Eliminacje do MŚ 2006 - Strona 16

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
forzaROSSONERI
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: forzaROSSONERI » 08 cze 2005, 21:45

kurde wlasnie ta pora tego meczu-2.45 :evil: ja stawiam na Argentyne, nie wiem czemu ale mam wrazenie ze wygraja, chociaz Brazylia z takim skladem powinna kazdego pokonac...no coz, zobaczymy :)

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 09 cze 2005, 8:19

No i w meczu na szczycie w Ameryce Poludniowej Argentynczycy pokonuja Brazylie 3-1 (Crespox2 , Riquelme - R.Carlos) tym samym Argentyna jest juz 6 finalitom MS

Awatar użytkownika
Miko77
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Miko77 » 09 cze 2005, 9:07

Dobrze ze wygrala Argentyna, to mozne troche depnie Brazyli na ambicji i beda walczyc lepiej niz we wczorajszym spotkaniu :)

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 09 cze 2005, 20:34

Chociaz ze Brazylia przegrala, to musze przyznac ze R.Carlos strzelil przepieknego gola. Jak za jego dobrych czasow. Pilka uderzona z okolo 30 metrow ze stalego fragmentu gry, poszybowala w "okienko" nie dajac bramkarzowi zadnych szans.
Po tym meczu, Brazylia bedzie musiala przemyslec jakie zrobila bledy i starac sie ich uniknac zeby wygrac mundial.
Ps. po tym meczu Argentyna jest moim drugim faworytem do zdobycia pucharu.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 04 wrz 2005, 21:59

Zaskoczyły mnie wyniki eliminacji do MŚ w Afryce. Odpadła reprezentacja RPA. Szkoda bo to moja ulubiona reprezentacja z Afryki. Awansowała za to Ghana, która ma wiele dobrych piłkarzy, oraz dużo młodych talentów. Takie zespoły Senegla, Nigeria czy Maroko mogą się nie zakwalifikować. Za to niespodziewanie awansować może Angola i Togo :roll: Kompletnie nie zanm tych reprezentacji. Chyba Rafael Nando z Herthy jest z Angoli, ale więcej nic o tej reprezentacji nie wiem. Szanse na awans ma znokomity zespół Wybrzeża KS, ale muszą wygrać z Sudanem i liczyć na stratę punktów przez Kamerun.

W Ameryce Płd. Jedną nogą w MŚ jest Ekwador, który pokonał Bolwię oraz Paragwaj, który pokonał Argentynę. Praktycznie o 5 piąte - brażowe miejsce walczy Kolumbia z Chile. Jednek ci drudzy przegywają właśnie 0-4 z Brazylią i MŚ się oddalają, chyba, że Kolumbia także przregra (dziś grają z Urugwajem) i wygrają następny mecz właśnie z Kolumbią. Nie bez szans jest Urugwaj i Wenezuela, ale to tylko korzystne wyniki w innych meczach i oczywiście zwycięstwa mogą przybliżyć te reprezentacje do MŚ. Wenezuela pokazuje, że w walce o MŚ 2010 mogą już być bardzo groźni i będą się liczyć w walce o awans. Nie są już chłopcami do bicia.

W strefie CONCACAF znamy już pierwszego finalistę - USA. Awans Meksyku jest tylko kwestią czasu. O krok od MŚ jest Kostaryka. Walczy też Gwatemala i Trynidad. Myśle, że kwestię el. do MŚ w stefie CONCACAF opisze MLSoccer.

W strefie Oceanii bez sensacji. W pierwszym meczu finałowym Australia rozgromiła 7-0 Wyspy Salomona.

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 04 wrz 2005, 22:04

A ten Rafael to nie wiem czy nie ma grać dla Niemiec.Kolejny rodowity reprezentant :roll: Osobiście bym chciał żeby wszedł Urugwaj, bo fajną piłkę prezentują i mają kilku ciekawych graczy. Zobaczymy jak się to zakończy.

