Ekstraklasa w sezonie 2010/2011 - Strona 16

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Re: Ekstraklasa w sezonie 2010/2011

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 02 paź 2010, 23:33

W Legii nic się nie zmieni nawet przy nowym trenerze, tam po prostu są słabi zawodnicy. Jeśli ktoś wychodzi z ludźmi pokroju Antolovicia, Komorowskiego, Rzeźniczaka, Borysiuka to nie ma większych szans, żeby to wypaliło. W przodzie nadal bieda i co nowy trener nauczy podawać Borysiuka, strzelać bramki Mezendze, grać w defensywie Wawrzyniakowi czy Rzeźniczakowi. Oni się już niczego nie nauczą, nie licząc Ariela to zawodnicy, którzy już swoich umiejętności nie podniosą. Zresztą Borysiuk jest o krok w tył w porównaniu z 2008 rokiem. Legia ma szanse punktować, bo znajdą się frajerzy jak z Lecha, albo obsada sędziowska jak ze spotkania z Cracovią.
Lechia mi się od jakiegoś czasu podobała. Ci obcokrajowcy naprawdę są ciekawi i widać dobrze wyszukani. Przynajmniej jak do tej pory to jest obraz zawodnika z zagranicy, który jest lepszy od Polaka. Ja ich widzę wyżej od Jagi na koniec, jeśli oczywiście obcokrajowcy będą tak grać jak grają przez dłuższy czas.
Jagiellonia to także zespół na czub tabeli, ale oni nie mają kadry na taką walkę, tam widać brak Laty, Franka, Grosickiego, Burego itd. Bez 1-2 podstawowych zawodników to już nie jest to samo i w pewnym momencie będzie to bardziej widoczne. Przynajmniej tak mi się wydaje.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 02 paź 2010, 23:46

Wilmore pisze:Zaraz wywalą Skorżę, który sobie nie radzi z charakterami własnych piłkarzy i Legia będzie grała lepiej.
czeher pisze:No zalozmy, ze wywala Skorze...
Mam nadzieję, że go wywalą. Tylko kto za niego? Czesio? Wolne żarty. Jeżeli ktoś ma budować drużynę na obcokrajowcach, a do tego ma wymóc szacunek na piłkarzach, to jak mam to funkcjonować? Skorżę taki Manu i Mezenga ma w dupie, bo koleś z fryzurą ładniejszą od Bajorowego nocnika jest dla nich nikim. Czemu przy takim stadionie, przy kasie, przy dobrych intencjach nie ściągniemy trenera z nazwiskiem? Jakby przyszedł jakiś coach co ma sukcesy w europejskiej piłce, to gówno by mnie obchodziło, że Iwański ma jakieś wąty. Nic w życiu nie ugrał, nie osiągnął, więc morda w kubeł. Zacznijmy myśleć rozwojowo, ściągnijmy kogoś kto nie tylko weźmie kasę, ale też pomoże ułożyć cały klub. Taki menager, a nie tylko trener.
Jarzinho pisze:Jeśli ktoś wychodzi z ludźmi pokroju Antolovicia, Komorowskiego, Rzeźniczaka, Borysiuka to nie ma większych szans, żeby to wypaliło.
Jeżeli ktoś dalej sądzi, że Rybus, Borysiuk i Rzeźniczak to talenty to jest debilem i niech idzie się spałować do kibla. Rzeźnik nie potrafi biegać, dośrodkować, a o byciu bocznym obrońcą nie ma zielonego pojęcia. Borysiuk ma uderzenie, ma podanie, lecz nikt go nie potrafi niczego nauczyć, pokazać, wpłynąć na niego. Koleś się zakochał w sobie i ma w dupie czy będzie lepszy. Zgarnia taką kasę, że może popić, podupczyć i pobawić się, a do tego odłoży na starość. A tak naprawdę jest piłkarzem jakich mamy na pęczki. Gdyby nie takie zamieszanie wokół niego i zajebisty PR jaki mu Legia zrobiła, to mógłby pomarzyć o zawodowym graniu. Jak słyszę, że Smuda podnieca się Rybusem, to mam ochotę kupić snajperkę i z kortów wykonać wyrok.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 02 paź 2010, 23:53

