Polskie kluby w europejskich pucharach - Strona 151

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Ile polskich drużyn dotrwa do IV rundy eliminacyjnej?

Wszystkie
4
20%
Trzy
1
5%
Dwa
6
30%
Jeden
2
10%
Żaden
7
35%
Awatar użytkownika
Pan_Eryk
Junior
Junior
Reputacja: 0

Re: Polskie kluby w europejskich pucharach

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pan_Eryk » 19 sie 2011, 10:31

fakt, legia troche rozczarowala w drugiej polowie. przy pierwszej bramce no raczej byli bez szans, ale strata drugiej zaraz po strzeleniu to juz raczej nie ma co sie tlumaczyc. dekoncentracja i fatalne odpuszczenie krycia przez bodajze wawrzyniaka (czy tylko mnie irytowaly zachwyty kowalczyka nad tym pilkarzem?)
to nie zmienia faktu, ze zagrali dobry mecz i swietna pierwsza polowe. widac ze ljuboja bardzo sie tej druzynie przydaje. nie tylko strzela, ale potrafi wziac na siebie ciezar gry i wypracowac ladna sytacje.

w slask nie wierzylem. bardzo sie u nas nie docenia rumunow, a wystarczy sobie popatrzec gdzie ich druzyny dochodza w europejskich pucharach. po bramce mili byla nadzieja, a pozostala czesc meczu w wykonaniu slaska zostawie bez komentarza.

p.s. witam! to moj pierwszy (pewnie nie ostatni) post.

Smarki Smark
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smarki Smark » 19 sie 2011, 11:48

Zawód, zawód, zawód o ile jeszcze wczoraj rano wydawało mi się że może to będzie przełomowy sezon, o tyle po wczorajszych spotkaniach wiem że dalej stoimy w miejscu i będzie to kolejny sezon z zaledwie jedną drużyną na Jesień czyli jest podobnie jak w ostatnich sezonach gdy reprezentował nas tylko Lech w tym roku będzie to Wisła.
Mieliśmy też pecha że wszystkie drużyny pierwszy mecz grają u siebie, bo na pewno łatwiej byłoby Śląskowi i Legii zagrać na początku na wyjeździe i grac na remis albo minimalnie przegrać. Szkoda straconych punktów i to z Rumunami którzy rywalizują z nami o miejsce w rankingu UEFA.
Jeśli Legia jakimś cudem (albo miejmy nadzieję dobrą grą choć bez to Rado będzie trudne) awansuję do fazy grupowej LE to odszczekam te słowa, ale w tej chwili mówię - TO jest kolejny straconych sezon w europejskich pucharach
Nawet jeśli Wisła awansuję do LM to będzie bardziej ich sukces niż polskiej piłki gdyż jak to mówią "jedna jaskółka wiosny nieczynni".
Najlepiej to byłoby wprowadzić jakąś "dziką kartę" i dawać ją co roku Wiśle, Legii, Lechowi i Polonii W, niech one nabijają nam punktów ile mogą może udałoby się wprowadzić kolejne miejsce dla kolejnych ekip dla których puchary to jak sami mówią "przygoda" - to tak pół żartem pół serio

Naprawdę przemawia dzisiaj przez moją osobę smutek i rozgoryczenie że w tym prawie 38-40 mln kraju gdzie pieniądze są coraz większe, stadiony lepsze nie możemy mieć jednego sezonu gdzieś w fazach grupowych byłyby przynajmniej 3 drużyny godnie nas reprezentujące.

Podsumowując - To jest kolejny straconych sezon w europejskich pucharach!!

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 19 sie 2011, 11:59

Pan_Eryk pisze:(czy tylko mnie irytowaly zachwyty kowalczyka nad tym pilkarzem?)
Zapewne tak, bo Wawrzyniak do tego meczu grał naprawdę świetnie. Szkoda, że wczoraj zmienił zupełnie biegun, bo zawinił przecież przy obu golach. Takie niestety piękno piłki, że Legia zagrała znakomity mecz, ale przed rewanżem w lepszej sytuacji jest Spartak. Zwłaszcza, że Legia zagra bez Radovicia, a z i tak już niepewnej obrony wypadnie Komorowski. Śląsk może się już skupić na lidze.

Awatar użytkownika
jaca911
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jaca911 » 19 sie 2011, 12:31

Ljuboja znakomity mecz, przed wszystkim zaimponował mi tym, że te wszystkie jego zgrania z powietrza- czy nogą czy głową były celne! Posyłał piłkę tam gdzie chciał, nie uciekała mu, tylko zawsze trafiała do adresata. Przy bramce zrobił coś niesamowitego, nie myślałem, że ma aż takie umiejętności. Wawrzyniak wczoraj zagrał w moim odczuciu dobry mecz, też często się włączał i w obronie grał nieźle ale gole niestety jego, szczególnie druga bramka, bo pierwszą to na spółkę z Komorowskim "strzelili".