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 05 wrz 2005, 14:43

Mysle ze duze gratulacje naleza sie tez Ukrainie, ktora po raz pierwszy wystapi na Mistrzostwach Swiata. Jest to duzy sukces tego zespolu. Jest jedna z pierwszych druzyn w Europie ktora sie zakwalifikowala.
Jedną nogą w MŚ jest Ekwador
To dobrze, niech zagra. Zasluzyli sobie na to.
W strefie Oceanii bez sensacji. W pierwszym meczu finałowym Australia rozgromiła 7-0 Wyspy Salomona.
Tutaj od zawsze najwiekszym faworytem jest Australia. Niestety bedzie musiala sie jescze zmierzyc z 5 druzyna z Ameryki Poludniowej. W tym momencie jest to Urugwaj, ktory wygral wczoraj z Kolumbiom 3:2 w bardzo emocjonujacym meczu.
Co do USA to ja juz sobie nie wyobrazam Mstrzostw Swiata bez reprezentacji "Jułesej"

Awatar użytkownika
majo
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majo » 05 wrz 2005, 14:47

Ukraina jak dla mnie może to być czarny koń tych mistrzostw. Jeśli będa tak nadal grali to sie nie zdiwie jak będą ogrywali najlepszych. A co do Autralii to myśle że ma bardzo duże szanse wygrać z Urugwajem jeśli tak będzie i wreszcie dostaną się na swoje upragnione Mistrzostwa.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 05 wrz 2005, 14:49

Corinthians pisze:Za to niespodziewanie awansować może Angola i Togo Kompletnie nie zanm tych reprezentacji.
w ataku Togo gra Emmanuel Adebayor z Monako, którego pewnie kojarzysz, ale kto tam jeszcze "przynajleży" to teraz nie kojarze.

Brazylia awansowała w wielkim stylu.
Za Ekwadorem nie przepadam - większość pkt zdobywaja u siebie [gdzie nawet Brazylia czy Argentyna ma problemy z oddychaniem :lol: ]
Trochę to nie fair :?

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 05 wrz 2005, 14:55

majo pisze:A co do Autralii to myśle że ma bardzo duże szanse wygrać z Urugwajem jeśli tak będzie i wreszcie dostaną się na swoje upragnione Mistrzostwa
Szanse maja, ale nie duze. Cztery lata temu tez Australia spotkala sie z Urugwajem i druzyna z Ameryki wygrala dosyc latwo ten mecz. W pierwszym spotkaniu w Australii Urugwaj przegral 1:0, ale w rewanzu wygral 3:0. Wtedy bylo widac duza roznice gry obu zespolow. Mysle ze tym razem szanse sa bardziej wyrownane, ale Urugwaj ma lepszych pilkarzy i graja lepsza pilke.
FIFA powinna byla zrobic to inaczej, tzn. najlepsza druzyna z Ocenani powinna sie zakwalifikowac bezposrednio, a nie grac z inna druzyna z innego kontynentu. :arrow:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 05 wrz 2005, 15:03

lub mogla zagrac w barazu z kims z AZJI lub CONCACAF!!! bo tak np jest baraz zwyciestwa Bahrajn-Uzbekistan z 4 msc CONCACAF czyli najwieksze szanse ma GWATEMALA i Trynidad

Bahrajn/Uzbekistan - Gwatemala/Trynidad to moglo byc rozbite i jedni mogli grac z Australia a drudzy z Urugwajem czy innym teamem z Ameryki pld

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 05 wrz 2005, 15:57

czeher pisze:Bahrajn/Uzbekistan - Gwatemala/Trynidad to moglo byc rozbite i jedni mogli grac z Australia a drudzy z Urugwajem czy innym teamem z Ameryki pld
Taka jest piłka nożna. Na każde Mistrzostwa kwalifikują się inne reprezentacje. Nawet Bahrajn czy Uzbekistan jest potrzebany. Ja bym chciał poznawać jak grają w piłkę i tam, w Azji.

