AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1507

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 730

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 01 wrz 2012, 23:37

Zgadza się. De Sciglio gral z Interem na lewej a wypadl dobrze ale IMHO leper gra na prawej gdzie może używać lepszej nogi. Na ten moment to Abate musi walczyć o miejsce na boisku. Zobaczymy jak będzie ale mimo wszystko wole Mattie na lewej niż Antoniniego. Polecam obejrzeć jego statystyki na whoscored z dzisiejszego meczu.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 01 wrz 2012, 23:41

skoro de sciglio potrafi celnie dośrodkować to wg mnie bez sensu jest pchanie go na lewą flankę, gdzie musiałby większość piłek wrzucać słabszą nogą
lepiej abate dać na lewą, jemu nie robi róznicy, którą nogą dośrodkowywuje, i tak nie trafia

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 01 wrz 2012, 23:47

Trudno mówić o naturalnej pozycji De Sciglio: on grał w primaverze na prawej i lewej obronie, jednego z pomocników w trójce i prawoskrzydłowego. Jest jednak prawonożny i to na prawej obronie powinien się skupiać na przyszłość.

Do minusów zapomniałem dodać decyzje Allegriego.
Emanuelson był najlepszym naszym piłkarzem sparingów. Grał super na ofensywnym pomocniku, kompletnie odmienił swój styl i formę. W nagrodę dostał epizod z Sampdorią, a dziś nawet nie wszedł, choć wydawał się naturalnym zmiennikiem Montolivo. Allegriemu się poszczęściło, ale to nie zmienia błędu. Wpuszczając Bojana nic nie dał zespołowi - zresztą Hiszpan to nie jest piłkarz, który będzie kreował sytuacje. Dodajmy, że wpuścił Bojana za El Shaarawy'ego, a więc w sytuacji, gdy brakowało kreatywności zdjął piłkarza, który może zagrać niekonwencjonalnie i wpuścił piłkarza, który chyba nic nie umie.
Muszę więc odszczekać wcześniejsze zdanie: w razie złego wyniku to nie Boateng, a Allegri byłby pierwszym kozłem ofiarnym zespołu. Jego decyzje personalne mnie coraz bardziej martwią, choć staram się je zrozumieć. Zobaczymy, co będzie po przerwie reprezentacyjnej - w klubie zostanie sporo piłkarzy, więc liczę na inną grę we wrześniu. Pierwsza próba już za dwa tygodnie. Bezcenne jest to, że zostaje De Jong w Mediolanie. Chciałbym na jego pozycji zobaczyć Flaminiego, a daleko od pierwszego składu Nocerino.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 01 wrz 2012, 23:49

Acerbi będzie szefem defensywy. Mam nadzieje ze trafi do Mbiwia i stworzą swietnie uzupełniający się duet. W parze z Mexes go nie widzę. Obaj zbyt wolni.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 01 wrz 2012, 23:57

To prawda. Acerbi tylko z Zapatą albo Bonerą.
Spodziewałem się, że to tylko kwestia czasu, aż kibice patrząc na Acerbiego przestaną widzieć piłkarza Chievo, a zaczną widzieć materiał na wieloletniego lidera defensywy silnego Milanu.
No ale lepiej krytykować piłkarza, którego się nawet nie widziało, i ignorować fakt, że jego talent docenia np. Prandelli. :roll:

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 01 wrz 2012, 23:57

Nocerino dzisiaj rzeczywiście zagrał słabo, ale co do Boatenga, drogi Wilmorze, to chyba dzisiaj nie należy go obwiniać za cokolwiek. To typ piłkarza, który zawsze bazuje na technice, bo w tym aspekcie ma wyraźną przewagę nad niemal każdym rywalem. Pisałeś o przekładaniu efektowności nad efektywność, zgoda, ale moim zdaniem to jest jego siła. Po prostu dzisiaj jego strzały mijały światło bramki, co nie oznacza, że tak będzie zawsze. To jest piłkarz który bazuje na niekonwencjonalnych zagraniach i powinien dostać przepustkę na kilka słabszych meczy, skoro pewne jest, że błyśnie geniuszem we większości spotkań.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 02 wrz 2012, 0:02

Tez myślę, że Zapata powinien wejść za Bonere(tego się szybko nie doczekamy) i Ambrosini powinien zejść za De Jonga. Choć myślę, że Ambro dzisiaj nie wyszedłby dzisiaj w pierwszym składzie jakby De Jong był przynajmniej tydzień w klubie(choć w sumie mógł Flams grać). Co Mnie smuci :?: Powrót Abate. Jestem pewny, że posadzi Mattie na ławce. Szkoda, że trener wystawia piłkarzy z przyzwyczajenia, a nie tych którzy są po prostu lepsi. Boaten :?: Mnie on osobiście irytował. Gra zdecydowanie pod publiczkę. Opinie byłyby z goła inne na jego temat gdybyśmy tego mecz nie wygrali. Pazziniego też jeszcze nie wychwalajmy. To samo było w Interze w pierwszy meczu.

Cieszy zwycięstwo po grze jak dla mnie mocno przeciętnej. Jestem pewny, że jakby nie błąd bramkarza Bologni to teraz byłbym w gorszym humorze.

