Legia Warszawa (L) (zbiorczy) - Strona 153

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Hamek84
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hamek84 » 22 cze 2008, 9:38

Jeśli Roger zostanie i reszta środkowych będzie w formie to Urban będzie miał ból głowy! No bo z kogo zrezygnować? Roger, Vuković, Giza i Iwański!

Potrzebny jeszcze jeden napadzior i solidny środkowy obrońca.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 22 cze 2008, 9:51

no ja bym do listy dodał jeszcze prawego obrońcę bo Rzeźnik jest solidny, ale czasem sobie nie radzi, wiec ktoś na tą stronę by się przydał...

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 22 cze 2008, 10:56

Hamek84 pisze:Jeśli Roger zostanie i reszta środkowych będzie w formie to Urban będzie miał ból głowy! No bo z kogo zrezygnować? Roger, Vuković, Giza i Iwański!

Roger na 99% odejdzie. Więc zostanie 3 zawodników Vuković, Giza i Iwański biorąc pod uwagę to, że gramy 3 w środku aż takiego bólu głowy trener Urban mieć nie będzie. Dla tego przydał by się Majewski jako nastepca Rogera, ale ten transfer jest mało prawdopodobny raczej.

(L)oczkerson pisze:no ja bym do listy dodał jeszcze prawego obrońcę bo Rzeźnik jest solidny, ale czasem sobie nie radzi, wiec ktoś na tą stronę by się przydał...

Na prawej mamy Rzeznika, Szalę i Kumbev też na prawej może grać ja bym wolał wartosciowego środkowego obrońcę.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 22 cze 2008, 12:29

franz pisze:Na prawej mamy Rzeznika, Szalę i Kumbev też na prawej może grać ja bym wolał wartosciowego środkowego obrońcę.
Z Szali to taki boczny obrońca co z Wawrzyniaka lewy pomocnik :lol: Owszem jak go tam postawisz to będzie tam grał, ale on nie ma umięjętności do gry na tą pozycję, brakuje mu szybkości, wytrzymałości, techniki, dośrodkowania, czy w końcu instynktu do gry w ofensywnej. Z Kumbevem jest raczej podbnie więc dla mnie jesli mamy miec dobrze obsadzoną obronę to na prawej brakuje klasowego piłkarza (podobnie jak na środku obrony).

Natomiast jeśli chodzi o atak to mi się nie wydaje żeby jeszcze ktoś przyszedł bo jest Chinyama, mocny zmiennik czyli Arruberena (zresztą podbobno inny typ napastnika bo potrafi grać tyłem do bramki, współpracować z pomocą czego Chiniemu brakuje) no i są Grzelak, który co jak co ale w końcówce był wystarczająco dobry jak na 3 napastnika przy grze tylko 1 napastnikiem no i ewentualnie Rocki, który jest dynamiczny więc też jakimś innym typem napastnika jakby Urban tekiego chciał. Więcej nie będzie i nie ma co myśleć że ktoś do ataku przyjdzie.
Ja się spodziewam że przyjdzie środkowy obrońca no i jeszcze bym chciał Jarzębowskiego, Majewskiego (za Rogera) i dobrego w ofensywie prawego obrońcy (tyle że to nie z naszej ligi bo u nas takich nie ma)

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 22 cze 2008, 13:30

(L)oczkerson, ależ ja wiem, że Wojtek nadaje się na prawą obronę jak Wawrzyniak na lewą pomoc (ciekawe porownianie :lol: ) Ta gra na prawej stronie Szali to tylko ewentualność. Zgadzam się, że trzeba nam dobrego, grającego ofensywnie prawego pomocnika, ale na środku obrony po odejściu Astiza jest dziura. Moim zdaniem ani Szala ani Kumbev go godnie nie zastąpią. Zakładam, że po tych wzmocnieniach (wykupienie Gizy, Chinyamy, duża cena za Iwańskiego, Kumbev i napastnik z Hiszpanii) zarząd/Walter/ITI nie wysupła już kasy na dwóch obrońców, może jeszcze na jednego. Wolę mieć pewny i solidny środek niż ofensywną prawą obronę, cho najlepiej mieć to i to, ale obawiam się, że jest to nie możliwe.