a nie wiesz ze z gowna bicza nie ukrecisz?
No wiem. Dlatego nie spodziewam się tytułu dla Legii (chyba że znów będą wałki jak za Wdowczyka i kupiony tytuł), ale stawianie Lechii czy Jagielloni wyżej od Wisły to już nieporozumienie. Teraz jest fajnie, ale ile takich ekip było w poprzednich latach. Co najwyżej czeka nas kolejny sezon jak z Zagłębiem i Bełchatowem, gdy cała czołówka dołowała (teraz Lech stawia na Europę, Wisła przechodzi rewolucję, a Skorża jest niezdolny do przekonania do siebie piłkarzy), a gdy zaczęli cokolwiek grać, to z czołówki przejściowej nie było czego zbierać.
Jagiellonia to mocny zespół z 12 zawodnikami do gry, dodatkowo słabszymi niż Wisła w zeszłym sezonie. Lechia to niezła ekipa, która prędko spuchnie. To są ekipy z czołówki przez słabość rywali, nie naprawdę wysoki poziom. Dodatkowo Grosicki odejdzie i naprawdę Jaga nie będzie w stanie już tak grać. Bardzo dobrze, że takie zespoły powstają, ale Wisła z obecnym potencjałem kadrowym przepracuje odpowiednio zimę (to będzie prawdziwy test Holendra, czyli przekonanie do swoich metod piłkarzy na zgrupowaniach, jeśli w ogóle dotrwa) i będzie od nich lepsza, Legia też ma większy potencjał, tyle że to nie jest żaden zespół, tylko przypadkowa zbieranina.

Krytykowanie Legii/Wisły to typowa zagrywka ze strony polskich fanów - owszem, Mezenga, Maaskant, Paljic, i cała reszta nowych postaci w obu klubach to na zachodzie przeciętniacy najwyżej, tyle że na polskie warunki to kandydaci na megagwiazdy ligi. Fakt, że są z zachodu to podstawowy powód krytykowania ich.
Legia musi sobie poradzić z szambem w szatni - raczej nie ze Skorżą już - ale o Wisłę jestem spokojny. Trener wie co robi i o ile nie będzie jakiś desperackich ruchów ze strony Cupiała, to się obroni wynikami. A już stawianie Wisły jako kandydatów do spadku/czegokolwiek innego na równi z Legią to :rotfl: Wisła nie przegrywa, zaczyna grać coś swojego (choć brakuje odpowiedniego napastnika do tego stylu gry), ale przede wszystkim zmiany zachodzą w szatni i to zmiany optymistyczne.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 03 paź 2010, 3:39

emu przy takim stadionie, przy kasie, przy dobrych intencjach nie ściągniemy trenera z nazwiskiem?
Jestem za. Czas na wielkie transfery poprzez dobrego menagera.
Rzeźnik nie potrafi biegać, dośrodkować,
Zyjesz jak jak WWA wiec pewnie wiesz ze Rzeznik to ladnie bryluje w stolecznych klubach. Swego czasu po jakims meczu pilem z nim w platynie kiedy 1/4 Legii bawila sie w platynie. Niestety Warszawa czasem przerasta chlopaczkow.

Dlatego nie spodziewam się tytułu dla Legii (chyba że znów będą wałki jak za Wdowczyka i kupiony tytuł)
znowu... dopamina moze ci pomoc :boruta: Jezeli nie to skup sie na ukochanym Milanie.On na 100% wiecej kupowal w 1 sezonie niz Legia w calej historii. Jak chesz dystkutowac to proponuje kolejny raz dopamine albo zglos sie na pw to ci cos innego poradze na twoja psychoze

