Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 18 sie 2009, 19:04
red85
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 18 sie 2009, 19:11
z tego co sie orientuję, to chłopak przeszedł podobną drogę co Cesc, czy Merida, tyle ze z Sevilli ...Daaaamian pisze:Ayala
fieldy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 18 sie 2009, 19:23
Tu można się spierać. Jeśli chodzi o defensywę, to rzadko można mieć do niego pretensje. W ofensywie jest trochę gorzej, ale chłopak ma dopiero 20 lat.red85 pisze:Po pierwsze - żaden to wartościowy zawodnik, przynajmniej jeszcze nie teraz.
Hm... Dlaczego?red85 pisze:Po drugie - można by się sprzeczać z tym, czy to jego wychowanek.
Widziałem. Bez powodu bym ich nie wymieniał.red pisze:A zawodników, których wymieniłeś widziałeś w akcji, czy czytałeś o nich tylko achy i ochy na stronach/forach LFC?
Na pewno stracił więcej niż United. W końcu nie sprzedali nikogo za 80 milionów funtów.red85 pisze:Te ciągłe narzekania stają się już nużące. Szczególnie jeśli weźmie się pod uwagę fakt, że LFC w ostatnich latach stracił na transfery pewnie dużo więcej niż United. Nie mówiąc już o AFC.
To ja miałem wymienić tylko wychowanków Akademii? Myślałem, że młodych piłkarzy sprowadzonych przez Beniteza również mogę wymienić.fieldy pisze:z tego co sie orientuję, to chłopak przeszedł podobną drogę co Cesc, czy Merida, tyle ze z Sevilli ...
Daaaamian
Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 18 sie 2009, 20:02
red85
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 18 sie 2009, 20:13
U nas jest podobnie.red85 pisze:A w obwodzie czeka co najmniej kilku następnych. Pomijam zawodnikó sprowadzanych w wieku 17,18 lat
Akurat w tym okienku wszyscy fani Liverpoolu mają pełne prawo narzekać na brak funduszy.red85 pisze:W moim mniemaniu nagminne tłumaczenie się brakiem funduszy jest - jak już wspomniałem - żenujące.
Daaaamian
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 18 sie 2009, 20:16
Większość osób patrzy przez pryzmat transferów Torresa, Keanea czy Mascherano, którzy kosztowali sporo.Daaaamian pisze: Akurat w tym okienku wszyscy fani Liverpoolu mają pełne prawo narzekać na brak funduszy.
Poza tym Ty chyba naprawdę nie zdajesz sobie sprawy z faktu, że Benitez łatwego życia z właścicielami nie ma, a ich finansowa pomoc nie jest tak duża, jak pewnie niektórym się wydaje.
Sammyy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 18 sie 2009, 20:34
To dziwne. Rzekomo macie tyle tych talentów, a żaden nie może się przedostać, a przecież drogę powinien mieć całkiem łatwą z uwagi na słabiutką ławkę LFC.U nas jest podobnie.
Mówiłem, że pomijam zawodników sprowadzonych w wieku ok. 18 lat.Mogłeś jeszcze Rafaela wymienić. Młody pierwszy sezon w Anglii miał zadziwiająco dobry. Porządny grajek może z niego być.
Fakty, a w zasadzie kwoty wydane przez niego na przestrzeni ostatnich kilku lat mówią co innego.Akurat w tym okienku wszyscy fani Liverpoolu mają pełne prawo narzekać na brak funduszy.
Poza tym Ty chyba naprawdę nie zdajesz sobie sprawy z faktu, że Benitez łatwego życia z właścicielami nie ma, a ich finansowa pomoc nie jest tak duża, jak pewnie niektórym się wydaje.
red85
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 18 sie 2009, 21:05
Rzekomo...red85 pisze:To dziwne. Rzekomo macie tyle tych talentów, a żaden nie może się przedostać, a przecież drogę powinien mieć całkiem łatwą z uwagi na słabiutką ławkę LFC.
Racja, sorry.red85 pisze:Mówiłem, że pomijam zawodników sprowadzonych w wieku ok. 18 lat.
Fakt, przecież aż 6 razy zapłacił za piłkarza więcej niż 10 mln (Torres, Mascherano, Keane, Johnson, Aquilani, Babel). Do tego graczy oddawał za darmo, w związku z czym pieniądze (lub przynajmniej część) się nie zwróciły.red85 pisze:Fakty, a w zasadzie kwoty wydane przez niego na przestrzeni ostatnich kilku lat mówią co innego.
Daaaamian

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 18 sie 2009, 21:17
A to czyja byla wina ze transfery takie hujowe ?Fakt, przecież aż 6 razy zapłacił za piłkarza więcej niż 10 mln (Torres, Mascherano, Keane, Johnson, Aquilani, Babel). Do tego graczy oddawał za darmo, w związku z czym pieniądze (lub przynajmniej część) się nie zwróciły.
boskigonzo
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 18 sie 2009, 21:30
Czyli mając 3 (przykład) nieobsadzone pozycje najlepiej jest obsadzić jedną graczem z wyższej półki, a pozostałe zostawić i czekać na kolejne okienko?boskigonzo pisze:Wydal sporo kasy na zawodnikow ktorzy badz co badz byli baardzo przecietni , zamiast zakupic jednego porzadnego grajka .
Daaaamian
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 18 sie 2009, 21:37
Diamen23
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 18 sie 2009, 21:42
Kuyt kosztował 9 milionów funtów. Alonso faktycznie przeoczyłem. Najmocniej przepraszam.Diamen pisze:Co do tej dyskusji to z tego co wiem to Xabi Alonso i Kuyt też kosztowali ponad 10 mln.
Zawsze to jakieś pocieszenie.Diamen pisze:Kyrgiakos, to grecka skała, trochę drewniana, ale w Premiership raczej dużo podobnych obrońców. Tak czy inaczej, kiedy grał we Frankfurcie to podobała mi się jego gra.
Daaaamian
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 18 sie 2009, 21:48
Diamen23
Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 18 sie 2009, 21:50
(L)oczkerson
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 18 sie 2009, 21:55
Wg tej samej stronki Torres kosztował 38 milionów euro.Diamen pisze:Też mi się wydawało, że Kuyt drogi nie był, ale na transfermarket jest, że przeszedł za 18 mln euro
Te ceny są w euro?(L)oczkerson pisze:Czego by nie mówić Banitez ma bardzo wiele nietrafionych transferów. Zaczynając od sprzedania za 11 mln euro Sissoko by kupić za 10 LucasaDo tego dojdzie 17 mln euro na Babela, 24 na Keana, po około 9 na Dossene, Bellamiego, Pennanta czy Morientesa...
Daaaamian
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio