Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 1504

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6264
Kibicuję: 4rsenal

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 11 lip 2025, 9:30

Jeśli to prawda co piszą że Madueke podpisał z nami kontrakt wart 50k tygodniowo, to ten transfer mimo kwoty robi się mega budżetowy (dla porównania ewentualne zarobki Rodrygo mają oscylować koło 300k). Po 4 latach Saka wreszcie ma zmiennika i to gościa który ociera się o reprezentacje Anglii (dość powiedzieć że w zeszłym roku kibice Chelsea w necie forowali tezie że Madueke jest lepszy od Saki, będziemy mieli okazję się przekonać :P ), całkiem spoko transfer.

A i nie liczcie na Gyokeresa czy Sesko, nowym napastnikiem Arsenalu będzie Nicolas Jackson za 80mln ;P

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3333

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 11 lip 2025, 9:39

sickstick pisze:
11 lip 2025, 9:30
A i nie liczcie na Gyokeresa czy Sesko, nowym napastnikiem Arsenalu będzie Nicolas Jackson za 80mln
Za powyzszy wpis co najmniej tygodniowy ban Ci sie nalezy. Patyk szerzy mowe nienawisci a modzi nie reaguja.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 11 lip 2025, 10:11

Wgl widzę że Madueke w tej Chelsea też zarabiał 50k, czyli mniej od 3. bramkarza. W Arsenalu taka sama pensja - jedna z najniższych w całej kadrze, mniej nawet od Kiwora. Ciekawy sposób prowadzenia kariery, chyba w angielskiej piłce dość rzadki - agent umieścił go już w 2. klubie ze światowej czołówki, ale kosztem niskich kontraktów. Trochę jak Radjon Rondo, który odrzucał gwiazdorskie kontrakty w słabych zespołach i szedł grać za 5mln do mocnych zespołów, przez co zarobił 10x mniej do CP3 ale zdobył kilka pierścieni.

7 sprowadzony przez nas piłkarz Chelsea w ostatnich 5 latach :shock:

Awatar użytkownika
Tennessee
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 612

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tennessee » 11 lip 2025, 20:44

Zaczynają mnie denerwować, miał być ogłoszony Gyökeres, a jest judasz Madueke.

Chociaż może i lepszy judasz z niską pensją niż taki Rodrygo. W razie niepowodzenia będzie go łatwo wypchnąć z klubu.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1683

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 12 lip 2025, 8:54

To ja pozostanę przy swoim zdaniu. Raz że wzrost ceny gościa, który się nie sprawdził w Chelsea to jakieś kuriozum, dwa że ten transfer to takie luksusowe niewiadomo co. Jakbym był kibicem Arsenalu to po stokroć wolałbym olać Madueke, olać Gyokereza i za kasę tych dwóch transferów i tygodniówkę tych dwóch piłkarzy wziąć Rodrygo, który ma imo mocny vajbik Salaha. Uwolniony od zadań defensywnych, grajacy w końcu na swojej ulubionej pozycji moglby zacząć krecic zbliżone cyferki. No i jaranko. Na prawym ataku Saka, na lewym Rodrygo i w środku pracujący na te dwojke Havertz. W końcu transfer Niemca mógłby rzeczywiście zacząć oddawać.
Z transferami Gyoke i Madueke, te poprzednie ruchy Artety okazują się być o kant dupy potłuc.

Na szczęście to nie jest moje zmartwienie hehe

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4387
Kibicuję: AC Milan

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 12 lip 2025, 9:46

Madueke idealnie spełnia definicje luksusowego rezerwowego no ale biedny Arsenal :)

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 12 lip 2025, 10:09

masacra pisze:
12 lip 2025, 8:54
Jakbym był kibicem Arsenalu to po stokroć wolałbym olać Madueke, olać Gyokereza i za kasę tych dwóch transferów i tygodniówkę tych dwóch piłkarzy wziąć Rodrygo
Kiedy pół roku temu pisałem że Arsenal bardziej priorytetowo potrzebuje klasowego LS niż 9tk to mnie obśmiałeś z góry na dół, że Havertz w ataku hahah beka itd.
Mija pół roku i wbijasz podzielić się z nami swoimi przemyśleniami, że na miejscu kibica Arsenalu wolałbyś olać 9tk i iść po Rodryrgo, czyli właśnie wpadłeś dokładnie na tą samą myśl, za którę mnie pół roku temu obśmiałeś.

Ty jesteś mordeczko agent nie do podrobienia. :blow: Najpierw zamiast podyskutować na argumenty wolisz obśmiać opinię z którą się nie zgadzasz i jej autora, po czym pół roku później przychodzić z taką samą opinią jako swoją :lol2:

Awatar użytkownika
Tennessee
Kapitan
Kapitan

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tennessee » 12 lip 2025, 10:31

Rodrygo to kot w worku jak większość Brazylijczyków i to z dużą pensją, judasz Madueke przynajmniej jest Anglikiem i mało zarabia.
Gyökeres to dzik który trafia się bardzo rzadko, w to po prostu trzeba pójść nawet za dużą kwotę.

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 12 lip 2025, 10:56

Rodrygo kot w worku ale 27 latek po pierwszym świetnym sezonie w karierze w Portugalii już dzik. Ciekawe.

