Liverpool (zbiorczy) - Strona 151

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
red85

Re: Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 18 sie 2009, 19:04

Wielkie mi wydarzenie. Po pierwsze - żaden to wartościowy zawodnik, przynajmniej jeszcze nie teraz. Po drugie - można by się sprzeczać z tym, czy to jego wychowanek.

A zawodników, których wymieniłeś widziałeś w akcji, czy czytałeś o nich tylko achy i ochy na stronach/forach LFC?

Te ciągłe narzekania stają się już nużące. Szczególnie jeśli weźmie się pod uwagę fakt, że LFC w ostatnich latach stracił na transfery pewnie dużo więcej niż United. Nie mówiąc już o AFC.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 18 sie 2009, 19:11

Daaaamian pisze:Ayala
z tego co sie orientuję, to chłopak przeszedł podobną drogę co Cesc, czy Merida, tyle ze z Sevilli ...

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 18 sie 2009, 19:23

red85 pisze:Po pierwsze - żaden to wartościowy zawodnik, przynajmniej jeszcze nie teraz.
Tu można się spierać. Jeśli chodzi o defensywę, to rzadko można mieć do niego pretensje. W ofensywie jest trochę gorzej, ale chłopak ma dopiero 20 lat.
red85 pisze:Po drugie - można by się sprzeczać z tym, czy to jego wychowanek.
Hm... Dlaczego?
red pisze:A zawodników, których wymieniłeś widziałeś w akcji, czy czytałeś o nich tylko achy i ochy na stronach/forach LFC?
Widziałem. Bez powodu bym ich nie wymieniał.
red85 pisze:Te ciągłe narzekania stają się już nużące. Szczególnie jeśli weźmie się pod uwagę fakt, że LFC w ostatnich latach stracił na transfery pewnie dużo więcej niż United. Nie mówiąc już o AFC.
Na pewno stracił więcej niż United. W końcu nie sprzedali nikogo za 80 milionów funtów. :wink:
Jeśli chodzi o Arsenal to również masz rację, Liverpool stracił więcej. Jednak to akurat do dupy przykład, bo więcej od Wengera wydaje niejeden angielski klub (City, United, Chelsea, Liverpool, Tottenham, pewnie także Aston Villa, a w tym okienku również Sunderland, może nawet Birmingham City).
fieldy pisze:z tego co sie orientuję, to chłopak przeszedł podobną drogę co Cesc, czy Merida, tyle ze z Sevilli ...
To ja miałem wymienić tylko wychowanków Akademii? Myślałem, że młodych piłkarzy sprowadzonych przez Beniteza również mogę wymienić.
Ostatnio zmieniony 18 sie 2009, 19:26 przez Daaaamian, łącznie zmieniany 1 raz.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 18 sie 2009, 20:02

W moim mniemaniu nagminne tłumaczenie się brakiem funduszy jest - jak już wspomniałem - żenujące. Gdyby to chociaż mówił człowiek, który nie wydał na transfery fortuny. A tymczasem Rafa z Benitezów dosyć często sięgał do sakiewki swoich podwładnych. Przez ten okres czasu w moim mniemaniu nie potrafił wprowadzić do składu ŻADNEGO młodziana, który byłby ważnym ogniwem zespołu. Ferguson w tym samym czasie ze średniaka Fletchera zrobił czołowego DM'a ligi i pomógł w rozwoju talentu Evansa, który należy obecnie do najlepszych obrońców w Europie młodego pokolenia. A w obwodzie czeka co najmniej kilku następnych. Pomijam zawodnikó sprowadzanych w wieku 17,18 lat

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 18 sie 2009, 20:13

red85 pisze:A w obwodzie czeka co najmniej kilku następnych. Pomijam zawodnikó sprowadzanych w wieku 17,18 lat
U nas jest podobnie. :wink:

Mogłeś jeszcze Rafaela wymienić. Młody pierwszy sezon w Anglii miał zadziwiająco dobry. Porządny grajek może z niego być.
red85 pisze:W moim mniemaniu nagminne tłumaczenie się brakiem funduszy jest - jak już wspomniałem - żenujące.
Akurat w tym okienku wszyscy fani Liverpoolu mają pełne prawo narzekać na brak funduszy.
Poza tym Ty chyba naprawdę nie zdajesz sobie sprawy z faktu, że Benitez łatwego życia z właścicielami nie ma, a ich finansowa pomoc nie jest tak duża, jak pewnie niektórym się wydaje.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 18 sie 2009, 20:16

