Lech Poznań (zbiorczy) - Strona 16

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kto wg Ciebie był największym wzmocnieniem Lecha w letnim okienku transferowym:

Sławomir Peszko
5
7%
Manuel Arboleda
9
12%
Tomasz Bandrowski
2
3%
Robert Lewandowski
33
45%
Ivan Turina
2
3%
Semir Stilić
22
30%
Awatar użytkownika
nowok
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nowok » 02 gru 2005, 16:28

wsumie to juz w tym roku Lech moze miec mistrza ..... 22+23=45:P A tak na serio to ciekawe jak bedzie wyglądac (w przypadku fuzji) przyszły skład ... cos mi sie wydaje ze najlepszych zawodników Amica sprzeda zeby sobie jeszcze zarobic .... wątpie zeby przy bułgarskiej zagrał np. Bieniuk albo Wasilewski, ale kto wie jaką polityke ma zamiar prowadzic pan Rutkowski

Fieldy musze sie z Tobą zgodzic, napewno pan Rutkowski ma wiekszą siłe przebicia niz prezesi Lecha, jednak wątpie ze jakas wieksza firma zechce sponsorowac Kolejorza skoro sponsorem tytularnym bedzie juz Amica ale nie wykluczone ze Rutkowski załatwi jakis mniejszych sponsorów ktorzy razem moga uzbierac dla Lecha ładną sumke ;)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 02 gru 2005, 16:31

czeher pisze:Mam jeszcze pewne pytanie, nie jestem az tak gleboko w tych calych doniesieniach, wiem ze do konca roku ma sie wszytsko wyjasnic ale czy ta fuzja ma nastapic juz w przerwie zimowej czy dopiero od nowego sezonu, w sumie jesli teraz byloby to niemale zamieszanie
Lech 15 23 pkt
Amica 15 22 pkt
ciekawi mnie jak to bedzie z pkt, chodzi glownie o ptk zdobyte przez Amice czy zostana anulowane (to znaczy wszytskie mecze ktore grala, wtedy tabela mogla by zupelnie inaczej wygladac, Legia wygrala zas wisla z nia stracila pkt) - ale chyba nie az tak nie bedzie, jednak byloby to krzywdzonce dla niektorych druzyn
Najlepeij jakby fuzja miala miejsce dopiero po sezonie
Do ewentualnej fuzji jeszcze daleka droga - i watpię aby dało sie to załatwic juz tej zimy. Biurokracja :roll: Mało czasu a duzo spraw do załatwienia. Nie wiadomo jak to ma wszytsko wyglądać - na początku musiałyby obie strony sie zgodzić i spokojnie porozmawiać.
Na szczegóły czas przyjdzie później

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 02 gru 2005, 21:26

Niggaz pisze:1 WP za pisanie nazwy klubu z małej litery. // Niggaz
buhahaha, tez nie macie za co rozdawac WP ale niech bedzie, tylko ciekawe kiedy rozpoznacie ze taki proceder jest przypadkowy (tak jak w moim przypadku, poprostu szybko pisalem i chyba niedokladnie nacisnalem shift a kiedy celowy) - totalnie mnie to rozbawilo - rozumie WP za wczorajsze wlepki antyjuve (jednak nie dostalem) ale dziisaj buahahahah

Co do Lecha zagral dzisiaj z kontry, Polonia miala wyrazna przewage jednak Lech rozwniez swoje okazje mial lecz po raz kolejny zawiodla skutecznosc Reissa, widac ze Polonia nie sklada rekawic.
Bramka dla Lecha to dobitka, po starzlae reisa pilka odbila sie od slupka i trafila pod nogi swira - uderzyl mocno bez zastanowienia do pustej bramki
Bramki Poloni to wrzutka na dlugi slupek zgranie Golaszewskiego wdzluz bramki i strzal z bliskiej odleglosci Cichonia
Pod koniec meczu strzelc bramki faulowany i rzut karny wykorzytsany przez Arifovicia i 3 pkt zostaja na konwiktorskiej

