensywnego pomocnika, ofensywnego pomocnika, dobrze by było ściągnąć niezłego lewego obrońcę, dalej kogoś klasowego za Mexesa i może jeszcze jednego operującego piłką pomocnika, a dostajemy... Szóstego napastnika do kolekcji, przy czym w primaverze jest obiecujący Ganz i dochodzący do siebie Boateng (który miał operować między pierwszym a drugim składem już w zeszłym sezonie).
:(

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2263
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 28 sie 2012, 17:33

Wilmore pisze:Jestem znany z nader optymistycznego podejścia do Milanu

Nie da się ukryć, czasem niektóre teksty są zabawne przy tej nędzy jaką prezentuje Milan podczas mercato, nie trzeba szukać drugiego dna aby stwierdzić, że przychodzą do drużyny mierni kopacze.
Wilmore pisze: potrzebujemy defensywnego pomocnika, ofensywnego pomocnika, dobrze by było ściągnąć niezłego lewego obrońcę, dalej kogoś klasowego za Mexesa i może jeszcze jednego operującego piłką pomocnika, a dostajemy..
Jeśli zdają sobie sprawe w Mediolanie to trochę zbyt późno na kupowanie zawodników na wszystkie pozycję.

Jakby Strootman nie był ściemą i faktycznie dołączyłby do drużyny to tego całego Bojana, Pazziniego i Nianga szłoby przeboleć.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 28 sie 2012, 17:39

Nie no, mierni nie przychodzą. Przeciętni, to fakt, ale tego też nie negowałem. Uważam, jednak, że mają bardzo duży potencjał, i nie jestem w tym odosobniony - nisko ceniony tu Acerbi nieprzypadkowo dostał powołanie do kadry. Nasze nabytki są chyba tak nisko oceniane przez to, że przychodzą ze słabych klubów, bo obrońca Chievo czy pomocnik Genoi faktycznie nie brzmi dumnie.
Constant jednak się broni grą, Acerbi w sparingach grał fajnie. Wierzę w nich, choć pewnie to nie będą nowi Nesta i Seedorf. Pazzini to marka, on strzela, jak zespołowi idzie. Niang ma rewelacyjną markę we Francji, wierzę, że obaj się sprawdzą.
W Bojana nie wierzę. On był w Romie pośmiewiskiem.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 28 sie 2012, 17:42

mete pisze:Skad 7 baniek za Nianga? Wloskie media podaja o okolo 3 mln. Talent ma to napewno. IMHO bardzo dobry ruch gdyby nie to, ze za niedlugo moze spasc na niego duza presja bo bedzie musial grac. Jednak przy takiej liczbie napastnikow i niecheci do stawiania na mlodziez jego potencjal moze zostac zmarnowany. To samo tyczy sie Faraona.

Robinho wypada na 3-4 tygodnie jak podaje MilanLab, wiec pewnie z 2 miechy go nie bedzie.
Nie powiem Ci teraz gdzie, ale czytałem, że 3 mln w tym okienku i 3,5 mln za rok. Jeśli macie wiarygodne źródła o tych 3 mln, to spoko, podobna cena jak za Obertana MU dało Bordeaux.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 28 sie 2012, 17:43

Niang ma rewelacyjną markę we Francji
wiadomo czemu? statystyki ma tragiczne

co do bojana - berlu będzie mógł mówić, że ściągnął wielkiego mistrza, swoje bojan z barceloną w końcu wygrał

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2263
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 28 sie 2012, 17:47

Chłopak to rocznik '94 i już w poprzednim sezonie mocno wchodził do drużyny Caen, statów nie ma mocnych, ale widocznie coś musiał w nim widzieć Galliani, że go ściągnął na trybuny.Na początku poprzedniego sezonu było trochę szumu wokół niego bo fajną parę z Alanem Frauem stworzył w Normandii, a potem jakoś już o nim za wiele nie słyszałem.
W barwach Caen go rzadko oglądałem więc ciężko mi coś więcej powiedzieć.

e : do drużyny, nie na trybuny, tak jakoś mi się napisało.
Les Rossoneri devraient verser une somme de 3 millions d'euros, bonus compris, au Stade Malherbe de Caen, alors qu'un montant de 5 millions avait été évoqué il y a quelques jours.
3 mln teraz, kwota może wzrosnąć do 5 mln.

// z tej strony co podał Wilmore to niezle newsy idą - Carrola daję Liverpool, niech jeszcze pobiorą Berbe, Matriego i na następne mecze pojdzie ustawienie 1-0-0-10...

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 28 sie 2012, 17:53

wiadomo czemu? statystyki ma tragiczne
Przeciez on ma dopiero 17 lat...

W wieku niespelna 16 zadebiutowal w Ligue 1 zdobywajac 3 gole w 7 meczach. W ostatnim tylko 2 gole, ale rzadko wychodzil w podstawie.

Jezeli zaplacicliscie za niego tylko 3 miliony, to czapki z glow. Podoba mi sie to, ze chlopak praktycznie nie ma slabych punktow - technika, szybkosc, strzal, gra glowa - wszystko na bardzo dobrym poziomie. Zreszta nie kazdy siedemnastolatek otrzymuje powolania do kadry Francji U-21, a nie musze chyba mowic jak wiele utalentowanej mlodziezy jest w tym kraju.

Jezeli nie wypali, a moim zdaniem jednak wypali, to zawsze bedziecie mogli go sprzedac do OM czy OL i jeszcze na tym zarobicie.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 28 sie 2012, 18:01

Podoba mi sie to, ze chlopak praktycznie nie ma slabych punktow - technika, szybkosc, strzal, gra glowa - wszystko na bardzo dobrym poziomie
mnie się wydaje, że on raczej nie ma mocnych punktów. chociaż w sumie z tego co zauważyłem trzeba brać poprawke na twoje oceny - wg ciebie prawie kazdy zawodnik u20 ma świetny drybling, super technike i super przegląd pola, a potem widzi się w akcji takiego zawodnika jak wali w trybuny i mu piłka odskakuje przy kazdym przyjęciu ;)

jesli ktoś czytał czasopismo ślizg to flintstone tak miał z nielegalami - dobry raper, ciekawe wersy, sporo punchlines, charyzma i pewność w głosie, eklektyczne podfunkowane bity na brudnych perkusjach, których nie powstydziłby się j dilla a odpalało się kawałek tego rapera i okazywał się nudziarzem przed mutacją nagrywającym na jakichś piardach z atari

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 788

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 28 sie 2012, 18:10

Z Andym to coś poważnego? Przecież ta paranoja musi mieć swoje granice.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”