Daaaamian pisze: Akurat w tym okienku wszyscy fani Liverpoolu mają pełne prawo narzekać na brak funduszy.
Poza tym Ty chyba naprawdę nie zdajesz sobie sprawy z faktu, że Benitez łatwego życia z właścicielami nie ma, a ich finansowa pomoc nie jest tak duża, jak pewnie niektórym się wydaje.
Większość osób patrzy przez pryzmat transferów Torresa, Keanea czy Mascherano, którzy kosztowali sporo.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 18 sie 2009, 20:34

U nas jest podobnie.
To dziwne. Rzekomo macie tyle tych talentów, a żaden nie może się przedostać, a przecież drogę powinien mieć całkiem łatwą z uwagi na słabiutką ławkę LFC.
Mogłeś jeszcze Rafaela wymienić. Młody pierwszy sezon w Anglii miał zadziwiająco dobry. Porządny grajek może z niego być.
Mówiłem, że pomijam zawodników sprowadzonych w wieku ok. 18 lat.
Akurat w tym okienku wszyscy fani Liverpoolu mają pełne prawo narzekać na brak funduszy.
Fakty, a w zasadzie kwoty wydane przez niego na przestrzeni ostatnich kilku lat mówią co innego.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 18 sie 2009, 21:05

red85 pisze:To dziwne. Rzekomo macie tyle tych talentów, a żaden nie może się przedostać, a przecież drogę powinien mieć całkiem łatwą z uwagi na słabiutką ławkę LFC.
Rzekomo...
Młodych, utalentowanych graczy mamy, o to się nie martw. Póki co grają rzadko, ponieważ w składzie są zdecydowanie lepsi piłkarze. Przy braku kontuzji nie ma dla nich miejsca nawet na ławce. Co innego, kiedy ktoś jest kontuzjowany. W poprzednim sezonie, kiedy były problemy kadrowe, swoje debiuty w lidze i LM zaliczyli tacy gracze, jak: Ngog, Spearing, Kelly, Darby, Plessis czy San Jose (ręki sobie uciąć nie dam, ale wydaje mi się, że debiut ma już za sobą). Z tego samego powodu w United zagrał m.in. Macheda. W tym sezonie młodych graczy LFC będzie można oglądać jeszcze częściej. Nawet na ławce w spotkaniu z Tottehamem zasiadło aż 3 graczy z rezerw: Ayala (który debiut, na dodatek udany, ma już za sobą), Spearing i Kelly.
red85 pisze:Mówiłem, że pomijam zawodników sprowadzonych w wieku ok. 18 lat.
Racja, sorry.
red85 pisze:Fakty, a w zasadzie kwoty wydane przez niego na przestrzeni ostatnich kilku lat mówią co innego.
Fakt, przecież aż 6 razy zapłacił za piłkarza więcej niż 10 mln (Torres, Mascherano, Keane, Johnson, Aquilani, Babel). Do tego graczy oddawał za darmo, w związku z czym pieniądze (lub przynajmniej część) się nie zwróciły.

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 18 sie 2009, 21:17

Fakt, przecież aż 6 razy zapłacił za piłkarza więcej niż 10 mln (Torres, Mascherano, Keane, Johnson, Aquilani, Babel). Do tego graczy oddawał za darmo, w związku z czym pieniądze (lub przynajmniej część) się nie zwróciły.
A to czyja byla wina ze transfery takie hujowe ?

Wydal sporo kasy na zawodnikow ktorzy badz co badz byli baardzo przecietni , zamiast zakupic jednego porzadnego grajka . Widac poszedl za przykladem Torresa i stwierdzil ze z gowna miodu nie ulepisz ....

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 18 sie 2009, 21:30

boskigonzo pisze:Wydal sporo kasy na zawodnikow ktorzy badz co badz byli baardzo przecietni , zamiast zakupic jednego porzadnego grajka .
Czyli mając 3 (przykład) nieobsadzone pozycje najlepiej jest obsadzić jedną graczem z wyższej półki, a pozostałe zostawić i czekać na kolejne okienko?

