Siatkówka - Strona 152

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Re: Siatkówka

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 01 paź 2010, 20:38

Koniec balu panno Lalu.

Niezbyt mam o czym pisać, nic odkrywczego nie napiszę. Nie ma co robić konkursu, kto bardziej zgryźliwy będzie. Nie ma kogo chwalić, ganić można każdego.

DC powinien zostać.
Od drużyny Lozano i medalu na poprzednich mistrzostwach minęły 4 lata. Wtedy wydawało się, że drużyna jest stabilna i będzie tylko lepiej. Była wiara i przekonanie, że w najbliższym czasie dorośniemy i dopadniemy Brazylię. Dopadli ja inni, nam nie było dane. Po tych dwóch meczach mam wrażenie, że z drużyny nie pozostało nic. Czy to wina Lozano albo DC? Chyba nie całkiem. Kilka moich przemyśleń co do tego, co stało się z zawodnikami z tamtej kadry.

- Wlazły nie wykorzystał talentu.
- Winiarski zbyt szybko się poddał, poddał się u szczytu (to lepiej niż w połowie drogi, ale lepiej się nie poddawać)
- Bąkiewicz zgodził się na rolę rezerwowego, mimo że powinien grać w pierwszym składzie w zespołach walczących o mistrzostwo
- Grzyb zwyczajnie zgasł i tak był najsłabszy z 3 środkowych
- do Kadziewicza nie mam nic, chłopak walczy o swoje i pokazuje, że ma charakter. Inna kwestia, że charakter który nie pasuje DC
- Szymański zrobił co miał zrobić wtedy, nigdy więcej nie grał na takim poziomie by wrócić do reprezentacji
- Żygadło zrobił złą atmosferę w kadrze i stało się to co się stało - wyleciał, sportowo może i lepszy od Łomacza
- Gacek czy Ignaczak bez różnicy, więc brak Piotra był nieodczuwalny

Szkoda mi zwłaszcza dwóch Panów W. A raczej tego jak potoczyła się ich kariera. Boję się tego, że młodzi nie wyciągną z tego wniosków. Popełnimy te same błędy co Włosi. Zapatrzeni w swoja siłę i rosnącą w siłę (obcokrajowcami) ligę stracimy z oczu naszą faktyczną pozycję. Nie możemy dopuścić do tego. Trzeba wreszcie sobie uzmysłowić, że liga powinna wspierać rozwój naszych siatkarzy.

Awatar użytkownika
VADER
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: VADER » 04 paź 2010, 11:19

Dzisiaj Castellani trener naszych siatkarzy oddaje się dyspozycji zarządu PZPS.Żal jest iż nasi siatkarze są w domu i nie walczą dalej na włoskim mundialu.Mam tylko nadzieję,że działacze PZPSu nie wywalą Castellaniego.To odpowiedni człowiek na to stanowisko (tak prawdę mówiąc nie widać poza właśnie Castellanim ŻADNEGO prawdziwego i odpowiedniego trenera który by jeszcze coś od siebie dał kadrze i nauczył czegoś nowego chłopaków-dodatkowo zawodnicy stoją murem za trenerem),a teraz potrzeba spokojnej pracy by przygotować się do kolejnych MŚ za 4 lata na naszym terenie.Najsmutniejsze jest to,że FIVB której pizza i włoskie wina uwaliło mózgi-pokazała po raz kolejny swoje prawdziwe diabelskie odbicie kiedy poznaliśmy regulamin który miał być rewelacją - nie ma co owijać w bawełnę SKANDAL którym cuchnęło jeszcze przed siatkarskimi mistrzostwami świata - wybuchł w myśl którego mundial zachęcał do kombinowania.Gdybym mógł to z chęcią bym podjechał pod główną siedzibę FIVB i obrzucił jajami całą tą zgraję pajaców,afiszujących się pod logiem FIVB.Baranie koło wzajemnej adoracji i wchodzenia sobie w pewne miejsca bez wazeliny,które skrupulatnie zadbało o losy gospodarzy,a inne drużyny o wiele lepsze i mocniejsze,wyselekcjonowali do morderczych pojedynków już na początku.Zwykli złodzieje ducha prawdziwej sportowej rywalizacji.No nic-chyba troszeczkę też za bardzo uwierzyliśmy w naszych chłopaków po wygranej grupie w pierwszej fazie MŚ a potem w Anconie sprowadzono nas brutalnie na ziemię.Niema co do tego chyba wątpliwości,iż nasi siatkarze oba mecze przegrali w szatni-jakby nagle im wyłączono zasilanie.Nie wiem moi drodzy czy zauważyliście,ale promocja mistrzostw w Italii była niemal niezauważalna.Wyglądało to tak,jakby Włochom nie zależało na tym,by kibice przychodzili na trybuny.Tylko tam gdzie grają gospodarze,oraz w Trieście i potem w Anconie głównie za sprawą polskich fanów, trybuny nie ziały pustkami.Nierzetelność organizatorów pokazuje też przygotowany przez nich "Media Guide" który w necie bez problemów można znaleźć i sobie przejrzeć.Polscy kibice którzy już wrócili z Italii jak sami podkreślają już nie mogą doczekać się Mistrzostw Świata,które za cztery lata odbędą się w Polsce o czym już wspomniałem nieco wyżej.Z dużą dozą pewności można przewidzieć,że wtedy stary pierdziel - prezydent FIVB powie,iż to był najlepszy mundial.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 14 paź 2010, 11:20