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 02 gru 2005, 21:36

czeher pisze:buhahaha, tez nie macie za co rozdawac WP ale niech bedzie tylko ciekawe kiedy rozpoznacie ze taki proceder jest przypadkowy (tak jak w moim przypadku, poprostu szybko pisalem i chyba niedokladnie nacisnalem shift a kiedy celowy) - totalnie mnie to rozbawilo - rozumie WP za wczorajsze wlepki antyjuve (jednak nie dostalem) ale dziisaj buahahahah
buahahahaha
Nie jestem tutaj po to, aby domyślać się na ile robisz to specjalnie i jak często Ci się to zdarza a na ile są to pomyłki wynikające z szybkiego pisania.
buahahahahah
Mam nadzieję, że czytałeś poprawkę w regulaminie. Nowy punkt jednoznacznie mówi o tym, że pisanie nazw klubów małą literą grozi ostrzeżeniem.
buahahahahha

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 03 gru 2005, 9:28

Niggaz stróż prawa :wink:

Zgadzam się z Fieldym , że do fuzji jeszcze daleka droga po przez biurokracje. Jeszcze niech ktoś mi powie , co stanie się w razie połączenia ze szkółką i stadionem Amiki :?:

Wczoraj zaskoczyła mnie gra Poloni. Dopiero 3 zwycięstwo i 2 nad Lechem :!: Co jest panie Czesiu :?: :roll: Chcąc marzyć o pucharach głupio tracić pkt. z outsaiderem ligi. Może podgrzewana murawa uczyni cuda na Konwiktorskiej , a fuzja z Amicą w Poznaniu :>

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 03 gru 2005, 10:47

onet pisze:Polonia - Lech: Awantura na trybunach

„Czarne koszule” po raz drugi w tym sezonie pokonały Lecha 2:1. Tym razem strzelając bramkę z karnego w 89. minucie.

Jedynym zgrzytem meczu była awantura na trybunach. Tuż po strzeleniu przez gospodarzy wyrównującej bramki kilkudziesięciu szalikowców Polonii pobiegło w kierunku sektora lechitów i zaczęło z nimi bijatykę. Strach pomyśleć, co by się stało, gdyby do akcji nie wkroczyła policja.

– Wróćcie na miejsca! Jesteście potrzebni Polonii – prosił spiker. Wrócili, ale nie wiemy, czy bez pomocy panów z pałkami zostałby wysłuchany.
No ladnie, a wczoraj w skrotach nawet nic na ten temat nie powiedziano
Prosze a myslalem za na Polonie same dziadki chodza (no chyba ze oni pobiegli w strone lechitow z laskami :?: )

Ciekawe co na to PZPN

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 03 gru 2005, 13:51

No jednak jakbyś się przypatrzył, to nie same dziadki, zdecydowanie nie :wink:

A co do fuzji to bym był za, ale tylko pod warunkiem, że nie zostanie zmienona nazwa i logo... Mogą być reklamy na stadionie, programach meczowych, strojach, ale co do nazwy to jest Lech i kropka :wink:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 22 gru 2005, 11:37

Jako, że już wiadomo o wejściu Holdingu Amica w Kolejorza [śmiesznie to brzmi] juz zaczynają się przymiarki co do transferów [choć zmiany mają nadejść dopiero w nowym sezonie]
Na testy do outsidera Championship League pojechał Marcin Kuś. Cieake, czy zda testy medyczne [niedawno leczył kontuzje, no a sprawa z jego słabym organizmem i zasłabnięcem po treningu też już jest dobrze znana]
To byłaby na pewno strata dla Kolejorza - ale jak wiadomo przyjdą w to miejsce inni piłkarze [chociażby z Amici] sklad i tak będze przemeblowany.
Krążą plotki o powrocie na Bułgarską Golińskiego.
Michał został sprzedany do Grodziska - jakoś im tam nie idzie - są na 12 miejscu w lidze. Szanse na puchary prawie zerowe. A i Drzymała wiecej się spodziewał po Golinskim. Tylko jest problem - Groclin chce nam go sprzedać, a Kolejorz na rzie nie ma kasy [Amica po sezonie wkracza]
więc bardzo mozliwe jest, że na runde wiosenną Golina zostanie wypożyczony - a kupimy go już po sezonie za pieniądze z kuchenek i lodówek :lol:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 29 gru 2005, 15:43

