Mercato Rossonerich - Strona 153

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Kto uzupełni atak Rossonerich?

Mirko Vucinić
7
9%
Carlos Tevez
14
18%
Fernando Torres
10
13%
Ronaldinho
3
4%
Ronaldo
9
11%
Rafaell Sobis
5
6%
Maris Verpakovskis
8
10%
Niespodzinka !
3
4%
Nikt z tej listy ...
8
10%
Nikt, bo zmieni się system gry na jednego napastnika ...
12
15%
Awatar użytkownika
Żniwiarze Umysłów-HUNTER-
Rapid Eye Movement
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 27 sie 2006, 10:57

Nie wiem juz sam jak to jest czy ten Oliveira jest u nas czy nie ?
Dobre pytanie niby jest ale czemu oficjalna strona nie potwierdział trasnferu włosi pisza ze Betis stwarza jakies problemy tylko jakie :roll:
Pisza ze Ernesto Bronzetti ma w najblizszy godzinach wyjasnic sytuacje

Gazety pisza ze Vogela w swoich planach nie ma Carletto.
Agent Johanna mowi ze jego klient chce uszanowac kontrakt ktory ma podpisany do 2008 roku ale jezeli by sie zgodzili na jego odejscie jest gotwo.
Ponoc zainteresowanie Vogelem wykazuje Bordeaux i były jego klub Psv.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 27 sie 2006, 11:52

Vogel ? Ligue 1 to było by dla niego odpowiednie miejsce - a wiecie co w Bordeaux na tej pozycji na siłe gra ofensywny pomocni Rio Mavuba :wink: Czyli kto wie - moze faktycznie Bordeaux szuka wzmocnień - wczoraj dostali lanie :P

Nie wiem czy wiecie jak ostatnio gra Vikash Dhorasso :roll: PSG zawodzi :? i gra w kratke ale "Hindus" wymiata :roll: Tylko gra nie na pozycji drygenta a na pozicji za napadem. Te jego prostopadłe piłki - miód :P

Awatar użytkownika
Kendo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kendo » 27 sie 2006, 12:28

Też czytalem o problemach z Oliveirą. Tevez dalej od Milanu :evil:. Jego agent powiedział że zagra w Premiership ja i tak mam malutką nadzieje na Argentyńczyka. Vogel? hmmm. Zawsze był przydatny jako zmiennik Pirlo. Dobry w destrukcji ale oodać też umie. Przypomina mnie się jego długa piłka do Pippo w meczu z Palermo- bajka. Tak więc ja jestem za pozstaniem. Musimy miec wartościowych zmienników. Coraz więcej plotek o Iaquincie :? . Przetrwałem Ronaldo ale nie wiem czy zdołam Vincenzo. A co do Oddo. Trochę szkoda Foggi ale Lotito się na niego uwziął. Szkoda że nie chce Marcio :D . Czekamy na oficjalkę z Oliveirą. I niech zaczną szybciej działać bo nie ma na co czkeać :!:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 724

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 27 sie 2006, 15:25

znalazlem dwie nowe wiadomosci:

http://www.calciomercato.com/index.php?c=21&a=14873 pierwsza to ta ze Tevez laczony dalej z Milanem to moze bedzie cos z tego

http://www.calciomercato.com/index.php?c=23&a=14867 druga to ta tylko nie wiem o co tam dokladnie ale czyzby Cicinho mogl do nas przyjsc za tylko 8 mln??nie jestem pewny ale moze??ktos lepiej rozumiejacy wloski moglby to przetlumaczyc??dokladnie to:
Cicinho sul mercato, lo voleva il Milan
czyzby Galliani w Madrycie zalatwial transfer Cicinho a nie Ronaldo??

EDIT
juz znalazlem news na stronie www.realmadryt.pl ze Capello nie jest zadowolony z jego gry i klub sprzeda go za 8 mln tego sie nie spodziewalem i mysle ze Milan moglby wydac te pieniadze za niego tanszy od Oddo i mlodszy troche by popracowal nad obrona i nastepca Cafu z glowy

Awatar użytkownika
nerwowy
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nerwowy » 27 sie 2006, 15:31

Zaskakujacy ten transfer Oliveiry, ale lepszy on, niz Ronaldo. Calkiem mozliwe, ze Betis stwarza jakies problemy, bo ich prezes jest lekko szurniety. Poza tym nie tylko Milanowi stwarza problemy, ale rowniez Valencii przy transferze Joaquina. Ja mam jednak nadzieje jeszcze, ze moze Milan wlaczy Oliveire do swojej oferty za Fernando Torresa z Atletico Madryt. Pan Berlusconi obiecywal, iz wroci w wielkim stylu, takze bardzo mozliwe, iz Oliveira jest przygotowywany do oferty za Torresa. Milan potrzebuje po odejsciu Szewczenki naprawde poteznej dawki swiezej krwi z najwyzszej europejskiej polki, a Oliveira znajduje sie raczej toz za nia albo ewentualnie jest kandydatem do wdrapania sie na ten najwyzszy szczebel... Jeszcze zobaczymy co dalej z ta sprawa bedzie.

