Reprezentacja Hiszpanii (zbiorczy) - Strona 16

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 11 lut 2007, 15:20

Mentor pisze: Nie ogarniam Was. W tym momencie to tylko i wyłącznie kibice Realu wykazują się totalną ignorancją. Przecież każdy kto ogląda rozgrywki ligi hiszpańskiej widzi doskonale, że Casillas w tym sezonie broni gorzej od Valdesa i tyle.
:lol:
A to ciekawe. Ile tych bledow popelnil Iker, ze z taka pewnoscia twierdzisz - "VV broni lepiej"? A ile razy ratowal Real? Jak sie ma gra bramkarza stojacego za Cannavaro w formie wakacyjne a Puyolem? A moze VV po prostu broni lepiej niz w poprzednich sezonach, przez co kibice Barcelony uwazaja go juz za - uwaga - polboga polczlowieka? Bo jak dla mnie to dopiero w tym sezonie VV dociagnal do poziomu Ikera, wiec mozna ich porownywac. Wczesniej nie bylo sensu.
A czy powinien dostac szanse w reprezentacji? Mysle, ze powinien, w jakims meczu towarzyskim w 70 minucie. Ale zaraz zaraz, przeciez Katalonia to nie Hiszpania! :o Ale to juz temat na inna rozmowe.
I jeszcze jedno. Valdes z sezonu na sezon jest coraz lepszy. Wiec kto wie jak to bedzie wygladalo za kilka lat.
Strach sie bac. Pewnie zeby byly rowne szanse bedzie bronil na jedenastometrowych bramkach. Albo rekami nie bedzie mogl lapac.
rkoeman pisze:grajac tak padadcznie jak w tym sezonie
Katastrofa. Capello do bramki [']

Mentor lansimy sie ze znamy hiszpanski czy jakies szczegoly podajemy tego linku? :>

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 11 lut 2007, 15:24

mam ci wymienic bledy ikera z tego sezonu? te ktore zakonczyly sie golami i te ktore na jego szczescie jakos mu sie upiekly?

mam ci udowodnic ze vv broni w tym sezonie najlepiej w hiszpanii a iker broni gorzej i od niego, i od pato i od pinto?

czy po prostu nie mozna krytykowac ikera ktory zasluzyl na slowa krytyki bo gra slabiutko? zle sie ustawia, nie lapie pilek, zle wychodzi do dosrodkowan i nie umie ustawiac muru?

poza tym nie wiem co tak krytykujesz cannavaro - przeciez to najlepszy pilkarz swiata :?

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 11 lut 2007, 15:31

rkoeman pisze:czy po prostu nie mozna krytykowac ikera ktory zasluzyl na slowa krytyki bo gra slabiutko? zle sie ustawia, nie lapie pilek, zle wychodzi do dosrodkowan i nie umie ustawiac muru?
Wybieram ta odpowiedz. Nie mozna go krytykowac, mimo ze poziomem nadaje sie do Odry Wodzislaw. Nic nie umie. Co dotknie to spieprzy. Koniec swiata.
rkoeman pisze:poza tym nie wiem co tak krytykujesz cannavaro - przeciez to najlepszy pilkarz swiata
Frustu frustu? :> Ja go wybralem najlepszym? No tak, zapomnialem.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 11 lut 2007, 15:36

Krzysztof Jarzyna pisze:
A to ciekawe. Ile tych bledow popelnil Iker, ze z taka pewnoscia twierdzisz - "VV broni lepiej"? A ile razy ratowal Real? Jak sie ma gra bramkarza stojacego za Cannavaro w formie wakacyjne a Puyolem?
Cannavaro - najlepszy obronca swiata. Niedawno jeszcze mur nie do przejscia przeciez.

Z tego co zauwazylem to Iker popelnia glownie bledy przy wybiciu pilki po strzalach z dystansu i zle sie ustawia. Cannavaro wiec tutaj nie sam ponosi wine. A Puyolowi tez zdarzaly sie slabsze spotkania w tym sezonie, ale na szczescie Valdes byl zazwyczaj na miejscu.

