FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1516

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
tylerdurden
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 88

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tylerdurden » 09 lut 2012, 23:49

FCB keres pisze:Sammyy
W rozmowie z Ona FM koordynujący organizację meczów z ramienia RFEF Miguel Ángel López:
To barceloński ratusz, w ramach promocji miasta, wyszedł z propozycją rozegrania finału na Stadionie Olimpijskim, Barça nigdy nam nie odmówiła.
Za fcblog.
:rotfl4:
Dobrze, ze to tylko barceloński ratusz, w którym zapewne nie zasiadają żadni kibice Barcelony, inaczej pomysłalbym, że jednak FC Barcelona miała coś wspólnego z tą decyzją, no i ta "promocja miasta" czyli przeniesienie meczu z jednego miasta do... tego samego miasta, uff :lol:

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1542
Kibicuję: FC Barcelona

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 10 lut 2012, 9:58

Oj tyler, strasznie się spiąłeś. Wiadomo, że Barca nie chciała tego meczu u siebie, stąd to tłumaczenie jakże ładnie wymyślone [ładnie to wygląda, i prawie nikt nie może się przyczepić do FCB :P ]. Przecież to normalne, że władze Realu nie godzą się teraz na taki mecz na SB mając w wizji tryumfującą Barcę. Czy mają remont, czy nie to nie muszą się godzić na udostępnienie stadionu. Ja nigdy bym się nie zgodził na coś takiego [gdybym miał wybór oczywiście :lol: ]. Relax.

Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 10 lut 2012, 10:13

http://www.mundodeportivo.com/20120209/ ... 40776.html

zubizarreta powiedzial,ze muniesa od nowego sezonu dolaczy na stale do pierwszej druzyny(mimo kontraktu do 2014 r ma klauzule,ze w przypadku braku promocji latem do pierwszej ekipy moze odejsc za darmo-barcelona wolala sie wiec zabezpieczyc)
nie wiem czy to dobra dezyzja-nie rozwinal sie tak dobrze jak sie zapowiadal po szybkim debiucie w 1 druzynie (i jeszcze szybszej ,nieslusznej czerwonej kartce w meczu ligowym-z osasuna ?)
wplyw na to mialy glownie kontuzje,ktore go trapily
po drugie trudno powiedziec jaka jest jego optumalna pozycja-srodek obrony czy jej lewa strona ? najciekawsze,ze od jakiegos miesiaca w drugiej druzynie jest ustawiany jako defensywny pomocnik

awans do pierwszej druzyny otrzymaja rowniez montoya (prawy obronca-jako zmiennik alvesa), bartra (sr. obronca) i dos santos

promocja trzech obroncow mysle,ze definytwnie konczy (co mnie ogromnie cieszy) rozwazania na temat zakupu latem nowego sr. obroncy
po pierwsze ilu jest takich obroncow,ktorzy z miejsca stanowili o jej sile i posiadaliby odpowiednie kwalifikacje-oprocz (najlepszego wg mnie obecnie na swiecie) thiago silvy nie ma lepszych
po drugie kupno nowego obroncy oznaczoloby straszne ograniczenie szans/minut dla mlodych na wystepy (a chyba nie po to sie wlacza ich do 1 druzyny by zasiedlalil trybuny)

pozostaje jeszcze (ewentualna) opcja wzmocnienia lewej obrony (w rezezerwach narazie nikogo ciekawego nie-17-letni grimaldo,bedzie gotowy na promocje najszybciej za 2 lata) - alba lub bale

ja jednak skupilbym sie na kupnie goscia "robiacego roznice" swoja gra-cracka-czyli goscia na boki ataku,ktory odciazy messiego w zdobywaniu bramek,bedzie potrafil wygrac pojedynek 1x1, bedzie kreatywny,szybki- i czy to sie wielu (?) nie podoba czy nie neymar jest najodpowiedniejszym kandydatem

od czasu narodzin potomka uspokoil sie(juz nie focha sie na kolegow ,ze nie daja mu strzelac karnych, nie doprowadza do zwolnienia trenera,nie uczestniczy w bojkach po meczu) a gry w pressingu da sie go nauczyc
dodatkowo sandro zbije cena do jakis 30 mln+ bonusy za gole(ew. zlota pilka) i transakcja dojdzie do skutku (czego bym sobie zyczyl)
facet jest tez twarza nike,wiec na marketingu jego osoba klub tez zarobi (co jest dosyc wazne)

ktos powie,ze jego przyjscie zahamuje rozwoj tello,cuenki czy deulofeu-tyle ,ze wystarczy 5 meczow z ich udzialem by powiedziec ,ze pewnego poziomu (jak pedro) nie przeskocza

to tylko moje luzne przemyslenia i jak ktos ma inne argumenty to chetnie wyslucham

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 10 lut 2012, 10:41

jordan20 pisze:to tylko moje luzne przemyslenia i jak ktos ma inne argumenty to chetnie wyslucham
Ja podam tylko jeden argument przeciwko Neymarowi: Sanchez, Pedro, Villa, Cuenca, Messi (nie wspominajac o Iniescie, Tello, Affelayu i Deulofeu) - to sa zawodnicy na 3 miejsca w skladzie. Nie ma miejsca, zeby upchac tam jeszcze jednego I to cracka za kilkadziesiat baniek.

Argument przeciwko Bale'owi - Alves. Nie mozemy sobie pozwolic, zeby miec dwuch az tak ofensywnych bocznych obroncow. W dodadku w sytuacji kiedy obaj sa gwiazdami i nie nadaja sie do siedzenia na lawie.

To moje luzne przemyslenia.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 10 lut 2012, 10:51

jordan20 pisze:ktos powie,ze jego przyjscie zahamuje rozwoj tello,cuenki czy deulofeu-tyle ,ze wystarczy 5 meczow z ich udzialem by powiedziec ,ze pewnego poziomu (jak pedro) nie przeskocza
Tego ostatniego z powyższego grona na razie bym wykluczył, on ma drybling i przebojowość, różnicę robił w hiszpańskich reprezentacjach młodzieżowych grając ze starszymi od siebie, dla mnie to jest ktoś o większym potencjale niż Pedro. Jednak on potrzebuje czasu, ten sezon spędzony w Barcy B może być dla niego kluczowy i wtedy będzie można wyciągać jakieś wnioski.

Neymara nie odrzucam z miejsca, ale traktuje go jako ostateczną ostateczność. Jest Pedro, który gdy jest zdrowy i w formie, to całkiem sporo strzela, potencjał i możliwości pokazuje Alexis(jak jest zdrowy :roll: ) no i trzeba zobaczyć co z Villa. Nasz budżet płacowy nie jest z gumy, kogoś trzeba sprzedać(tzn Ville), jeśli Neymar miałby przyjść. Musimy tez pamiętać, ze Pep ceni Villę i ufa mu, wiec jeśli Dawid bedzie "rokował", to wątpię, ze kogoś kupimy
Zapowiedzi awansu wychowanków można traktować jako zbieranie kasy na Neymara jak również wkorzystanie sytuacji na porządkowanie finansów plus kupienie właśnie Alby, aczkolwiek wizja Muniesy w pierwszym zespole, stawia transfer lewgo obrońcy pod znakiem zapytania

Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 10 lut 2012, 11:29

Emerald pisze:Ja podam tylko jeden argument przeciwko Neymarowi: Sanchez, Pedro, Villa, Cuenca, Messi (nie wspominajac o Iniescie, Tello, Affelayu i Deulofeu)
villa,pedro ? raczysz zartowac
goscie od prawie roku czasu so kompletnie bez formy,niewiele daja druzynie (niech nikomu nie przesloni oczu bramki zdobyte w finale lm z mu czy gollazo villi w 1 meczu o superpuchar)
kiedy na przestrzeni ostatnich 12 miesiecy widziales udany drybling villi czy pedro? kiedy zagrali jakos nieszablonowo ?
pedro od zawsze byl zawodnikiem,ktory jak nie jest "dokarmiany"podaniami to sam sobie nic nie wykreuje
cuenca to w ogole dziwolag-gosciu byl podobno super freestyle`owcem ale jak widze,ze mam problem z minieciem jakiegos no-name`a z realu sociedad przez caly mecz czy pijaka-awanturnika miguela z valencii to jakies zdanie mozna sobie o nim wyrobic

w naszej taktyce kluczem sa pilkarze,ktorzy na ostatnich 30 metrach mina 1,2 rywali i zrobia wolne miejsce dla innych-z obecnej kadry tylko messi i iniesta tak robia
alexis bedzie to robil,ale przez kontuzje nie moze sie do konca odbudowac
iniesta jesli chodzi o wykonczenie jest katastrofalny i to fakt niezaprzeczalny (wiec niech zawsze gra w pomocy-a w ataku ludzie ,ktorzy potrafia strzelac)

na koniec dodam cos co mnie troche martwi-messi-jedziemy na maksymalnym ryzyku,igramy z ogniem-gosciu w 3 lata zagral prawie 200 spotkan-nie mial w tym czasie zadnej ( :!: ) powaznej kontuzji
jego uraz w jakimkolwiek momencie na dluzszy okres czasu konczy marzenia o wygraniu czegokolwiek-np teraz wielu domaga sie przerwy dla niego,ale zostawiajac go na lawce nie ma nikogo ,kto potrafi "zrobic roznice"