Coraz bardziej nie podoba mi sie sytuacja wokoł Castellaniego, oczywiscie w oparciu o to co przekazuja media. Wyglada na to, ze chca sie go pozbyc, bo istnieja tylko dwa scenariusze rozwoju wypadków: albo Castellani zostanie zwolniony (chce tego takze telewizja Polsat, dziwic im sie nie można) albo bedzie figurnatem, któremu bedzie powoływana kadra, dobierani wspołpracownicy, ustalany program przygotowań kadry, a po roku jak nie bedzie wyników Castellani bedzie wystawiony przed żądną krwi gawiedzia jako kozioł ofiarny, PZPS umyje rece. Defakto zostanie zwolniony. Pytanie po MŚ powinno byc bardzo proste: albo mu ufamy i albo nie. Jesli odpowiedź jest negatywna to szkoda marnowac czasu na jakies zakulisowe gierki i zatrudnic kogos z myslą o IO i nastepnych MŚ, których jestesmy gospodarzami. W innym razie obudzimy sie przed IO bez trenera i realnych szans na awans do nich. Wtedy słowa Wagnera, ze awnas do Igrzysk w Londynie nie jest nasza koniecznościa stanie sie faktem co bedzie bardzo bolesnym kontaktem z rzeczywistoscia, szczegolnie po wygranych rok temu ME. Jesli natomiast ufamy Castelaniemu to dajemy mu działać po swojemu. Warunki powinny byc postawione takie: koniec z urlopami - reprezentacja to nie wczasy all inclusive, albo sie dostosowujesz do ciezkich treningów albo cie nie ma, koniec z odpuszczaniem LŚ (juz krąza plotki ze prezio zalatwił F6 w Gdańsku, ehhhh), wynik na ME, awans do IO w Londynie. Potrzebujemy punktów rankingowych na gwałt, ale stawianie sytuacji, ze trener ma wygrac ME i stanac na podium LŚ (gdzie Polacy jeszcze nigdy nie stali) to jawna chęc pozbycia sie Argentyńczyka i przy okazji narobienia sobie kłopotów, bo co jak zajmiemy drugie miejsce w ME a np. 4 w LŚ? Cele nie zostana zrealizowane, ale przeciez wyniki sa świetne? Zwalniamy trenera przed kwalifikacjami IO, IO czy jednak nie, bo przywrocil na szanse na medalowe nadzieje w Londynie?

Jesli tak ma wygladac kadra jak wynikało z wypowiedza Adamskiego, to nie chce zeby Castellani dalej trenował ten zespoł. Nie wyobrażam sobie tez braku udziału w IO, wiec nie ma tematu odpuszczania następnego sezonu na ogrywanie jeszcze młodszych zawodników. Od sezonu 2011 maja w kadrze grac najlepsi, którzy chca sie dla kadry poświecić! Do Castellaniego mam pretensje o zbyt liberalna postawe względem zawodników i granie siatkówki opartej na małej agresywności w ofensywie. Na ME taka taktyka zdała egzamin, ale trzeba pamiętac, ze grupy mielismy łatwa, w połfinale pieknie taktycznie rozbilismy Bułgarów, a w finale graliśmy z drużyna także bardzo techniczna i o mniejszym potencjale siłowym (widac gdzie skończyli na MŚ). Juz nie piszac o tym, ze nasza ekipa byla o wiele lepiej przygotowana niz w tym roku. Tegoroczny mundial w Italii pokazał, ze nie da sie walczyć o dobre lokaty co chwile plasując czy korzystajac z technicznych rozwiazan. To tylko bardzo potrzebny dodatek do siły fizycznej, ale jednak dodatek. Jesli Castellani będzie potrafił zapanować nad dobrymi proporcjami miedzy atakiem (także serwisem) siłowym i technicznym np. typu flot to powinien zostać, bo w innych elementach nadal tworzymy dobry zespoł.

