AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1502

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 31 sie 2012, 14:03

Heh Galliani ściągnął 11 graczy za 16,7 mln ojro. Prawie da się z tego ulepić "11" :D

Gabriel (€0,5)(Pazzagli - free) - Acerbi (€4m, co-ownership),Zapata (Loan), Traore (Free)- De Jong (€3,5m), Constant (free), Montolivo(free) - Pazzini (€7m), Niang (€1,7m), Bojan (Loan)

Lewy obrońca i ktoś na drugi bok obrony zamiast Traore i mamy "11". A wy narzekacie :lol:

Davson
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Davson » 31 sie 2012, 14:05

Dziwi mnie tylko, że żaden z Mediolańskich klubów nie walczy o Van der Wiela. PSG jest bliskie pozyskania go za 6mln.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2263
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 31 sie 2012, 14:06

Mirek15 pisze:Żaden z nich nie da nam nawet 10 bramek.
Ja bym się nawet pokusił o stwierdzenie, że wszyscy razem nie strzelą tyle co Zlatan.

Fakt, przy takim niskim budżecie i w/w zawodnikach to szacun za taką ilość, ale raz, że na miarę Milanu to one nie są, a druga sprawa to jakość niektórych piłkarzy jest wątpliwa.

Było info o Van der Vielu, ale nic konkretnego, szkoda.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 31 sie 2012, 14:12

Van der Wiel dał ciała na euro, grał gorzej od Abate, a tu nadal jego temat jest przywoływany?
Obecnie na prawej obronie mamy dwóch wychowanków. Abate potrafi naprawdę bardzo dobrze grać i jest solidnym punktem ekipy, a De Sciglio na razie zachwyca obserwatorów talentem, będzie coraz lepszy.
Po co nam Holender?

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 31 sie 2012, 14:15

EnJoy's pisze:Ja bym się nawet pokusił o stwierdzenie, że wszyscy razem nie strzelą tyle co Zlatan.
To oczywiste. Warto zauważyć, że Zlatan ok 30 % bramek chyba zdobył z karnych.
EnJoy's pisze:Było info o Van der Vielu, ale nic konkretnego, szkoda.
Czy ja wiem czy warto byłoby się starać o niego :?: Na PO już mamy pseudo obrońcę Abate i młodego Di Sciglio.

Ja nie mogę przeboleć kilka decyzji zarządu z tego okna. I już nie chodzi mi tu o transfery Zlatana i Silvy.

Davson
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Davson » 31 sie 2012, 14:21

Mirek15 pisze:Czy ja wiem czy warto byłoby się starać o niego :?: Na PO już mamy pseudo obrońcę Abate i młodego Di Sciglio.
No właśnie chyba dlatego :P

Tak jak wspomniano wcześniej, Affelay i VdV mogliby pomóc tej drużynie. Daleko mi do sympatyzowania z Milanem, aczkolwiek dla dobra ligi przydałoby się kilku renomowanych piłkarzy, tym bardziej, że odeszli oni za grosze.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 31 sie 2012, 14:26

Affelay tak, może nam go faktycznie być żal. Choć on chciał miejsca w pierwszym składzie, a nie jestem pewien, czy wygryzłby Boatenga.
Van der Vaart - czy on nie ma problemów z psychiką? Takim go zapamiętałem. Pozbyliśmy się szaleńca Cassano, nie jest nam potrzebny drugi. Nie żałuję braku podjęcia walki o jego podpis.

Będziemy mieć lepszą pomoc, więc i więcej sytuacji bramkowych. Nie będziemy zależeć tylko od Zlatana, bez którego wygraliśmy np. w Udine. Martwię się o skuteczność, ale mam wrażenie, że składanie Milanu do grobu z powodu odejścia Szweda jest przedwczesne.
Co do deklaracji Gallianiego - po transferze De Jonga skład naprawdę wygląda dobrze. Nie dziwię się, że powiedział coś takiego, choć w rzeczywistości pewnie ten rok ma być na zdobycie miejsca w pierwszej trójce i ogranie piłkarzy. Później się zobaczy, kogo z wypożyczonych (Constant, Bojan, Zapata) czy współwłasności zostawić, a na kogo stawiać dalej.
Juventus pokazał w zeszłym roku, jak mocno można zaskoczyć rywali mimo przeciętnej kadry. Nawet jeśli przegramy cztery bezpośrednie mecze z lepszymi od nas Interem i Juventusem, to nadal nie będzie wykluczać tytułu. Myślę, że tym się kierował Galliani wypowiadając tamte słowa.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 31 sie 2012, 14:39

Nie widzę powodu do krytykowania takiego wzmocnienia, choć wiadomo, chciałoby się ściągnąć Marcelo czy innego Evrę. ;)
kolarov by wystarczył;)
Tym bardziej, ze w tym okienku chyba juz wyczerpal limit (Zlatan zostanie zastapiony mistrzem itd).
przecież bojan to mistrz, swoje wygrał z barceloną:D

co do vdv to aż taki zryty jak cassano to on nie jest, nie przypominam sobie żeby obrazał trenerów itp itd

galliani chyba nie lubi allegriego, już się po meczu z realem o ławke rezerwowych czepiał, jakby to wina maxa była

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1305

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 31 sie 2012, 15:34

Trzeba czekać do 19 ale Antonelli podobno blisko Milanu. W grę wchodzić może jeszcze Dossena.

Hiszpańskie media mówią że upadł transfer KAki.

