AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1499

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 30 sie 2012, 14:51

Szkoda Kaki na warunkach podawanych przez prasę - 12 milionów za transfer (w tym 8, które jest nam Real dłużny) i 5 milionów rocznej pensji. Wszystko ponadto to by była przesada.
A co do roku zerowego - mam nadzieję że wiesz, że Allegri mówiąc o nim nie miał na myśli zero trofeów. ;)
Czyli Barca musiałby oddać Romie 12 mln euro :?: Jak dla Mnie to sciene-fiction. Wg Mnie nie ma takiej opcji.
No bo nie ma takiej opcji, nie wiem, skąd to wytrzasnąłeś, nic takiego nie napisałem.
Mówi się o kimś poważnie jeszcze :?: Oczywiście pomijając Kake i De Jonga bo o tym wiadomo.
30-31 sierpnia nie sposób powiedzieć, o kim mówi się poważnie, wolę nie podawać przewijających się nazwisk i na nic się nie nastawiać. Spodziewałem się Kaki, nie będzie go, okienko zakończone De Jongiem będzie okienkiem zakończonym dobrze.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 30 sie 2012, 15:10

5 milionów to za dużo dla wiecznie kontuzjowanego zawodnika bez formy

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 30 sie 2012, 15:16

Czyli z tego co piszecie wynika, że Kaka nie trafi z powrotem na SS ?? Czemu go nie spróbujecie wypożyczyć ? Niech część pensji płaci mu Real a część Milan. Oni by się w jakiś sposób odciążyli, Kaka by grał w Milanie i wszyscy byli by zadowoleni. A ta to on zostanie w Madrycie będzie ich dalej doił poprzez swoją wysoką pensję i dalej nie będzie grał a Milan nie będzie miał wzmocnienia.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2417
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 30 sie 2012, 15:21

Real nie chce wypożyczać Kaki tylko go sprzedać, a już na pewno nie chce płacić mu po takim wypożyczeniu jakąkolwiek część wynagrodzenia. W takim układzie Mou woli mieć go w rezerwie.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1303

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 30 sie 2012, 15:23

Real nie chce wypożyczać Kaki tylko go sprzedać, a już na pewno nie chce płacić mu po takim wypożyczeniu jakąkolwiek część wynagrodzenia. W takim układzie Mou woli mieć go w rezerwie.
I płacić 10 milionów euro dla zawodnika co będzie siedział na trybunach :?: Trzeba powiedzieć że Real naprawdę ma nieograniczony budżet jak w FM :lol:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 30 sie 2012, 15:26

Tylko czemu Milan nie chce go kupić tylko bawi się w jakieś cyrki? Zaoferowaliby może 10 mln € i Madryt by go puścił IMO. Wypożyczenie po prostu niczego nie rozwiązuje, za rok byłby ten sam problem, a w takim wypadku Kakę lepiej mieć niż nie mieć, skoro i tak nikt nie chce płacić całej pensji.

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 30 sie 2012, 15:27

Kaka nie bedzie siedzial na trybunach w przypadku braku transferu, Real wbrew pozorom nie ma az tak wielu opcji w ofensywie: Ronaldo (Kaka)- Ozil (Modric) - Di Maria (Callejon) - Benzema (Higuain), z zaznaczeniem ze czesto Modric bedzie luzowal Xabiego, a nie Ozila. Biorac pod uwage spadki formy Angela czy kondycje Ozila, to nie jest wcale jakis przesyt.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 30 sie 2012, 15:28

5 milionów to za dużo dla wiecznie kontuzjowanego zawodnika bez formy
Pokazał swoje bycie "bez formy" w sparingu z nami. Chciałbym, by reszta Milanistów była tak bez formy jak on.
Czyli z tego co piszecie wynika, że Kaka nie trafi z powrotem na SS ?? Czemu go nie spróbujecie wypożyczyć ?
1. Jednym z istotnych śladów prowadzących do transferu Kaki był brak obsadzenia jego numeru - jeszcze wczoraj krążyła informacja, że 22 jest wolna, a Bojan weźmie 27.
2. Oficjalnie nie próbujemy z powodów fiskalnych. Faktycznie wydaje mi się, że wersja Realfana jest prawdziwa.

