Czego obecnie słuchacie? - Strona 16

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
MaX_ASR
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaX_ASR » 18 paź 2006, 20:12

obrona mojej wizji osoby Kurta (sam nieszczesny Wojewodzki, ktorego nei trawie podobnie jak np. Mojewskiego, przyznal, ze Cobain bym jedynym wokalista, w ktorego glosie slychac bylo bol i gniew...nie byl to pozer, na jakich kreuja sie dzisiejszy wokalisci, bo widac, ze leca tylko na kase...musze sie z moim imiennikiem zgodzic co do tej kwestii) bedzie tak samo ciezka, jak obrona gIERTYCH na stanowisku min. Edykacji Narodowej...takze nie pisze juz nic ;] nie chce sie klocic, nie o to chodzi..pozdro= >

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 701

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 18 paź 2006, 20:18

Mi nawet nie chodzi o to,że to pozer(jak np cloner) , bo w sumie to tak nie uważam, po prostu według mnie jego postać po śmierci został sztucznie nadmuchana, gdyby nie jego śmierć(która dla mnie chwały mu nie przynosi)to dziś pewnie większość by pisała-'Cobain skończył sie na Nevermind'. Czyli byłby jednym z wielu.

Awatar użytkownika
MaX_ASR
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaX_ASR » 18 paź 2006, 20:19

historie domnienamego zabojstwa wymyslil detektyw, ktory jest wielkim fanem jego tworczosci:F..
no wlasnie, trzeba sobie zadac pytanie...czy Nirvana istnialaby i bylaby tak kultowym zespolem, ktorego sluchaja wszystkie pokolenia, gdyby Cobain do tej pory tworzyl i byl przykladnym ojcem ? Wtedy wlasnie, bylby jednym z wielu...

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 18 paź 2006, 20:24

Różnica miedzy nami jest taka: ty uważasz,że ta niby tragiczna śmierć gloryfikuje go jako artyste, a ja uważam ją za jego słabość i w niczym nie wynosi go ponad innych artystów.

Awatar użytkownika
MaX_ASR
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaX_ASR » 18 paź 2006, 20:28

to mnie zle zrozumiales...
1. czy popelnilby samobojstwo czy umarlby na zawal jeszcze wczoraj, nie zmieniloby faktu, ze byl jednym z najlepszych o ile nie najlepszym wokalista w historii...
2. a z samobojstwem chodzi mi o to, ze dzieki temu stal sie "niesmiertelny"...zawsze bedzie sie o nim rozmawiala, wzbudza emocje...tak jak teraz...
ps. moze to dziwny poglad, (nie moze, a napewno) ale wydaje mi sie, ze heroina i samobojstwo to najlepsza rzecz jaka mogla go spotkac)
Ostatnio zmieniony 18 paź 2006, 20:34 przez MaX_ASR, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 18 paź 2006, 20:34

MaX_ASR pisze:czy popelnilby samobojstwo czy umarlby na zawal jeszcze wczoraj, nie zmieniloby faktu, ze byl jednym z najlepszych o ile nie najlepszym wokalista w historii...
Tu się nie będe sprzeczał, bo to już kwestia gustu.
MaX_ASR pisze:a z samobojstwem chodzi mi o to, ze dzieki temu stal sie "niesmiertelny"...zawsze bedzie sie o nim rozmawiala, wzbudza emocje...tak jak teraz...
Tylko we mnie to wzbudza raczej negatywne emocje. Wolałbym zeby za jego 'niesmiertelnością' stała muzyka, a nie uzależnienie od narkotyków.

Awatar użytkownika
MaX_ASR
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaX_ASR » 18 paź 2006, 20:37

"Smeels like teen spirit", "Come as you are", "Heart shaped box" - to nie są "niesmiertelne" kawalki ?
daje sobie glowe uciac, ze kazda osoba, ktora choc troche interesuje sie muzyka, slyszala te utwory, jak i wiele innych klasykow Nirvany...
ps. jezeli tkos wejdzie w temat, mowie z gory jeszcze raz, Nirvana nie jest moim ulubionym zespolem...

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 18 paź 2006, 20:41

Pewnie są(dla niektórych) ale zobacz ile straciłyby ze swej 'nieśmiertelności' gdyby nie samobójstwo Cobaina. Watpie,żeby wtedy co druga dziewczyna w wieku 14 lat miała jego plakat na ścianie.

Awatar użytkownika
MaX_ASR
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaX_ASR » 18 paź 2006, 20:45

wydaje mi sie, ze to lekka przesada z tymi dziewczynami...fakt, od czas udo czasu mozna zauwazyc takie osoby...ale dlaczego nikt nie pisze o "spodniach w kroku" ? ja nic do takich ludzi nie mam...mialem nawet w klasie Narvane dziewczyny...i odziwo, tylko jedna miala gadzety typu korale,. glany w kwiatki itp....
ps. czy tylko Cobain wisi na scianach dziewcznyn 14-letnich ? szczerze watpie...

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 18 paź 2006, 20:49

No nie wiem , jak ide na jakiś koncert to niestety mam przyjemnośc pełno takich uświadczyć. Ale i na ulicach takich nie brakuje.

Awatar użytkownika
MaX_ASR
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaX_ASR » 18 paź 2006, 20:52

ale przeszkadza Ci to ? bo wiesz, Nirvana byla najwiekszym prekursorem grandzu, ale czy gdyby w ogole nie powstala, to nie byloby tak ubranych nastolatkow ? np. Alice in Chains...swoja droga, tez baaaardzo ciekawa smierc wokalisty tego zespolu...jak z filmu...

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 18 paź 2006, 21:03

Na koncertach? Tak przeszkadzają mi, szczególnie,że chodzą grupami na każdy możliwy koncert, piją wino przed wejściem i robią tzw. wieś.
Na ulicy? Nie, tylko mnie śmiesza troszke.

Awatar użytkownika
MaX_ASR
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaX_ASR » 18 paź 2006, 21:06

piją wino przed wejściem
to jest dobre, z tym sie zgodze hehe...
ja pochodze z Dębicy...dziura wedlug mnie, ale w Kraku np. moim ulubionym miescie, kazdy chodzi ubrany jak chce...takze nikt nie zwraca na to uwagi...czasami tez mnie smiesza, ale podziwiam ludzi za odwage...chca sie po prostu roznic od przecietncyh szarych obywateli...

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 18 paź 2006, 21:11

MaX_ASR pisze:chca sie po prostu roznic od przecietncyh szarych obywateli...
Po pierwsze, to myśle,ze wyróznianie sie samym strojem to nic specjalnego.
Po drugie,jak już tak bardzo chcą sie wyróżniac strojem, to mogliby to robić zdecydowanie lepiej, w sensie jakoś gustoweniej :) . Bo ostatnio zauważyłem,że niektórzy sobie przypinają do plecaków czy czapek, kapsle z tymbarka :o

Awatar użytkownika
MaX_ASR
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaX_ASR » 18 paź 2006, 21:12

ubior jest najlepszym sposobem...przypuscmy idziesz przez plac, rynek czy jestes w supermarkecie...jak zwrocic uwage ludzi ? albo zainteresowanie ? tylko strojem, bo z nikim nie pogadasz i nie wymienisz pogladow...
tymbartka nie widzialem, ale widzialem rekawiczki zimowe wsadzane w tylne kieszenie...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”