AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1496

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 28 sie 2012, 18:17

Z Andym to coś poważnego? Przecież ta paranoja musi mieć swoje granice.
Nie, Enjoy's się niedokładnie wyraził. Ze strony, o której mówił, dochodzą takie doniesienia:
17:55 - Opłata za ewentualne wypożyczenie Carrolla miałaby wynieść 3 miliony euro, klauzula wykupu: 17 milionów. Ale to tylko proponowane warunki przez Liverpool.

17:49 - Agent Bojana stwierdził, że zawodnik jest bardzo niezadowolony z tego, jak traktuje go rzymska ekipa. Tymczasem milannews.it stwierdził, że zawodnik dopiero teraz wylądował w Linate i kieruje się do siedziby Milanu.

17:47 - Liverpool zaoferował Carrolla Milanowi na wypożyczenie z opcją wykupu za 20 milionów funtów. Tymczasem na forach Milanu pojawia się news o Strootmanie, po krótkim śledztwie dziennikarskim orzekamy: jest sfabrykowany. Iskierka nadziei jednak się tli.
Także to tylko marzenia Liverpoolu o pozbyciu się go, nie ma opcji, by ktoś jeszcze dołączył po Bojanie do ataku. Jednak fakt, że zamykamy wzmocnienia ataku 28.08 napełnia mnie nadzieją, że do końca okienka ściągniemy co najmniej jednego piłkarza na inną pozycję.
Ostatnio zmieniony 28 sie 2012, 18:18 przez Wilmore, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 28 sie 2012, 18:17

mnie się wydaje, że on raczej nie ma mocnych punktów. chociaż w sumie z tego co zauważyłem trzeba brać poprawke na twoje oceny - wg ciebie prawie kazdy zawodnik u20 ma świetny drybling, super technike i super przegląd pola, a potem widzi się w akcji takiego zawodnika jak wali w trybuny i mu piłka odskakuje przy kazdym przyjęciu
Przeciez nie napisalem, ze ma fantastyczny drybling, super technike etc. Po prostu wszystko ma na bardzo dobrym poziomie jak na siedemnastolatka.

Bojan ? Dziwny transfer.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 28 sie 2012, 18:26

Ja tam mam nadzieje, ze Bojan wypali w Milanie i bedziecie wszyscy odszczekiwac i plakac jak wsiadzie w samolot do Barcelony :)

Chociaz przyznam szczerze, ze przez pierwszych kilka postow na temat jego przejscia do Milanu myslalem, ze to zarty :/

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 28 sie 2012, 20:03

Milan, Galliani: “Con Bojan mercato chiuso. Niente Kakà, rifiutato Palombo”
Galliani uczy obcokrajowców włoskiego. Dzięki niemu chyba każdy fan Milanu zna odmianę czasownika zamknąć i przymiotnika zamknięte.
Bojan potwierdzony, brakuje tylko oficjalnego ogłoszenia, Galliani zamyka mercato.
To jak myślicie, kogo sprowadzimy przez te najbliższe parę dni?
Ja tam nadal obstawiam Kakę, Real za mocno chce go wypchnąć. No i zdanie "Nie polecę po Kakę do Madrytu" nie oznacza braku starań. :wink:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 29 sie 2012, 13:55

De Jong? Byłoby doskonale.
Swoją drogą potwierdza się to, co mówiłem - obok Cassano poszukiwaliśmy jeszcze jednego napastnika, więc ściągnęliśmy dwóch (nawet trzech). Transfer Kaki moim zdaniem jeszcze nie upadł, ale przekonamy się o tym 31 sierpnia. Tymczasem reszta moich przewidywań się sprawdza - obok piłkarzy do przodu idziemy jeszcze po defensywnego pomocnika.
Przewidywałem co najmniej dwa transfery, nawet trzy, teraz nie licząc Nianga już mamy dwa, a dwa inne według mediów są bardzo możliwe, pojawiają się nawet głosy, że transfer Kaki został już dopięty. Wygląda na to, że kolejny raz wyjdzie na moje. Fajnie, że okienko w ciągu parudziesięciu godzin nagle okaże się być korzystne, sam De Jong da naszej pomocy bardzo wiele, dokładnie takiego piłkarza nam potrzeba.

Co do transferu Nianga, pisałem, że brednią są plotki o zapłaceniu za niego 8 milionów euro, potwierdziło się - zapłaciliśmy 1,7 miliona euro, dalsze bonusy są uzależnione od liczby jego występów i bramek. Nie ma więc mowy, by to wzrosło do 8 milionów. Zawodnik zarobi 450k rocznie przez 3 lata.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3329

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 29 sie 2012, 14:15

Wilmore pisze:Fajnie, że okienko w ciągu parudziesięciu godzin nagle okaże się być korzystne, sam De Jong da naszej pomocy bardzo wiele, dokładnie takiego piłkarza nam potrzeba.
Poraza mnie Twoj niezmacony optymizm Wilmore.
To okienko nie okaze sie korzystne. Jest masakryczne i nie wiem kogo musielibysmy teraz sciagnac zeby takie nie bylo. W ogole to wolalbym Strootmana.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 29 sie 2012, 14:16

Masz jakiś argument przeciwko De Jongowi, czy wpasowujesz się w trend "wszystko, co zrobi Galliani, jest złe"?