Ciąg dalszy plotek trnsferowych wokół Kolejorza.
Dużo się mówi o transferze Zakiego do Arki, choć sam piłkarz mówi, że żadnych konkretnych rozmów nie ma. Więc jest się z czego cieszyć [nie ukrywam, chciałbym, żeby Zaki został w Poznaniu]
Ciekawe wiści ochodza z nimic i z Rosji apropos transferów do klubu.
Podobno jest szansa na pozyskani jakiegoś obrego obrońcy, z Nimiec miałby wrócić Bosacki, bo w Norymbrgii prawie wcale nie gra. Z Rosji plotka niesie o chęci powrotu do Orenge Ekstraklasy Ivivy Kriżanaca [swego czasu najlepszego obcokrajowca w polskiej lidze, jesli dobrze kojarze] Nie widomo jednak, czy Kriżanac wybrałby Lecha bo podobno Wisła i Legia też chętnie by go zatrudniły

Awatar użytkownika
Kaka_ACM
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaka_ACM » 29 gru 2005, 15:47

Słyszeliscie o mozliwosci powrotu na "stare śmieci" Wichniarka?
Nie wiem ile w tym prawdy? :? Atrur przyszedłby z własną karta za free i na pewno byłby wzmocnieniem.

Ps.Fieldy jezdzisz moze na Lecha :?: :!:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 29 gru 2005, 15:53

Kaka_ACM pisze:Słyszeliscie o mozliwosci powrotu na "stare śmieci" Wichniarka?
Słysząłem tyle samo co o jego przepowadzce na Łazienkowską, czy do Widzewa, czyli niewiele.
Plotki, media zaczną teraz sprowadzać do Kolejorza piłkarzy różnych [tak jak z Bosym i Kriżanacem - wiadomo, ze to plotki jakieś ile w tym prawdy - nie wiadomo, ale zapewne nie za wiele]
Kaka_ACM pisze:Ps.Fieldy jezdzisz moze na Lecha
teraz już nie [brak funduszy] ale swego czasu mi się zdarzało :wink:

Loco

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loco » 29 gru 2005, 19:50

Wichniarek w Lechu to byla by bajka :D ale wątpie czy Lech będzie w stanie zaspokoić jego wymagania finansowe ( nawet jeśli pralki i lodówki dobrze będą sie sprzedawać :P ). Bardzo ciekawa drużyna może powstać w Poznaniu. Czekam z niecierpliwościa na to jak się potoczy ta budowa zespoły. Trener dobry jest, wspaniali kibice są, i w końcu są pieniądze. Teraz niech się mądrze wzmocnią i czekam na LM :P pozdro do wiary z Wlkp.

Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 16 lut 2006, 18:01

Piotr Swierczewski,ktory jak do tej pory jest zawodnikiem Lecha Poznan przebywa na testach w amerykanskiej druzynie Columbus Crew z Major League Soccer.
Swierczewski byly reprezentant Polski wczesniej trenowal z innym klubem z MLS nowojorskim MetroStars ale trener zespolu Mo Johnston zrezygnowal z uslug Polaka.Obecnie pilkarz jest na testach w Columbus Crew,gdzie zagral wczoraj 45 minut w bezbramkowym spotkaniu towarzyskim z Kansas City Wizards.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 08 kwie 2006, 22:04

jako lokalny patriota zmuszony jestem niejako wspomnieć o wygranej Lecha z Wisłą Kraków :D
Meczu nie widizałem, ale 3 pkt się przydadzą - kibice Legii pewnie cieszą się teraz z wygranej Lecha [jak jeszcze nigdy dotąd] Petrescu pewnie bedzie sie pluł o wszytsko i wszytkich, zamiast się wziąc ostro do roboty.
A piłkarze lecha za tydzień pewnie przegrają z jakims ousiderem, bo tak w kratkę grają ostatnio :P

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 08 kwie 2006, 22:15

fieldy pisze:kibice Legii pewnie cieszą się teraz z wygranej Lecha
Jakbyś zgadł :] No, ale cieszyć się mozna, ale do pełni szczęścia trzeba jutro wygrać w derbach ;)

fieldy pisze:A piłkarze lecha za tydzień pewnie przegrają z jakims ousiderem

W międzyczasie przegrają z Legią, więc za tydzień powinni już wygrać :P

Co do meczu, to wkurzyłem się troche, że Wisła prowadziła ale na szczęscie Lech dał rade :] Ciekawe co pokaże w środe ;) Ostatnio jak ktoś urwał pkt Wiśle, to potem doznał klęski na Łazienkowskiej, zobaczymy w środe ;)
Gratuluje Lechowi :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”