FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1509

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
aQer
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: aQer » 03 lut 2012, 18:13

No właśnie trochę chyba zbyt pochopnie sypnąłem z tą La Masią. Już po napisaniu postu zajrzałem na stronę Barcy przejrzałem skład Barcy B i z dużym zdziwieniem stwierdziłem, że szału to nie ma.
Co do zastąpienia Daniego kimś innym to stanowcze NIE. Moim zdaniem to za dobry zawodnik nigdy nie odpuszcza, jest bardzo szybki ( co widać w pojedynkach z Cristiano, dotrzymywał mu kroku) po za tym ogrom asyst jak się orientuje to jest drugi albo trzeci w drużynie pod tym względem.
Więc Alves jest nie do ruszenia a co za tym idzie przydałby się ktoś bardziej defensywny na lewą stronę tylko kto?

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 03 lut 2012, 18:16

aQer pisze:Więc Alves jest nie do ruszenia a co za tym idzie przydałby się ktoś bardziej defensywny na lewą stronę tylko kto?
No mysle, ze nie ma co teraz dywagowac... jest duzo czasu do konca sezonu, i wcale nie jest powiedziane, ze po tym sezonie trzeba bedzie cokolwiek zmieniac na bokach, wiec dyskusja bez sensu moim zdaniem.

Awatar użytkownika
aQer
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: aQer » 03 lut 2012, 18:18

Nie mówię, że od razu po tym sezonie tylko się tak zastanawiam no nie oszukujmy się w najbliższej przyszłości obrona będzie trochę do przebudowy Puyol i Abidal już swoje lata mają.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 03 lut 2012, 18:22

aQer pisze:Nie mówię, że od razu po tym sezonie tylko się tak zastanawiam no nie oszukujmy się w najbliższej przyszłości obrona będzie trochę do przebudowy Puyol i Abidal już swoje lata mają.
No tak, ale Puyol to nie lewa strona. W klubie sa Muniesa, Bartra i Fontas... jesli zaden z nich to pierwszym kandydatem wydaje sie Thiago Silva z Milanu (o ile bedzie do wyciagniecia), ale to rowniez sie moze zmienic.

W pol roku moze sie okazac, ze zawodnik, ktory teraz jest niezlym kandydatem bedzie zupelnie poza zainteresowaniami... a co dopiero w poltora roku?

Dla tego nie widze sensu gadania o transferach na poczatku lutego.

Awatar użytkownika
aQer
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: aQer » 03 lut 2012, 18:26

W sumie co racja to racja. W każdym bądź razie miejmy nadzieję, że jeszcze przez jakiś czas nasza obrona będzie funkcjonować bez zarzutu i bez kontuzji.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 03 lut 2012, 18:36

Bale na lewej obronie to jakiś kosmos, zwłaszcza, że mamy na prawej Alvesa. jak by to miało wyglądać ?
Pim pam i do przodu ?
:lol:
Na lewym skrzydle u nas nie bardzo go widze, to piłkarz, który potrzebuje dużo przestrzeni, jest najgroźniejszy, gdy się rozpędzi, ale mogę się mylić Poza tym cena :wink:

co do Barcy bo to rzeczywiście na dziś nie ma przekonywującego następcy Abidala. Muniesta czy Fontas to nie ten kaliber inie te umiejętności, chyba

Natomiast w juvenilu(?) jest jeden piłkarz,Alejandro Grimaldo, który już zagrał w Barcy B(4:0 z Cartegeną) i robił świetne wrażenie.
Ale on na 16 lat(1996 rocznik) :wink:
Pardon, to jest 1995 rocznik

Awatar użytkownika
aQer
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: aQer » 03 lut 2012, 19:00

17 lat hmmmm trochę melodia przyszłości. Na dodatek jest tak jak napisał Emerald ktoś kto na dana chwilę wydaje się zawodnikiem, który po rozwinięciu swoich umiejętności będzie w stanie wzmocnić klub za 2-3 lata może okazać się kolejnym nie spełnionym talentem czego mu oczywiście nie życzę.

