Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 153

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
5
33%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
40%
Zatrudnienie Mourinho
2
13%
Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 27 maja 2006, 18:57

Nie ma bata musi przyjśc do Blancos dwóch klasowych środkowych pomocników, jeden który rozegra przytrzyma piłke, który bedzie dyktował tempo tak jak to robił Zizou czy Redondo. Drugi z kolei to murzyn od zapieprzania na boisku, który odbierze piłke i poda do najbliższego wolnego gracza, ale i sam potrafiący coś zdziałać w ofensywie. Jeśli Aimar to drugim partnerem do środka moze być Mama Diarra oraz Xabi Alonso, Mokuon czy jak mu tam narazie mnie nie przekonuje. A i my mozemy sprzedać dwóch stratosferycznych graczy mowa o Pablo Garci, który się kompletnie nie sprawdził oraz o Gravesenie, niech wraca do Everthonu, w zamian za Josep'a Yobo obrońca niezły moze by sie sprawdził warto zaryzykować. Moim zdaniem zarzad Realu popełnia jeden błąd nie ryzykuje z transferami, nie ma potrzeby wydawania grubej kasy na gotowych graczy wystarczy zaryzykować raz drugi napewno się kiedyś uda.

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 27 maja 2006, 19:45

krzychu212 pisze:Ja myśle że powinien Real jednak walczyć o Cesca, choć coś tam z Barcą jest tak że musi ona pozwolić na transfer do innego hiszpańskiego klubu
O ile wiem to Barca ma jedynie prawo pierwokupu Cesca co w sytuacji ewentualnej walki z Realem o zakontraktowanie tego gracza znaczy tyle co nic :? Moglibyśmy co najwyżej sztucznie podbijać cenę i narazić rywali na stratę paru milionów euro, tyle że wstydu można by się najeść gdyby Real powiedział - OK negocjujcie kontrakt z Fabregasem (np. przy sumie odstępnego 30 mln funtów), a wtedy Barca by zrezygnowała (albo co gorsza wybuliła tę kasę :wink: ) i jasne stało by się że cała akcja była tylko pozorowaniem chęci kupna :? Tak więc IMHO jeśli Real chciałby Cesca to tylko Arsenal stoi na drodze...

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 27 maja 2006, 22:25

Niggaz pisze:Jeżeli chcesz Jenasa a nie chcesz Riquelme to jednak coś tu jest nie tak Wink
Chodzi mi głównie o to że Jenas ewentualnie mógłby się pogodzić z rolą rezerwowego a Riquelme nie koniecznie. Druga sprawa to kasa. Podejrzewam że Villareal chciałby więcej niż Tottenham. Pozatym jak tylko gra w reprezentacji to idzie mu całkiem całkiem.
Toudinho pisze:Nie ma bata musi przyjśc do Blancos dwóch klasowych środkowych pomocników, jeden który rozegra przytrzyma piłke, który bedzie dyktował tempo tak jak to robił Zizou czy Redondo. Drugi z kolei to murzyn od zapieprzania na boisku, który odbierze piłke i poda do najbliższego wolnego gracza, ale i sam potrafiący coś zdziałać w ofensywie.
Dokładnie. Moimi faworytami są: przede wszystkim Diarra i jakiś ofensywnie usposobiony zawadnik do niego. Aimar? Tak ale poszukał bym kogoś lepszego. Najchętniej widziałbym Fabregasa ale on raczej nie przejdzie.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 27 maja 2006, 22:27

Riquelme w reprezentacji też kopie przyzwoicie. Zresztą będzie okazja się o tym przekonać na Mundialu. A pieniądze to najmniejszy problem dla Was. Na pewno nikt w Madrycie oszczędzać nie będzie. Potrzebne są duże zmiany a do tego potrzeba sporych nakładów finansowych do czego zresztą Real jest przyzwyczajony.

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 27 maja 2006, 22:32

Mozna było by też sprawdzić Manuel'a Fernandesa z FC Benfica. Znakomity strzal z dystansu, młody waleczny no i odwala całą czarną robotę. Ale ja marzę o Mama Diarze na DM'ie. IMHO piłkę rozgrywać moze Baptista bo niby woli grać cofniętego co wiąże się z koniecznością rozgrywania piłek, ale jakoś nie wyobrażam sobie Besti w tej roli. . Już niedługo wybory, szczerze to bym chciał powrotu Del Bosque, przesądy przesądami, ale to był gość który wiedział czego chce.

