Post Wyświetl pojedynczy post autor: oskar11 » 03 kwie 2005, 17:00
oskar11
Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzidzius » 03 kwie 2005, 22:23
dzidzius
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 03 kwie 2005, 22:59
Tomusmc
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_UfFy » 03 kwie 2005, 23:14
Uchi_UfFy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 03 kwie 2005, 23:31
maestro
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 03 kwie 2005, 23:34
Ja słyszałem, że prawo papieskie mówi o tym, że jeśli Papież zapisał w testamencie, że chce być pochowany na ojczystej ziemii to taką prośbę trzeba wykonać.maestro_ pisze:były takie 'plotki', że Papież w testamencie napisał coś o Krakowie... ale już jest decyzja, że pochowają go w Watykanie. też słyszałem, ze serce może być 'pochowane' na Wawelu ale Watykan chce uniknąć 'krojenia' Papieża na 'części'... Jan Paweł II duchem i tak jest z nami...
wiecie co?? do mnie to jeszcze nie dotarło...
Tomusmc
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_UfFy » 03 kwie 2005, 23:38
Przyjechał specjalny wysłannik, i każdą wolę musi spełnić.Ogólnie to testament się zawsze wypełnia...Nawet niech zrobią prowioryczny grób, byle by był.Albo niech dołączy do rodzinnego grobu na cmentarzu Rakowieckim w Krakowie...Najważniejsze by był w sercu i pamięci naszej a nie w Polsce....Tomusmc pisze:Ja słyszałem, że prawo papieskie mówi o tym, że jeśli Papież zapisał w testamencie, że chce być pochowany na ojczystej ziemii to taką prośbę trzeba wykonać.maestro_ pisze:były takie 'plotki', że Papież w testamencie napisał coś o Krakowie... ale już jest decyzja, że pochowają go w Watykanie. też słyszałem, ze serce może być 'pochowane' na Wawelu ale Watykan chce uniknąć 'krojenia' Papieża na 'części'... Jan Paweł II duchem i tak jest z nami...
Uchi_UfFy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 03 kwie 2005, 23:45
bellus
Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 03 kwie 2005, 23:46
macie racje. tak właśnie jest ale w TV mowili, że Papież zostanie na pewno pochowany w Watykanie w grobowcu, w ktorym jeszcze niedawno leżał inny Papież (nie pamiętam imienia)- ktorego zwloki zostaly chyba w 2001 przeniesione do Bazyliki Św. Piotra... to już postanowione podobno, a skoro tak, to w testamencie Papież nie napisał, że chce być pochowany w Krakowie...Uchi_UfFy pisze:Przyjechał specjalny wysłannik, i każdą wolę musi spełnić.Ogólnie to testament się zawsze wypełnia...Nawet niech zrobią prowioryczny grób, byle by był.Albo niech dołączy do rodzinnego grobu na cmentarzu Rakowieckim w Krakowie...Najważniejsze by był w sercu i pamięci naszej a nie w Polsce....Tomusmc pisze:Ja słyszałem, że prawo papieskie mówi o tym, że jeśli Papież zapisał w testamencie, że chce być pochowany na ojczystej ziemii to taką prośbę trzeba wykonać.maestro_ pisze:były takie 'plotki', że Papież w testamencie napisał coś o Krakowie... ale już jest decyzja, że pochowają go w Watykanie. też słyszałem, ze serce może być 'pochowane' na Wawelu ale Watykan chce uniknąć 'krojenia' Papieża na 'części'... Jan Paweł II duchem i tak jest z nami...
maestro
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_UfFy » 03 kwie 2005, 23:52
Uchi_UfFy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 04 kwie 2005, 0:47
Tomusmc
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 04 kwie 2005, 1:22
Chlopaczek
Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 04 kwie 2005, 1:40
maestro
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 04 kwie 2005, 1:51
Chlopaczek
Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 04 kwie 2005, 2:05