jest jednak cos pomaga myslec z optymizmem o przyszlosci-po zakonczeniu sezonu dostanie mega dlugi (jak na niego) urlop-jakies 40-50 dni
2.6.2012 argentyna gra ostatni przed wakacjami mecz el ms ,wiec do 20.7 (strzelam,ze wtedy rozpoczna sie przygotowania do nowego sezonu barcy) bedzie wypoczety jak nigdy

stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 10 lut 2012, 11:43

Na początku sezonu powinien być wytypowany stadion na finał pucharu króla. Wtedy ani Barca, ani Real nie mogłaby robić cyrku tylko mogli grać u siebie w przypadku dojścia do finału, albo udostępniać swój obiekt komuś innemu w tym największemu wrogowi.

Neymara nie chcę, wolałbym aby zderzył się z europejską piłką w jakimś innym klubie. Skoro Alexis, grający wcześniej we Włoszech nie potrafi od razu pokazać się z najlepszej strony to tymbardziej dzieciak wyjęty z brazylijskiej ligi. A tani nie będzie. Doniesień o zainteresowaniu Bale`m jakoś nigdy nie traktowałem poważnie. Myślę, że pozostanie w lidze prawdziwych twardzieli. Thiago Silva jest ok, ale obrońcy z ligi włoskiej lepiej niech grają w lidze włoskiej, bo po przejściu do Hiszpanii często nie potrafią pokazać pełni umiejętności.

To tyle jeśli chodzi o tych, których nie chcę. Chciałbym Jordiego Albę i Robina van Persiego. Tego pierwszego chyba nie muszę argumentować, natomiast ten drugi to piłkarz, który mógłby rozwiązać nasz problem w ataku. W sprzedaż Villi w tym roku nie wierzę, no chyba że trafiłaby się jakaś super oferta. Pozostaje więc nam Messi, Pedro, Alexis i Villa + piłkarze tacy jak Tello, Deulofeu, Cuenca którzy w sezonie powinni dostawać minuty, ale całą trójkę zastąpiłbym takim RvP.

Jeszcze ciekawą opcją jest ściągnięcie Torresa, ale to na razie science-fiction.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 10 lut 2012, 11:46

jordan20 pisze:villa,pedro ? raczysz zartowac
Nie, mowie jak najbardziej powaznie.

I nei chodzi mi o to jak graja, bo tutaj sie zgadzam, ale o to, ze sa.

Jelsi policzysz tych wymienionych to masz 9-ciu zawodnikow na 3 pozycje. Jesli odejmiesz Deulofeu i Tello, ktorzy jeszcze sie nie nadaja, i nawet jesli ktorys z nich bedzie w pierwszej druzynie w przyszlym roku (w co watpie) to nie trzeba go liczyc. Newet jesli odejmiesz Inieste, ktory faktycznie moze grac w pomocy (chociaz wtedy tam jest jeszcze ciasniej) i nawet jesli odejmiesz Affelaya, ktory pewnie po sezonie odejdzie i dodasz np. Neymara czy RVP. to zostaje Ci Messi, Villa, Pedro, Cuenca, Snachez i nowy crack (niech bedzie Neymar).
To daje Ci szesciu zawodnikow, z ktorych kazdy chce grac w pierwszym skladzie. Miejsca sa trzy. Jesli zalozymy (mysle, ze spokojnie mozna to zrobic), ze Messi jest nie do ruszenia i gra ciagle (bo zawsze chce) to zostaje Ci 5 zawodnikow na dwie pozycje... za duzo.

I nie chodzi mi nawet o budzet, chociaz o tym nie mozna zapominac, tylko o ambicje i atmosfere. Ktos musialby odejsc. Kto?

EDIT: Dodam jeszcze tylko, ze sprowadzanie zawodnikow do ataku w Barcy zawsze jest ryzykowne. Nie sprawdzil sie Ibra, przygasl Villa, Sanchez sie lamie, Afellay sie polamal. Pedro co gra wiemy, i jesli jest w formie wystarcza. Cuenca to wielki talent, ktory juz sie pokazal i o ktorego juz sie upominali (ponoc) inni, nie warto ryzykowac sprowadzania nowego zawodnika, nie warto ryzykowac dla Neymara, ktory nie wiadomo czy sie sprawdzi w Europie (a co dopiero w Barcy, w ktorej jest jeszcze trudniej).

