Konto bankowe - Strona 16

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Konto bankowe

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 06 maja 2016, 20:54

No dobra. Skoro tak to polecice któreś konto tak, żeby było jak najmniej jebania się z karto. Najlepiej żeby była za darmo. Jak nie da się to, żeby jak najmniej transakcji nie wiem wpływów. Jak pisałem nie chce mi się myśleć, że muszę tam zrobić z pitnaście transakcji kartą w miesiącu, żeby mieć za darmo etc.

To grosze są parę złoty, ale "żydowi" nie lubię dawać zarabiać nawet tych groszy.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2225
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Konto bankowe

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 06 maja 2016, 21:26

Kamil232 pisze: No dobra. Skoro tak to polecice któreś konto tak, żeby było jak najmniej jebania się z karto. Najlepiej żeby była za darmo. Jak nie da się to, żeby jak najmniej transakcji nie wiem wpływów. Jak pisałem nie chce mi się myśleć, że muszę tam zrobić z pitnaście transakcji kartą w miesiącu, żeby mieć za darmo etc.

To grosze są parę złoty, ale "żydowi" nie lubię dawać zarabiać nawet tych groszy.
W BZWBK masz rok z kartą za darmo.
W mBanku jest jakiś rodzaj kart darmowych [jakieś 'naklejki', [ch**] wi jak to dokładnie wygląda], są też takie, w przypadku których musisz wykonać 5 transakcji.
W ING trzeba za 300zł wykonać płatności kartą. Ciągle ten limit zwiększają, nie polecam. W T-Mobile za 200ł.
W BPH [który polecam] musisz dokonać minimum 4 transakcji.

Zasadniczo coraz trudniej jest znaleźć konto w pełni darmowe, bez żadnych obostrzeń.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Konto bankowe

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 14 maja 2016, 5:10

futbolowa pisze: W BZWBK masz rok z kartą za darmo.
a potem?
http://livesmarter.pl/zmiana-tabeli-opl ... pnia-2016/
już jakiś czas temu pisałem, jak WBK na psy schodzi, na wszystkim oszczędzają i co jakiś czas podnoszą opłaty i proszę, znów im do łba coś strzeliło
http://livesmarter.pl/zmiana-tabeli-opl ... pnia-2016/
opłaty za sms już były, a teraz jeszcze za przelewy24 :badziewie: wpłata kasy do banku :badziewie: czy taka pierdoła jak zmiana nr telefonu na który te nieszczęsne smsy przychodzą...25 zeta za taką zachciankę.
nie wspominam nawet o ich żenujących oprocentowaniach lokat oszczędnościowych (0,75%) czy lokat (0,75-1 najczęściej, 1.5 powyżej 50tys.)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Konto bankowe

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 20 maja 2016, 17:26

ciekawa promocja w BZ WBK, mozna sobie abo za nc+ obniżyć o 20zeta miesięcznie

http://www.bzwbk.pl/ms/nc-plus/promocja-nc-plus.html

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Konto bankowe

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 24 maja 2016, 20:11

WBK wprowadza opłaty za konto oszczędnościowe :mrgreen:
dla osób, które nie są w temacie ważna informacja - ich konto oprocentowane jest na spektakularne 0,5% w skali roku :lol2: Jak ktoś jest na tyle szalony by z tego ich konta korzystać, może sie okazać, ze będzie dopłacał do oszczędzania...
No, ale ważne, ze podatek bankowy wprowadzili i dobra zmiana przyszła :P

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Konto bankowe

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 24 maja 2016, 20:26

Konto oszczędnościowe w Idei jest oprocentowane 1,6%.

#Zmień konto pracę, weź kredyt

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Konto bankowe

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 24 maja 2016, 20:27

ja mam w BGŻ na 2,6%

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2285
Kibicuję: AC Milan

Konto bankowe

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 24 maja 2016, 20:30

Dobrze, że o tym mówicie.

Szukam konta oszczędnościowego gdzie mógłbym wpłacać małe sumki, ale też żeby było elastyczne i nie robiło problemów przy wypłatach gotówki.Nie zależy mi na dużym procencie, chcę, żeby po prostu kasa tam leżała i żebym dokładał sobie jakiś czas.Mam w ING, ale tam mam inną kasę i nie chcę już tam nic dorzucać.Za prowadzenie, kartę(?) żeby nie było dużo opłat.

Możecie coś polecić ?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Konto bankowe

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 24 maja 2016, 20:52

najlepszą w tym momencie ofertę ma BGŻ (IMO :P ) Bo i konto oszczędnosciowe 2,6% gdzie możesz wpłacać i wypłacać ile chcesz (bezpłatne wszystko) i do tego masz lokatę bezkarną 3,2% na 3 miesiące 1 tys - 100 tys. Bezkarną bo możesz zerwać obojętnie w jakim momencie i nie stracisz odsetek. Jedynym warunkiem jest to, że musisz złożyć oba wnioski za jednym zamachem.
Jeszcze jedno - to oprocentowanie konta 2,6% jest tylko dla nowych środków, więc jak wpłacisz na poczatek tysiąc złotych, a potem dorzucisz np 100 tys, to 2,6 obejmuje tylko ten tysiąc, więc jak już wpłacać to większą sumą na poczatek.
aha i zdaje się, promocja dotyczy tylko tych, co nie mieli u nich konta w ostatnim roku - nie wiem na pewno, bo ja nigdy wcześniej nie miałem, wiec tego nie sprawdzałem ;)

red85

Konto bankowe

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 24 maja 2016, 20:57

Yyyy, nie wiem czy dobrze zrozumiałem fieldy.

BGŻ wyznacza co kilka miesięcy datę, kiedy kończy się promocyjne oprocentowanie i wtedy lepiej jest wycofać wszystkie środki...po czym jak ruszy nowy "promocyjny" okres, to kolejny raz przelać tam oszczędności (wtedy już robią za "nowe"). Ja tak się bawiłem już kilka razy, ale obecnie tam nic nie mam, bo przelałem pieniądze gdzie indziej na lokaty (toyota, idea).

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Konto bankowe

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 24 maja 2016, 21:00

w sensie, ze oprocentowanie na koncie będzide 2,6 przez np 3 miesiące, a później 1,5%?
nawet jeśli tak, to te 1,5% to wyżej niż średnia z tego co się orientuję.

ps z tym, że jak rozumiem, przy kolejnej promocji już się nie załapie na te 2,6 jak nie wycofam po tych 3 miesiącach?

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 794

Konto bankowe

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 24 maja 2016, 21:01

fieldy pisze: najlepszą w tym momencie ofertę ma BGŻ (IMO :P ) Bo i konto oszczędnosciowe 2,6% gdzie możesz wpłacać i wypłacać ile chcesz (bezpłatne wszystko) i do tego masz lokatę bezkarną 3,2% na 3 miesiące 1 tys - 100 tys. Bezkarną bo możesz zerwać obojętnie w jakim momencie i nie stracisz odsetek. Jedynym warunkiem jest to, że musisz złożyć oba wnioski za jednym zamachem.
Jeszcze jedno - to oprocentowanie konta 2,6% jest tylko dla nowych środków, więc jak wpłacisz na poczatek tysiąc złotych, a potem dorzucisz np 100 tys, to 2,6 obejmuje tylko ten tysiąc, więc jak już wpłacać to większą sumą na poczatek.
aha i zdaje się, promocja dotyczy tylko tych, co nie mieli u nich konta w ostatnim roku - nie wiem na pewno, bo ja nigdy wcześniej nie miałem, wiec tego nie sprawdzałem ;)
Fieldy ma rację. Najlepiej 1000 zł wpłać na lokatę na 3 miesiące. Otrzymasz 50 zł bonusu, czyli procent całkiem niezły. Od razu utworzone zostanie konto oszczędnościowe z tym procentem 2,6%. Bez opłat, ale i bez karty. Typowe konto oszczędnościowe.

http://bankobranie.blogspot.com/2016/05 ... 50-zl.html

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Konto bankowe

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 24 maja 2016, 21:03

o włanie, o tej promocji na 50 zeta zapomniałem. coś tam było, ze jak na lokacie do sierpnia ileś kasy zostawisz, to ci 50zł dadzą.

można znależć dobre oferty, ale dużo szukania i analizowania tego wszystkiego :P

Toyota Bank też ma dobrą ofertę - co red wyżej pisze. Ale się nie zagłebiałem, bo kasa poszła już gdzie indziej :mrgreen: Tam chyba jeszcze zwracają jakiś % od tankowania...

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 794

Konto bankowe

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 24 maja 2016, 21:09

To ja polecam dwie:

MBank: http://bankobranie.blogspot.com/2016/03 ... 00-zl.html
http://bankobranie.blogspot.com/2016/05 ... cenia.html

Myślę jeszcze o karcie kredytowej z T-Mobile. Jakby ktoś się zdecydował, to zawsze można się forumowo zgadać i jeszcze dodatkowo skorzystać na poleceniach (biernym i czynnym :P ).

red85

Konto bankowe

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 24 maja 2016, 21:13

W toyocie zakładałem jak była jakas promocja, co obiecali bodaj 100 zł za założenie lokaty. Niebawem kończy mi się tam 5 lokat, więc znowu trzeba będzie obrócić tą kasą. Na razie chyba lokaty najlepiej wyglądają w idei.
fieldy pisze: ps z tym, że jak rozumiem, przy kolejnej promocji już się nie załapie na te 2,6 jak nie wycofam po tych 3 miesiącach?
Tak to tam działa. Wyznaczają datę i jeśli na ten dzień będziesz miał na koncie 10 tysi, a dzień później 15 tysi, to nowymi środkami będzie tylko 5 tysi i to ta kwota będzie oprocentowana "promocyjnie".

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”