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 11 lut 2007, 16:04

mistyk pisze:Cannavaro - najlepszy obronca swiata. Niedawno jeszcze mur nie do przejscia przeciez.
rkoeman pisze:cannavaro - przeciez to najlepszy pilkarz swiata

takie dowartościowywanie się tym, że Real kupił zawodnika, który grał świetny futbol, a teraz gra padake. brawo. czy istnieje chociaż jedna osoba, która mogła przewidzieć, że Cannavaro tak obniży forme ? Bo gadanie przez kibiców Barcy, że jak to narzekamy, ze przeciez Canna to najlepszy piłkarz swiata, juz nawet smieszne nie jest. Bo ktos go wybral najlepszym piłkarzem świata w tym roku. No tak, lepiej żeby wygral Dinho. 1/2 > 3/4, bo tak mozna klasyfikowac ich dobra gre w 2006 roku.

Nie przecze, w tym sezonie VV broni bardzo dobrze, ale do cholery jasnej, czy to juz mu daje opinię bramkarza lepszego niż Casillas ? Iker w tym sezonie nie gra dobrze, nie jest tak pewny jak jeszcze rok temu, popełnia błędy, ale i tak ratuje Real, kilka razy na mecz. I przez to, że w tym sezonie jest w słabszej formie, już można go klasyfikować jako gorszego od Valdesa ? Takie porównania możemy dawać, jak VV bedzie przez 5 sezonów najlepszym bramkarzem w PD, a Iker bedzie puszczał naprawde głupie gole, kilka razy w sezonie. Na razie tak nie jest i naprawdę nic nie zapowiada, żeby tak było.
Generalnie to szacunek dla Ikera, ze mimo takiej gry drużyny, wciąż chce mu sie grać. Reasumując może i na chwilę obecną Victor Valdes broni lepiej niż Casillas, ale to Iker jest lepszym bramkarzem i tyle na ten temat.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 11 lut 2007, 17:02

nigdy nie mowilem, ze Valdes jest lepszym bramkarzem od Casillasa, bo nie jest. Ale w tym sezonie gra lepiej od niego i dlatego jestem zdania, ze zasluguje na szanse w reprezentacji. Bo skoro jest w lepszej formie od Ikera i popelnia mniej bledow to powinien bronic lepszy z nich na chwile obecna.

A najlepszym pilkarzem wcale nie powinien zostac Dinho. Powinien nim zostac Henry, ale niestety znowu zostal oszukany.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 11 lut 2007, 18:04

Krzysztof Jarzyna pisze:
rkoeman pisze:czy po prostu nie mozna krytykowac ikera ktory zasluzyl na slowa krytyki bo gra slabiutko? zle sie ustawia, nie lapie pilek, zle wychodzi do dosrodkowan i nie umie ustawiac muru?
Wybieram ta odpowiedz. Nie mozna go krytykowac, mimo ze poziomem nadaje sie do Odry Wodzislaw. Nic nie umie. Co dotknie to spieprzy. Koniec swiata.
rkoeman pisze:poza tym nie wiem co tak krytykujesz cannavaro - przeciez to najlepszy pilkarz swiata
Frustu frustu? :> Ja go wybralem najlepszym? No tak, zapomnialem.
zatem jutro przygotuje male podsumowanie wystepow ikera w tym sezonie. ciekawe jak to skomentujesz
nie przecze, w tym sezonie VV broni bardzo dobrze, ale do cholery jasnej, czy to juz mu daje opinię bramkarza lepszego niż Casillas ? Iker w tym sezonie nie gra dobrze, nie jest tak pewny jak jeszcze rok temu, popełnia błędy, ale i tak ratuje Real, kilka razy na mecz. I przez to, że w tym sezonie jest w słabszej formie, już można go klasyfikować jako gorszego od Valdesa ?
dlaczego nie? skoro gra gorzej :o to w takim razie nie mozna krytykowac raula bo w roku 2000 byl najlepszym napastnikiem swiata

Awatar użytkownika
carekk
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: carekk » 11 lut 2007, 18:30

a tak w ogóle to ile się nie myle to Valdes został najlepszym bramkarzem w tamtym sezonie nie? Zawsze Realowi zazdrosciłem Ikera ale tera już nie ma za bardzo czego bo VV dużo od niego nie odstaje umiejętnościami co w tym sezonie udowodnił ratując nam punkty

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 11 lut 2007, 19:46

Bonso pisze: 1/2 > 3/4, bo tak mozna klasyfikowac ich dobra gre w 2006 roku.