Rechotem historii jest to, ze z poprzednim szkoleniowcem Raulem Lozano nie przedłużono umowy miedzy innymi dlatego, ze był zbyt twardy dla zawodników i potrafił ich skrytykować, ze zrobili sobie wakacje zamiast grać w barażach o ME (miadzy innymi Winiarskiego i Wlazłego, którzy od tamtych od Pekinu caly czas sie urlopuje i rehabilituja, przyp. przegralismy wtedy połfinał IO o jedna piłke). Był wtedy powszechnie krytykowanty przez wszystkie media, a Castellani mial miec tę zalete - ugodowość. Teraz bedzie trudniej, bo nie zatrudnimy połLozano i połCastellaniego. Może po erze Castellaniego (abstrahując od tego czy skończy się teraz czy za 2 lata) wreszcie czas zatrdunic szkoleniowca, który nie bedzie rozliczany przez media ze względu na przeciwienstwo wobec poprzednika, zawodnikow (sic) za dobre wspożycie z nimi, PZPS bo dzieki trenerowi nikt z dziennikarzy nie interesuje sie tym co właściwie robia poza chwaleniem sie? Wybierzmy kogos kto ma zrobic wynik, a nie wszystkim dobrze.

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 250

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 14 paź 2010, 12:17

Babel zgadzam się z Tobą w 100% :beer:

Castellani zostaje,dajemy mu swobodę i rozliczamy go albo zwolniamy i zatrudniamy innego zagranicznego szkoleniowca i jemu dajemy swobodę oraz wpełni ufamy..Nie potrzebnie robimy coś na siłe,zawodnicy chcą aby został to zostanie ale i tak ma ograniczonych współpracowników...Niepowodzenie na MŚ jest tylko złym przygotowaniem do turnieju prawie pod każdym względem więc PZPS na rękę najlepiej zwolnić wszystkich i mieć wtyczkę...Z racji tego że następny finał LŚ odbędzie się w Polsce również jestem za tym aby nieodpuszczać meczy i nietestować zawodników lecz na zcementowanie drużyny która po blamażu napewno jest rozbita i to najważniejszy będzie cel...Finał w Gdańsku ale ponoć mówi się że będzie uczestniczyć 8 drużyn po 2 grupy dokładnie to ma być jeszcze przedstawione ale podium LŚ myślę że to realny cel a już miejsce w 4-5 powinno być wporządku..ME? Nie oszukujmy się trudno będzie powtórzyć sukces ze zeszłego roku :/ Jeślibyśmy byli chociaż na podium to będzie ogromny sukces bo faworytami będą Rosja,Włosi,Serbowie,Bułgarzy którzy powinni wkońcu wykorzytać swój potencjał a czarnym koniem będą Niemcy,Francuzi więc obrona tytyłu będzie nietyle co niemożliwa ale trudna do zrealizowania Więc widać że cele przedstawione DC jest jak wspomniał Babel to pozbycie się go...Punkty rankingowe są nam potrzebne a w takiej atmosferze jaką chce zbudować PZPS niestety tych pkt niezdobędziemy i IO w Londynie gdzie mieliśmy zdobyć medal będziemy oglądali przed telewizorami bez naszych siatkarzy :)

