AC Milan - Tottenham 1/8 CL - Strona 16

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Kto awansuje

Czas głosowania minął 21 mar 2011, 19:50

Milan
6
19%
Tottenham
18
56%
Nikt
8
25%
Lukassch
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Re: AC Milan - Tottenham 1/8 CL

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lukassch » 16 lut 2011, 19:29

Gattuso naprawdę ma coś z deklem :lol:

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 16 lut 2011, 19:33

Ale o co chodzi. Zagranie było czyściutkie. Piłka daleko od zawodnika, atak ewidentnie wyłącznie z zamiarem na piłkę, zapewne zrobiony głównie dla pokazania siły i spektakularności bo zwyczajnie jedną nogą robiąc wślizg mógł to wybić ale chciał podkreślić jakość "pod publiczke". A że ten partacz do wślizgu podłożył stopę poniewczasie to już jego problem. Niemniej zgadzam się z tym że "sanek" nie powinno się robić nawet tak czyściutko zagranych. Chociażby właśnie z tego powodu że gość będzie chciał wykorzystać o zdobyć faul, i może sie bardziej sam siebie kontuzjować w ten sposób niż typ który robił mu wślizg.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 16 lut 2011, 19:37

A, no i faktycznie przeprosił.
Po meczu tak, faktycznie przeprosił. Że w trakcie meczu chciał Chorwata wyrzucić z boiska, który celowo kradł czas, to jest zupełnie zrozumiałe.
Aha, Wilmore podaj optymalny twoim zdaniem skład Milanu. Najmocniejszy, jakim obecnie dysponujecie.
Na papierze?
Abbiati - Abate, Nesta, Silva, Zambrotta - Ambrosini, Pirlo, Boateng - Robinho - Cassano, Ibrahimović.
Tyle że to wszystko jest płynne - Gattuso raz był lepszy od kapitana, raz gorszy, Boateng to niewiadoma po urazie, Pato i Robinho też mogą za dwa tygodnie zmienić się miejscami, a Pirlo jest w tej jedenastce ze względu na to, że w LM by zagrał sto razy lepiej, niż w lidze, no i ze względów taktycznych jest niezbędny, bo nie ma nikogo ciekawszego na tej pozycji. Piszę z perspektywy wczorajszego meczu, gdybym miał wszystkich graczy do dyspozycji w pełni zdrowia, to na tych bym postawił.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 16 lut 2011, 19:48

Ale o co chodzi.
Oto chodzi, że w Piłce Nożnej są jakieś zasady, i wślizgiwanie się dwiema wyprostowanymi nogami to jest zagranie niebezpiecznie kumasz Petrze? To jest bandyctwo boiskowo, bo takie zagranie może nawet zakończyć karierę przeciwnika.
Zagranie było czyściutkie
Chyba w Haxballu.
A że ten partacz do wślizgu podłożył stopę poniewczasie to już jego problem.
No tak to jeszcze wina Corluki, że Flamini zachował się jak debil :rotfl: Wasilewski, Eduardo, Ramsey czy Valencia to partacze, którzy źle ułożyli nogi jak się przeciwnik prawidłowo wślizgiwał :roll:
i może sie bardziej sam siebie kontuzjować w ten sposób niż typ który robił mu wślizg.
Nie no to już cytat roku! :haha: To nie zawodnik kretyństwo wślizgujący jest winien, to zawodnik kontuzjowany sam siebie kontuzjuje :boruta:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 745

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 16 lut 2011, 19:54

Jeszcze nie wypowiedziałem się do zagrania Flaminiego. Jak dla mnie nie ma żadnych usprawiedliwień dla niego. Zrobił to z wściekłością i jeszcze gorzej zachował się po faulu(machanie rękami w stronę trybuny kibiców Milanu). Mam nadzieję, że w lecie znajdzie się jakiś kupiec na niego.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 16 lut 2011, 19:55

petrdcm pisze:Ale o co chodzi. Zagranie było czyściutkie. Piłka daleko od zawodnika, atak ewidentnie wyłącznie z zamiarem na piłkę, zapewne zrobiony głównie dla pokazania siły i spektakularności bo zwyczajnie jedną nogą robiąc wślizg mógł to wybić ale chciał podkreślić jakość "pod publiczke". A że ten partacz do wślizgu podłożył stopę poniewczasie to już jego problem. Niemniej zgadzam się z tym że "sanek" nie powinno się robić nawet tak czyściutko zagranych. Chociażby właśnie z tego powodu że gość będzie chciał wykorzystać o zdobyć faul, i może sie bardziej sam siebie kontuzjować w ten sposób niż typ który robił mu wślizg.
Ty tak na poważnie? Jezu nie wiem co napisać. Dziś pół forum przestrzegało mnie przed niejakim misiem, ale oficjalnie ogłaszam, że znokautowałeś go swoją wypowiedzią... Chłopie właśnie udowodniłeś wszystkim, że partnerem do dyskusji o futbolu jesteś... (tutaj brakuje mi słowa, jakim mogę to określić, gdyż z szacunku nie chcę Cię obrazić)

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 16 lut 2011, 19:56

mete ogladalem jego popisy boiskowe, iskierki w oczach przez kilka lat, wscieklosc a wrecz amok.... i zasadniczo czulem, ze apogeum jego zachowania moze osiagnac rozmiary wczorajszego wydarzenia... tak wiec uwazam, ze to lezy niejako w jego kanonie

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 16 lut 2011, 19:58

Bart... prosze nie róbmy z piłki nożnej NBA gdzie zawodnicy nie mogą się "dotknąć" bo zaraz jest faul. To jest sport kontaktowy i trzeba tylko umieć rozróżnić grę "twardą" od brutalnej czy bezmyślnej.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 16 lut 2011, 19:59

mete ogladalem jego popisy boiskowe, iskierki w oczach przez kilka lat, wscieklosc a wrecz amok.... i zasadniczo czulem, ze apogeum jego zachowania moze osiagnac rozmiary wczorajszego wydarzenia... tak wiec uwazam, ze to lezy niejako w jego kanonie
Dziwnę, bo ja oglądam regularnie Milan od kilku lat i Gattuso nigdy nie przejawiał takich zachowań jak wczoraj. Trzeba rozróżnić agresywną ale fair play grę od boiskowego chamstwa w wykonaniu Flaminiego(tu nie mogę powiedzieć, że to pierwsze takie jego zachowanie).

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 16 lut 2011, 20:01

mete pisze:Dziwnę, bo ja oglądam regularnie Milan od kilku lat i Gattuso nigdy nie przejawiał takich zachowań jak wczoraj.
A akcja z Poulsenem, bądź Lippim? To raczej nie jest normalne, choć ja przyzwyczajony jestem do podobnych akcji, gdyż w latynoamerykański ligach to prawie norma :P

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 16 lut 2011, 20:03

Corluka kradł czas? Facet z bolu nie wiedział czy ma coś zerwanegp, pęknietego i czekał az mu lekarz wraz z ratownikami to usztywni.Naprawde jesteście niepoważnymi ludzmi. Abbiati tez pewnie cos symulowal i mecz został przerwany.

Wslizg 2 prostymi nogami jest tak samo niedozwolony jak nakładka.Koniec tematu.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 16 lut 2011, 20:03

A akcja z Poulsenem, bądź Lippim? To raczej nie jest normalne, choć ja przyzwyczajony jestem do podobnych akcji, gdyż w latynoamerykański ligach to prawie norma :P
Z Poulsenem to należy znać genezę tego "pojedynku".

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 794

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 16 lut 2011, 20:04

W sumie go nigdy nie miałem za chama, ale tak mi się wydaje, że ten jego ostry styl gry + wiek i słabsza wydolność/szybkość może takie kwiatki rodzić w przyszłości.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 16 lut 2011, 20:07

mete pisze:Z Poulsenem to należy znać genezę tego "pojedynku".
Mogę prosić o rozwinięcie myśli? Bo może o czymś nie wiem...

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 794

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 16 lut 2011, 20:09

bartbuks pisze:
mete pisze:Z Poulsenem to należy znać genezę tego "pojedynku".
Mogę prosić o rozwinięcie myśli? Bo może o czymś nie wiem...
Poulsen + Totti 2004 + kopanie Kaki przez cały mecz + pyskówki Duńczyka w stronę Włochów przez cały mecz = Gattuso show po spotkaniu

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”