Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 16

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
5
33%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
40%
Zatrudnienie Mourinho
2
13%
welcome
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: welcome » 29 gru 2005, 14:41

Tomas Roncero znowu zjadł halucynogenne grzybki
http://www.as.com/articulo.html?d_date= ... =dasftbA00
Ten chory człowiek twierdzi ze Real sprowadzi Capello a wraz z nim przejdzie do Madrytu nowych czterech galaktycznych(kocham to słowo): Ibra, Gerrard, Vieira i Adriano. Ciekawe kto za tydzień będzie nowym galaktycznym?

Awatar użytkownika
Gem16
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gem16 » 29 gru 2005, 15:48

ps. gem16 stwierdzasz to na podstaiw jednego meczu?? cała druzyna ManU dała wtedy d*** nie tylko Ronaldo.
Nie nie twierdze na podstawie jednego meczu. Ten mecz podałem jako jeden przykład formy i gry jaką prezentuje Cristiano Ronaldo. Lecz nie uważasz jeśli C. Ronaldo by w meczu z Benfiką grał o klasę lepiej i by zrobił kilka ładnych podań w tępo i zagrozil bramce rywala(a nie jak on to robi Panu Bogu w okno :D ) to by jego drużyna przypadkiem nie grała lepiej. Przecież jest rola pomocnika/lidera aby pociągnąć grę zespołu jak mu nie idzie.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 30 gru 2005, 0:06

Krzysztof Jarzyna pisze:Nie no jasne ze az TAAAKI zly to nie jest. ALe ja dalej bede mowil swoje, ze do Realu sie nie nadaje. Powiedz szczerze, ile on mial meczy na poziomie, czyli takich, jakie sie od niego oczekiwaloi sprowadzajac go do Madrytu? Moze w pierwszym sezonie kilka bramek z wolnego, koncowka poprzedniego sezonu, z najlepszym IMHO meczem w jego wykonaniu w historii gry w Realu - Gran Derby na Santiago. I co? I nic wiecej. Taka prawda. Jego egzystencje w Realu podkresla ten sezon - jak sie przebudzi to biega, szarpie, ale z tego nic nie wychodzi. Co najwyzej kartki. To nie jest stylu madrycki, zawsze mowilem, ze on poza Wyspami sobie nie poradzi, bo nie ma prawa sobie poradzic. Gra w Anglii (i to jeszcze taka, na ktorej on sie wychowal) zbyt rozni sie od reszty kontynentu, tym bardziej szybkiej i technicznej La Ligi. Swoimi wrzutkami, to on tu co najwyzej moze kapelusze poprawiac kibicom za bramka...
zgadzam sie 100% nie mam nic do Beckham`a lubie go jako pilkarza ale za pamiec gry w Man Utd. W Realu blokuje miejce tylko Joaquinowi badz utalentowanuemu wychowankowi - Juanfranowi.

czeher pisze:czlowieku puknij ty sie w glowe
Widziales co ten "lalus" wyprawia na bosiku poza popisywaniem sie swoimi inywidualnymi zagraniami - ktore nie pomagaja w zaden sposob MU - popatrz na mecz z Benfika - kazde dosraodkowanie czy zagranie konczylo sie totalna klapa - poza tym jak ma byc najlepszy na swiecie jak nawet nie jest stalym ogniwem podstawowej 11

C. Ronaldo chyba sie tak wielu podoba bo on prezentuje podwórkowy styl gry 14 latków - samemu przedryblowac wszystkich i wejsc z pilka do bramki....