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 03 paź 2010, 4:59

Bienias pisze:Zyjesz jak jak WWA wiec pewnie wiesz ze Rzeznik to ladnie bryluje w stolecznych klubach. Swego czasu po jakims meczu pilem z nim w platynie kiedy 1/4 Legii bawila sie w platynie. Niestety Warszawa czasem przerasta chlopaczkow.
Wiem... Miał fajną dziewczynę, to zamienił na jakiegoś trzepaka, no cóż... Lansik musi być, a z przerostem masz rację. Podstawa jest taka, że nie ma w Legii starszyzny. Kto krzyknie, kto przyprowadzi do porządku? Kiedyś jak w latach 90tych taki starszak krzyknął, to młody nie wiedział, czy ma spierdalać, czy nie. A teraz? Kto ma to zrobić? Kiełbowicz? Nie ośmieszajmy się... Choto? Kolesia nie interesuje za bardzo to, gdyż ma rodzinę, dzieci, inny sposób życia, a pomimo tego, że gra u nas tyle lat, to ma to wiecie gdzie. Iwański dbał o własny interes, więc niech spier.... Gniazdowy zaintonował po wczorajszym meczu obrażanie Surmy! Debilizm i prymitywizm. Może i Krakus, może niektórym podpadł, sam przyznam, że jego ostatki w Legii mnie wkurzały, lecz rok temu poznałem go, pogadałem sobie z nim i powiem, że dziś takiej osobowości brakuje w szatni.

Legia ruszyła po meczu na imprezę do Porto Praga. Debile... Ciekawe czy kibole zrobili im wjazd jak kiedyś. Szkoda, że Jarzy nie ma, mógłby poszpanować, że zna chłopców z miasta :boruta: Dziesięć lat temu, po takim meczu, przy takich wynikach, Legioniści błagaliby trenera, aby treningi odbywały się o 6 rano, bo wtedy może kibole ich nie dopadną.

Zaczynam tęsknić za niektórymi piłkarzami. Za Legią z charakterem, a nie cipkami w składzie. Zagraniczni piłkarze nie muszą rozumieć tego co każdy Warszawiak, ale jak dziś zobaczyłem Mezengę nawołującego o doping, to uświadomiłem sobie, że w Legii nie ma żadnego Polaka, któremu zależałoby na barwach. Jak to określił mój kumpel: "To wstyd, że 'kawa', który jest u nas 3 miesiąc nawołuje do dopingu!". Legia stała się fabryką. Przychodzę, podbijam kartę, odpierdalam robotę (nie mylić z sumiennym wykonywaniem obowiązków) i idę do domu, a pod koniec miesiąca sprawdzam czy kasa na koncie się zgadza. Tylko niektórzy zapomnieli, że w sporcie schematy nie mają prawa bytu, że potrzebna jest kreatywność, wysiłek i inwencja twórcza. A jak ktoś tego nie kuma to powinien zacząć uważać na siebie - to, że kibice Legii są ostatnio spokojni, nie oznacza, że w klubie o 4 rano nie wkurzą się i nikt nie wyrwie bomby. Tak jak kiedyś Edson, który myślał, że fani żartują- wyraz jego twarzy bezcenny.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 03 paź 2010, 9:17

http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10,91 ... _0_3_.html

-'Nie cieszmy się tak bo to była tylko Legia
-No zgadza się Andrzej, popatrzmy realnie. Lechia ma lepszy skład ... taka prawda"

:boruta:

Ciekawe kiedy poleci Skorża

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2933

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 03 paź 2010, 9:42

Bienias pisze: Jezeli nie to skup sie na ukochanym Milanie.On na 100% wiecej kupowal w 1 sezonie niz Legia w calej historii.
Skup się na Barcelonie.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 03 paź 2010, 12:15

bartbuks tu masz calkowita racje. Wczorajsza Warszawa byla smutna bo uswiadomila nam ze Legia to typowy sredniak, ktory bedzie sie bil o srodek tabeli. Reakcja Iti mui byc drastyczna. Niestety wiaze sie to z wydaniem kasy a przede wszystkim zmiana w zarzadzie bo za to co sie dzieje teraz nie sa winni tylko trenerzy i pilkarze. czas zmienic ludzi na kompetentnych a nie kolesi.
Nastaly czasy kiedy Legia i Wisla zamiast bic sie na szczycie beda walczyc jak szaraczki :lol: Tak przy okazji co tam slychac w Krakowie? Jak nastroje po tych wynikach?
Skup się na Barcelonie.
na 100% dzis o 19 :D

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 03 paź 2010, 12:23

Rezus pisze:Skup się na Barcelonie.
Być może nie jestem w temacie, ale co ma Barcelona do wątku korupcji. :?