Awatar użytkownika
Kamil_77
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 9

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil_77 » 31 sie 2012, 16:27

gilardino11 pisze: Hiszpańskie media mówią że upadł transfer KAki.
To akurat Milan powinien się cieszyć :lol:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 31 sie 2012, 17:04

Peluso blisko Juventusu, został tylko Antonelli możliwy do ściągnięcia.
Nikogo jednak nie ściągniemy tak długo, jak długo odrzuca wszystkie oferty Mesbah, bez jego odejścia nikt nie przyjdzie.
Ktoś mi przypomni, po co podpisywaliśmy z nim kontrakt do 2016 roku?

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 31 sie 2012, 17:15

Wilmore pisze:Ktoś mi przypomni, po co podpisywaliśmy z nim kontrakt do 2016 roku?
Do 2016 :?: To pogódźmy się z tym, że szybko nie odejdzie :|

Ja bym zaczął od tego po co my go w ogóle ściągali.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 725

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 31 sie 2012, 19:27

Czas na jakies male podsumowanie mercato. Pierwsze co mi sie nasuwa na mysl to, ze wreszcie skonczyl sie ten koszmar.

Na poczatku zapowiadalo sie na dosc przyzwoite, ale bez fajerwekow mercato. Przyszedl Montolivo, Acerbi i Traore ( o nim zaraz). Pierwsze ruchy, ktore mi sie nie spodobaly to oddanie Merkela i podpsianie nowych kontraktow z Flaminim i Muntarim (zwlaszcza po kontuzji). Dalo nam to za duzo graczy o bardzo podobnej charakterystyce (Troare, Muntari, Nocerino, Flamini, Constant) a zaden z nich nie nadaje sie do pierwszego skladu. To juz moglo zwiastowac, ze jakis powaznych wzmocnien w pomocy nie ma sie co spodziewac, bo juz za duzo graczy.

Prawdziwy koszmar zaczal sie wraz z oferta PSG za Silve. Galliani juz byl w Paryzu, Silva odchodzil, ale wielki Berlusconi postanowil go zatrzymac (slawne juz 'Grazie presidente@ na MilanChannel). Podpisanie nowego kontraktu z Brazylijczykiem i fani Milanu sie uspokili. Nie na dlugo, bo chwile pozniej oddajemy do PSG dwie nasze najwieksze gwiazdy, czyli Zlatana i Silve. Dodajac do tego zakonczenie wspolpracy z Bommelem, Nesta a pozniej sprzedanie Cassano to tracimy 5 zawodnikow pierwszego skladu.

Z roznych zrodel dochodzily informacje, ze za pozyskane pieniadze (okolo 70 mln) zostanie odmlodzony sklad i przyjdzie kilku mlodych graczy. Nic bardziej mylnego pozyskalismy Pazziniego w fatalnym dealu dla nas, Nianga, Zapate oraz De Jonga, ktorym Galliani troche odpokutowal.

Moim zdaniem to mercato jest jedno z najgorszych z ostatnich lat. Znaczaco sie oslabilismy w porownaniu do zeszlego sezonu. Z 70 mln zarobionych wydalismy niecale 20 (a wydaje mi sie, ze mniej, bo nie ma dokladnych informacji o kwocie za Acerbiego jak i sposobach platnosci) a Baska musiala interwenjowac, zeby Lysy dostal kase na Holendra.

Na plus to, ze nadal inwestujemy w mlodziez. Kupilismy kilku utalentowych chlopakow z mlodszych rocznik a dzisiaj kolejnych dwoch. Tylko czy kiedykolwiek beda mieli u nas szanse?

Mesbah to bedzie taki nowy Jankulovski, ktory kiedys odmowil Tottenhamowi gdzie byla szansa na pozyskanie Bale...Teraz bedzie zajmowal miejsce w kadrze.

Celem na ten sezon powinno byc wyjscie z grupy w LM oraz walka o 3 miejsce. Na nic wiecej nie licze. Cudow w czerwcu sie nie spodziewalem, bo wyciagnolem wnioski z zeszlego roku, ale takiej kpiny jak odwalil Berlusconi nie bylem w stanie sobie wyobrazic.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 725

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 01 wrz 2012, 18:14

Ponoc zakonczyl sie zwiazek Pato i Baski. Szkoda, ze nie kilka miesiecy wczesniej...

Zarobilismy w to mercato 46 mln euro. W 2013 roku koncza sie kontrakty kilku ciekawym graczom (Moussa Sissoko, Yarmolenko, Bocchetti, Llorente, Mbiwia), wiec lada moment powinny sie pojawic swieze plotki.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3329

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 01 wrz 2012, 18:27

mete pisze:Zarobilismy w to mercato 46 mln euro. W 2013 roku koncza sie kontrakty kilku ciekawym graczom (Moussa Sissoko, Yarmolenko, Bocchetti, Llorente, Mbiwia), wiec lada moment powinny sie pojawic swieze plotki.
Koncza sie rowniez kontrakty paru naszym pilkarzom. Przebudowa bedzie trwala w najlepsze.

Mercato pod wzgledem oszczednosci i tego co wplynelo do kasy klubu oceniam na 9/10. Bylaby dycha gdyby pozbyto sie Mexesa i zrobiono porzadek na lewej stronie obrony gdzie mamy teraz niezle zlomowisko. Mesbah pokazal ze jak ktos chce zostac w klubie to zadna sila go nie ruszy...

Pod wzgledem pilkarskim i oczekiwan wiekszosci kibicow mercato 2/10. Poradnik pod tytulem jak zmienic Milan w Genoe.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”