"Święta Wojna na San Siro" ... - Strona 16

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto tym razem wygra 'Świętą Wojnę'

Milan
14
38%
Inter
10
27%
Padnie remis
6
16%
Berlusconi wygra wybory
7
19%
Awatar użytkownika
creek
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: creek » 04 gru 2005, 22:12

mam tylko nadzieje ze Inter nie bedzie sobie odpuszczal po pierwszej udanej akcji i ze przez cale 90 minut zagraja na pelnych obrotach bez nonszalancji jak to bylo w Ascoli to wtedy o zwyciestwo bede spokojny 8) :twisted:

Awatar użytkownika
Kendo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kendo » 04 gru 2005, 22:27

Inter nawet jakby tak grał to o wynik nie możesz być spokojny a Inter tak na pewno nie zagra bo to jest drużyna bez szkieletu mająca(jaK każdy) wahania formy nawet w meczu.
Mecz będzie dobry jezeli I inter jak zarówno milan trafia z forma wtedy bedzie mozna zobaczyc naprawde dobre widowisko.
A i jesczze mam nadzieje ze brame strzeli Pirlo bramkarz Interu wpuscil 2 z juve z wolnych a jesli Pirlo to najlepszy spec od wolnych w lidze, to jedna brame mamy pewna :twisted:

Obrazek

AVIA ŚWIDNIK

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 05 gru 2005, 12:02

Obrazek
Dla Bobone lepiej chyba będzie jak nie zagra :cegła:

Obrazek
Walki na pewno nie zabraknie.

Obrazek
Kaka_ACM pisze:Kibice będą w większości czerwono-czarni
Kibice będą w większości niebiesko-czarni :wink:

Codo samego meczu to wynik trafić jest bardzo trudno. W poprzednim sezonie wszystkie cztery mecze były bardzo wyrównane a mimo to Milan wygrał aż trzy mecze. Po prostu wykazali się większym cwaniactwem i mieli w składzie (zresztą nadal mają) Dide i Sheve, którzy wtedy zadecydowali o sukcesach swojej drużyny. Miejmy nadzieję, że tym razem będzie inaczej i geniuszem błyśnie np. Adriano albo Cesar. Na pewno Inter ma tą przewagę, że Milan musi we wtorek zagrać na 100% z S04 a my możemy wyjść na mecz w Glasgow w drugim garniturze. Ale z drugiej strony nie sądzę aby miało to aż tak duże znaczenie.

Jedno jest pewne – przed nami największe prawdziwe derby na świecie. :mike:

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 05 gru 2005, 14:16

O to jak typują bukmacherzy:
Inter - Milan 2.90 2.90 2.30 :twisted:

Spodziewałem sie bardziej wyrównanych kursów, widocznie oni już widzą kto wygra :wink: Ostatnie 3 lata mówią dużo za siebie.

MarcinSzupke
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinSzupke » 07 gru 2005, 11:42

widzieć to mogą swoje majtki, a wiedzieć to na pewno nie mogą :] Milan polegnie, nadszedł ich czas. Maldini wczoraj jak schodził z murawy to myślałem, że ma jakiś zawał, albo coś. Ze Stamem jest podobnie, kibice Milanu fundują chyba swojej obronie rozruszniki serca, bo nie mogę sobie wyobrazić innego rozwiązania. No ale na INTER nawet to nie wystarczy. Czas w końcu zdobyć Scudetto, bo od 1989 roku minęło sporo czasu. Jeśli chodzi o wynik to będzie 2-1 dla Interu :]

:boruta: :boruta: :boruta: :boruta:

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 07 gru 2005, 11:47

zapowiadają sie bardzo ciekawe derby :D najlepiej jakby padł remis i wtedy strata do lidera wzrosła by jeszcze bardziej :P inter napewno bedzie chciał wkoncu pokonac odwiecznego rywala, bo ostatnio jakos słabo im to wychodzi . Natomiast Milan chcąc utrzymac kontakt z czołwką tez musi wygrac i dlatego niech bedzie remis :!:

