Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 11 lis 2005, 11:41
kama_reda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 11 lis 2005, 11:49
kama_reda pisze:Drugi. Od wczoraj wyskoczyl mi taki pasek jak na zalaczonym obrazku.
Scyzoryk
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 11 lis 2005, 12:16
Corinthians
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 11 lis 2005, 13:05
otwórz menu kontekstowe [prawy przycisk myszy] i sprawdź czy nie ma czegoś w stylu "ukryj"kama_reda pisze:Drugi. Od wczoraj wyskoczyl mi taki pasek jak na zalaczonym obrazku.
jak tylkop na forum i tylko niektórych znakó np "ł" to kliknij prawe ctrl+shiftkama_reda pisze:NA 90% jestem pewien, ze przez to nie mogę w internecie uzywac polskich znakow. Wyskakuja jakies inne gowna. Na gadu wszystko dziala poprawnie, wiec to raczej musi być przez ten pasek. Wie ktos może jak go usunac Question
a instalowałes ostatnio inny system ?kama_reda pisze:Pierwszy. Mój komputer za czlonka nie chce wykryc drukarki Confused Wszystkie porty USB dzialaja na pewno, podobnie jak drukarka, która była sprawdzana na innym kompie.
fieldy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 11 lis 2005, 15:11
Sterowniki to to nie są na pewno, zresztą ściągnęłem najnowsze ze strony hp. Ale wczesniej jak wkładałem kabel od drukarki do kompa to na pasku zadań wyskakiwał komunikat, ze wykryto nowy sprzęt, a teraz tego nie mafieldy pisze:a instalowałes ostatnio inny system ?kama_reda pisze:Pierwszy. Mój komputer za czlonka nie chce wykryc drukarki Confused Wszystkie porty USB dzialaja na pewno, podobnie jak drukarka, która była sprawdzana na innym kompie.
a może sterowniki masz stare
kama_reda
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Void » 11 lis 2005, 18:53
Pamięć wirtualna to wydzielona przestrzeń na dysku twardym, ktorej system uzywa do przechowywania aktualnie uzywanych plikow [cos jak pamiec RAM] i najczesciej jest ona plikiem pagefile.sys - standardowo ukrytym na dysku systemowym. Po prostu kiedy brakuje RAMu to wtedy plik wymiany wkracza do akcjikama_reda pisze:Co to jest pamiec wirtualna
Panel sterowania -> System -> Zaawansowane -> Wydajność - Ustawienia -> Zaawansowane -> Pamiec wirtualna - Zmien -> Rozmiar niestandardowykama_reda pisze:Wie ktos moze jak ja zwiekszyc, albo jak cos z niej usunac. Tak zeby bylo po prostu wiecej miejsca.
Void
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 12 lis 2005, 13:11
Lakier

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 12 lis 2005, 13:18
Krzysztof Jarzyna
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Void » 12 lis 2005, 19:13
Void

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazurek » 13 lis 2005, 13:33
Mazurek
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 17 lis 2005, 20:06
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Void » 18 lis 2005, 22:52
Chodzi Ci o szablony stron WWW z galeriamicloner pisze:Mam pytanie :
czy ktos wie skad mozna zassac [jesli wogole takowy istnieje] szablon do galerii
wiecie o co mi chodzi
Void
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Void » 18 lis 2005, 23:17
Wielkie dzięki MazurekMazurek pisze:Void teoretycznie pod PM jest możliwość bezstratnego podziału na partycje.
Próbowałem tak robić 2 razy i w obu razach zakończyło się to niepowodzeniem, a mianowicie w okolicach 90 % zawsze nagle przyspieszy do 100 i wszystko cacy, a później nie będziesz się mógł dostać na żadną z partycji. Jedyny ratunek - format całego dysku.
IHMO nie znajdziesz takiego programu. A PM radze nei używać bo nie tak dawno w Chipie można było znaleźć artykuł z którego wynikało, że używanie tego programu niszczy nieodwracalnie klastry na dysku, co bezpośrednio przyczynia się do powstania BS.
Dość prymitywny, ale w w/w teście doceniony jest program Ranish Partition Manager, który wszystkim polecam.

Void

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jackieboy » 19 lis 2005, 9:50
Ponawiam pytanie...jackieboy pisze:Sorki czy moglibyście mi podac jakieś dobre programy do robienia kompilacji i itp. ????? porsze o szybko odpowiedz
jackieboy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazurek » 19 lis 2005, 11:29
Mazurek
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio