Derby D'Italia - Bój o Italie ! - Strona 16

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto wygra Derby D'Italia?

Juventus Turyn
62
53%
Inter Mediolan
43
37%
A może podział punktów
12
10%
Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 09 lut 2006, 19:30

*_Zaza_* pisze:Zico o co dasz rade ?
Rzecz nie w tym o co dam radę tylko – jak wyegzekwuję swoją wygraną :D

A co do Adriano to myślę, że go nie zawieszą, choć może lepiej żeby to zrobili
:roll:

edit: juz wiadomo - nie został zawieszony
Ostatnio zmieniony 09 lut 2006, 21:39 przez Zico_FCI, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 09 lut 2006, 20:59

Zico_FCI pisze:A co do Adriano to myślę, że go nie zawieszą, choć może lepiej żeby to zrobili

Ja mam do tego mieszane uczucia... z jednej strony Adriano to wkońcu Adriano i nawet w słabszej formie może być groźny. Z drugiej strony to co pokazał wczoraj woła o pomstę do nieba. Ja wiem, że chce zdobyć Mistrzostwo Świata i Złotego Buta Mistrzostw Świata i zapewne to mu siedzi w głowie bo przy byle okazji o tym wspomina, ale to klub mu płaci i to dla klubu powinien grać na 100%.

Co do derby d'Italia mam nadzieję, że wygramy, ale Juventus jest bardzo groźny. Capello jak dla mnie nr 3 wśród trenerów na świecie (po Mourinho i Hiddinku), więc coś na pewno wykombinuje. Naszą największą bronią może być ambicja jeśli takową Nerrazurri jeszcze mają, bo z Fiorą wyraźnie im nie szło. Wszystko okaże się już niedługo.

Sędziowanie... mam nadzieję, że nie będzie żadnych kontrowersyjnych decyzji arbitra, bo to tylko doleje oliwi do i tak gorących stosunków między Mediolanem i Turynem.

Niech w niedzielę wygra lepszy i niech będzie nim ekipa Nerazzurrich :D

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 781

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 09 lut 2006, 21:22

Pewnie znowu beda sie przepraszac ze jeden drgiego mocno sfaulowal tak jak to bylo na del alpi ;D. Dla Interu to mecz o wszystko, wiec moze adriano sie sprezy :) a moze oba cos strzeli ? ja tam mysle ze bedzie kontrowersyjne 1:0 pewnie nie wiadomym bedzie w ktora stronę

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 09 lut 2006, 22:50

I Adriano bez "zawiechy" :roll: :shock: :wink:

Powiem szczerze że troche mnie zdziwili. :roll: Troche ale jednak. Może nie chcieli znów dymy na lini Inter - Juve ale coś jest nie tak. Bo takiemu napastnikowi nie przystoi takie zachowanie. Bo nie wierze w to że nie widzieli. Sedzie zareagował na to jak błachostke ale nie widział powtórek a zaczą działać i biegać jak zobaczł krew :lol:

Czyli w sumie oba zespoły w podstawowych składach tylko Gianluca Zambrotta wypadł z gry :( No i nie wiadomo co ze Zlatanem :roll: Nikt z tych zagrożonych kartki nie dostał :P uważali :P ale i faulowali inny :]

Zico_FCI pisze:Rzecz nie w tym o co dam radę tylko – jak wyegzekwuję swoją wygraną

Już daliście rade :] ale ewentualne zakłady idzie wyegzekfować zawsze ....

Pozdro :!:
Forza Milan

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 10 lut 2006, 15:53

Inter vs Juventus bedzie prowadzil: Paparesta [sic!]

gorzej byc nie moglo.

