Testy Gimnazjalne - Strona 16

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.

Jak ci poszły testy ??

Bardzo dobrze :D
26
23%
Dobrze :)
38
34%
Pół na pół :|
26
23%
Słabo:(
5
5%
Beznadziejnie :((
16
14%
Awatar użytkownika
Marq
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marq » 25 kwie 2006, 21:08

Ja pisałem rok temu i oczywiście nic się nie uczyłem, bo po co... :lol: marnować czas... :P Miałem jak dobrze pamiętam 74 punkty ogólnie i się cieszyłem, do liceum mnie wzieli do tego do którego chciałem( 3 w województwie Warm. Mazur.) i się zaczeły problemy...średnia 2.9 :P na półrocze, ale teraz będzie troche lepiej. :)
I mówie wam nie uczcie się do tego testu bo jest to bez sensu ten test jest bardziej na inteligencje niż na wiedze i nie ma co sobie głowy zawracać zbędną nauką.
pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 25 kwie 2006, 22:24

Może jaki przeciek jest? :) Jak ktoś by miał to niech da znać :]

Tak jeszcze wspomne o moich siłach.
Najgorzej czuję się z chemii, kompletnie nic nie umiem, chyba, że wszystko będzie można wyczytać z rysunku, ale atpie. W zeszłym roku chemia była łatwa na teście.
Nie obraźiłbym się gdyby było dużo matmy i gegry 8) Albo bioli 8)

Awatar użytkownika
yazid^
Blanco Perfecto
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yazid^ » 25 kwie 2006, 22:39

Ja pisałem rok temu i miałem 69 punktów :( Z humanistycznego 44 pkt czyli nieźle, ale z mat-biol tylko 25...Ale szczerze to się nie uczyłem i zlekceważyłem przeciek, który był na forum Wyborczej - gość z jakiegoś tam województwa napisał, że u nich omyłkowo dali najpiew mat-biol, zamiast humanistycznego. Nim nauczyciele się kapnęli, większość zdążyła zajrzeć. Nie uwierzyłem, bo kilka zadań wymienionych przez tego gostka było łudząco podobnych do tych sprzed roku. Okazało się, że mówił prawdę :P A uczyć się, nie uczcie. Ewentualnie wykujcie na blachę wzory z chemii, matmy i fizy, bo reszta jest to typowe czytanie ze zrozumieniem. A z polaka to trzeba wiedzieć mniej więcej jakie są typy wierszy i znać środki artystyczne. To tyle moich rad :lol:

Paszti
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Paszti » 25 kwie 2006, 22:57

Wyjebane mam w to! Teraz liczy się tylko jedno :D :jupi: :jupi: :jupi: :jupi: :jupi: :jupi: :jupi: :jupi: :jupi: :jupi:

Awatar użytkownika
RadoGol
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RadoGol » 26 kwie 2006, 11:19

Faktycznie nie było się, czego obawiać! Mimo że problematyka dość trudna to poszło dość szybko i sprawnie. Najbardziej cieszę się, iż gramatyki było bardzo mało. Wypracowanie – rozprawka dziwna i przez ok. 10 min. zastanawiałem się jak zacząć, później jakoś już poszło i wymęczyłem te 3/4 pola, które było przewidziane na nasze wypociny. Jeśli rozprawka ta wypadnie dość dobrze w oczach sprawdzającego jestem pewien, że będę miał ponad 40 pkt. Gorzej jutro z matmą, ale jeśli poziom trudności będzie taki jak w humanistycznym to jestem spokojny.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 26 kwie 2006, 11:41

No był w miarę łatwy, ale nie chcę zapeszać. Najgorsze jest to, że nie doczytałem tematu rozprawki, i nie oparłem jej o dzieło literackie, bo chyba trzeba było. Ile punktów mi utną?
Skończyłem dość wcześnie, ale nie chciałem robić wiochy i wychodzić na początku, to w brudnopisie zacząłem sobie rysować co nieco.
Jutro MP, jak będzie mało chemii, to może napisze przyzwoicie. 8)

Awatar użytkownika
RadoGol
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RadoGol » 26 kwie 2006, 11:55

Corinthians pisze:Najgorsze jest to, że nie doczytałem tematu rozprawki, i nie oparłem jej o dzieło literackie, bo chyba trzeba było.