To,że w rewanżu nie będzie Manu to chyba wzmocnienie, bo wczoraj owszem był aktywny, ale te jego wrzutki to była jakaś tragedia, wszystkie niskie i na głowy rywali. Nieobecność Rado z kolei to wielka strata, ale na szczęście wraca Vrdoljak, "chciałem" ustawić go w obronie zamiast Komora, ale w tej sytuacji, to Vrodoljak do środka pola, a mam nadzieję Dickson na stopera.

Co do Śląska, to dostali dobrą lekcję futbolu, ale tak to jest jak się wystawia Pietrasiaka i Wasiluka w pełnym składzie- wiem, że brak Fojuta ale jednak, to co Pietrasiak zrobił przy trzeciej bramce to kryminał...Rapid miał też szczęście, którego Śląskowi zabrakło- pierwsza bramka: rykoszet i stadiony świata, trzecia bramka: bilard. Cóż, taki jest futbol :) Itak w tym roku nasze zespoły dużo osiągnęły yyy dużo jak na nas, bo w zeszłym roku mieliśmy w 4 rundach oby rozgrywek 1 zespół, a teraz 3 więc jest progres. :)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 19 sie 2011, 12:41

Stracony sezon to to raczej nie jest. Dlaczego wcześniejszy był? Wisła osiągnie być może większy pułap nić Lech i uda się jej awansować do LM, jeśli nie to będą w fazie grupowej Ligi Europejskiej. Ten sezon jest bardziej udany od poprzednich, nie licząc Jagi, to pozostałe ekipy zapunktowały, a Legia i Wisłą są nadal w grze. Śląsk specjalnie się nie skompromitował, trafił na widać niezłą ekipę i wynik jest jaki jest, przynajmniej przeszli kogoś wcześniej.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 19 sie 2011, 12:42

jaca911 - Choto jest wiecznie kontuzjowany, więc obok Żewłakowa zobaczymy prędzej Astiza w rewanżu.

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 19 sie 2011, 12:48

Smarki Smark pisze:Szkoda straconych punktów i to z Rumunami którzy rywalizują z nami o miejsce w rankingu UEFA.
Akurat tych punktów to tak bardzo nie szkoda jak tych dwóch remisów 0-0 w poprzedniej rundzie bo tam można było więcej zyskać. Przynajmniej jeśli teraz Śląsk odpadnie to z drużyną w teorii po losowaniu lepszą niż z kimś słabszym od nich.
jaca911 pisze:To,że w rewanżu nie będzie Manu to chyba wzmocnienie...
Przy lepszym wyniku to by była większa strata bo jego szybkość predysponowałaby do gry z kontry. Ale to i tak jeden z graczy który nie spuchł na długo przed końcem meczu tylko grał całość na maksa na poziomie podobnym do początku meczu. Do tego potrafił minąć indywidualnie rywali co nie było częste wśród innych.

Rado wczoraj średnio, gdyby nie te bramki to zagrał dość przeciętny mecz. Chociaż lepiej niż Kucharczyk który po wejściu co prawda poszarpał trochę ale niewiele z tego wynikało.

Aha, no i Ljuboja był wielokrotnie faulowany a sędzia nic nie gwizdał. Może to mu weszło w nawyk po pierwszej sytuacji gdzie faulu rzeczywiście nie było, to potem cały mecz jednakowo tak samo interpretował z tym że błędnie.
jaca911 pisze:...a mam nadzieję Dickson na stopera.
To on jeszcze zagra w Legii? :o

Spin
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Spin » 19 sie 2011, 13:42

Mecz Legii według mnie świetny - szybki, emocjonujący, efektowny. Rosjanie na remis raczej nie zasłużyli, ale i im trzeba oddać klasę. Śląsk dużo gorzej. W ekipie Rapidu imponował mi Mihai Roman.

Smarki Smark
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smarki Smark » 19 sie 2011, 13:50

Jarzinho pisze:Stracony sezon to to raczej nie jest. Dlaczego wcześniejszy był? Wisła osiągnie być może większy pułap nić Lech i uda się jej awansować do LM, jeśli nie to będą w fazie grupowej Ligi Europejskiej. Ten sezon jest bardziej udany od poprzednich, nie licząc Jagi, to pozostałe ekipy zapunktowały, a Legia i Wisłą są nadal w grze. Śląsk specjalnie się nie skompromitował, trafił na widać niezłą ekipę i wynik jest jaki jest, przynajmniej przeszli kogoś wcześniej.
Ok masz rację że Wisła może osiągnąć więcej niż Lech w ostatnim sezonie, ale chodziło mi o to że od kilku lat co roku w fazach grupowych gra jedynie jedna drużyna a reszta odpada w eliminacjach.
Miejmy nadzieję że Wisła awansuję do LM co zaprocentuję tym że na stałe na kolejne lata zadomowi się w pucharach i będzie już co roku grała w fazach grupowych LM albo LE. Liczę też na powrót Lecha do pucharów po tym sezonie.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 19 sie 2011, 14:25