Nie rozumiem troche tych liczb... Co one mialy oznaczac 3/4 :arrow: 9 miesiecy.
Ogladajac wczorajasze spotaknie, zastanawialem jak tak dobrze zarowno Canna i Emerson radzili sobie w SerieA :?: Przeciez obaj fauluja, fauluja i tylko fauluja. Nic pozatym nie wnosza do gry.
Osobiscie jestem ciekaw tego co przygotuje rkoeman na temat Ikera.. Jeszcze jedno uwielbiam argumenty typu Eto'o strzela wiecej bo ma lepszych zawodnikow podajacych, a Valdes traci malo bramek bo ma lepszych obroncow przed soba. Ktos wspominal, ze Rafa i Puyol sa w bardzo nierownej formie. Sam kilka razy pisałem o Marquezie.

Awatar użytkownika
SiKor
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SiKor » 11 lut 2007, 19:47

Valdes trofeum Zamory zdobył za sezon 2004/2005. PRzynaje sie ją bramkarzowi za najmniejszą liczbę bramek straconych przez zespół.

Awatar użytkownika
carekk
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: carekk » 11 lut 2007, 20:58

oj sorry no własnie 2 sezony temu stracił najmniej bramek. A dzis obronił karnego :]

Awatar użytkownika
girlfromipanema
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: girlfromipanema » 11 lut 2007, 21:00

znów zamiast odetchnąć z ulgą i cieszyć się, po tym jak Valdes obronił karnego- wybuchnęłam śmiechem. od razu mi się przypomnieliście =)

i nie mówię, że na podstawie jednej kolejki można powiedzieć czy komuś należy się miejsce w kadrze czy nie. tylko tyle, że za ten sezon póki co Valdes powinien je mieć, a czy jako pierwszy bramkarz, czy nie- to już zależy kiedy jeśli Aragones chciałby być wyjątkowo sprawiedliwy. a patrząc realnie i tak, i tak pierwszy będzie Casillas.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 12 lut 2007, 2:40

Uuuaaa co się dzieje? Nawet Krzysztof Jarzyna się włączył do dyskusji? Groźnie. Aż chyba poświęcę te 15 minut, aby mojego pijackiego posta dało się rozczytać bo nie wiadomo kiedy nadarzy się następna okazja.
Pobawię się w cytowanie a'la insekt vel kibic za 1 euro :]
Krzysztof Jarzyna pisze:jak sie ma gra bramkarza stojacego za Cannavaro w formie wakacyjne a Puyolem? A moze VV po prostu broni lepiej niz w poprzednich sezonach, przez co kibice Barcelony uwazaja go juz za - uwaga - polboga polczlowieka? Bo jak dla mnie to dopiero w tym sezonie VV dociagnal do poziomu Ikera, wiec mozna ich porownywac.
Moja dobroduszność nakazuje mi poinformowanie Cię (Bartku) iż między kibicami Realu na forum pilka.pl występują dość poważne różnice poglądów, którę wyraźnie utrudniają prowadzenie równoległej dyskusji. No bo jak to może być, że jeden kibic (Bonso) pisze iż jakiekolwiek porównywanie Valdesa do Ikera jest śmieszne a inny (Krzysztof Jarzyna) stwierdza, iż teraz dopiero można owych zawodników porównywać? :] Do tego dochodzą jakieś śmieszne wizje (przynajmniej w przypadku Krzysztofa Jarzyny) jakoby Victor Valdes w oczach kibiców Barcelony był (uwaga! cytuję!) "polboga polczlowieka". Nie wiem o co chodzi, ale może warto było to zacytować.
Krzysztof Jarzyna pisze:ak sie ma gra bramkarza stojacego za Cannavaro w formie wakacyjne a Puyolem?
Przepraszamy. Biedny Iker musi grać z Cannavaro w składzie ;( Z najlepszym zawodnikiem świata ;(
Krzysztof Jarzyna pisze:Ale zaraz zaraz, przeciez Katalonia to nie Hiszpania! Surprised Ale to juz temat na inna rozmowe.
A no tak :o Ten temat się nie liczy bo kogo obchodzą czasy Realu pod batutą Francisco Franco :roll:
Bonso pisze:Nie przecze, w tym sezonie VV broni bardzo dobrze, ale do cholery jasnej, czy to juz mu daje opinię bramkarza lepszego niż Casillas ? Iker w tym sezonie nie gra dobrze, nie jest tak pewny jak jeszcze rok temu, popełnia błędy, ale i tak ratuje Real, kilka razy na mecz. I przez to, że w tym sezonie jest w słabszej formie, już można go klasyfikować jako gorszego od Valdesa ?
Kocham Cię Bonso, ale mimo wszystko zwracam uwagę, abyś się tak nie zapędzał. Póki co to kibice Realu kpią z Valdesa a nie na odwrót. Nikt nie napisał, że Valdes jest lepszy od Casillasa więc wyluzuj koleżko. Chodzi o to, że sporo osób ma problemy z przyznaniem iż Valdes w tym sezonie bronie lepiej (jest w lepszej formie) od Ikera. Tyle. Nie napinaj się tak misiu :]
Krzysztof Jarzyna pisze:Mentor lansimy sie ze znamy hiszpanski czy jakies szczegoly podajemy tego linku?
A o co chodzi? Lepiej będzie kiedy będę podawał od razu tłumaczenie z fioletowej stronki?