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 17 paź 2010, 13:03

Opublikowany został nowy ranking zgodnie z przewidyniami spadliśmy o 3 pozycję..Martwi duża strata pkt do Bułgarów wkwestii Igrzysk Olimpijskich ze strefy europejskiej lecz niewygląda tak tragicznie jak to wiele osób przedstawia...Zracji tego że będą się liczyć pkt za LŚ2011 gdzie będziemy w final eight bo jesteśmy gospodarzami i ME2011 gdzie bronimy tytułu niejesteśmy bez szans bo biorąc obecne punkty pod uwagę za przyznawane miejsca "wystarczy" być 2 lub 3w LŚ(45-40pkt) a Bułgaria zajmuje dalej 7 miejsce(15pkt) oraz wyższe miejsce na ME2011 od Bułgarii...Dlaczego?Obecnie mamy 27 pkt straty ale biorąc pod uwagę że Bułgarzy 10pkt przewagi mają w LŚ a my 8 pkt dzięki ME2010 więc mają tylko 2 pkt przewagi czyli teorytycznie mają 25 pkt przewagi w rankingu...Więc tak jak wyliczyłem podium LŚ będzie dobrym wynikiem i DC powinnien zrobić wszystko aby osiągnąć ten cel zaś cel obrona ME jest wysoka i oby PZPS myślał tak jak ja :D A głównym celem byłby awans na IO i najważniejsze oby wszyscy wytrzymali tą presję bo PZPS niepotrzebnie robi ją jeszcze większą :/

Obrazek

EDIT:
Żeby nie pisać trzeci post pod sobą..To zrobię edycję niewiem kto i kiedy się do nich ustosunkuje więc dziś tj. 21.10.2010 rozlosowano grupy ME2011 które odbędą się w Czechach i Austrii...
Podział na grupy:

Grupa A (Wiedeń): Austria, Serbia, Słowenia, Turcja.
Grupa B (Karlove Vary): Czech, Rosja, Portugalia, Estonia.
Grupa C (Innsbruck): Włochy, Francja, Finlandia, Belgia.
Grupa D (Praga): Polska, Bułgaria, Słowacja, Niemcy.
Z każdej grupy awansują 3 drużyny tyle że zwycięzca odrazu do 1/4 pozostałe 2 drużyny będą toczyli pojedynek w 1/8....Mecze od półfinałów będą odbywać się w Wiedniu :)

Teraz analiza to co nas czeka...Cóż grupa nie jest łatwa ale stać nas na 3 zwycięstwa..
Mamy ogromną szansę rewanżu za MŚ we Włoszech i wszystko zależy od formy fizycznej jak i psychicznej naszych zawodników....Gdybyśmy zajęli 1 miejsce w naszej grupie to istnieje szansa że w ćwierćfinale teorytycznie trafimy znów na Bułgarię lub Niemcy, bowiem trzeci zespół z D w 1/8 finału zmierzy się z drugim z B (Czechy, Rosja, Portugalia, Estonia). Jest duża szansa że Bułgaria może polec wcześniej niż my to by może oznaczało awans w rankingu FIVB o czym pisalem wcześniej gdybyśmy byli na podium LŚ...Najważniejsze że wszystko możemy sami wywalczyć,owszem zapewne po grupie można sądzić organizowany finał LŚ nam to pomoże ale w finale trzeba się znaleźć jeszcze na podium a to musimy sobie sami wywalczyć ;) Jestem optymistą teraz aby niekreować aż tak wielkiej presji jak było to na MŚ2010 a powinno być dobrze :D

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 25 paź 2010, 12:59

Castellani zwolniony. Ok, decyzja wydzialu szkolenia. Lozano po wpadce na ME mial taki atut, ze LŚ grał na powaznie i Polsat czy Polkomtel nie wcinali sie w decyzje. Jestem pewien, ze to wlasnie to sponsorzy (Polsat) mieli kluczowy wpływ na decyzje. Mowiac dosadnie, pewnie w kasie za LŚ sie nie zgadzało, a MŚ dopełnily czary. Poraza mnie jednak informacja jakoby nowy trener mial zostac poznany w lutym nastepnego roku (pewnie na uroczystej gali na której bedziemy konsumowac sukcesy PZPS). A może w lipcu? Finał LŚ juz i tak nam przyznali, wiec bedzie wiecej czasu do namysłu. Jasne jest dla mnie, ze jesli nie poznamy trenera w miesiac, to wybor padnie na Polaka. Stelmach odpada ze wzgledu na wspolprace z Castellanim. Zostanie Wagner (który nic jeszcze nie osiaganal jako trener, ciezko mu o zaufanie klubu w Pluslidze mezczyzn), Świderek lub doładuja nam jakiegos nadtrenera Mazura czy Sadalskiego. Pytanie, czy to sa ludzie gotowi do zrobienia postepu z ta lub jeszcze młodsza ekipa? Moja odpowiedz znacie.

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 25 paź 2010, 14:24

Tak jak Babela również poraża mnie decyzja o zwolnieniu,ponieważ decydowało jakieś głosowanie gdzie było pewne że raczej zostanie zwolniony a nie raport który miał zostać poddany analizie :/ Jednym słowem wielki cyrk,nie boje się stwierdzenia że PZPS postąpił tak jak Lato z Leo czyli bez honoru,bez podziękowań za osiągnięcia itd.
Teraz jesteśmy w jeszcze trudniejszej sytuacji aby znaleźć trenera czas leci,raportu zapewne jak nie było tak nie będzie,kandytatów zapewne też nie będzie dużo..Zatrudnić polskiego trenera? Hm..Obecnie nie ma takiego, Stelmach na 99% nie jest na pewno rozpatrywany przez PZPS,Mazur? dajcie spokój miał swoje 5 min w reprezentacji niech się zajmie gdzieś pracą w klubie a później ew. dajmy szanse a nie jako komentator krytykować i zająć jego miejsce :/ Wagner tak jak wspomniał Babel ma po prostu jeszcze czas,Świderek byłby może dobrym kandydatem ale conajmniej na asystenta nie widze i też go nie chce jako głównego...Dla mnie tylko opcja zagraniczna i teraz pytanie kto będzie chciał przejąć kadrę wiedząc że jesteśmy w trudnej sytuacji...Mecze LŚ powinniśmy traktować serio a nie jako towarzyskie no umówmy to nie jest czas na żadne eksperymenty bo to nie jest najlepszy moment....

A może Bonitta? :P Ponoć po rozstaniu mówił że chętnie by w Polsce popracował a nasi poprostu potrzebują dostać w d.. :D

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 26 paź 2010, 10:45

ddemon pisze:Tak jak Babela również poraża mnie decyzja o zwolnieniu,
eeeee...
Babel pisze: Ok, decyzja wydzialu szkolenia
Babel pisze:Poraza mnie jednak informacja jakoby nowy trener mial zostac poznany w lutym
Prowadze polityke ograniczonego zaufania wobec PZPS. Bylem zwolennikiem dokonczenia 4-letniego cyklu przygotowan do IO Daniela, ale sama informacja o zwolenieniu mnie nie poraziła. Pisalem przecież, ze z tego co pisza media to zwolnienie jest bardzo prawdopodobne, zmroziły mnie plotki ze nowy trener ma byc poznany dopiero w lutym. Zreszta 19 miejsce na mundialu to bardzo duuuzo ponizej oczekiwań. Jak pisalem skoro nie mamy do Castellaniego zaufania, to nie ma co sie męczyc.

Wg mnie w PZPS trwa wojenka o wladze i Castellani musiał poleciec. Castellani to byl człowiek Piechockiego, który z kolei w wywiadzie u Iwańczyka podkreslił, ze mysli o prezesowaniu PZPS. Sponsorom równiez nie podoba sie odpuszczanie LŚ, wiec nie bylo jak obronic Castellaniego. Nie jestem zwolennikiem Piechockiego, on takze jak Przedpełski bedzie prowadzi polityke "siły polskiej siatkówki na podstawie zakupionych finałow", do tego prezesuje w Skrze i gosciennie udziela sie w Atomie, w mojej opinii utrudniał powołania Wlazłego w pewnym okresie (afera wkładkowa, kiedy Lozano wysłał Mariusza na konsultacje do Barcelony). Jesli wybór prezesa PZPS ma sie odbywac miedzy Przedpełskim a Piechockim to zle widze przyszłość siatkówki.

