Najlepsze filmy - Strona 16

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2163
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 16 sie 2005, 11:55

Jesli ktos lubi komedie w stylu American Pie lub Road Trip ...( ja bardzo ) Laughing top polecam Straż Wiejska Arrow równie smieszna komedia Wink
Aaaa... Najlepsze jest 'Eurotrip' :D Mam sentyment do tego filmu, głównie ze względu na kibiców pewnego klubu, którzy tam grają :) :)
Ale 'Road Trip' to też znakomita komedia, jedna z moich ulubionych :)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 16 sie 2005, 12:00

coco pisze:Jesli ktos lubi komedie w stylu American Pie lub Road Trip ...( ja bardzo ) top polecam Straż Wiejska równie smieszna komedia
co :?: :shock:

nie porównuj American Pie do jakiejś kiepskiej Strazy Wiejskiej - ten film ma takie naciągane dowcipy, że aż źle się to ogląda.
American Pie - to był film :wink:

Jak ktos lubi takie bezsensowne parodie jak szklanką po łapkach, lun ściągany to niech obejrzy parodię [krzyku, american pie i koszmaru minionego lata - w jednym] "Not another teen movie" - takie śmieszne , ze aż głupie

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1496
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 16 sie 2005, 15:12

słuchaj ja nie porównuje tego filmu z american pie bo on nie ma szans napisałem ze w takim stylu tzn ze podobne a nie takie same :wink:

Forza Inter !!

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 16 sie 2005, 17:09

Ja jestem fanem kina, ale po godzinie 20.00. Wcześniej nie mam czasu oglądać filmów. Mam cały stos nieobejżanych... Ale mam swoje ulubione.
Na pierwszym miejscu stawiam "Zieloną milę" z Tomem Hanksem oraz Michaelem Clarkiem Duncanem. Świetny film ze znakomitą obsadą.
"Skazani na Shawshank" - w tym filmie bardzo przekonał mnie do siebie Tim Robbins wraz z Morganem Freeman'em. Brak słów...wręcz pasjonujący film.
"Forrest Gump" - sympatyczna opowieść o idiocie, któremu z czasem w życiu zaczyna wychodzić. Tom Hanks i wszystko jasne :wink:
"Wróg u bram" z Jude Law w roli głównej. II wojna światowa widziana okiem snajpera z Syberii...
"Patriota" z Mel'em Gibsonem
"Braveheart" również z Melem,
oraz "Szeregowiec Ryan" i "Milczenie Owiec" oraz "Vinci", "Poranek Kojota", "Chłopaki nie płaczą" i "Bad Company".
Ostatnio zmieniony 23 sie 2005, 11:01 przez Mefiu, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 16 sie 2005, 17:38

Gdybym miał wymieniać najlepsze filmy - to pobiłbym wszelkie rekordy pod względem długości posta :lol:

Wystarczy zajrzeć na http://www.imdb.com i znaleźć linka - top 250; następnie ominąć filmy z serii Władca Pierścieni i już macie moje ulubione filmiki.
Acha dopisać trzeba Filmy Bareji i Koterskiego, których chyba nie ma w rankingu :wink:

Awatar użytkownika
BartiX_FCI
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BartiX_FCI » 16 sie 2005, 17:59

futbolowa pisze:
Jesli ktos lubi komedie w stylu American Pie lub Road Trip ...( ja bardzo ) Laughing top polecam Straż Wiejska Arrow równie smieszna komedia Wink
Aaaa... Najlepsze jest 'Eurotrip' :D Mam sentyment do tego filmu, głównie ze względu na kibiców pewnego klubu, którzy tam grają :) :)
Ale 'Road Trip' to też znakomita komedia, jedna z moich ulubionych :)
EuroTrip - kocham ten film :D moge ogladac go milinorazy na dzien i on sie mi nigdy nie znudzi...ten film jest poporstu boski :D

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 16 sie 2005, 19:49

ja nie rozumiem ludzi którzy maja cos do władcy pierscieni to jest najbardziej udany film jaki kiedykolwiek powstał niestety niektórzy ludzie maja dziwne upodobania :wink:

Forza Inter !!

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 16 sie 2005, 20:08

coco pisze:ja nie rozumiem ludzi którzy maja cos do władcy pierscieni to jest najbardziej udany film jaki kiedykolwiek powstał niestety niektórzy ludzie maja dziwne upodobania :wink:
To ja mam bardzo dziwne. Film mi się nie podobał bo nawet w 50% nie potrafił wytworzyć atmosfery trylogii. Wiekszośc postaci spłycił, wyciął parę niezłych momentów by wetknąć bezsensowny wątek z Arweną ( pamiętam jak Christopher Lee sie zdenerwował po premierze, bo okazało się, ze nie pojawił się ani razu w filmie, w którym grał :lol:). Jesli Jackson ma wybrażenie o hobbitach jako o infantylnych niedorozwojach, a elfy to dla niego metroseksualni goście z kilogramem tuszu na rzęsach, to ja dziękuję. Film (czy tez filmy) rozwlekły, nudny, patetyczny - amerykański jednym słowem. Brakuje pazura, pozytywni bohaterowie są jak flaki z olejem. W połowie drugiej częsci, w bitwie pod Helmowym Jarem kibicowałem orkom i miałem nadzieję, że zetną komuś łeb. Fantastycznym rozwiązaniem było pchanie dzieci i kobiet do Helmowego Jaru właśnie. Dzięki Bogu to nie Jackson planował atak na Omaha Beach :lol1:.

Pomysł z podpicowaniem komputerowo nowzelandzkich krajobrazów wręcz genialny. U nas tylko pali się dekorację, by by ukryć parę złotych :lol:.

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 16 sie 2005, 20:10

Eurotrpi jest rzeczywiście świetne ;) tylko teraz jestem trochę zły na ten wątkę z Papieżem ;/ ale co tam mówi się trudno. A film nieprzeciętny ;) Scotty doesn't now, Scotty doesn't now :D heh :lol:

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 16 sie 2005, 20:47

piwus pisze:Jesli Jackson ma wybrażenie o hobbitach jako o infantylnych niedorozwojach, a elfy to dla niego metroseksualni goście z kilogramem tuszu na rzęsach, to ja dziękuję. Film (czy tez filmy) rozwlekły, nudny, patetyczny - amerykański jednym słowem.
qrde jesli ty sie az tak zagłebiasz w film ze zauwazasz tusz na rzesach to nie dziwie sie ze ci sie nie podobał zreszta wracajcie do tych swoich filmów typu Cube :lol:

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 16 sie 2005, 21:46

piwus pisze:Film mi się nie podobał bo nawet w 50% nie potrafił wytworzyć atmosfery trylogii.
Otóż to. Film w miarę mi się podobał, ale do książki jeszcze wiele mu brakuje. Reżyser pominął bardzo dużo i nawet w tak długim filmie nie oddał całego klimatu Władcy Pierścieni... Nad tym można jedynie ubolewać...

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 16 sie 2005, 21:59

futbolowa pisze:
piwus pisze:Film mi się nie podobał bo nawet w 50% nie potrafił wytworzyć atmosfery trylogii.
Otóż to. Film w miarę mi się podobał, ale do książki jeszcze wiele mu brakuje. Reżyser pominął bardzo dużo i nawet w tak długim filmie nie oddał całego klimatu Władcy Pierścieni... Nad tym można jedynie ubolewać...
Ciężko wogóle w filmie ukazać całość tej wspaniałej książki. Tolkien opisywał wszystko tak szczegółowo, że cała trylogia trwająca nawet jakieś 15-20 godzin raczej wszystkiego by nie pokazała.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 16 sie 2005, 22:06

Ale niektóre bezsensowne wątki były zbędne, a inne - te bardziej przydatne - zostały pominięte.
Dlatego też wszystkim polecam czytanie książek, a nie oglądanie filmów ;)

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 16 sie 2005, 22:24

piwus pisze: To ja mam bardzo dziwne. Film mi się nie podobał bo nawet w 50% nie potrafił wytworzyć atmosfery trylogii.
Zapewne dlatego, że Władca Pierścieni nie jest trylogią, co powtarzałem setki razy :roll:

Ale ogólnie wiem o co Ci chodzi i zdecydowanie się zgadzam. Ale jednak mi sie Władca podobał, mimo że nie ma rzadnego porównania do książki...

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 17 sie 2005, 17:09

Levity :arrow: bardzo fajny dramat kto nie ogladał niech załuje :wink:

Forza Inter !!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”