Liga Mistrzów (zbiorczy) - Strona 151

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Najlepszy zwycięzca LM w historii?

PSG 2025
2
9%
Real 2016/2017/2018
4
18%
Real 2014
0
Brak głosów
Bayern 2013
6
27%
Bayern 2020
2
9%
Barcelona 2009
0
Brak głosów
Barcelona 2011
0
Brak głosów
Barcelona 2015
3
14%
Juventus 1996
0
Brak głosów
Marsylia 1993
1
5%
Inny
4
18%
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 30 sie 2007, 13:24

czeher pisze:To jak wytlumaczysz przedostatni sezon LM, gdzie to Chelsea i Liverpool grali razem w grupie Question Wtedy jezeli sie nie myle bylo 2razy po 0:0
a nie miał na to wpływu fakt, ze Liverpool troche tylnymi drzwiami się dostał do LM ? Jako obrońca tytułu ?

Awatar użytkownika
Kaka_ACM
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaka_ACM » 30 sie 2007, 13:25

czeher pisze:
Kaka_ACM pisze:zasadu pozostaja niezmienne juz od kilku lat.

druzyny z tego samego kraju moga na siebie trafic nie predzej niz w cwiercfinale.
To jak wytlumaczysz przedostatni sezon LM, gdzie to Chelsea i Liverpool grali razem w grupie :?: Wtedy jezeli sie nie myle bylo 2razy po 0:0
liverpool to byl ewenement. wyjatek :!: ano dlatego iz zostali dopuszczeni jako zdobywca pucharu lm, nie uzyskujac kwalifikacji na krajowym podworku. taka byla decyzja uefy. i od tego czasu zwyciesca lm ma zagwarantowany udział w roku kolejnym. liverpool gral w owym sezonie bez rozstawienia.
Ostatnio zmieniony 30 sie 2007, 13:26 przez Kaka_ACM, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 30 sie 2007, 13:26

fieldy pisze:a nie miał na to wpływu fakt, ze Liverpool troche tylnymi drzwiami się dostał do LM ? Jako obrońca tytułu ?
Nie wiem, byc moze ale z drugiej strony to nic nie zmienilo bo nie bylo jednak 5teamow z Anglii bowiem Everton nie awansowal -

Moze tak jest jak mowicie :P a chyba napewno po tym co Roza znalazl
Ostatnio zmieniony 30 sie 2007, 13:27 przez czeher, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 30 sie 2007, 13:26

fieldy pisze:a nie miał na to wpływu fakt, ze Liverpool troche tylnymi drzwiami się dostał do LM ? Jako obrońca tytułu ?
No właśnie ma. Liverpool starował jako taki dodatkowy klub i był rozlosowany z ostatniego koszyka.
czeher pisze:bowiem Everton nie awansowal
Bo się nie zakwalifikował.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 30 sie 2007, 13:31

Zico_FCI pisze:Bo się nie zakwalifikował.
co to za roznica :?: Nie awansowal bo Villareal ich rozniosl

Zico_FCI pisze:był rozlosowany z ostatniego koszyka.
A z tym to sie napewno nie zgodze :!: To nie mialo zadnego znaczenia bo byl losowany z pierwszego wg wspolczynnika :!: Z tym ze zacynal od 1 rundy eliminacji ale za kazdym razem byl rozstawiony :!:
Anderlecht byl z 4, Betis z 3, Chelsea z 2 a Liverpool z pierwszego

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 30 sie 2007, 13:36

czeher pisze:Anderlecht byl z 4, Betis z 3, Chelsea z 2 a Liverpool z
A no tak, bo w tym wypadku liczy się współczynnik klubowy, a nie krajowy.
czeher pisze:co to za roznica
Żadna :lol: . Chodziło mi o to, że to, że Everton nie awansował nie miało żadnego wpływu na to, że Liverpool awansował do LM kuchennymi drzwiami.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 30 sie 2007, 14:11

Pewne już jest, że kluby z tego samego kraju grac ze sobą nie mogą [w grupach]
Dla Arsenalu to żadna róznica. Wszystkie 4 ekipy z Anglii są w I koszyku.