Trzeba było napisać to w odwołaniu do literatury lub filmu. Ja rozprawkę tę oparłem na "Zemście" :)
Corinthians pisze:Ile punktów mi utną?.
Mogą odjąć dużo, bo najlepiej jakby była ona oparta w całości na jakimś przykładzie, a Ty nie podałeś żadnego przykładu. Wszystko zależy od sprawdzającego...
Ostatnio zmieniony 26 kwie 2006, 11:58 przez RadoGol, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
rymownik
Czerwony Diabeł

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rymownik » 26 kwie 2006, 11:57

Test był taki sobie. Niby nietrudny, ale miałek przy niektórych pytaniach wątpliwości. A rozprawkę oparłem na wierszyku Fredry, który był w arkuszu, na 'Przygodach dobrego wojaka Szwejka' a trzeci argument nie odnosił się ani do literatury, ani do filmu ;)

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 26 kwie 2006, 12:11

Prosty ten test. Ale za to jutro może być gorzej :? Humanistyczny to tak na ponad 4 dychy napisałem (mam przynajmniej taką nadzieję :D )Jutra sie boję, ale jeśli dzisiaj Barca wygra to i lepij sie będzie pisało. A co do rozprawki to temat taki sobie był jak dla mnie, ale sie wykminiło parę przykładów. Oby jutro było podobnie :D

Awatar użytkownika
pablisso
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pablisso » 26 kwie 2006, 12:45

dzisiejszy b latwy byl tescik :D a rozprawka to normalnie... pff :P przyklady literackie byly w tescie, mozna bylo wziasc :D a reszta to tylko da vinci byl trudny ale to sie sciagnelo dobrze :D 40-45 bedzie :P

Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 26 kwie 2006, 13:00

Corinthians pisze:Ile punktów mi utną?.
Chyba 4.

Ja oparłem na bajkach Krasickiego, Skąpcu i filmie "Kłamca". Zajołem całe miejce. Ogólnie tematyka łatwa, proste było. Najgoprsze to bedzie jutro. Jak będzie dużo z Biologii i Chemii to wole nawet nie myslec :roll: Ale jak z Matematyki i Fizyki bedzie dużo to git 8)

Awatar użytkownika
mlody_
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mlody_ » 26 kwie 2006, 14:22

Rzeczywiście łatwy był dzisiaj ten egzamint, tylko ta rozprawka :x, temat z dupy jakiś. Wątpie, zeby jutro też tak było, trzeba będzie sie coś jeszcze pouczyć :lol: ;)

Sprawdźcie sobie wyniki... tzn. poprawne odpowiedzi ;)
http://bi.gazeta.pl/im/4/3307/m3307964.pdf

Awatar użytkownika
RadoGol
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RadoGol » 26 kwie 2006, 14:23

Z zamkniętych - 19/20, źle zaznaczyłem tylko Vinci'ego. Z otwartych odejmą mi coś pewnie za ogłoszenie, gdyż nie napisałem do kiedy trzeba oddawać prace i gdzie :/
Reszta wydaje mi się, że dobrze, odejmą pewnie coś jeszcze za rozprawkę, bo niemożliwe jest abym dostał za nią maksa, ale jakby nie patrzeć te 40 pkt. powinno być.

Paszti
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Paszti » 26 kwie 2006, 14:27

RadoGol pisze:Z zamkniętych - 19/20, źle zaznaczyłem tylko Vinci'ego.
Ja jedno o dowcipach z tego co pamiętam to źle mam (takie proste) i też 19/20 :angry2:

A reszta to do dobrze raczej :> I tak z Matematycznego lepij mi pójdzie :wink:

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 26 kwie 2006, 15:03

Kurde, 18/20. Niby nieźle, w porównaniu z tym co było na próbnym, ale jest wkurzony, bo straciłem punkt na 13 zadaniu. Nie wiem z jakiej paki zaznaczyłem, że to byli znani podróżnicy. Miałem na początku dobrze, ale zminiłem na źle :? Kurna, na tak prostym się wyłożyć. Źle miałem jeszcze 10.
Część otwarta poszła mi gorzej. ie wiem czy mi pozaliczają niektóre odpowiedzi :? W ten chwili ma nadzieję już tylko na 35 punktów :? Oby nie było mniej...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”