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 29 sie 2012, 14:17

Wygląda na to, że kolejny raz wyjdzie na moje. Fajnie, że okienko w ciągu parudziesięciu godzin nagle okaże się być korzystne
:lol: z klubu odszedł najlepszy obrońca świata, jeden z najlepszych napastników na świecie a przyszedł np niang, który jak na razie jest nikim, pazzini, który zeszły sezon miał fatalny, bojan, który nie łapał się do pierwszego składu 'mocarnej' romy i może przyjdzie stary szklany kaka bez formy z dużą pensją oraz rzeźnik de jong, FANTASTYCZNE MERCATO, otwierajmy szampany, może sie uda nie zając ostatniego miejsca w grupie lm i wywalczyć podium w serie a \o/

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 29 sie 2012, 14:20

Wilmore pisze:Masz jakiś argument przeciwko De Jongowi, czy wpasowujesz się w trend "wszystko, co zrobi Galliani, jest złe"?
Nie lubie tego zawodnika po prostu i wolalbym innego Holendra.

Do Gallianiego to akurat wiekszych pretensji nie mam. Orze jak moze. Nie przypominam sobie zebym napisal tutaj na niego jakies zle slowo. Gdy pisalem o rozpierdoleniu mialem na mysli Berlusconiego.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2263
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 29 sie 2012, 14:28

Troche za duzo z tym optymizmem Wilmore,troche jak Szpakowski,ktory wierzyl ze wygramy z Czechani w 89 minucie.

Odeszly dwie gwiazdy Serid A,sprzedano Cassao z doplata (absurdalnie to brzmi,ale takie jest to cale mercato Milanu),pobrano Pazziniego,ktory nie strzeli gola do kiedy wroce do kraju wzieto innych gwiazdorow w typie Acerbiego,w obronie gra para Yepes-Bonera,nie sprzedano Pato,pobrano Bojana,ktorego nikt nie chce.

To tak na szybko i chaotycznie,ale czy do cholery sa to gracze na miare Milanu ? Co musialoby sie stac abys spojrzal realnie na sytuacje ?

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 29 sie 2012, 14:46

:lol: z klubu odszedł najlepszy obrońca świata, jeden z najlepszych napastników na świecie a przyszedł np niang, który jak na razie jest nikim, pazzini, który zeszły sezon miał fatalny, bojan, który nie łapał się do pierwszego składu 'mocarnej' romy i może przyjdzie stary szklany kaka bez formy z dużą pensją oraz rzeźnik de jong, FANTASTYCZNE MERCATO, otwierajmy szampany, może sie uda nie zając ostatniego miejsca w grupie lm i wywalczyć podium w serie a \o/
Czytaj ze zrozumieniem.
Nie lubie tego zawodnika po prostu i wolalbym innego Holendra.
Ach, ok. Nie lubisz De Jonga, ok. Wolisz zamiast niego Strootmana, który na pozycji Van Bommela grać nie potrafi i nie zwykł, ok.
To tak na szybko i chaotycznie,ale czy do cholery sa to gracze na miare Milanu ? Co musialoby sie stac abys spojrzal realnie na sytuacje ?
Patrzę realnie na sytuację. Widzę, że Ty jesteś od tego daleki, nie tylko nie czytając tego, co piszę, ale i krytykując graczy jak Acerbi czy Pazzini. Pisałem już co myślę o tych ruchach, nie zamierzam się powtarzać.

Najsłabszą formacją zeszłego sezonu była pomoc. Mieliśmy trio Nocerino-Van Bommel-Aquilani, z których ostatni i tak pół sezonu się leczył.
Teraz są duże szanse na to, że będziemy mieć zamiast tego Nocerino-De Jong-Montolivo, trójkę wyglądającą lepiej i mocniejszą. Na ławce o każdej porze dnia i nocy wezmę Flaminiego i Constanta za Gattuso i Seedorfa, choćby z racji tego, że mają siły biegać.
Z Zapatą i Acerbim jest ten problem, że zastąpili specyficzny duet obrońców. O Neście nikt nie mówi złego słowa, choć sam obrońca przyznał, że na poziom LM jest już za stary. Tak, Zapata i Acerbi są gorsi od Silvy, ale są też lepsi od Nesty. Jak się do tego doda Mexesa, który mógł mi podpaść na stopie osobistej, ale piłkarsko ma klasę dużą, to środek wygląda nieźle. No ale staram się zrozumieć, że niektórzy wolą patrzeć na Zapatę przez pryzmat sezonu na prawej obronie, a nie kilku lat na środku w Udinese, Acerbiego wszyscy oceniają przez pryzmat Chievo, a nie marki w mediach i powołania do kadry. Nie wierzę, że na Bolonię wyjdziemy z Bonerą i Yepesem, zespół potrzebuje się zgrać. Po przyjściu Zlatana w pierwszym składzie wyszedł Borriello, choć mieliśmy już Szweda dostępnego - pierwsze mecze są zawsze specyficzne, spójrzcie na przeszłość, stawia się na zgranie raczej.
No i jeszcze transfer Kaki.