Awatar użytkownika
AgaD
I am the Special One

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AgaD » 07 gru 2005, 12:10

Ktoś kiedyś powiedział, że derby żądzą się własnymi prawami. Podobno w nich wszystko się może zdarzyć, ale rezultaty tego typu spotkań w Mediolanie są łatwe do przewidzenia. Inter najwyraźniej ma kompleks swoich 'kuzynów', bo od dawien dawna nie potrafi ograć Milanu. W ostatnich sezonach piłkarze Massimo Morattiego w kontekście całych meczów byli stroną przeważającą, a mimo to schodzili z boiska pokonani. Ewentualnie udawało się im zdobyć jeden punkt. Trudno wytłumaczyć czym jest spowodowany taki a nie inny stan rzeczy, a przynajmiej ja nie znajduję na to logicznej odpowiedzi.

Ja podobnie jak wszyscy fani Interu mam nadzieję, że ta fatalna passa zostanie przełamana już teraz, bo przecież kiedyś ten okres upokorzeń musi się skończyć. Patrząc na aktualną formę obu zespołów wydaje się, że większe szanse na zgarnięcie trzech punktów mają 'Nerazzurri', którzy ostatnio poczynają sobie całkiem dobrze. Milan gra w kratkę, ale pamiętam, że kiedyś już tak było. Inter był od wielu spotkań bez porażki, Milan grał poniżej oczekiwań, ale w derbach wszystko poszło zgodnie z planem tzn. planem Rossonerich, bo to oni byli górą. Nikt nie wie jak będzie tym razem. Wierzę, że szczęście będzie po naszej stronie.

FORZA INTER

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 07 gru 2005, 15:52

Już w najbliższej kolejce Inter będzie podejmował ( :lol: ) Milan. Faworyta trudno wskazać , lecz trzymam kciuki za niebiesko-czarnymi. Mamy duże szanse na zwycięstwo z Milanem , któremu nie idze za dobrze. (mimo zwycięstwa ze słabiutkim Schalke). Nawet Adriano bez formy ograłby obronę Milanu , która z najsilniejszej na świecie stała się obroną emerytów. Jedynie Sandro prezentuje dobry poziom (i Jankulovski). Myślę , że kibice Milanu (mimo , że nie będą z tego zadowoleni) przyznają mi rację. Ciekawie zapowiada się pojedynek porównywanych do siebie Julio Cesara i Didy. Cesar jest często krytykowany , ale gra nieźle. Dida natomiast gra trochę słabiej , co mnie troche dziwi. (swoją drogą zawsze zazdrościłem Milanowi tego bramkarza) Mam nadzieję , że w środku pola stoczymy wyrównany bój. Oba zespoły mają świetną pomoc i myślę , że będzie ciekawie :twisted: . Co do napastników , to wszystko zależy od formy. Jeśli Adriano jest w formie bije na głowę Shevę i na odwrót.
Co do wyniku , to mam nadzieję na pewne zwycięstwo 2:0 :mike:

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 07 gru 2005, 16:38

Diamen23 pisze:Jedynie Sandro prezentuje dobry poziom (i Jankulovski).

Nie no jeszcze Rino, Kaka i Stam, chwilami Pirlo, co nie zmienia faktu, że np forma Szewy od Fener nie jest fewelacyjna... tak jak innych bomberów... Mam nadzieję, że Capitano dojdzie do siebie, bo jednak go wczoraj brakowało po zejściu :roll:

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 07 gru 2005, 16:43

Ajgor pisze:
Diamen23 pisze:Jedynie Sandro prezentuje dobry poziom (i Jankulovski).

Nie no jeszcze Rino, Kaka i Stam, chwilami Pirlo, co nie zmienia faktu, że np forma Szewy od Fener nie jest fewelacyjna... tak jak innych bomberów... Mam nadzieję, że Capitano dojdzie do siebie, bo jednak go wczoraj brakowało po zejściu :roll:
Chodziło mi o obronę