Przerazaja mnie tez nasi reprezentanci, a konkretnie ich wypowiedzi. Nie wiem, co sie z nimi dzieje, ale ostatnio nawet Świderski miał słabszy moment (o wydłużaniu sezonu). Najpierw Winiarski po prawie rocznej przerwie wypowiadał się o tym jak duzo meczów przed nim, Wlazły co chwile nie wykorzystuje okazji by nie chlapnac czegos niemadrego, to wczoraj i dzis absolutne hity: Możdżonek i Pliński. Zacytujmy pana Plińskiego: "Jestem w szoku. Znowu nikt nie pytał nas o zdanie" - zrodlo siatka.org za Przeglądem Sportowym. Otoż Pan Pliński chciałby sobie zadecydowac kto bedzie go trenował. Ewentualnie trenował. Otoż pana Plińskiego informuje, ze to PZPS zatrudnia szkoleniowca (któremu płaci za wykonanie pewnych stawianych celów), który dopiero oceni przydatność pana Plińskiego do kadry, a nie na odwrót, ze pan Pliński bedzie ocenial kwalifikacje trenera jaki bedzie go ewentualnie trenował, jakby chciał sympatczny pan Daniel. Przejdzmy do pana Możdżonka, który na łamach łodzkiej wyborczej i portalu sport.pl pozwolił sobie na taki wybieg w strone trenera Travicy: "Jej trener - pan Travica - znany jest jednak z tego, że lubi swoim zawodnikom zwiększać obciążenia na treningu. Słyszałem, że nie zawsze wtedy, gdy potrzeba. Może teraz tak zrobił, dlatego zagrali gorzej?". Bombeczka! Marcin Możdżonek krytykuje trenera, który gdy malutki Marcinuś szedl dumnie do przedszkola z pierwsza kolorowanka pod pacha, prowadzil już kluby we włoskiej Serie A1, nie mowiac juz o karierze zawodniczej Ljubomira Travicy. A moze Marcin tak duzo wie o obciażeniach po ostatnim mundialu? Możdżonek w tym samym wywiadzie jeszcze zagroził, ze albo Castellani albo w kadrze beda grali juniorzy (sic). Naszym zawodnikom reprezentacyjnym po ostatnim mundialu juz naprawde pomieszalo sie od czego sa, za co płaca im prezesi klubów, czego oczekuja kibice. A wiec drodzy panowie, jestescie od grania, realizwanie planów treningowych, a nie od oceniania kwalifikacji swoich trenerów, innych trenerów, działaczy PZPS czy krytykowania systemu rozgrywek, który choć troche dziwny i mało naturalny spowoduje, ze bedziecie grali porównywalna liczbe spotkań do zawodników z najlepszych lig. Winiar grał z Andre Nascimento, Andre Hellerem, Vissotto, Świder z Rodrigao. Moze warto ich spytac jak wyglada system rozgrywek w Brazylii?

Reasumujac. Obraz naszej siatkówki jest taki: sponsorzy dbajacy głownie o kase z najbardziej dochodowej LŚ, działacze skupiaja sie na utrzymaniu stołków i tworzeniu atmosfery sukcesu w zwiazku z tym, ze organizujemy lub wspolorganizujemy kazdy wazny turniej na najblizszych latach, wydział szkolenia zajmujacy sie przepychaniem polskich młodych trenerów do kadry, a nie tworzeniem systemu szkolenia dla młodych polskich zawodników, zawodnicy narzekajacy na stroje treningowe, brak skarpetek chcacy ustalac sobie z kim i kiedy maja trenowac. Oczywiscie przejaskrawiam, ale czy w perspektywie ważnego sezonu z kwalifikacjami olimpijskimi, IO w 2012, ME w Polsce i Danii, MŚ w 2014 w Polsce, po tak bolesnej porażce na mundialu absolutnie wystarczajaca uwage poswiecamy najważniejszemu - sportowemu aspektowi calej sprawy?

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 622
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 26 paź 2010, 11:00

Nie wydaje mi się, że to dobry pomysł, bo jakoś nie widzę kandydatów, a związek mówi o kimś z kraju... Jeśli ktoś z kraju, to tylko Stelmach, ale on zapewne nawet nie wchodzi w grę. Czarno to widzę, bo Castellani był naprawdę dobrym trenerem, ale z drugiej strony - gorzej niż na mundialu nie zagrają.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 26 paź 2010, 11:08

Stojczew albo Szypulin. Nawet Alekno.

Oczywiscie to nierealne kandydatury, skonczy sie na Polaku i włoskim sztabie co brzmi absurdalnie i nie wierze ze to pisze. Ale tak jak nadmienilem wyzej nie wyglada na to, ze wyniki reprezentacji to priorytet dla prezesa i zwiazku.

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 26 paź 2010, 12:35

Ja tylko dodam że oglądałem pogram wczoraj na ps "Punkt,set mecz" i dużo z niego nie idzie się dowiedzieć jeden wielki burdel...

Przedpełski "Nie dzwoniłem do DC wysłałem mu sms-a"
DC " Od decyzji dowiedziałem się od menadżera"
wice prezes Popko wice prezes "Przedpełski dzwonił do DC o godz 15 czasu polskiego"

No ludzie i kto tu kłamie...Z raportem tak samo jest,był ustny inny z zarządu że go nie widział bo jest w tłumaczeniu...