Podejrzane dla mnie jest jeszcze to, że Gallianiego nie ma w Mediolanie. Zawsze, gdy Milan kupował istotnych piłkarzy, to Galliani leciał osobiście domykać negocjacje, chyba że był zajęty czymś innym. Do Manchesteru w sprawie Teveza leciał kilka razy, a dziś go tam nie ma, wysłał Braidę. Może coś jednak jest w tych plotkach o "grande colpo" ostatniego dnia okienka - obecnie przyjęta wersja jest taka, że chcemy zakontraktować De Jonga dziś, by jutro ogłosić jakiś transfer, dzięki któremu kibice wybaczą sprzedaż Zlatana i Silvy. Nie wierzę w to jednak - wydaje mi się, że maksimum możliwości transferowych Milanu wyznacza niechciany nigdzie i przez nikogo Kaka.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 30 sie 2012, 15:31

cru - Będzie siedział. Oczywiście, że nie zawsze, lecz do 18 nie zmieści się w każdym meczu. Na razie jest odsunięty od gry, bo może ktoś go jednak weźmie. Jak nie to ma taką pozycję jaką ma i niech walczy o formę pozwalająca mu grać.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 30 sie 2012, 15:58

Donnarumma po bardzo dobrym sezonie w Gubbio (pomyśleć, że w primaverze grał prawie jak Dida - tyle że Brazylijczyk klopsy przeplatał doskonałymi interwencjami, a Antonio tylko popełniał klopsy) idzie na trzeciego bramkarza Genoi.
Ciekawe jest to dla mnie z jednego względu - od miesięcy czytałem co jakiś czas plotki o tym, kto to go nie chce na współwłasność i do pierwszego składu (najciekawsza była chyba Catania), a teraz nagle go oddajemy do Genoi, gdzie nie ma szans na grę?
Kolejny po Paloschim dziwny deal z Genoą.

A, byłbym zapomniał - nie minęła godzina, a media znów informują o transferze Kaki do Mediolanu. Czy przyjdzie czy nie, to mamy pewność, że do 19 w piątek będą nas tym męczyć.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 30 sie 2012, 16:00

Chyba jedynym wyjściem by było jak by Kaka poszedł po rozum do głowy i obniżył swoje wymagani finansowe do bardziej realistycznych dla Milanu w końcu był z nimi bardzo związany przez lata, więc mógłby zrobić jakiś ukłon w stronę swojego byłego klubu. Pograł by w Milanie jeszcze te 2, max. 3 lata i by mógł sobie pójść do jakiegoś Qataru czy gdzie tam indziej, gdzie by mu dali taką pensję, żeby sobie odbił tą obniżkę płacową z nawiązką. Chyba, że już mu się udzieliła mentalność jego rodaków mam 30 lat swoje pograłem, dalsza kariera nieważna ważne, żeby płacili i to dużo. Ile mu jeszcze do końca kontraktu zostało?

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 30 sie 2012, 16:04

2 albo 3 lata.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 30 sie 2012, 16:06

Chyba jedynym wyjściem by było jak by Kaka poszedł po rozum do głowy i obniżył swoje wymagani finansowe do bardziej realistycznych dla Milanu w końcu był z nimi bardzo związany przez lata, więc mógłby zrobić jakiś ukłon w stronę swojego byłego klubu.
Sorry, ale chyba nie wiesz, o kim mówisz. Kaka, a może raczej sterujący jego karierą ojciec, jest niesamowicie pazerny na pieniądze. W innym przypadku dawno by odszedł z Realu, dla którego nigdy nie był tak istotny, jak przy transferze zakładano.
Nie wyobrażam sobie, by Kace w ogóle do głowy przyszła myśl o ukłonie w kierunku klubu, który go wypromował i stworzył jako gwiazdę, czy o kierowaniu się przywiązaniem do Milanu.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 30 sie 2012, 16:15

RealFan pisze:2 albo 3 lata.
No to ugrzęźliście z nim. Tylko się modlić by takie PSG po niego przyszło.
Wilmore pisze:
Chyba jedynym wyjściem by było jak by Kaka poszedł po rozum do głowy i obniżył swoje wymagani finansowe do bardziej realistycznych dla Milanu w końcu był z nimi bardzo związany przez lata, więc mógłby zrobić jakiś ukłon w stronę swojego byłego klubu.
Sorry, ale chyba nie wiesz, o kim mówisz. Kaka, a może raczej sterujący jego karierą ojciec, jest niesamowicie pazerny na pieniądze. W innym przypadku dawno by odszedł z Realu, dla którego nigdy nie był tak istotny, jak przy transferze zakładano.
Nie wyobrażam sobie, by Kace w ogóle do głowy przyszła myśl o ukłonie w kierunku klubu, który go wypromował i stworzył jako gwiazdę, czy o kierowaniu się przywiązaniem do Milanu.
Aaaaa teraz sobie przypomniałem co tutaj czytałem jak odchodził do Realu. Ktoś wspomniał o jego rodzince, że jego ojciec skasował sporo kasy z jego transferu do Realu, nawet chyba jego braciak się załapał na dzielenie łupu i do tego dochodziła jego matka, która organizowała jakiś katering przy imprezach klubowych Milanu. To nie pazerność to Bóg chce by żyli w dostatku :lol:

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3329

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 30 sie 2012, 16:16

Kaka jezeli ma jeszcze jakies ambicje pilkarskie na czele z zalapaniem sie do kadry na MS w swojej ojczyznie za 2 lata powinien zrobic dokladnie to co napisal Kajo. Skoro nie to niech sczeznie sobie w Madrycie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”