Awatar użytkownika
Żniwiarze Umysłów-HUNTER-
Rapid Eye Movement

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 07 gru 2005, 17:02

Co do obrony Milanu to jest wielka zagadka zdziwisz sie Diamen ale Sandro nie jest najlepszym naszym obronca kilka razy w tym sezonie sie ine popisał najrowniej grajacym naszym obronca jest Paolo :shock: z notami srednio 6/6,5 przy czym Nesta juz miał w tym seoznie 4,5 note no ale co tam oceny.
Nasi potrafia grac w obronie mozna nawet przypomniec sobie mecz z Juve czy Fener gdzie spisali sie b.dobrze tyle ze w tych meczach cały zespoł zagrał b.dobrze.
Jedyna zagadka jak Carlo ich zmobilizuje oraz to iz grajac z mocniejszymi zespołami nasi potrafia zagrac mecz naprawde piekny z Schalke mieli w myslach napewno niedzieline derby i mysle ze na 100% nie grali.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 07 gru 2005, 17:15

Może trochę zasugerowałem się jego wiekiem i tym , że zawsze uważałem go za świetnego obrońcę , co nie zmienia faktu , że obrona Milanu to wasza pięta achillesowa (wiem , nie odkryłem Ameryki :roll: ). Nie powiem , że reszta piłarzy , oprócz obrońców prezentuje się całkiem nieźle. Nawet Seedorf , na którego nieźle bluzgałem na początku , nie gra najgorzej. Mimo wszystko mam nadzieję na zwycięstwo i to nie fuksem , ale po całomeczowej dominacji , bo jeśli Inter nie będzie wygrywał takich meczy , to o mistrzostwie może zapomnieć. :?

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 07 gru 2005, 17:18

Nie ma co gadać jak Milan sie teraz spisuje... zobaczymy w weekend jak wyjdą na boisko i co pokażą :twisted: Licze na 3pkt. i jestem pewien że Milan je zdobędzie :P Licze na wielkie emocje. Wie ktoś czy to leci na jakims włoskim kanale :?:

Awatar użytkownika
BartekTS
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BartekTS » 07 gru 2005, 17:21

To będą wielkie derby Mediolanu które zelekryzują całą Italie ponieważ INTER moze od dawien dawna ograć rywala zza miedzy MILAN. Jeśli chodzii o forme to trudno coś więcej powiedzieć MILAN wygrał z Schalke 3-2 a Inter zremisował 1-1. Jesli chodzi o Campianato Serie A Juve odjechało na 8pkt od Rossonerich i bodajże 10pkt od Interu.

Pełne kadry cały stadion to kochaja kibice jednych jak i drugich jednak po potyczkach Ligi Mistrzów jest troszke źle z defensywą Interu ponieważ występ "Rzeźnika" stoii pod wielkim znakiem zapytania?!

Niewiem co jeszcze jeśli cos wpadnie mi do głowy ciekawego napisze!!

Forza Ragazzi Forza INTER!! :smoke:

Niechcę obrazić fanow MILANU ale w trakcie spotkania moze stac sie dla nich przykra rzecz jesli Inter będzie wygrywal moze zatańczyc im na nosie tak jak ten pan pokazał Bianconerim :twisted:

:mike:

Co z tego, że to Totti ale w obu drużynach są pilkarze tego typu co on(Gattuso, Materazzi)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 07 gru 2005, 17:39

BartekTS pisze:Niechcę obrazić fanow MILANU ale w trakcie spotkania moze stac sie dla nich przykra rzecz jesli Inter będzie wygrywal moze zatańczyc im na nosie tak jak ten pan pokazał Bianconerim
No wiesz... o Gattuso bym się tak bardzo nie bał, on lubi kopać, wtrącać się :D ale nie widziałem jeszcze żeby komuś na nosie zagrał :lol: A tak naprawde to bać sie powinni działacze Interu, bo kibice wrazie porażki zaś mogą coś odwalić ( oby nie ) może jedna nauczka już im starczy... Wydaje mi się że forma Milanu w meczu z Shalke czy z Weroną nie ma tutaj aż tak wielkiego znaczenia. Milan musiał by mieć jakiś poważny kryzys a go nie ma. Derby dla jednych i drugich to to samo, nikt ich nie musi mobilizować, nakłaniać do wysiułku na treningu... Moim zdaniem Milan zagra na 100% i oczywiście 3pkt :mike: :mike: :mike:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”