Dalej...DC wszystko mówił-żalił się prezesowi PGE Skry Piechockiemu a Bosek powiedział że gdyby DC walczył,starał się przekonać radę trenerów to jest pewien że by został tylko że sam DC sam nie wiedział że gralismy tak a nie inaczej...
W wywiadzie DC powiedział że jednak miał nadzieję że zostanie z drugiej strony po materiale w programie nie walczył...Gdyby chciał byłby w Polsce,chciał jakoś wpłynąć na decyzję zarządu a tak jakoś pogodzony uciekł do Argentyny a dzisiaj ponoć konferencja na której wszystko powie..Po co? Jak jest już po fakcie..
Każdy chce mieć czyste sumienie,nikt nie chce wziąść porażki na klatę i iść dalej..

Co do zawodników i ich wypowiedzi owszem powinniśmy brać ich trochę pod uwagę skoro decyzja była otwarta ale skoro trener zwolniony wtedy raczej powinni się uspokoić..Możdzonek pojechał całkowicie że teraz kadra seniorów będzie wyglądać jak juniorów..Niechce grać w kadrze niech wypie.. Oglądając go na każdym turnieju w tym roku było widać że jest tak samo głupi jak i długi. Ten facet nic nie myśli na boisku jak i poza nim bo ten wywiad tylko to potwierdził...:/

Ja widziałbym Hugha McCutcheona był już kiedyś kandydatem tylko że obecnie jest zajęty prowadzi żenską reprezentację USA,za tydzień rozpoczynają się MŚ więc może warto trzymać kciuki aby Amerykanki słabo zagrały i zostałby zwolniony :P Tylko że to niestety mało to prawdopodobne bo Amerykanki coraz lepiej grają pod wodzą tego szkoleniowca :D

Bardes
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bardes » 26 paź 2010, 13:45

Szkoleniowiec zapewne będzie polski. Z kogo wybierać? Ja widzę Grzegorza Wagnera, albo Krzysztofa Stelmacha. Jestem za tym drugim.

Awatar użytkownika
peler
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peler » 04 lis 2010, 14:55

Coś cicho tutaj ostatnio o siatkówce.
Polki awansowały do kolejnej rundy MŚ. Według mnie szanse na wyjście są bardzo małe. Wygrane ze wszystkimi drużynami to dość trudne zadanie (że nie wspomnę że małe punkty też będą ważne).
A naszej pluslidze dużo się dzieje. Plusliga jest bardzo nieprzewidywalna. 2 przegrane Jastrzębskiego Węgla w pierwszych meczach a teraz proszę 2 miejsce w tabeli. Oczywiście niespodzianki (których w tym sezonie jest dużo) wpływają na atrakcyjność ligi.

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 04 lis 2010, 22:09

peler pisze:2 przegrane Jastrzębskiego Węgla w pierwszych meczach a teraz proszę 2 miejsce w tabeli.
Wg jakiej tabeli?

Jastrzębie, Jastrzębiem. Mnie się podoba to co się dzieje w Wieluniu i Kielcach. Zwłaszcza postawa Farta mnie cieszy. Pokazują, że nie trzeba mieć gigantycznych pieniędzy, żeby zbudować ciekawą drużynę. Jestem ciekaw kto będzie pierwszym atakującym, szkoda że Patak zachował się nieprofesjonalnie. Chciałem zobaczyć go w Polsce. Na ten moment podoba mi się, że grają w PL co 3 dni. Więcej meczy, zobaczymy kto jest prawdziwym sportowcem, a kto tylko udaje. Ogólnie system do tyłka, ale to jest dobre.

Castellani odszedł, szkoda. Nie chce się nawet pisać nic na ten temat. Jestem ciekaw czy odchodząc ze Skry za porozumieniem stron podpisał jakiś papier o zakazie konkurencji. Olsztyn teraz szuka trenera, więc DC byłby jak znalazł. Tylko czy Argentyńczyk nie jest zbyt drogi? Olsztyn to w tej chwili chyba najlepiej zarządzany klub, trenera dobrego im trzeba. Jeśli poszukają go z taką rozwagą jak zawodników to myślę, że szybko będą się wspinać w tabeli.

Awatar użytkownika
peler
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peler » 05 lis 2010, 14:21

Wg jakiej tabeli?
sorry już mi się wszystko chrzani.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”