Weszlo prowadzi jakąś dziwną kampanię odnośnie kibicowania polskim klubom na przykładzie Wisły. Przykład dzisiaj:
Marcin Żewłakow miał powiedzieć w rozmowie z przedstawicielami APOEL-u Nikozja, że życzy im wygranej 2:0 w rewanżu. Wzburzyło to strasznie kibiców Wisły, już są tacy, co chcą na niego gwizdać, już niektórzy mają nowego wroga. A przecież "Żewłak" powiedział mniej więcej to samo, co powiedziałby każdy, kto znalazłby się w identycznej jak on sytuacji.
problem w tym, że przykładowo ja o Żewłakowie dowiaduję się z tego tekstu :). Wcześniej była sprawa z Gmochem i większość opinii na temat jego wypowiedzi była pozytywna, mi tez się podobało jego podejście. Straszna tabloidyzacja.

[Edit]Szukałem informacji o Żewłakowie, ale bez powodzenia. Już są tacy co chcą na niego gwizdać, już niektórzy mają cel na maczety, a wygląda na to, że jako pierwsi podali tę informację i już wzburzyła ona bardzo kibiców Wisły. Bo chyba nie chodzi o jego artykuł dla cypryjskiej gazety sprzed kilku dni, który przeszedł w Polsce bez echa?

Awatar użytkownika
jaca911
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jaca911 » 19 sie 2011, 15:04

Radović w pierwszej połowie grał bardzo dobrze. Potem nie wytrzymał, zresztą sam powiedział, że po meczu miał kłopoty żołądkowe z powodu przemęczenia.

Manu ok- biega szybko ale tylko biega, dogrania ani strzału to ten piłkarz nie ma. Podniecają się nim w mediach, że od finału pucharu Polski gra bardzo dobrze, ale ja tego nie dostrzegam.

Co do Dicksona to jest zdrowy i wczoraj był na ławie, jest na wylocie z klubu temu zagra Astiz i temu też napisałem "mam nadzieję, że zagra Choto".

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 19 sie 2011, 15:06

jaca911 pisze: Co do Dicksona to jest zdrowy i wczoraj był na ławie
Napisałem "wiecznie kontuzjowany", a nie aktualnie. Wczoraj był na ławie, ale znając Choto może sobie do przyszłego tygodnia coś uszkodzić. Niewiadomą jest też jego forma, bo zagrał dopiero dwa mecze w Młodej Ekstraklasie. Nie wiem też jak przepracował okres przygotowawczy po kontuzji, której doznał w ostatniej kolejce.

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 19 sie 2011, 15:47

piwus pisze:Weszlo prowadzi jakąś dziwną kampanię odnośnie kibicowania polskim klubom na przykładzie Wisły. Przykład dzisiaj:
Marcin Żewłakow miał powiedzieć w rozmowie z przedstawicielami APOEL-u Nikozja, że życzy im wygranej 2:0 w rewanżu. Wzburzyło to strasznie kibiców Wisły, już są tacy, co chcą na niego gwizdać, już niektórzy mają nowego wroga. A przecież "Żewłak" powiedział mniej więcej to samo, co powiedziałby każdy, kto znalazłby się w identycznej jak on sytuacji.
problem w tym, że przykładowo ja o Żewłakowie dowiaduję się z tego tekstu :).
A ja się ciesze że Żewłakow nie gra w kadrze. Bo niby co, chce grać w reprze a kibicuje drużynie z innego kraju? :lol: Dobrze że Smuda już go nie powołuje do kadry.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 19 sie 2011, 15:51

nie wiem czy petrze zauważyłeś, ale tutaj nie chodzi o Michała Zewłakowa, ale jego brata Marcina. Ale to bliźniaki są jakbyś nie wiedział więc łatwo się pomylić :wink:
Ostatnio zmieniony 19 sie 2011, 15:51 przez Kamil232, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 243

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 19 sie 2011, 15:51

petrdcm pisze:
piwus pisze:Weszlo prowadzi jakąś dziwną kampanię odnośnie kibicowania polskim klubom na przykładzie Wisły. Przykład dzisiaj:
problem w tym, że przykładowo ja o Żewłakowie dowiaduję się z tego tekstu :).
A ja się ciesze że Żewłakow nie gra w kadrze. Bo niby co, chce grać w reprze a kibicuje drużynie z innego kraju? :lol: Dobrze że Smuda już go nie powołuje do kadry.
Tyle tylko że to powiedział Marcin a Smuda zrobił kozła ofiarnego z Michała :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”