[']

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 10 lut 2006, 16:22

:shock: Lakier gożej być nie mogło :?: Tylko on nikt inny :!: Przygotowywał się do tego meczu 2 tygodnie :wink: Jak on (?) nie uratuje "twarzy" sędzią po tym wszystkim - to kto ? Salvadrore Racalbuto ? :roll:

Zobacz w temat Inter :wink:

Pozdro
Forza Milan :!:

_Romanista_

Post Wyświetl pojedynczy post autor: _Romanista_ » 10 lut 2006, 16:59

*_Zaza_* pisze:Salvadrore Racalbuto ?
*_Zaza_* on już nie raz pokoazał jakim beznadziejnym jest sędzią .
*_Zaza_* pisze: Lakier gożej być nie mogło Tylko on nikt inny Przygotowywał się do tego meczu 2 tygodnie Jak on (?) nie uratuje "twarzy" sędzią po tym wszystkim - to kto

Najlepszy obecnie sędzia we włoszech po odejściu Coliny . Lepszego obecnie nie ma :? Na ten mecz to odpowiedni człowiek bo gdyby był Racalbuto to wiadome byłoby że mecz obfitowałby w wiele kontrowersji , i niesłusznych decyzji.
pzdr.

Zaza a gdzie dpisek: ,,Nikt nie kocha Zazy :P

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 10 lut 2006, 17:13

<LILI> Racalbuto pewnie nie jest mile wspominany przez kibiców Romy :roll: To ten sędzie który obnazył Calcio na Olimpico w meczu z Juve [1:2] Canna na metrowym spalonym głowa na 1:0 - Zalayeta faul metr od pola karny ... Cassano dał remis na chwile - po czym 'zabił" choragiewke :P

Ten sędzie wiecej razy w ostatnim czasie był zawieszony niz sędziował nie wiem co on jeszcze robi na boiskach serie A co prawda od "swięta ale zawsze"

Collina zostawił kilku świetnych sedziów ale jest ich naprawde mało. Paparesta jest jednym znich. Collina był na swój sposób dziwny. Ale co by nie mówić potrafił sędziować w każdych warunkach...

<LILI> bo teraz już kochają Zaze :P

_Romanista_

Post Wyświetl pojedynczy post autor: _Romanista_ » 10 lut 2006, 17:24

*_Zaza_* pisze:<LILI> Racalbuto pewnie nie jest mile wspominany przez kibiców Romy To ten sędzie który obnazył Calcio na Olimpico w meczu z Juve [1:2] Canna na metrowym spalonym głowa na 1:0 - Zalayeta faul metr od pola karny ... Cassano dał remis na chwile - po czym 'zabił" choragiewke

Jak miło że Pamietasz . Racje masz Dellas faulował i to bym się spierał ale napewno niedziało się to w polu karnym a min. 1 metr przed ,sędzia liniowy ślepak nie zauważył spalonego a Cassano jeszcze wtedy ta lepsza jego wersja złamał chorągiewke za co dostał żółć a co mnie wtedy ździwiło panowie wpadli z taśma i ją kleili :lol: :lol: :lol: zamiast dac nową ubaw po pachy .

*_Zaza_* pisze:Collina zostawił kilku świetnych sedziów ale jest ich naprawde mało. Paparesta jest jednym znich. Collina był na swój sposób dziwny. Ale co by nie mówić potrafił sędziować w każdych warunkach...

lepsze było by stwierdzenie że w każdych warunkach każdy sie go bał odjego wzroku wymiekał nawet taki wojownik jakim jest Gatuso :shock:
No ale co prawda to prawda sędziował jak nikt inny (żywa lęgęda sędziowania)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 10 lut 2006, 17:44

Pamietam, pamietam to ten mecz to była jedna z najgorszych reklam Calcio jakie widziałem :( to mecz który do dziś powoduje u mnie wode :P :evil: bo obnażył tą piękna lige. A nie tylko bramki tam były kontrowersyjne...

Wiesz może Pierluigi piłkarzy wzrokiem szokował ale to już nie o to chodzi. [choc cos w tym jest :wink:] Nawet takie rzeżniki jak Rino czy inny go poprostu szanowali. Nie było dyskusji. Jakiś wybuchów złośc. Czy pyskówek. W ostatniej kolejce w meczu ligowym - przeprasam przed ostatniej - pamietny mecz Juve Udinese. Młody Sulley Muntari dosteje czerwona karte i sciąga koszulke i dają ja sędziemu na pamietke :shock: Śmiesznie to wygladało ale zamiar miał oczywisty .. Z Collino tego nie było. Oczywiście nie może powiedzieć że w czasie kolejki ligowej gdy Pierluigi sedziował mecz Messina Inter ... nie było "podobnych zdarzen na innych stadionach" bo 11 Collin nie maja :P dwóch nie maja i miec szybko nie beda mieli :(

Obrazek

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 11 lut 2006, 20:22

Kadra Interu na mecz:

Bramkarze: 1 Francesco Toldo, 12 Julio Cesar Soares

Obrońcy: 2 Ivan Ramiro Cordoba, 3 Nicolas Burdisso, 4 Javier Zanetti, 11 Sinisa Mihajlovic, 23 Marco Materazzi, 25 Walter Samuel, 33 Pierre Wome

Pomocnicy: 5 Dejan Stankovic, 7 Luis Figo , 8 David Pizarro, 14 Juan Sebastian Veron, 18 Cristian Kily González, 19 Esteban Cambiasso

Napastnicy: 9 Julio Ricardo Cruz, 10 Adriano, 20 Alvaro Recoba, 30 Obafemi Martins

Co dziwne, że nie ma Solariego i Hammera ...

Kadra Juventusu na mecz:

1 Buffon 3 Chiellini 4 Vieira 6 Kovac
7 Pessotto 8 Emerson 9 Ibrahimovic 10 Del Piero
11 Nedved 15 Criscito 14 Balzaretti 16 Camoranesi 17 Trezeguet
18 Mutu 20 Blasi 21 Thuram 22 Bonnefoi 23 Giannichedda 25 Zalayeta
28 Cannavaro 32 Abbiati

Oficjalna strone mediolańskiego Interu podała, iż wszystkie bilety na najbliższe spotkanie Interu z Juventusem zostały już wyprzedane. Wielkie Derby D'Italia rozpoczną się w niedzielę o godzinie 20.30 na wypełnionym po brzegi stadionie Giuseppe Meazza 'San Siro'.

Według RaiTrade oprócz kompletu publiczności na mediolańskim obiekcie mecz zobaczy jeszcze 200 milionów ludzi na całym Świecie za pośrednictwem telewizji. Transmisja z pojedynku dwóch drużyn, które nigdy nie spadły z Serie A dotrze aż do 186 krajów, wliczając w to nawet Iran czy Irak. Mecz na szczycie ligi włoskiej zobaczą na żywo widzowie w Europie, USA oraz Ameryce Południowej, a w Rosji i na dalekim wschodzie transmisja rozpocznie się z opóźnieniem ze względu na róźnicę czasową.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 11 lut 2006, 20:40

Rosjanie mają lipe :P
Zico_FCI pisze:Co dziwne, że nie ma Solariego i Hammera ...

Zanettim jeszcze bym się tak nie przejmował bo ja dziękuje za samobója , ale Solari ? fakt dziwne , że go nie ma. Zresztą gdy wreszcie zagrał dobrze to później nie dostał szansy. Wcześniej spekulowano , że na mecz z Juve się wykuruje , ale widać kontuzja poważniejsza. Dobrze , że w Juve zabraknie Zambrotty :)
Lakier pisze:Paparesta

Nie jest najgorzej.
Hehe Zaza widze tęskno do Colliny :] nie ma co sędzia nad sędziami 8) gwiazda wśród facetów w czerni

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 12 lut 2006, 5:38

No to już dziś, być może najważniejszy dla nas mecz w serie a w tym sezonie. Statystyki są zdecydowanie po stronie gospodarzy ale nie odkryję Ameryki, jeśli powiem, że derby zawsze rządzą się swoimi prawami. Wojna słówek dodała tylko smaczku dla tego pojedynku. Wiadomo, że obie ekipy się nienawidzą. Inter będzie grał trochę pod presją, bo musi wygrać ten mecz ale poza tym chyba wszystkie atuty są po stronie Nerrazurrich (oczywiście teoretycznie). Pełny stadion, atmosfera niewątpliwie przytłaczająca gości (dwunasty zawodnik, będzie po równo :P ;) ). Gospodarze bez większych osłabień, natomiast bardzo niepokoi brak Zambrotty. Zebina też nie zagra, nie wiadomo jak po przerwie poradzi sobie Chellini, czy będzie w stanie zagrać cały mecz na pełnych obrotach, a Blasiego nie chcę widzieć na boisku :P Zostaje jeszcze Pessotto :roll: W ataku pewnie od początku wyjdą Trezeguet i Zlatan... Del Piero ostatnio najlepiej sprawdza się jako joker hehe :lol: ale mam nadzieję, że zagra i coś strzeli :) Martix i Zlatan ponownie spojrzą sobie w oczy :twisted: :twisted: ciekawe komu pierwszemu puszczą nerwy :lol:

Obawy przed meczem?? na pewno sędzia pod dużą presją... Jak słusznie wspomniano, Paparesta to chyba najlepszy sędzia we Włoszech po Collinie. Mam nadzieję, że podoła zadaniu, a mecz będzie czysty i bez kontrowersji.
Boję się też, że nasi zawodnicy nie mają takiej motywacji, jaką ma Inter. 'Lubimy' trwonić przewagi, a licho nie śpi ;) Obrona ostatnio nie spisuje się najlepiej, ale z drugiej strony- atak Interu również :P Mam też nadzieję, że kibice gospodarzy wytrzymają napięcie i w razie czego opanują emocje ;) (nie doszukujcie się jakiejś prowokacji, nie w moich postach :twisted: :twisted: hehe ;) ale wiadomo jak to bywało w przeszłości, a oni się po prostu nienawidzą :P )

Wyniku nie typuje... nie, bo nie :P Z remisu będę zadowolony... ale mam nadzieję, że nie będzie 0:0 :P Ewentualna porażka zaboli, ale świat się nie zawali ;) Juventus to jednak doświadczona ekipa, z charakterem. Nawet po porażce nie powinni się załamać. Wciąż mamy najlepszą pozycję 'startową', przewaga na razie nie maleje ;) Ostatnie wyniki niepewne ale to normalne po takiej pierwszej części sezonu. To Inter musi wygrywać i nas gonić.

Ja się oczywiście wybieram do pubu ;) Najpierw skoki (kolega- fan, ja nie bardzo ale już obiecałem hehe), potem meczyk o 20.30 więc kilka ładnych godzin..... Nie wiem co się bedzie działo :lol: I nie wiem kto Was tu będzie 'pilnował' :lol: Ostrzegam, żeby nie szaleć, bo późno w nocy podsumuję niekoniecznie na trzeźwo hehe ;) I oczywiście zależnie od wyniku :bicz: :bicz: ;) :mike:

Pozdrawiam oraz życzę pięknego, emocjonującego i przede wszystkim czystego widowiska (coby nikt nie miał wymówki hehe :P ).

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 12 lut 2006, 9:22

maestro_ pisze:W ataku pewnie od początku wyjdą Trezeguet i Zlatan

Ja typuje Trezeguet-DP ...

maestro_ pisze:Martix i Zlatan ponownie spojrzą sobie w oczy ciekawe komu pierwszemu puszczą nerwy

... ale mam nadzieje , że Zlatan wejdzie dla takiego właśnie pojedynku :twisted: oczywiście nie może zabraknąć też Matrixa który może wejść chyba tylko przy korzystnym wyniku gdy Mancio będzie chciał go bronić lub gdy przytrafi się jakaś kontuzja Ivanovi lub Walterowi :roll: Ale rzeź będzie :]
Statystyki na korzyść Interu , ale tak jak napisałeś Maestro derby rządzą się własnymi prawami. Nie ulega jednak wątpliwości , że San Siro to atut Interu :D na ostatnie 12 meczy wygraliśmy 11 ulegając tylko Romie.
maestro_ pisze:nie mają takiej motywacji, jaką ma Inter