Wszyscy marudzą, że nie chcą Werderu [a moze za dużo kibiców Barcy po prostu na forum] ja bym nawet chciał z nimi zagrać. Gdyby oczywiście nie dane nam było spotkać się z Sevillą.
Choć z tymi niemcami też nigdy nie wiadomo. Sat1 powinno pokazywac mecze w środy, jak co roku. Ale ostatnio mieliśmy HSV w grupie, a oni i tak Bayern pokazywali. Teraz Bayernu nie ma :jupi: wiec Werder mozna śmieło wylosować :lol:

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 30 sie 2007, 14:21

fieldy pisze:Wszyscy marudzą, że nie chcą Werderu
Nie rozumiem czemu, gdyby nie Diego, to Werderu w ogóle nie byłoby w LM. Werder jest dużo słabszy niż rok temu i widać to choćby w Bundeslidze :wink:
fieldy pisze:Sat1 powinno pokazywac mecze w środy, jak co roku.
Jak co roku, mówisz - jakoś w zeszłym roku ta opcja nie miała miejsca...(nie w fazie grupowej, przynajmniej).
Ale w tym faktycznie powinni, bo już zapowiadali :wink:
fieldy pisze:Teraz Bayernu nie ma :jupi:
:won: Będą nas za to pokazywać w czwartki :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 30 sie 2007, 14:27 przez Michał M, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 30 sie 2007, 14:26

wiedziałem, ze zaraz jakiś kibic Bayernu się odezwie :D

mówisz, że nie pokazywali meczów w zeszłym sezonie ?
Kiedy Bayern grał ze Spartakiem w grupie LM ? Nie było to rok temu ?
Bo mi się zdaje, ze miał być Arsenal, a pokazali właśnie ten mecz. Może to nie był Spartak, ale jakiś słabszy team ze wschodu właśnie.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 30 sie 2007, 14:29

Ja również chciałbym wylosować Werder. Jak pokazują dotychczasowe mecze- to już nie ten sam zespół co w latach ubiegłych. Widać brak Klose :] . A Diego to żaden problem dla Gilberto :P .

Bardzo ciekawi mnie również z którą drużyną rozstawioną w czwartym koszyku przyjdzie nam się zmierzyć. Z jednaj strony z nikim nie powinniśmy mieć większych problemów (poza wspominanym wcześniej przeze mnie Fenerbahce), ale z drugiej strony gra albo w upałach albo gdzieś na mroźnej północy nie wróży dobrych wyników :roll: .

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 30 sie 2007, 14:32

fieldy pisze:wiedziałem, ze zaraz jakiś kibic Bayernu się odezwie :D
No ba, nie puścilibyśmy tego płazem :bicz:
fieldy pisze:mówisz, że nie pokazywali meczów w zeszłym sezonie ?
Kiedy Bayern grał ze Spartakiem w grupie LM ? Nie było to rok temu ?
Bayern grał ze Spartakiem w jednej grupie, ale jakoś nie pamiętam, żebym ten mecz widział "na żywca" w Sat 1 :think: No a starczej sklerozy, wbrew pozorom, jeszcze raczej nie mam :P Z fazy grupowej kojarzę jedynie mecz z Interem, pokazywany przez TVP2 :wink:

Generalnie w zeszłym roku prawa miały Premiere i DSF - Sat 1 wyjątkowo dostał do transmisji rewanżowy mecz Bayernu z Realem, na mecze z Milanem już się nie zgodzono (dobrze, że to był "hicior" wg TVP :wink: ).