Moim zdaniem.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 10 lut 2012, 12:03

Emerald tak przeczytałem Twojego posta i czy Krkić nie jest na wypozyczeniu? Tzn że jeśli wróci, to tłok się zwiększy!

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 10 lut 2012, 12:04

bartbuks pisze:Emerald tak przeczytałem Twojego posta i czy Krkić nie jest na wypozyczeniu? Tzn że jeśli wróci, to tłok się zwiększy!
Z Bojanem sprawa (z tego co sie orientuje) jest troche bardziej skomplikowana. W kazdym razie nie wroci w tym okienku (o ile wogole kiedys wroci) :)

Awatar użytkownika
Hyypia
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 104

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hyypia » 10 lut 2012, 12:04

Jest opca wykupienia Bojana za odpowiednią cenę po bodajże dwóch latach.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 10 lut 2012, 12:07

Opcje wykupienia Barca ma po roku i po dwuch latach. Natomiast Roma moze zablokowac to wykupienie placac 20 czy 30 baniek (co patrzac na sukcesy Bojana we wloszech sie nie zdarzy). Ale generalnie Krkic jest pilkarzem Romy.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 10 lut 2012, 12:28

bartbuks pisze:Emerald tak przeczytałem Twojego posta i czy Krkić nie jest na wypozyczeniu? Tzn że jeśli wróci, to tłok się zwiększy!
http://www.blaugrana.pl/news/7506/warun ... ojana.html
Tu są transferu Bojana, mocno zamotane, pewnie chodzi o to, zeby dobrze w księgach wyglądało :P

tylerdurden
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 88

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tylerdurden » 10 lut 2012, 12:32

FCB keres pisze:Oj tyler, strasznie się spiąłeś. Wiadomo, że Barca nie chciała tego meczu u siebie, stąd to tłumaczenie jakże ładnie wymyślone [ładnie to wygląda, i prawie nikt nie może się przyczepić do FCB :P ]. Przecież to normalne, że władze Realu nie godzą się teraz na taki mecz na SB mając w wizji tryumfującą Barcę. Czy mają remont, czy nie to nie muszą się godzić na udostępnienie stadionu. Ja nigdy bym się nie zgodził na coś takiego [gdybym miał wybór oczywiście :lol: ]. Relax.
Nie no mam takie same zdanie, rozwalił mnie tyko ten argument.
Co do Realu remont nie jest rzeczą wymyśloną, prace rozpoczęły się podobno już w grudniu, ale to pewnie tylko pretekst nie dziwie się i nie dziwiłbym się drugiej stronie (Barcelonie ofkors), bo choć to trochę dziecinada, to jak najbardziej takie decyzje rozumiem.
Case closed

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 250

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 10 lut 2012, 13:06

Nie oczekuje wielkich ruchów transferowych w lecie...
W ataku mamy dużo zawodników i dopóki nie zmniejszy się ilość zawodników to nie zakupimy nikogo...

Owszem przyjście RVP wydaje się że byłby to dobry zakup tyle tylko że wątpie aby Wenger go puścił :> Owszem bodajże kontrakt do 2013? Więc ostatnia szansa na zarobienie jakikolwiek pieniędzy ale chętnych z pewnością będzie więcej i te 50-65 mln euro będzie trzeba liczyć :P
Kandydatura Torresa ? Nie oszukujmy może szanse na zakup byłyby po tym co prezentuje w Chelsea ale czy jest w stanie nam pomóc? :shock:
Wydając przy tym 30-40 mln euro bo tyle pewnie będzie chciała Chelsea jest sens chociaż wybrać się do Londynu w sprawie negocjacji? Jestem na nie tak samo jak w przypadku Neymara gdzie wątpie aby nam z miejsca pomógł :P

To tyle jeśli chodzi chodzi o kandydatury w ataku - jest Villa,Afellay,Cuenca,Pedro,Messi,Alexis i od biedy Tello gdzie tu miejsce na kolejnego napastnika :|

W pomocy wielkich zmian nie przewiduje jeśli odejdzie Keita to już został przesunięty dos Santos..

Jeśli mówimy o transferze środkowego obrońcy to moim zdaniem kandydatem nr 1 powinnien być Hummels a nie Thiago Silva :P
Ta opcja byłaby trochę tańsza niż wyciągnięcie piłkarza z Milanu choć również trudna...
Skoro przesunięty do pierwszego zespołu został Muniesa to moim zdaniem zamyka szanse na zakupienie kogoś na środek...
Prędzej zakupimy lewego obrońcę i wtedy Abidal w razie konieczności będzie grał znów na środku...

Więc jedynym transferem priorytetem Guardioli powinnien być zakup lewego obrońcy pytanie tylko kto Alba,Bale?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”