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 30 gru 2005, 0:35

vakabayashi pisze:
zgadzam sie 100% nie mam nic do Beckham`a lubie go jako pilkarza ale za pamiec gry w Man Utd. W Realu blokuje miejce tylko Joaquinowi badz utalentowanuemu wychowankowi - Juanfranowi.
Racja! Ponoc latem Joaquin odchodzi z Betisu (choc co roku gdzies odchodzi jesli wierzyc mediom). Mam nadzieje ze Floro zachowa sie jak trzeba i sciagnie go do Madrytu :) Davidowi juz dziekujemy, swoje zarobil dla klubu. Duzo prawdy jest w tym co napisal Jarzyna - jego wrzutki sa czesto bezproduktywne, bo malo kto z napastnikow dobrze gra glowa (moze poza Baptista i Raulem). Sprawdzaja sie tylko przy stalych fragmentach gry, gdy obroncy sa w polu karnym przeciwnika. Joaguin jest bardziej wszechstronny, no i jest Hiszpanem :D

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 30 gru 2005, 0:50

Ale jakże miło by było gdyby Perez ściągnol Joaquina już teraz...Moze David by się zmobilizował i zaczoł grac lepiej, chyba najgroźniejszym naszym rywalem w walce o "17" bedzie Juve...oferują troche kasy i jeszcze gotowych do gry graczy...U nastak dobrze nie ma ale Perez lekką rączką 30 mln da :wink: Zimowe okienko już rusza, zapowiada się ciekawie ale letnie to już będzie rzeźnia :wink:

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 30 gru 2005, 0:53

makis pisze:Ponoc latem Joaquin odchodzi z Betisu (choc co roku gdzies odchodzi jesli wierzyc mediom).
Mysle ze Joaqiun bedzie zmuszony odejsc z Betisu zeby dalej rozwijac swoja kariere i sam dobrze o tym wie a jako ze Betis jest jak narazie na dobrej drodze do Sequnda Division takze jego cena nie bedzie wygórowana. A odejdzie najprawdopodobniej po WC 2006. Perezowi pozsotanie pobic tylko Chelsea, Juventus, Newcastle i Liverpool. Mysle ze sam hiszpan chcialby grac w Realu zreszta nie ukrywal nigdy tego. Jest jeden problem tylko czy Real go zechce przeciez jest (niestety) Beckham

welcome pisze:Ten chory człowiek twierdzi ze Real sprowadzi Capello a wraz z nim przejdzie do Madrytu nowych czterech galaktycznych(kocham to słowo): Ibra, Gerrard, Vieira i Adriano. Ciekawe kto za tydzień będzie nowym galaktycznym?

Capello mogł tak powiedziec Perezowi na odczepne wiedzac ze (moze) nie uda sie przeprowadzic tych transferów. Ibrahimowic moglby odejsc ponoc zada 6mln euro rocznie co nie usmiecha sie Juve, Adriano niezadowlonoy i kaprysny w Interze, Gerrard moze moglby zmienic klimat ale osobicie jestem przeciw kolejnemu anglikowi w Realu (ewentualnie A. Cole 8) )Ale Viera raczej nie do wyciganieca po roku gry w Juventusie :?

Jakos nie wyglada to wiarygodnie Capello raczej chcialby innych zawodników zawzywszy na taktyke jaka stosuje w druzynach ktore prowadzi skupilby sie postulujac zakup obroncy raczej. Wczesniej sie mowilo ze Casssano to wymóg Capello w takim razie po co wloski napastnik jak Don Fabio chce 2 nowych napastników.Nie wyglada wiarygodnie. Mysle ze nie tylko ja jestem sceptyczy wobec As`a jako wiarygodnego zrodła.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 30 gru 2005, 0:59

Toudinho pisze:chyba najgroźniejszym naszym rywalem w walce o "17" bedzie Juve
Chyba żartujesz :lol: W Juve jest Camoranesi garjący w tym sezonie dużo lepiej od Joaquina. Bzdura totalna ogólnie.
vakabayashi pisze:Mysle ze nie tylko ja jestem sceptyczy wobec As`a jako wiarygodnego zrodła.
AS to takie same ścierwo jak i marca. W sumie to samo można przeczytać o przeważającej większości sportowej prasy i to nie tylko w Hiszpanii.
Tutaj jednak chodzi o zaślepionego fanatyka Roncero, który jest chyba najbardziej żałosnym człowiekiem jakiego sobie mogę wyobrazić. Wypisuje takie rzeczy, że nie wiadomo czy się z niego śmiać czy płakać nad nim. Ja wolę to pierwsze. Jego kabaret jest prawie tak dobry jak cyrk Monty Pythona i posty Alkoholiko.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 30 gru 2005, 1:01

Toudinho pisze:chyba najgroźniejszym naszym rywalem w walce o "17" bedzie Juve
Tak ale hiszpan nie jest głupi wie ilu pilkarzy z półwyspu iberyjskiego sie sprawdzilo we Włoszech. Raczej bedzie sie zastanwiał nad anglia konkretnie mysle tu o Liverpoolu (choc Ci jak sciagna Simao Sabrose z Benfici moga przestac sie interesowac).
Tu nie jest problem co wybierze Joaqiun tu jest problem czy go w Realu zechca :!: :!: :!: I czy w Realu sie znajdzie miejsce bo chyba kazdy kibic go widzi w druzynie Królweskich ale jakos jak narazie Perez widzi Beckhama.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 30 gru 2005, 1:08

Niggaz pisze:AS to takie same ścierwo jak i marca

ogólnie zgoda, choć osobiscie uwazam ze Marca zanim napisze to pomysli, zaś AS pisze cokolwiek chocby to nie mialo sensu kompletnego

Niggaz pisze:W sumie to samo można przeczytać o przeważającej większości sportowej prasy i to nie tylko w Hiszpanii.
Tak zgoda o ile wymienisz tu El Mundo Deportivo :)

A ja codziennie zagladam na Tribalfootball.com - by sie zdrowo pośmiać :D

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 30 gru 2005, 1:14

vakabayashi pisze:Tak zgoda o ile wymienisz tu El Mundo Deportivo
Śmiem twierdzić, że na tle AS-a i Marci MD wypada dobrze :P Aż tak dużo bajek nie piszą. Starają się mieścić w granicach przyzwoitości :wink:
vakabayashi pisze:A ja codziennie zagladam na Tribalfootball.com - by sie zdrowo pośmiać
Triballfootball.com to angielski odpowiednik AS-a. Każdy news pochodzący z tego źródła czytam w gotowości na niezły ubaw.

Awatar użytkownika
stan_mic
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stan_mic » 30 gru 2005, 1:33

Toudinho napisał coś w stylu, że Juve może być w lepszej sytuacji od Realu w sprawie sprowadzenia Joaquina z tego względu, że oprócz pieniędzy może dorzucić jeszcze jakiegoś piłkarza, ja niejestem wielkim orędownikiem sprowadzenia tego piłkarza, ale jakby co to Real może także zaoferować świetnych, młodych i hiszpańskich graczy grających w Castilli, którzy może niezrobią wielkiej kariery w Madrycie, ale już zasługują na grę w takich zespołach jak Betis, Depor, czy inne. Są to m.in. Soldado, wspomniany przez was Juanfran, Jurado, Borja, Mejia, Ruben, Barral, czy nawet Pavon i Portillo(dla którego wyporzyczenie do Bruggi raczej niewyjdzie na dobre). A więc sporo ich i (ewentualnie) Betis miałby w czym wybierać, wkońcu Castilla gra w 2 lidze(!!!)

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 30 gru 2005, 2:52

Niggaz pisze:Chyba żartujesz W Juve jest Camoranesi garjący w tym sezonie dużo lepiej od Joaquina. Bzdura totalna ogólnie.

Heh jak bym slyszał Bagg'a, niech jest co nie naczy ze Juve bardzo chce Joaquina...Camoranesi wiecznie niebedzie wkrecal w ziemie, wiek chyba ma piłkarsko najlepszy ale wszyscy się starzeja :wink:

stan_mic pisze:Portillo(dla którego wyporzyczenie do Bruggi raczej niewyjdzie na dobre).

Czemu, w LM zdobyl 2 gole w tak slabym klubie, wlidze nie trafia systematycznie ale gra całkiem calkiem, o niebo lepiej niz we Florencji mu idzie. Zresztą mi się wydaje ze Perez powoli zamyka mu drzwi do Madrytu, większą przebojowością objawil się wg mnie Soldado, który powinien zostac, choć Portillo nie jest zły (dobry wcale :wink: ) mozna go bedzie uzyć jako karte przetargowa tylko tyle że Juve daje Zalayete, pogromce Realu i Barcy :wink:

Nawiozując do Hiszpańskich brukowców, są na poziomie Bravo Sport tak samo jest równiez w innych krajach, dziennikaze nie maja pojecia o pilce a jeśli je mają to znikome...To tak jak się ogląda skróty naTVP i gościem jest Marek,Marek, Marek no jak mu tam zapomnaiłem...bazuje chłop na onecie...

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 30 gru 2005, 9:57

Toudinho pisze:Heh jak bym slyszał Bagg'a, niech jest co nie naczy ze Juve bardzo chce Joaquina...Camoranesi wiecznie niebedzie wkrecal w ziemie, wiek chyba ma piłkarsko najlepszy ale wszyscy się starzeja Wink

Właściwie nie wiem o co chodzi...to Juventus chcę tego Hiszpana wg Ciebie w końcu?

Joaquin w Starej Damie? Jak dla mnie plota, Camor jeszcze przez conajmniej 3 sezony będzie wstanie pograć na najwyzszym poziomie. Kupowanie Sanchez'a? Bezsens.

Awatar użytkownika
AtletiFAN
Grafomański impertynent

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AtletiFAN » 31 gru 2005, 11:28

myślę, że wymiana Woodgate za Alberta Luque to byłby dobry interes. Albert w Premiership nie może się odnaleźć, a powrót do kraju mógłby mu pomóc w odzyskaniu świetnej formy jaką prezentował w Deportivo La Coruna.

Jest to naprawdę świetny piłkarz, a mianowicie jest bardzo szybki i posiada bardzo mocne uderzenie. Ma swój styl, a do Realu pasowałby idealnie.

Woodgate nie może ustabilizować formy i ciągle łapie jakieś kontuzje przez, które zapewne nie pojedzie na mundial 2006 w Niemczech.

Tomas Rosicky podobno ma przejść do Atletico Madryt. Słyszałem gdzieniegdzie w komentarzach, że to piłkarz słaby który już dawno się skończył.

dla mnie Tomas Rosicky może nie jest jakimś wybitym piłkarzem, ale ma swój styl, który w Primera Division jest mile widziany.

a tym stylem jest tak zwana zwinność, a także szybkość tego zawodnika. Grając w Sparcie Praga popisywał się również nie przeciętnym dryblingiem(min. bramka w lidze mistrzów przeciwko Arsenalowi Londyn).

Jest to również piłkarz, który potrafi idealnie dograć piłkę. Jak oglądałem mecze Borussi w Bundeslidze to Tomas również obdarzony jest znakomitym strzałem z dystansu jak i z woleja.

Moim zdaniem ten gracz mógłby sprawdzić się w Realu, a według obrońcy Borussi, Christiana Wörnsa to właśnie Czech jest kandydatem na następce Zinedine Zidane'a.

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 31 gru 2005, 11:33

AtletiFAN pisze:myślę, że wymiana Woodgate za Alberta Luque to byłby dobry interes. Albert w Premiership nie może się odnaleźć, a powrót do kraju mógłby mu pomóc w odzyskaniu świetnej formy jaką prezentował w Deportivo La Coruna.

Jeśli coś wyjdzie z tego transferu (zakladamże nei wyjdzie) to bedzie cud, w sercu Luqe płynie krew kolorach blaugrana, fakt juz nie ejden taki był Luqe też moze do nich nalezec, mial chyba w Angli dość poważna kontuzje któr wykluczyla go na 2 miechy, jeśli maja wymienic go na "lekarza" jestem za :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”