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 30 sie 2007, 14:34

dlatego dla świętego spokoju powinniśmy trafić na Slavie - chyba każdy ich chce, podobnie jak Celtic :D grupa marzeń ..
Ewentualnie Rangersów możnaby wylosować. Poziom całkiem, całkiem - a do tego blisko, no i klimat nie bedzie sie róznił od tego w Londynie.
Wyjazdy do Turncji [Fener, Besiktas] , czy Grecji [Olympiakos] mogą być cięzkie - wiadomo jak sie gra u nich na wyjeździe. A w Norwegii zimno jak cholera. Jeszcze jak się trafi wyjazd w listopadzie :boje się:

Michał. Wydaje mi sie, ze własnie przy oakzji meczu Bayernu ze Spartakiem przeklinałem ich, że nie pokażą meczu Arsenalu z HSV.
Jkabym nie oddał na makulaturę To & Owo to bym poszedł szukać :D
może w necie coś jeszcze znajde.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 30 sie 2007, 14:41

fieldy pisze:Jkabym nie oddał na makulaturę To & Owo to bym poszedł szukać :D może w necie coś jeszcze znajde.
Nie męcz się, bo nie ma takiej potrzeby :P Bayern grał w grupie B, czyli grali tego samego dnia co grupy A, C i D, a Arsenal z HSV były w grupie G - wniosek nasuwa się sam :wink:
a poza tym:
http://www.swiatpilki.com/viewtopic.php?p=255209
i
http://info.premiere.de/inhalt/de/24324 ... 092006.jsp
Ostatnio zmieniony 30 sie 2007, 14:49 przez Michał M, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 30 sie 2007, 14:42

fieldy pisze:dzięki temu Lazio bedzie grało na kolejnym froncie i w lidze będzie słabsze - zyc nie umierać Very Happy
I tak ich się nie obawiam w lidze więc nie ma dla mnie znaczenia czy będą się mobilizować na LM czy Serie A. A derby to swoją drogą bo potrafią być nieobliczalne więc i tak trzeba zaprezentować najwyższy poziom i strzelić minimum jedną bramkę więcej :P

Podam jeszcze grupę taką 'małketingową' z mojego punktu widzenia czyli taką w której zespoły prezentują w miarę wysoki poziom a jednocześnie w jakimś stopniu je lubię :P :arrow: Liverpool, Roma, może słaby Celtic ale to tylko ze wzg ma TVP (gorzej jak TVP nie pokazałaby takiego meczu :lol: )/... w sumie to z tego koszyka każdy zespół mi odpowiada, Fenerbahce :!:

Z pierwszego koszyka jak odpada Milan i Inter bo są z tego samego kraju a pozostaje Barca, Real oraz angielska czwórka to znowu wielce prawdopodobny jest zespół angielski, może MU :think: :lol: Ale myślę że będzie to Barca :? Choć oni z Liverpoolem wydają mi się najmocniejsi :wink:

I zgodzę się że w II koszyku niektóre zespoły to takie kolosy na glinianych nogach z uznanymi w Europie nazwami a start sezonu wskazuje że nie są w najwyższej formie. Jednak mimo to są groźne dla najlepszych ale jednocześnie do ogrania nawet przez drużyny z niższego koszyka.
czeher pisze:wychodzi na to ze 1kolejki nie zobacze bo bede w Spale - chyba ze tam beda godne warunki
:o Czyżby wielki powrót Seby na areny sportowe :?: Huraaaa... :zgon:

Seba wybrałeś już zespół któremu będziesz kibicował czy czekasz na losowanie :?: :lol2:

A tak w ogóle to ktoś widział w swoim życiu Św Mikołaja że ludzie listy do niego piszą :?: :glass:

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 30 sie 2007, 14:45

Rzeczywiście z czwartego koszyka najlepiej wylosować Rangersów bądź Slavię. Do tych pierwszych podróż by nas zbytnio nie przemęczyła, a z zespołami z Pragi gra nam się wyjątkowo dobrze :D . Nie płakałbym również, gdybyśmy trafili na Dynamo bądź Shakhtar- tam aż tak ekstremalnych warunków również nie ma :wink: .

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”