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2342

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 03 lut 2012, 19:13

Mentor pisze:Valdes :wink:
Ruben

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 03 lut 2012, 19:22

No jakoś mi ten koleś do Valdesa nie pasuje, ale nie chciałem się odzywać bo Mentor ogarnia lepiej Barcę. O tego Rubena chodzi?
Obrazek

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 03 lut 2012, 19:31

Barcelona raczej nie będzie kupować gościa za którego trzeba wyłożyć pewnie 40 mln i później jeszcze trzeba z niego zrobić obrońce. Spodziewam się, że ktoś zawita do linii defensywy, ale to będzie ktoś na miarę Jordiego Alby.
Do pierwszej drużyny dołączą po sezonie i Montoya i Bartra. Pierwszy to będzie zmiennik dla Alvesa, drugi będzie pewnie liczył na jakieś minuty na środku defensywy. Adriano zostanie jako alternatywa dla Erica. Zresztą Brazylijczyk przynajmniej mnie nie zawodzi.
Neymara także się nie spodziewam, a nawet będę trzymał kciuki za to, żeby ktoś z Barcelony czasami nie wywalił na niego pieniędzy o jakich się mówi.
Dobrze, że sprawy kontraktowe powoli dobiegają końca. Teraz pora skupić się na walce w LM i CdR. W lidze szansę są marne jednak wierzę, że Barca w końcu złapie rytm i postara się wywierać presję na Realu.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 03 lut 2012, 19:38

Kamil232 pisze:No jakoś mi ten koleś do Valdesa nie pasuje, ale nie chciałem się odzywać bo Mentor ogarnia lepiej Barcę. O tego Rubena chodzi?
No chyba tak, innego Rubena, bramkarza Barcy B nie kojarzę
Ale za cholerę podobieństwa z gosciem na tamtym zdjeciu nie mogę znaleść :lol:
Fryzura jest na bank a'la młody Valdes :P

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2342

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 03 lut 2012, 20:16

Kamil232 pisze:No jakoś mi ten koleś do Valdesa nie pasuje, ale nie chciałem się odzywać bo Mentor ogarnia lepiej Barcę. O tego Rubena chodzi?
Obrazek
to jest ruben mino. chodzi o jeszcze innego

Obrazek

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 04 lut 2012, 12:46

http://www.blaugrana.pl/news/8985/usuni ... illi!.html
Przyjmuje się, że za jakieś półtorej miesiąca David Villa będzie mógł powrócić do treningów z pierwszym zespołem.
W jakiej by nie był formie, to i tak wzmocnienie w decydującej fazie sezonu.

//
Negatywne wieści ws. zdrowia Pedro rekompensuje Andres Iniesta, który wraca do zdrowia szybciej niż przewidywano. Pomocnik Blaugrany, który doznał urazu mięśnia długłowego lewej nogi 25 stycznia w meczu z Realem Madryt ,jest coraz bliższy powrotu na boisko.

Według wstępnych diagnoz, rozgrywający miał pauzować około trzech tygodni i jego powrót był spodziewany na 14 lutego, na mecz Ligi Mistrzów przeciwko Bayerowi Leverkusen. Rehablitiacja piłkarza przebiega nad wyraz pomyślnie i wszystko wskazuje na to, iż urodzony w Fuentealbilli zawodnik będzie mógł zagrać już w meczu przeciwko Osasunie na Estadio Reyno de Navarra.
:jupi:

Awatar użytkownika
aQer
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: aQer » 04 lut 2012, 15:48

No no ostatnio sporo pozytywnych informacji kontrakt Abidala dobre informacje o Inieście, Villi. Żeby jeszcze tylko Pedro szybko wrócił, bardzo powoli, ale jednak, zbliżamy się do decydujących meczy w tym sezonie i każdy zawodnik będzie nam potrzebny.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 04 lut 2012, 21:10

Valdés, Alves, Puyol, Mascherano, Adriano, Thiago, Cesc, Dos Santos, Cuenca, Messi i Tello
Druga linia i atak mocno rezerwowy :roll:
Ale gdzie jak gdzie, to na CN powinni dać radę. Tak czy inaczej będzie ciekawie. zobaczymy co pokażą Tello oraz JdS, potencjalny następca Keity. Z nim jest ciekawa sprawa, bo prasa juz od dwóch lat go sprzedaje a Pep coś w nim widzi

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”