Transfer Teveza oddala sie juz raczej bezpowrotnie, wiec powoli mozemy o nim zapomniec. Przyjscie Oddo wciaz sie przedluza, ale chyba rzutem na tasme uda sie go kupic. Odejscie Vogela ? Wprawdzie jest Brocchi, ale kiedy kontuzji nabawi sie ktorys z defensywnych pomocnikow, co zdarza sie dosc czesto to beda na tej pozycji braki, takze niech zostanie. Sobis zapewne takze nie trafi na San Siro, choc licze, iz Milan zalatwi sobie jakies prawo pierwokupu lub kupi go teraz pozostawiajac na wypozyczeniu lub do grudnia w obecnym klubie. Gallas ? Jesli za rok konczy mu sie kontrakt i w tej sytuacji moze wykupic swoj kontrakt to nie mam pojecia, dlaczego go jeszcze nie ma w Milanie... dziwna sprawa. Jakas niespodzianka ? Mialo juz ich nie byc, a jednak Oliveira jest kolejnym zaskoczeniem, wiec mozna sie spodziewac do konca wszystkiego. W kazdym razie moze za wczesnie na podsumowania, ale jak narazie to najgorsze mercato Milanu w ostatnich latach.

Forza Milan !!!

Awatar użytkownika
Kendo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kendo » 27 sie 2006, 16:13

Z Cicinho raczej czarna magia. Zobaczcie na żródło dziennik Marca. Ale jakby to była prawda to takie okazje się raczej nie zdzarzają. Za 8 mln taki gracz Lotito mógłby nas pocalowaćw ... nos :D . O Tevezie powoli zapominam. Szkoda że nie zagra w Czerwono-Czarnych barwach, no ale jeszce nie tracmy pogody ducha.

nerwowy pisze:W kazdym razie moze za wczesnie na podsumowania, ale jak narazie to najgorsze mercato Milanu w ostatnich latach.
nerwowy chyba za bardzo nerwowe stwierdzenie. mercato jeszce się nie skończyło. Wiem,że pozostało ledwie kilka dni, ale rzutem na tasmę jeszzce można kogoś sprowadzić. Mercato ocenia się nie po nim ale po wynikach, więc że kupiliśmy mało(albo w ogóle) znaczących nazwisk nie świadczy o tym że Mercato jest nieudane. Poczekajmy albo do końca albo na wyniki. Mamy wakat na kretywniaka w ataku i jest nam cholernie potrzebny:!: jeszcze jakiś obrońca i pożyjemy zobaczymy... .

Awatar użytkownika
nerwowy
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nerwowy » 27 sie 2006, 17:40

Wcale nie twierdze, ze juz jest po mercato, ale maja jeszcze tylko 4 dni i lepiej, jak sie pospiesza z tymi transferami. Wprawdzie niejednokrotnie ostatnie dni okienka transferowego zmienialy diametralnie sytuacje, ale na dzien dzisiejszy nie jestem pod wrazeniem ruchow wykonanych przez wladze klubu.

Co do Cicinho to nie sadze, aby wlodarze Realu Madryt chcieli go sie pozbyc po tym, jak oddali do Saragossy Carlosa Diogo. To tymbardziej dziwne, jesli czynia takie ruchy w ostatnich dniach mercato. O nastepcy Cicinho w Madrycie rowniez nic nie slychac, wiec trzeba odlozyc to raczej miedzy bajki.

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 27 sie 2006, 18:04

Wszystkego dowiey sie w tygodniu transfer Olivieiry pewnie tez dopiero w poniedziałek nabierze statusu Oficjalnego.W Weekend jakos rzadko ogłaszają transfery .Pozostaje nam tylko czekac :)

Awatar użytkownika
AgaM
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AgaM » 27 sie 2006, 18:20

nie koniecznie Myhalek. Coraz bardziej przekonuję sie do teorii bodajże Zazyl który uważał (i powoli ja też) że tak naprawdę to konktetnych zawodników mamy zaklepanych, ale oficjalnie to ich Silvio 1 września przedstawi. Natomiast 31 też przed zamknieciem zostaną zgłoszeni do CL.
I podejrzewam, że jest wśród nich naprawdę dobry zawodnik, jeden z mojej listy marzeń, dlatego zapadła o nim cisza prasowa :wink: , info pojawi się pierwszego.
Dlatego nie spodziewam się raczej jutro wielkich informacji o nowych transferach w Milanie.

Awatar użytkownika
Kendo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kendo » 27 sie 2006, 18:47

Oj Aga obys miala rację. Ja też się nie spodziewam że jutro wlącze neta i komunikaty Ufifficiale, ufficiale. Ten scenariusz bodajże Zazy jak najbardziej mi odpowiada. Lubię niespodzianki. Listy marzeń :?: Hehe zabrzmiało jak Lista Wildsteina :)

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 27 sie 2006, 19:07

Tak to sobie tlumaczcie ze chowaja nowych super zawodnikow :roll:
Nie bede narzekal poczekam do 1 wrzesnia a potem jakby co przejade sie po zarzadzie.Chowanie zawodnikow jest troche malo sensowne.Wiadomo ze oglaszajac wielki transfer od razu kibice rzucaja sie do kas po karnety i po koszulki wiec dlaczego wstrzymywac to cztery dni albo dluzej?
Zauwazyliscie ze nawet oficjalna strona nie podaje ile karnetow zeszlo tak jak podawali to na przyklad przed poprzednim sezonem?Chyba nie schodza tak dobrze.Nie dziwie sie bo kibice maja prawo byc rozgoryczeni.