Straciliśmy bardzo wiele na odejściu Ibry i Silvy, Cassano nie żałuję, bo on przestaje posturą przypominać piłkarza, poza tym w zeszłym sezonie i tak prawie z niego nie korzystaliśmy, wolę zaryzykować z Faraonem i Robinho na jego pozycji. Ale też sporo zyskaliśmy na innych pozycjach, czego wielu woli nie dostrzegać.
Patrząc na sytuację kadrową - po transferze De Jonga wyjdzie na to, że wzmocnimy cztery pozycje w składzie (prawa obrona, jeden ze środka obrony, dwóch pomocników) tracąc tylko na dwóch (Silva i Zlatan). A w mediach transfer Kaki jest ciągle widziany jako możliwy, nie przekreślałbym go do 31 sierpnia, to by była piąta pozycja. No i wciąż powtarzam - Milan bez Ibry punktował wyżej, jego odejście wcale nie oznacza, że strzelimy 40 goli mniej w lidze (w tylu chyba brał udział Szwed).
Jak się człowiek już pogodzi z tym, że obniżamy poprzeczkę względem poprzedniego sezonu, to nie widzę powodu do załamywania rąk. No chyba że ktoś woli posługiwać się argumentem "gracze na miarę Milanu" i trzymać w tyle głowy transfery lat 2002 i 2003, to wtedy tylko transfer Messiego czy C. Ronaldo go zadowoli. Jeśli ktoś liczył na mercato "godne Milanu" (czyli jakie? Jovetić, Hernanes, Strootman, Dede, Dzeko i Schweinsteiger na ostatni dzień okienka?), to mogę tylko polecić wizytę u specjalisty. FFP!

Ach, skoro się już tak dobrze czuję w roli pogromcy mitów - "rzeźnik" De Jong, którego niektórzy (nie mówię, że Chłopaczek) nie lubią za bardzo agresywną grę nagradzaną wieloma czerwonymi kartkami, w 429 meczach w karierze dostał jedną czerwoną kartkę. To mniej niż Van Bommel w trakcie półtorarocznej przygody z Milanem.

Ach, i żeby nie być gołosłownym, to na dzień dzisiejszy:
Gabriel>Roma, De Sciglio>Zambrotta, Acerbi>Nesta, Zapata<Silva, powracający po urazie Flamini>Gattuso, Constant>Seedorf, Niang>Inzaghi, Montolivo>Aquilani, Taiwo>Vila, Zlatan>Bojan, no i zagadkowy dla mnie na razie ruch Pazziniego za Cassano - w obecnej sytuacji kadrowej wydaje mi się, że z korzyścią dla ekipy, bo brakowało nam napastnika w typie Szaleńca, nie Antonio. Ale to wyjdzie w praniu.
Piłka to gra zespołowa. Spytajcie się o to kibiców ekip, z których odchodził Zlatan, jak wyglądała drużyna po tym odejściu. W piłce nie jesteś tak mocny jak Twoje najmocniejsze, tylko tak słaby, jak Twoje najsłabsze ogniwo. Wolę więc w obronie mieć dwóch dobrych piłkarzy niż jednego geniusza i jednego wypalonego emeryta. Dodatkowo nie oszukujmy się - szatnia Milanu może skorzystać na braku charakterów Zlatana i Cassano. No i nie ma sensu rozstrzygać rolę Cassano, skoro on nie chciał dla nas grać, Zlatana nie musieliśmy sprzedawać, jego tak.
Na tym opieram swój optymizm. Na 11 ruchów zrobiliśmy 8 dobrych, na trzech straciliśmy, w tym jeden z nich to Taiwo, który i tak by nie grał, a Vila może zaskoczyć jeszcze. Mamy mniej gwiazd, ale zespół może być mocniejszy, każdy z nowych transferów ma potencjał, by być coraz lepszym. Na razie nie jest, ale to normalka - po transferze Zlatana też wtopiliśmy z beniaminkiem.