Tak było np. latem 2006, kiedy do klubu przyszli Pennant, Kuyt i Bellamy. Gracze, którzy wtedy byli, jakby nie patrzeć, przeciętni.

Przy okazji: wg Sky Sports obrońca AEK Ateny - Sotiris Kyrgiakos na dniach ma zostać graczem LFC. Grek będzie kosztował 2,5 miliona funtów. Teraz pytanie: czy Benitez zdecydowałby się na taki ruch, gdyby miał do wydania normalne pieniądze?

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 18 sie 2009, 21:37

Kyrgiakos, to grecka skała, trochę drewniana, ale w Premiership raczej dużo podobnych obrońców. Tak czy inaczej, kiedy grał we Frankfurcie to podobała mi się jego gra :) .

Co do tej dyskusji to z tego co wiem to Xabi Alonso i Kuyt też kosztowali ponad 10 mln.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 18 sie 2009, 21:42

Diamen pisze:Co do tej dyskusji to z tego co wiem to Xabi Alonso i Kuyt też kosztowali ponad 10 mln.
Kuyt kosztował 9 milionów funtów. Alonso faktycznie przeoczyłem. Najmocniej przepraszam. :wink:

Tak więc 7 graczy, którzy kosztowali ponad 10 mln funtów.

PS. Wcześniej powinienem dopisać walutę. Sorry.
Diamen pisze:Kyrgiakos, to grecka skała, trochę drewniana, ale w Premiership raczej dużo podobnych obrońców. Tak czy inaczej, kiedy grał we Frankfurcie to podobała mi się jego gra :) .
Zawsze to jakieś pocieszenie. :wink:
Jednak szkoda, że z tym Turnerem/Shawcrossem nie wyszło. :?

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 18 sie 2009, 21:48

Też mi się wydawało, że Kuyt drogi nie był, ale na transfermarket jest, że przeszedł za 18 mln euro, a na wikipedii, że kosztował 10 mln funtów. Teraz komu wierzyć :P
http://www.transfermarkt.de/de/spieler/ ... daten.html

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 18 sie 2009, 21:50

Czego by nie mówić Banitez ma bardzo wiele nietrafionych transferów. Zaczynając od sprzedania za 11 mln euro Sissoko by kupić za 10 Lucasa :lol: Do tego dojdzie 17 mln euro na Babela, 24 na Keana, po około 9 na Dossene, Bellamiego, Pennanta czy Morientesa...

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 18 sie 2009, 21:55

Diamen pisze:Też mi się wydawało, że Kuyt drogi nie był, ale na transfermarket jest, że przeszedł za 18 mln euro
Wg tej samej stronki Torres kosztował 38 milionów euro. :lol:

http://www.transfermarkt.de/de/spieler/ ... daten.html
(L)oczkerson pisze:Czego by nie mówić Banitez ma bardzo wiele nietrafionych transferów. Zaczynając od sprzedania za 11 mln euro Sissoko by kupić za 10 Lucasa :lol: Do tego dojdzie 17 mln euro na Babela, 24 na Keana, po około 9 na Dossene, Bellamiego, Pennanta czy Morientesa...
Te ceny są w euro?

Jeśli tak to dziwne, bo Lucas w funtach kosztował 5 milionów, a Babel 11,5. Skąd te Twoje dane?

Co do zdania "Czego by nie mówić Banitez ma bardzo wiele nietrafionych transferów" - trudno się nie zgodzić. Jednak udanych transferów miał raczej więcej.

Edit: Jeszcze o Momo wypada napisać. Po przyjściu Mascherano Malijczyk grał naprawdę bardzo słabo. Po prostu nie radził sobie z konkurencją. Do tego wciąż miał problemy po tej kontuzji oka. Jego odejście było moim zdaniem dobrym rozwiązaniem. Wiadomo, że w rywalizacji z Mascherano nie miałby żadnych szans.
Ostatnio zmieniony 18 sie 2009, 22:00 przez Daaaamian, łącznie zmieniany 2 razy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”