Jak wzmocnić się jeszcze we wrześniu :?: Zapata > Bonera i do tego nie wpuszczać Ambro do 1 składu.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 02 wrz 2012, 0:09

Flamini nie mógł zagrać za Ambrosiniego. Nie nadaje się na ta pozycje.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 622
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 02 wrz 2012, 0:20

Widziałem w którymś meczu De Sciglio na lewej i odniosłem wrażenie, że swojej lewej nodze nie ufa nic a nic... Ale może to tylko moje wrażenie.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 02 wrz 2012, 1:14

To prawda. W ofensywie mógłby być kolejnym Antoninim, psującym nawet te dobrze zapowiadające się akcje marnowaniem czasu na zagranie prawą nogą.

Co do Acerbiego, bo ktoś już pisał, że się wybije i odejdzie. Acerbi to fan Milanu od dziecka, wiele razy dawał temu wyraz przed i po przyjściu do Milanu. To nie Silva, który może lubić Milan, ale nie robić problemu z transferem do innej potęgi. Tacy piłkarze jak Acerbi grają w swoich klubach całą karierę.
Na miejscu Allegriego dałbym do końca roku jak najwięcej szans Zapacie. Wielu, na czele z samym Mbiwą, mówi, że ten transfer jest pewny i tylko jego moment jest zagadką. Sprawdzimy Zapatę do końca roku i jeśli potwierdzi formę z Udinese, o co jestem dziwnie spokojny, to wykupimy go za niewielką kwotę. Jeśli nie, to na ławkę, a w styczniu jeszcze przyjdzie Mbiwa. Acerbi może zaczekać, niech gra dużo Mexes, by sprawdzić, na co go ciągle stać po tych wszystkich urazach.
W 2013 roku wygasają kontrakty Yepesowi i Bonerze. Marzy mi się odejście obu, a przyjście za nich Mbiwy i Romagnoliego. Obawiam się jednak, że przy tej konkurencji Mexes zacząłby robić cassanaty i chcieć odejść, zresztą Milanu nie stać na sadzanie go na ławie przy jego pensji.
Martwi mnie Strasser, jestem przekonany, że gdyby nie urazy (stracił prawie rok gry), to zbierałby takie recenzje jak De Sciglio. Mam nadzieję, że wróci możliwie szybko do zdrowia, by Allegri mógł sprawdzić, czy stać go na zastąpienie Ambrosiniego jako zmiennika De Jonga, czy trzeba będzie szukać kogoś nowego. Na pozycji defensywnego pomocnika primavera ma jednak jeszcze dwa inne bardzo mocne punkty - Cristante i Hottora - więc mam nadzieję, że obędzie się bez transferu spoza klubu.
Przyszłoroczna wymiana kadrowa powinna być mniej bolesna. Ciekaw jestem gry Calvano w Serie B. Jeśli spełni oczekiwania, to za rok powinien zastąpić Muntariego i Flaminiego razem wziętych jako zmiennik dla Nocerino jako b2b. Chyba że widzą go jako ofensywnego pomocnika?

Swoją drogą De Sciglio to przykład dla reszty gwiazdeczek primavery, że nie ważne jest to, co grają, tylko to, co mają w głowach. Rezerwowy dla dwóch gwiazd primavery gra w pierwszym składzie Milanu i dostaje powołanie do reprezentacji, gdy tamci dwaj grają w Serie C. Drugim, który przeskoczył do dorosłego futbolu bezboleśnie dzięki spokojnej głowie, jest właśnie Strasser.
Co do zaufania Allegriego: gdyby Max nie chciał stawiać na De Sciglio, to mógłby dać tam szansę Zapacie, Bonerze, Flaminiemu czy Antoniniemu.

Mete - Flaminiego stać na grę na pozycji De Jonga. Grał tam sezon w Arsenalu i dawał sobie dobrze radę, na tyle dobrze, że zarobił na kontrakt u nas. U nas na tej pozycji tak naprawdę nie grał nigdy, a ufam mu bardziej niż Muntariemu. W meczu z Sampdorią grał głęboko i dawał sobie dobrze radę. Stracił na dynamice po ostatnim urazie, więc wydaje mi się, że danie mu tam szansy byłoby dobrym ruchem. Na pewno lepszym niż granie tam Ambro w dzisiejszej formie czy Muntarim.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 03 wrz 2012, 12:15

Jak myslicie kiedy pojawia sie pierwsze plotki laczace nas z Ronaldo (z powodu plotek o jego checi odejscia z Realu)? Wiadomo, ze Berlu od nim do dawna marzy, wiec lada moment. Smiesznie sie je bedzie czytalo :)

Pojawily sie plotki, ze Allegri moze zmienic ustawienie na 4-2-3-1. Ciekawy pomysl. Przy naszym potencjale mimo wszystko lepszy niz 4-3-3.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 622
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 03 wrz 2012, 13:04

I kto na prawym skrzydle wtedy?

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 03 wrz 2012, 13:14

W sumie Bojan i El Shaarawy moga grac na skrzydle od biedy.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 03 wrz 2012, 13:42

jak to kto, ronaldo

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 03 wrz 2012, 14:15

Jak myslicie kiedy pojawia sie pierwsze plotki laczace nas z Ronaldo (z powodu plotek o jego checi odejscia z Realu)? Wiadomo, ze Berlu od nim do dawna marzy, wiec lada moment. Smiesznie sie je bedzie czytalo :)
Cicho, nie pisz takich rzeczy, bo zaraz panu fanów Juventusu w przekonaniu, że już widzimy C. Ronaldo u nas, zacznie nam dowodzić, że ten transfer jest niemożliwy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”