Starszym - Chłopaczek? - polecam przypomnienie sobie zespołu, z którym Zacch zdobywał scudetto. Gwiazdy były podstarzałe, nowych brakowało, zespół wygrywał kolektywem, bo inne ekipy wydawały się mocniejsze. Wygraliśmy je trenerem, nie umiejętnościami indywidualnymi, o gwieździe klasy Zlatana czy Silvy tamten skład mógł pomarzyć.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 29 sie 2012, 15:45

Wilmore pisze:Ach, i żeby nie być gołosłownym, to na dzień dzisiejszy:
Gabriel>Roma, De Sciglio>Zambrotta, Acerbi>Nesta, Zapata<Silva, powracający po urazie Flamini>Gattuso, Constant>Seedorf, Niang>Inzaghi, Montolivo>Aquilani, Taiwo>Vila, Zlatan>Bojan, no i zagadkowy dla mnie na razie ruch Pazziniego za Cassano - w obecnej sytuacji kadrowej wydaje mi się, że z korzyścią dla ekipy, bo brakowało nam napastnika w typie Szaleńca, nie Antonio. Ale to wyjdzie w praniu.
Niezbyt lubie takie zestawianki wyliczanki. To Twoje odczucie ja moglbym to odwrocic i moglibismy sobie przez 10 dni udowadniac kto ma racje. Nie dochodzac do zgody jak w przypadku Gourcuffa - zreszta jak juz sie chwalimy tutaj na czyje wyszlo to wtedy zdecydowanie wyszlo na moje.
Masz racje ze jak jest naprawde okaze sie w trakcie sezonu i obawiem sie ze nie bedzie to dla Milanu i jego kibicow zbyt dobry wynik. Jednakze zaasekuruje sie troche w Twoim stylu i napisze ze nie zdziwie sie jak zdobedziemy scudetto ;)
Natomiast w Europie nie mamy co sie z taka druzyna pokazywac.

Zyskalismy finansowo ale cyferki ktore symbolizuja to co zostaje w kasie klubu kibicow raczej niewiele obchodzi. Spadek jakosci kadry jest widoczny na pierwszy rzut oka i zadne zaklinanie rzeczywistosci tego nie zmieni.
Wilmore pisze:Starszym - Chłopaczek? - polecam przypomnienie sobie zespołu, z którym Zacch zdobywał scudetto. Gwiazdy były podstarzałe, nowych brakowało, zespół wygrywał kolektywem, bo inne ekipy wydawały się mocniejsze. Wygraliśmy je trenerem, nie umiejętnościami indywidualnymi, o gwieździe klasy Zlatana czy Silvy tamten skład mógł pomarzyć.
Zgodze sie ze wygralismy to mistrzostwo druzyna nie indywidualnosciami (czy podstarzalymi to kwestia dla kogo pilkarz majacy 30 lat jest podstarzaly) ale akurat o Zaccheronim to nigdy zbyt dobrego zdania nie mialem.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 29 sie 2012, 15:50

Gabriel>Roma
Acerbi>Nesta
na jakiej podstawie?

poza tym milan zarobił 80 baniek na sprzedaży silby i ibry, nie mozna być zadowolonym gdy większość tych pieniędzy znika a za resztę w klubie pojawia się pazzini czy traore

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 29 sie 2012, 15:52

acerbi lepiej biega

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 29 sie 2012, 15:59

Chlopaczek pisze:Jednakze zaasekuruje sie troche w Twoim stylu i napisze ze nie zdziwie sie jak zdobedziemy scudetto ;)
Jest szansa, że po kilku kolejkach stanie się to prawie niemożliwe.
Wilmore pisze:okienko w ciągu parudziesięciu godzin nagle okaże się być korzystne
Co [k****]@ :?: Jakie korzystne.

Straciliśmy Ibrę i Silvę(o weteranach nie wspomnę bo cieszę się, że odeszli(żal mi tylko Nesty)). Odszedł Cassano i przyszedł GORSZY Pazzini do tego dopłacając 7 mln euro :!: Mielibyśmy prawie połówkę karty Armero. Cassano jak chciał odejść to moglibyśmy go dać do rezerw na pół roku i w styczniu oddać. Później przyszedł Montolivo(chyba najlepszy ruch w okienku), Zapata, Acerbi, doszedł Constant który nie wiedział jak się gra w Genoi. Później wzmocnił nas komiczny Traore i do tego słaby Niang. Na godzinach trafi śmieszny Bojan. Nasza ofensywa z dobrej z tamtego sezonu zamieniła się w drastyczną. Nie wiem jak można tu napisać słowo "korzystne". Mamy sierpień, a nie maj.

Na domiar złego mamy jelenia na ławce który woli Bonerę i Yepesa od Zapaty i Acerbiego i do tego Antoniniego od Taiwo.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”