Zaczynam też trochę wątpić w potencjalen transfery w ofensywie za następce Roger w Legii uważają Iwańskiego, ale ja wolał bym jeszcze Majewskiego.

Zobaczymy czy będą jeszcze jakieś transfery, ale moim zdaniem kupią już tylko obroncę.

PS: A ja chcę Arszawina!

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 22 cze 2008, 14:03

franz pisze:PS: A ja chcę Arszawina!
O to to to właśnie :)

Ktoś na prawdą obronę powinien przyjść, a Skuter mógłby spróbować sił w innej dyscyplinie sportu (zapasy?). Rzeźniczak zagrał dobrą rundę jesienną w poprzednim sezonie, ale wiosenna była już za słaba. Szala nie młodnieje i z wiekiem jest coraz wolniejszy co powoduje, że na prawej obronie prochu już nie wymyśli. Na razie obrona wygląda tak: Wawrzyniak (Kiełbowicz) – Choto (Szala) - ? (Kumbev) - ? (Rzeźniczak)

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 22 cze 2008, 15:58

Zico_FCI pisze:O to to to właśnie
:)

Skad pewnosc ze Roger na pewno odejdzie z Legii? Kto za niego da 5 baniek :shock:

Brakuje wam dobrego napastnika - procz Chinyamy nie macie nic.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 22 cze 2008, 16:06

Martinho pisze:Kto za niego da 5 baniek
Piątkę to raczej tylko rosyjskie kluby mogłyby wyłożyć. (można by go wymienić za Arszawina :lol: ) Jeśli chodzi o kluby z zachodu to nie sądzę aby byłby oferty powyżej czterech milionów euro.
Martinho pisze:Brakuje wam dobrego napastnika - procz Chinyamy nie macie nic.
To wiadome. Przyszedł niby ten Hiszpan, ale jak on będzie grał to nie wie chyba nikt. Środkowy obrońca i napastnik muszą przyjść.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 22 cze 2008, 16:11

Zico_FCI pisze:można by go wymienić za Arszawina
Arszawin to za przeproszeniem moze nasiusiac na Legie. Nawet tak nie zartuj :) Ja uwazam ze za Rogera 5 baniek nie da NIKT, bo krotki epizod w reprezentacji niczego nie gwarantuje ze ta forma sie utrzyma i w ogole czy on jest taki dobry jak sie wydaje. jak dla mnie cena jest zbyt wysoka jak na pilkarza z polskiej ligi ktory dopiero co sie pokazal. Wlodarze Legii troche z nia przesadzili.
Zico_FCI pisze:Przyszedł niby ten Hiszpan, ale jak on będzie grał to nie wie chyba nikt
Arruabarrene kojarze z ligi hiszpanskiej, nie raz mi sie to nazwisko obilo o uszy. I wydaje mi sie ze moze to byc dobry partner Chinyamy, ma doswiadczenie z Primera Division, no ale wszystko zalezy w jakiej jest teraz formie...

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 22 cze 2008, 17:15

Martinho nazwisko pewnie znasz bo lewy obrońca Villareal też się tak wabi (chyba, że odeszł już z tego klubu). Sporo bramek strzelił gdy grali w LM.
Natomiast ten Arruabarena grał w 2 lidze Hiszpańskiej :) :lol:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2430
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 22 cze 2008, 19:40

Sammyy - I tamten Arruabarrena jest Argentynczykiem, a nie Hiszpanem. Nie gra juz w Villarreal :wink:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 22 cze 2008, 23:40

Martinho byla juz chyba potwierdzona oferta za 4,5 wiec 5 jest realna.
Przynajmniej jak patrze to wartosc innego naszego eksportowego zawodnika czyli Dudki powinna wynosic minimum 2 razy mniej wiec jak Wisla chce 3 mln to czemu Legia ma zadac mniej niz 5?

Awatar użytkownika
macko001
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: macko001 » 25 cze 2008, 23:34

Co myślicie o 2 zawodnikach na testach??? Camara i Veselinović wydają sie być ciekawymi zawodnikami.... ten drugi to prawdziwy olbrzym ( blisko 2 metry wzrostu), mam nadzieję że drugi Zigić; a pierwszy z rezerw Nancy:P
na razie dużo transferów, o czym chyba kibice nie marzyli przed przerwa, jak Ci dwaj dojdą to może się zrobić TROCHE ich za dużo( chyba że oddzielą plewy od zboża i posprzedają trochę)

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 25 cze 2008, 23:59

no co tu pisać, jestem pozytywnie nastawiony, ale co oni potrafią to się okarze...
Urban to dobry specjalista i potrafi zauważyć u młodych graczy potencjał, wiec jak ich ściągniemy to te decyzję napewno będą trafione inna sprawa za ile (ten francuz pewnie wypożyczenie bo z Nancy to Legia kupować pewnie nie jest w stanie nawet z rezerw) bo tani to oni nie będą jeśli są dobrzy...

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 29 cze 2008, 13:21

macko001 pisze:Co myślicie o 2 zawodnikach na testach??? Camara i Veselinović

Co do tego Yamoudou Camary to trochę się boje, że będzie to drugi Mamadou Baldé, a ten Veselinović wysoki niby dobre warunki fizyczne a bardziej drewniany niż deski w tartaku. Jak na razie w sparingu z Amkarem Perm Yamoudou Camara wypadł podobno całkiem dobrze, zaś Veselinović słabiutko.

A właśnie Legia zagrała pierwszy sparing:

27 czerwca 2008, 17:00 - Grodzisk Wielkopolski

Legia Warszawa 0-0 Amkar Perm

Legia Warszawa: 82. Ján Mucha (46, 22. Kostiantyn Machnowskyj) - 25. Jakub Rzeźniczak (46, 23. Piotr Bronowicki), 4. Dickson Choto (46, 2. Panče Kumbev), 3. Wojciech Szala (46, 16. Yamoudou Camara), 11. Tomasz Kiełbowicz (46, 5. Błażej Augustyn) - 32. Miroslav Radović (46, 9. Artur Jędrzejczyk), 8. Maciej Iwański (46, 28. Marcin Smoliński), 7. Piotr Giza (46, 15. Ariel Borysiuk), 20. Sebastian Szałachowski (46, 26. Piotr Rocki), 17. Przemysław Wysocki (46, 31. Maciej Rybus) - 18. Bartłomiej Grzelak (46, 21. Dalibor Veselinović).

Amkar Perm: 42. Siergiej Narubin - 14. Zachari Sirakow (68 Marko Milovanović), 23. Iwan Czerienczikow, 21. Dmitrij Biełorukow, 15. Miklós Gaál - 7. Georgi Pejew, 22. Tomislav Dujmović (71, 77. Ildar Achmietzianow), 18. Nikola Drinčić, 8. Siergiej Wołkow (68, 99. Predrag Sikimić), 5. Witalij Griszyn (69, 3. Iwan Starkow) - 29. Martin Kuszew (80, 19. Nikołaj Żylajew).

żółte kartki: Rzeźniczak, Jędrzejczyk - Biełorukow, Pejew.

Jak na pierwszy sparing z silnymi Ruskami może być.

+

LL pisze:Aleksandar Vuković nie porozumiał się w sprawie nowego kontraktu z warszawską Legią. Choć kapitan stołecznej drużyny ma ważną umowę do końca czerwca 2009 roku, to od kilku miesięcy trwały negocjacje o jej przedłużenie. Na obecną chwilę kością niezgody są kwestie finansowe. Zdaniem "Przeglądu Sportowego" piłkarz żąda o 20 tys. euro więcej niż proponuje klub.
- Nie przedłużę umowy, taką podjąłem decyzję. - zapowiedział Vuković. Jak informuje gazeta, Legia oferowała 180 tys. euro brutto rocznie do 2011 roku. Serbski pomocnik chciał zarabiać o 20 tys. więcej, choć zdaniem Mirosława Trzeciaka oferta jaką przedstawiono piłkarzowi była bardzo dobra
Vuko krzyż na drogę ostatni bardzo dobry sezon miałeś 4 lata temu teraz coraz bardziej przeciętnie oprócz walki w kilku meczach i paru dobrze wykonanych wolnych Vuko zawodzi, a młodszy nie będzie. Jak dla mnie po następnym sezonie może odejść.

Wypożyczeń młodzieży ciąg dalszy:

http://www.legialive.pl/news/26524_Wocial_w_Zniczu.html

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”