AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1500

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 30 sie 2012, 16:20

Aaaaa teraz sobie przypomniałem co tutaj czytałem jak odchodził do Realu. Ktoś wspomniał o jego rodzince, że jego ojciec skasował sporo kasy z jego transferu do Realu, nawet chyba jego braciak się załapał na dzielenie łupu i do tego dochodziła jego matka, która organizowała jakiś katering przy imprezach klubowych Milanu.
Real musiał pewnie dopłacić dodatkowych parę milionów, by nie być zmuszonym do ściągnięcia Digao w swoje szeregi. :lol:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 30 sie 2012, 18:52

De Jong dziś wieczorem ma podpisać kontrakt z Milanem. Idealne wzmocnienie pomocy w obecnej sytuacji. Fajnie to na sportube opisali:
18:43 - De Jong leci do Mediolanu, a tymczasem my podziwiamy kunszt Gallianiego:

Wartość De Jonga: 13 milionów
Pierwsza oferta: 7
City oczekiwało: 10
Wysokość transferu: 3.5

18:16 - De Jong ma zarabiać 3 miliony euro rocznie przez 3 lata, a transfer ma wynieść 3,5 miliona euro.
http://milan.sportube.pl/aktualnosci/cz ... rtek_.html

Tymczasem w LM dolosowano nam Zenit, Anderlecht i Malagę. Ta ostatnia sprzedała paru ważnych graczy, ale nie oglądałem ich wcale, nie spodziewam się, by byli dla nas rywalami w walce o pierwsze miejsce. Zenitu też nie oceniam, bo przestałem ligę rosyjską oglądać, ale wydaje mi się, że to z nimi powalczymy o wygranie grupy. Anderlecht powinien pełnić rolę dostarczyciela punktów.
Losowanie mogło wyjść znacznie gorzej, ale i trochę lepiej. Jestem zadowolony - jesteśmy faworytami grupy i jeśli podejdziemy na poważnie do wszystkich meczów, to powinniśmy ją wygrać.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 30 sie 2012, 18:54

Jaram sie. 10 listopada RSC-Barca w NextGen Series, a potem RSC-Milan w LM. Mam nadzieje, ze fundusze pozwola mi obejrzec Rossonerich.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 725

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 30 sie 2012, 19:05

I to jest wlasnie ten kunszt Gallianiego. Jeszcze bardziej by go bylo widac gdyby mial wiecej gotowki i wolnosc poczynania na rynku transferowym a nie nakaz skupowania gwiazd wypalonych dla Silvio. To co on potrafi wyczynac z tak minimalnym budzetem jest naprawde dobre.

EDIT

De Jong ma zarabiac 2,5 mln.

Mam nadzieje na jeszce jeden transfer. Skoro Braida polecial po Holendra to moze Lysy cos kombinuje.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 30 sie 2012, 19:09

Zapłaciliśmy 10 milionów euro za obecną pomoc Nocerino, De Jong, Montolivo i Boateng. Pomoc na lata, która będąc w pełni formy może nam dać naprawdę wiele radości.
Z De Jongiem muszę przekalkulować swoje oczekiwania - miałem nadzieję na walkę o trzecie miejsce, teraz to powinien być cel minimum. Na mistrzostwo jesteśmy za słabi na razie, ale na pewno mieścimy się potencjałem w pierwszej trójce ligi. Reszta zależy od Allegriego - on chce kontynuować grę 4-3-3... :roll:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 30 sie 2012, 19:15

Wg Bojana ktos z Barcy chce do nas przyjsc :P

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1304

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 30 sie 2012, 19:18

Wg Bojana ktos z Barcy chce do nas przyjsc

Fabrgeas :lol: :?:

Ciekawe że powiedział to na oficjalnej konferencji prasowej po przyjściu do Milanu. Może faktycznie coś jest na rzeczy tylko kto mógłby chcieć odejść z Barcy? Affelay? Thiago? Ciężko powiedzieć...

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 30 sie 2012, 19:22

Chciec moze ktokolwiek, ale my go nie kupimy. A tak dla zabawy to stawialbym na Puyola. Zawsze mowil, ze po Barcy tylko Milan.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 30 sie 2012, 19:34

Wg mnie Affelay. Z tym, że on podobno już w Schalke.

THEMANIEK
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 41

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 30 sie 2012, 19:38

Puyol jak ulaj, miszczow nabil tyle ze Berlu skona.

Affelay jak najbardziej, dobry koles.
De Jong bardzo dobry zakup, gra strasznie chamsko, ale strasznie dobrze wykonawczo. 3.5 mln to kradziez za niego.
Jak dobrze pamietam to City zaplacilo 15.5 mlneuro za niego 3 sezony temu... Traca na jakosci... Rodwell jest od niego duzo slabszy i duzo bardziej kontuzjogenny.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 30 sie 2012, 19:56

Affelay to byłoby coś. Chciałbym tego chłopaka w Milanie, lecz od razu na transfer definitywny. Grałby lepiej od Kaki. Mniej zarabiałby. Wprowadziłby świeżość do drużyny.

Jest jeszcze jedna wada transferu Kaki. Jakby pograł rok dobrze to chciałby podwyżkę :lol: Lubię gościa, ale wolę Holendra.

Jeszcze z De Jongiem nie ma co się cieszyć. Karierowicz Suazo oraz Cissokho też byli nasi.

Grupa :?: Łatwa. Pierwsze miejsce musi być.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 30 sie 2012, 20:35

jaka jest szansa na jeszcze jeden transfer?

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 30 sie 2012, 20:41

A skąd mamy wiedzieć?
Dziennikarze podają "z wiarygodnych źródeł", że dołączy do nas jutro Kaka. "Z wiarygodnych źródeł" to dwa lata temu przyszedł do nas Robinho, ale rok temu "z wiarygodnych źródeł" czytaliśmy o transferze Hamsika czy Fabregasa, a kibice Juventusu "z wiarygodnych źródeł" wiedzieli, że przyjdzie Dzeko z Llorente.
Więc nigdy nic nie wiadomo. Nie zdziwi mnie ściągnięcie jutro Kaki do Milanu, bo naprawdę na to wiele wskazuje (po co go odstawiać od celebracji sukcesu?), ale nastawiłem się na to, że De Jong to będzie koniec okienka.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1304

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 30 sie 2012, 22:50

De jong już w Mediolanie. W końcu jakieś solidne wzmocnienie. Kwota transferu wyniesie 3,5-4 miliony euro. Zajebisty deal Łysego. Czemu tylko ten facet nie ma budżetu co rok na poziomie 30 milionów euro bez konieczności sprzedaży najważniejszych zawodników :?: mógłby zrobić naprawdę świetny zespół. Czego jutro się spodziewać :?: Wszystkie znaki na ziemi mówią że Kaka zostanie w Realu ( nawet numer 22 wziął Bojan) jednak ja cały czas mam przeczucie że może jednak przyjść. Poczekamy, zobaczymy. Budżet płacowy jest bardzo solidnie odchudzony i nawet przyjście zawodnika z 5 milionami na rękę nie wpłynie na jego podstawy.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 31 sie 2012, 0:14

Budżet płacowy jest bardzo solidnie odchudzony i nawet przyjście zawodnika z 5 milionami na rękę nie wpłynie na jego podstawy.
ale wpłynie na morale w szatni, od razu sobie np boateng pomysli 'halo halo, przyszedł jakiś połamany dziadek z trybun w madrycie i od razu dostał większą pensje ode mnie?!'

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”