I na koniec puenta ->
Bonso pisze:na chwilę obecną Victor Valdes broni lepiej niż Casillas, ale to Iker jest lepszym bramkarzem i tyle na ten temat.
I wszystko jasne. Niech tak pozostanie. Iker będzie lepszym bramkarzem a Valdes będzie lepiej bronił.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 12 lut 2007, 13:09

wczorajszy mecz podsumowal napinke bezikow wiec teraz posypuja glowe popiolem

este tipo es, victor valdes :P

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 12 lut 2007, 13:44

1.
Mentor pisze:Moja dobroduszność nakazuje mi poinformowanie Cię (Bartku) iż między kibicami Realu na forum pilka.pl występują dość poważne różnice poglądów, którę wyraźnie utrudniają prowadzenie równoległej dyskusji. No bo jak to może być, że jeden kibic (Bonso) pisze iż jakiekolwiek porównywanie Valdesa do Ikera jest śmieszne a inny (Krzysztof Jarzyna) stwierdza, iż teraz dopiero można owych zawodników porównywać?
Musze byc niemily i stwierdzic, ze ten argument jest tak jakby z dupy, bo - pewnie Cie zaskocze - ale sa zapewne i tacy "kibice" i kibice, ktorzy uwazaja Ikera za drewno, ewentualnie za superextragolkipera, ktory w ogole nie popelnia bledow. I jaki z tego wniosek? Zaden? Ewentualnie taki, ze ilu kibicow, tyle opinii.

2.
Mentor pisze:Do tego dochodzą jakieś śmieszne wizje (przynajmniej w przypadku Krzysztofa Jarzyny) jakoby Victor Valdes w oczach kibiców Barcelony był (uwaga! cytuję!) "polboga polczlowieka". Nie wiem o co chodzi, ale może warto było to zacytować.
Zrzuce to na karb ->
Mentor pisze:pijackiego posta
, bo na trzezwo chyba bys wyczul o co chodzilo. Oby.
Mentor pisze:Przepraszamy. Biedny Iker musi grać z Cannavaro w składzie Crying Z najlepszym zawodnikiem świata Crying
A tu juz zalecialo... a zreszta niewazne czym :P
Mentor pisze:Ten temat się nie liczy bo kogo obchodzą czasy Realu pod batutą Francisco Franco
:o patrz punkt 2.
Mentor pisze:A o co chodzi? Lepiej będzie kiedy będę podawał od razu tłumaczenie z fioletowej stronki?
Czyli rozumiem, ze w kwestiach hiszpanskich artykulow opierasz sie na tym, co przetlumacza na rm.pl? No widzisz, czyli do czegos sie jednak przydaje.

Wrrrrrr, agresja! Moze tez sie napije.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”