Wspomnienia z tamtego sezonu :] dla uatrakcyjnienia wlaki o Scudetto Inter powinien dziś wygrać i zacząć pogon za wami. Będzie ciężko bo pkt już gubić nie można i do tego Juve musi kilka stracić , ale kto powiedział , że walka się już zakończyła :?:

maestro_ pisze:Obrona ostatnio nie spisuje się najlepiej, ale z drugiej strony- atak Interu również

O Adriano było już tyle przemówione , że hej. Ale wczoraj udzielił wywiadu
Jestem bardzo spokojny. Ostatnio ciężko pracowałem. Po meczu z Juventusem będziemy mieli cały tydzień wolnego na treningi oraz przygotowania do kolejnych spotkań, cały czas skupiam się nad aspektem fizycznym, to dla mnie najważniejszy punkt. Niestety w meczu przeciwko Fiorentinie nie zdołałem niczego pokazać
To będzie ciężki i ważny mecz. Mam nadzieje i jestem przekonany, że drużyna zagra dobre spotkanie. Czuje się coraz lepiej i chcę pomóc Interowi wygrać. Martins także powrócił z Pucharu Narodów Afryki, co nas wszystkich bardzo cieszy. Wszyscy chcemy zwyciężać

Może więc będzie w formie na SD :roll: Brazylijczyk to jedna wielka niewiadoma dzisiejszego spektaklu.
Jeszcze pojedynki :
Trezeguet-Ibra - Samuel-Cordoba
Adriano-Oba - Cannavaro-Thuram
Figo - Nedved
Veron-Cambiasso - Vieria-Emerson
Deki - Camoranessi

Zapowiada się Wielka uczta na Wielkim stadionie :twisted:

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 12 lut 2006, 9:46

Eh, już niedługo...wytrzymam...już niedługo ;)

Mecz na który czekam od dawna...bardzo dawna. Ciężko napisać coś nowego, bo wszystko już praktycznie zostało napisane :) Kibice rzeczywiście mogą być 12 zawodnikiem, ale nie oszukujmy się...nie na tyle, aby przesądzić choć w większym stopniu o wyniku meczu. Oby sędzia sędziował jak należy...nie zniosę kolejnych oskarżen bez dowodów na Juventus. Inter powinien być teoretycznie bardziej zmobilizowany i nastawiony na wygraną, ale nie wiadomo jak to teraz z ich ambicją. Zarówno cieszy jak i martwi mnie słabsza forma Adriano. Cieszy, bo mimo wszystko najlepszy napastnik Interu nie jest w dobrej formie, ale i martwi, bo gorzej dla widowiska. Jestem cholernie wkurzony brakiem Zambrotty. To jest chyba najbardziej niedoceniany zawodnik Juventusu(pomijając to, że najlepszy). Mancini pewnie zakaże swoim piłkarzom faulować na 20, 30 metrze, bo wszyscy pamiętamy jak to się skończyło ostatnio :) serek wspomianiałeś o pojedynkach...kolejny smaczek do meczu. Szansę Starej Damy widzę głównie w słabym bramkarzu. Mam nadzieje, że obrona w tak ważnym spotkaniu da radę. Kluczem może być środek pola. Ale obie drużyny potrafią się zarówno bronić jak i atakować, więc nie powinniśmy się nudzić. Jeśli chodzi o rozpracowanie taktyczne to chyba nie ma wątpliwości który trener potrafi zrobić to lepiej. Wolałbym, żeby w pierwszym składzie wyszedł Zlatan, a Del Piero wszedł jako joker. Ale nie w, broń Boże, 75 min tylko koło 60'.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”