W to ze 1 wrzesnia mnie olsnia nie mam wiekszych nadziei.

Awatar użytkownika
AgaM
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AgaM » 27 sie 2006, 19:31

Chłopaczek nie potrzebny aż taki pesymizm :wink:
Karnety i koszulki polecą po pierwszym. Pamietasz jak z Nestą było. Kibice oszaleli. Pamiętam tytuły "Nestomania osiąga szczyt" albo coś tym rodzaju, a ile biletów sprzedal, to ak dobrze pamietam codziennie, albo co drugi dzień podawali.
Teraz też tak będzie bo jesteśmy głodni wszystkiego. A Milan wziął nas na przetrzymanie, w zeszłym roku mercato do d... w tym jeszcze nie ma nic ciekawego, wiec zobaczysz pierwszego. :D
a potem jakby co przejade sie po zarzadzie
:lol: jak nie to ja razem z tobą :wink:

Awatar użytkownika
nerwowy
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

mercato

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nerwowy » 28 sie 2006, 10:15

Moze to sie wydawac dosc malo prawdopodobne, ale komplikacje przy transferze Ricardo Oliveiry moga wynikac nie z celowego opozniania ich przez prezydenta Betisu, a raczej przez sam Milan. Wprawdzie prezes Betisu Lopera chce zaplacenia przez Oliveire 1 mln euro kary, ale z wczesniejszych informacji wynikalo, ze dla Milanu nie bedzie stanowilo to przeszkody i wspolnie z pilkarzem zaplaca ta sume. Wedlug mnie cos moze byc na rzeczy po dosc dlugim pobycie pana Gallianiego w Madrycie. Calkiem mozliwe, ze celem tego wlasnie pobytu byl Fernando Torres, a kupno Oliveiry mialo na celu dostarczenie nastepcy dzieciaka temu klubowi i stad rzekome przedluzanie sie jego transferu. Ile Milan musialby doplacic za Torresa tego nie wiadomo, ale taki scenariusz jest realny, gdyz Atletico nie dosc, iz dostaloby za Torresa wielka sume pieniedzy to rowniez uzyskaloby wzamian swietnego napastnika, ktory moglby skutecznie wypelnic role jego nastepcy. Jednak to, czy przyjalem dobry tor myslenia okaze sie do 1 wrzesnia, a moze juz nawet dzisiaj.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 28 sie 2006, 10:33

No tak ale teraz chyba juz nikt nie wie po co Galliani był w Madrycie :roll: Nie Ronaldo - nie Robinho - teraz Cicinho wystawiony na liste transferowa :roll: Oliveira o włos ba niby na 100% choć nie ma informacji od klubu :roll: a że agentem Ricardo Oliveiry jest Robero Assis... to prasa nie pisze Galliani spotkał się z agentem Oliveriy a woli pisać - spotkanie - brat Ronaldinho - Galliani. :wink: Taktyka :P same tytułu są mocne :P I działają jak maja dzialać. Oczywiscie nie może zabraknąć innych nazwisk od Adriano po Iaqunite. Ale ja zauważyłem że to juz cały czas odgrzewane kotlety :roll: To juz się zrobiło nudne. Pozostało kilka dni i jesli tak sie zakończy mercato to może je na minus zaliczyć i to duży. Zauważcie ze klub nadal nic nie komentuje.

Wczoraj ziomek mi mówił że gdzies wyczytał teze że własnie tam ma byc że prasa pisze o komplikacjach. Oliveira przeszedł testy z Milan Lab by ... Atletico miało pewnoscie że jest sprawny w 100% - wiadomo jaka sławą i renoma cieszy się Milan Lab w europie. Mogli go prześwietlić w 100%. Choc to nadal takie naciągane i tak naprawde nie ma żadnych faktów. Tak jak Nerwowy pisze tak mogło być ale ile już było takich teori ? Nie ma sensu juz spekulować bo teraz nic nowego nie wymyslą. Przez to okno przewineło sie tyle nazwisk że :roll: Ja już mercato zamknełem - celowo ! - i uznaje je na minus :? duży minus przez dwa nazwiska... A czy cos sie wydarzy jeszcze to zobaczymy. Może zbliansują minusy...

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 28 sie 2006, 10:36

Zaza pisze:duży minus przez dwa nazwiska...

Zambrotta i Szewa ;)

Naprawde nie chce mi sie juz wierzyc w te wszystkie powiazanie, etc. Z jednej strony jest to prawdopodobne, z drugiej napalanie sie na transfer El Nino jest raczej niezbyt madre, bo raczej daje sie mu male szanse. łysy w tym roku zaskoczy chyba na minus :smile2:

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”