Lechia gdyby nie sędziowie dzisiaj mogliby przewodzić tabeli, albo być na równi z Jagiellonią. Arbitrzy okroili ich w spotkaniu z Ruchem, a jeszcze bardziej z Bełchatowem. Choć z GKS sami mieli tyle sytuacji, że po części są sami sobie winni. Dobrze, że działacze wytrzymali i nie wywalili Kafarskiego, bo także o tym mówiono niby po słabym początku. Kompletowali kadrę i brakowało im napastnika, teraz mają Buvala, Buzałe czy tego Ukraińca i wygląda to dobrze. Na ławie także mają ciekawą paczkę co spotkanie, a są także kontuzje(i gdzie jest Zieńczuk). Jeśli będą grali tak jak grają czyli ładnie dla oka i pewnie to naprawdę w pewnym momencie klubom, które miały się liczyć będzie ciężko ich gonić. Już dzisiaj Lech ma stratę 11 oczek do Jagi mimo 2 spotkań rozegranych mniej.
Sam sobie się dziwię, że typowałem Lechię do spadku, widać oni jak prawie nikt potrafią kupić niezłego/dobrego obcokrajowca.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2933

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 03 paź 2010, 13:01

Jarzinho pisze:Być może nie jestem w temacie, ale co ma Barcelona do wątku korupcji. :?
Wystarczy przeczytać:
Bienias pisze: Jezeli nie to skup sie na ukochanym Milanie.On na 100% wiecej kupowal w 1 sezonie niz Legia w calej historii.
Jest kibicem Barcelony, wypowiada się o Legii (trochę zrozumiałe) i wpieprza w to jeszcze Milan, o którym nie ma zielonego pojęcia.

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 03 paź 2010, 13:15

na szczescie w warszawie sa jeszcze pilkarze, ktorym zalezy na kibicach :)

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 03 paź 2010, 13:23

bagg pisze:na szczescie w warszawie sa jeszcze pilkarze, ktorym zalezy na kibicach
Wymień :P

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 03 paź 2010, 14:08

wystarczy spojrzec na pierwszy z warszawskich klubow.
dziewicki ktory podczas kontuzji przychodzil na kamienna.
golebiewski, tralka

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 03 paź 2010, 14:26

Wilmore pisze:Wisła z obecnym potencjałem kadrowym przepracuje odpowiednio zimę (to będzie prawdziwy test Holendra, czyli przekonanie do swoich metod piłkarzy na zgrupowaniach, jeśli w ogóle dotrwa) i będzie od nich lepsza
I pozostanie 15kolejek
Wilmore pisze:Trener wie co robi i o ile nie będzie jakiś desperackich ruchów ze strony Cupiała, to się obroni wynikami. A już stawianie Wisły jako kandydatów do spadku/czegokolwiek innego na równi z Legią to :rotfl:
wow widze, ze jednak potrawisz poslugiwac sie emotami, a rozumiesz tez czasem ich znaczenie?
czeher pisze: Legia walczaca o utrzymanie :haha: moze razem z Wisla :rotfl:
oczywiscie to bylo z ironia... dla takich zespolow lokata w srodku stawki to porazka

Napisze wprost... MIMO WSZYSTKO NIE WIERZE ABY WISLA CZY NAWET LEGIA WALCZYLA O UTRZYMANIE, chociaz z drugiej strony obecnie kazdy zepsol walczy zarowno o MP jak i utrzymanie 8)

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 03 paź 2010, 14:40

bagg pisze:dziewicki ktory podczas kontuzji przychodzil na kamienna.
golebiewski, tralka
Dziewicki, Gołębiewski ok, ale proszę Cię, z Trałką mnie nie rozśmieszaj...
Wilmore pisze:Trener wie co robi i o ile nie będzie jakiś desperackich ruchów ze strony Cupiała, to się obroni wynikami. A już stawianie Wisły jako kandydatów do spadku/czegokolwiek innego na równi z Legią to :rotfl:
Tak samo Legia walczy o utrzymanie jak Wisła i Lech, a nawet Jagiellonia. 19 pkt jeszcze jej tego nie gwarantuje.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”