Awatar użytkownika
Tennessee
Kapitan
Kapitan

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tennessee » 12 lip 2025, 11:03

Duża część Brazylijczyków to rozchwiane głowy, raz dobrze, raz przypał. Brazylijczyk z dużą pensją to zawsze ryzyko. Taka jest moja opinia. A Szweda to chyba za bardzo nie oglądałeś, on już dawno był kozakiem tylko musiał to udowodnić odchodząc z Championship i właśnie to udowodnił.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1683

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 12 lip 2025, 16:54

sickstick pisze:
12 lip 2025, 10:09
Kiedy pół roku temu pisałem że Arsenal bardziej priorytetowo potrzebuje klasowego LS niż 9tk to mnie obśmiałeś z góry na dół, że Havertz w ataku hahah beka itd
No coś sobie nie przypominam :)
Ale spoko, nie jest to pierwszy (ani pewnie ostatni) raz jak sobie coś zmyślasz.

A to jest to co pisałem pół roku temu.
Czyli albo będziecie grać w szachy 5d próbując kupić lewego napastnika, który okaże się drugim Salahem pod względem liczb. Albo po prostu kupicie rasowa 9. Imo wybór jest tutaj dosyć oczywisty i pewnie dlatego w mediach i wśród waszej fanbazy najgłośniej jest o nowej 9, chociaż tak, upgrade na lewym ataku też byłby mile widziany
I tak, wtedy mówiło się że idziecie po Isaka (nawet podczas tamtej rozmowy to nazwisko się przewinęło), a Rodrygo nie był dostępny na rynku transferowym. Jeśli teraz mógłbym wybrać pomiedzy Isak i Rodrygo brałbym Isaka. Ale jak mam do wyboru Rodrygo i Gyoke&Madueke to wolałbym Rodrygo.
To tak najprościej pisząc.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 15 lip 2025, 15:12

✅ Kepa jako bramkarz nr 2
✅ Mosquera do zwiększenia głębi w obronie
✅ Zubimendi i Nordgaard w miejsce Parteya i Jorginho
✅ Maduke jako długo wyczekiwany zmiennik dla Saki
✅ Gyokeres jako długo wyczekiwana 9tka
✅ Nowy seniorski kontrakt dla MLSa
⌛Nowy seniotski kontrakt dla Nwaneriego

Wszystkie podstawowe cele transferowe zrealizowane jeszcze przed wyjazdem na turnee, niesamowite (czekamy jeszcze tylko na podpis Nwaneriego). Widać że pan Andrea Berta to DS z krwi i kości jakiego w tym klubie tak naprawdę nie było nigdy (były próby z Raulem Sanlehim, ale jedyne co zrobił skłócił się z resztą zarządu i okradł klub) i nagle transfery są zrobione: szybko, konkretnie i z knowhowem (połowa kasy która wydaliśmy jest rozłożona, co daje nam dalsze pole manewru). Teraz pozostaje tylko posprzedawać szrot (Zina, Vieira, Nelson i być może Trossard?) i istnieje taka szansa że zakończymy okienko z jeszcze jednym transferem do ofensywy - najkonkretniej jest ponoć z Eze z którym jesteśmy już dogadani, ale liczymy że CP zgodzi się rozbić klauzulę 68 na raty. IMO raczej to nie będzie Rodrygo, ale oczywiście wszystko może się zdarzyć.

Same transfery oceniam bardzo pozytywnie. Kepa i Mosquera (którego nigdy nie widziałem w akcji) to tylko poszerzenie kadry, Zubi i Nordgaard mają bardzo wysoko zwieszoną poprzeczkę po Parteyu i mam nadzieję że tutaj nie będzie regresu. Natomiast te 2 (w przyszłości być może 3) transfery do ofensywy to jest gamechanger. Nie wiem jak można krytykować transfer Madueke - od 3 lata płaczemy że Saka potrzebuje zmiennika bo się zajedzie, w zeszłym sezonie w końcu faktycznie się zajechał i wypadł na długo - i nagle dostajemy podstawowego skrzydłowego Chelsea, ich 2. najgroźniejszego ofensywnego piłkarza w ostatnich 2 sezonach po Palmerze, reprezentanta Anglii, do tego mającego bliźniaczo podobny styl gry do Saki. No to przecież to jest kosmos, bierzemy podstawowego gracza 4. w tabeli Chelsea po to żeby wchodził u nas z ławki, a ludzie kręcą nosem.
Natomiast co do bestii ze Szwecji - jak już nie raz pisałem zupełnie go nie znam, nie widziałem, wolałem Sesko który wydawał mi się wszechstronniejszy i z większą rezerwą. Ostatecznie zadecydował pieniądze, Lipsk nie chciał zejść poniżej 80mln E, a Gyokores ostatecznie kosztował na 62mln E (jak na taki hype wokół gracza i transferu to w sumie tanio). Natomiast nie da się ukryć że oczekiwania są ogromne i wobec całej aury jaka jest wokół tego gracza - spodziewam się kozaka strzelającego dużo ważnych goli, każdy inny rezultat będzie zawodem.

Dorzućmy jeszcze tylko tego Eze/Rodrygo, być może kosztem odejścia Trossarda/Martinelliego i kadra będzie po prostu kompleta z 2 klasowymi piłkarzami na każdą pozycję a Arteta zostanie pozbawiony jakikolwiek wymówek - dostanie 100% kadrę bez braków skrojoną pod swoją wizję, tak naprawdę pierwszy raz od kiedy 3 lata temu włączyliśmy się do gry o mistrzostwo (dotąd to była kadra 14-18 osobowa i kilka kontuzji kończyło nam sezon, praktycznie w każdym z tych 3 sezonów).

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2395

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 15 lip 2025, 16:13

przegapilem oficjalke gyokeresa? :P

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3333