Ja dalej licze, że do MŚ zakwalifikuje Chile, które pomimo porażki z Brazylią ma jeszcze szanse, bo Kolumbia przgrała z Urugwajem.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8672
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 05 wrz 2005, 16:04

ja ogladam wiekszosc spotkan eliminacji azjatyckich ;)
powod - kibicuje reprezentacji Iranu juz od dawna :)
od jakiegos tez czasu jestem z Bahrajnem ;)
Chin, Japonii czy Korei nie lubie 8)

ale musze obiektywnie stwierdzic, ze jakby tak Polska sie spotkala na MS z Iranem, nie jestem pewien kto wyszedlby zwyciesko ;)
chyba jednak Iran ma wieksze gwiazdy, ma dobrego trenera, no i caly zespol jest baaardzo zgrany :!:
Iranczycy przewazaja wyszkoleniem technicznym :!: oraz ... kondycja :) przeciez oni tam graja na codzien w temperaturze ok. 30 C ;)

Bahrajn jest niewiele slabszy, jakby tak porowna z jakas reprezentacja w Europie, to moze jest to poziom, Norwegii, Slowenii ;) jakos tak :)

pozdrawiam

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 05 wrz 2005, 16:11

No dobra ale tak to jest nieuczciwe w stosunku do Australii chociaz juz chodzily pogloski ze beda mieli gwarantowane miejsce to jednak nic z tego, ciekawy czy przeniesie sie do AZJI bo takie tez chodzily sluchy. A tak to australia jest napewno lepsza od takiego uzbekistanu bahrajnu trynidadu czy gwatemali jednak niestetty dzieki JAPONI KOREI ORAZ MEKSYKU I USA te druzyny sa uprzywilejowane bardziej

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 05 wrz 2005, 16:25

czeher pisze:A tak to australia jest napewno lepsza od takiego uzbekistanu bahrajnu trynidadu czy gwatemali
Może i tak, ale te wszystkie miejsca w finałach MŚ są roztawione słusznie i obiektywnie. Co z tego, że Australia jest dobra, skoro inne zespoły z Oceanii są gorsze od Malty czy Wysp Owczych? Miejsca w finałach rozmieszcza się według poziomu całej konfederacji, a nie najlpeszej reprezentacji, bo to by było bez sensu. Gdyby poziom w Oceani się trochę wyrównał, to może byłoby gwarantowane miejsce w mistrzostwach dla zwycięzcy eliminacji. Ale poziom nie jest wyrównany więc Australia się wycofuje z tej konfederacji i przechodzi do Azji. To ma zwiększyć ich szanse. Po odejściu ze strefy Oceanii Australii sytuacja futbol w tym rejonie jeszcze badziej się pogorszy, a poziom spadnie o kilka razy. FIFA też się zastaniawia nad tym problemem, bo słaby poziom piłki w Oceanii oznacza mniejsze zainteresowanie futbolem w tamtych częscich świata, które i tak jest małe. Kraje takie jak Papua Nowa Gwinea, Wyspy Salomona czy Fidżi i tam nikt nie wspomaga futbolu, nikt go nie dofinansowywuje. Najbardziej popularne tam są Rugby i głównie do Rugb tam się buduje stadiony, na których przy okazji gra się w piłkę nożną. Według mnie FIFA powinna wspomóc futbol w Oceanii, który po odejściu Australi upadnie tam. FIFA nie może do tego dopuścić. Ja uważam, że powinna odjąć jedno miejsce w Azji i dać miejsce gwarantowane w Oceanii. Jednak wtedy Austarlia by się wkurzyła,a Azja powiedziałaby, że to nie fair. Skomplikowany problem. Dla mnie najrozsądniejszym rozwiązaniem byłoby dołożenie przez FIFE środków pieniężnych na futbol w Oceanii.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”