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 27 maja 2006, 22:50

Toudinho pisze:Drugi z kolei to murzyn od zapieprzania na boisku, który odbierze piłke i poda do najbliższego wolnego gracza

:roll: Nigdy nie zachwycales swoja inteligencja czy taktem, ale teraz przesadziles.

Aimar w Realu? Watpliwa sprawa, sam zawodnik raczej nie chcialby grac w Realu, poza tym jakie gazety pisza o sprzedazy Aimara, AS? :lol:

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 27 maja 2006, 23:37

Poza tym kwota 8-9 mln która tutaj się przewijała była kompletnie wyssana z palca (albo czego innego). Atletico widocznie chciało kupić tylko ochraniacze i getry Pablito skoro wyjechało z taką kwotą...Oficjalne stanowisko Valencii w tej sprawie było nastepujące: skoro chcą nam dać w zamian Gabiego (którego chciałby też Flores) to muszą dopłacić jeszcze 20 mln euro. Czyli można sądzić, że wyceniają go na ok. 23 mln euro (mniej więcej). Tak czy inaczej to nie byłaby znowu jakaś kwota nie do przeskoczenia dla Realu (ba, może nawet ich by śmieszyła), ale prosiłbym aby mnie nie rozśmieszać tekstami, że można dać za Aimara 11 mln bo to więcej niż 10 więc nie ma się nad czym zastanawiać :lol: .

Jeśli Real złożyłby ofertę w okolicach 20 mln to myślę, że Kike długo by się nie zastanawiał, bo jemu potrzebna jest kasa na prawoskrzydłowego, a na pozycję Aimara najprawdopodobniej szykuje Silvę, który wraca do nas z wypożyczenia z Celty :wink: .

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 28 maja 2006, 0:17

Dzisiaj ogladalem mecz Francja-Meksyk i Abidal znowu mnie zachwycil.
Real byl nim zainteresowany i chyba wciaz jest, wedlug mnie najlepszy na zastepstwo R.Carlosa, przede wszystkim waleczny jest. O A.Cole nie bede pisal, on deklarowal ze chce zostac w Arsenalu(oby).
na pomoc Real mogl by sprowadzic Oubine z Celty, mlody i perspektywiczny grac, ma dobre podanie, moze akurat latem zasili Real?
Hmm. Real za Del Bosque to byl Real a teraz, osobiscie to bym chcial jego powrotu :D

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 28 maja 2006, 0:28

Oglądałem pierwszą połowę tylko i Abidal poza walecznością pokazał też sporo błędów. Jeszcze sporo pracy przed nim, ale ma potencjał niewątpliwie. Póki co jednak to jeszcze nie jest ta najwyższa światowa półka IMHO. Do Realu może iść :lol: :P

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 02 cze 2006, 14:52

Mam prośbe do fanów Real :) Jak doskonale wiemy w ostatnim czasie gorączka przedwyborcza i każda kiełbasa smakuje :wink: Opierając sie na Hiszpanską prase - Włoska pisze o zainteresowaniu Capello, Ancelottim, Kaka', Ibrą, Zambrottą, Emeronem, Chivu, De Rossim... i t d ...

Ma ktoś może link to takich tabele jak to nie kiedy robią Hiszańskie "dzienniki mercato" - kto startuje w wyborach i co obiecał ? Chyba że tych kandydatów nie ma aż tylu, to prosił bym o wypisanie :) Jak to nie problem oczywiscie.

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 02 cze 2006, 15:31

9 kandydatow sie zglosilo, ale w zasadzie liczy sie 4-5. Najwieksze szanse ma Juan Miguel Villar Mir i Ramon Calderon. Ten drugi ma w obozie Pedje Mijatovica, ktory w wypadku jego zwyciestwa zastapi Benito Floro na stanowisku dyrektora sportowego. No i juz zaczal dzialac - probuje przeciagnac Capello na swoja strone. Choc sam Calderon wspomina tez o Schusterze. Oczywiscie to wszystko podaje As, wiec mozna nieco ostroznie na to patrzec. Villar Mir (ktory startuje w koalicji z Carlosen Sainzem, ktorego pewnie wszyscy znaja najlepiej sposrod kandydatow ;) ) obiecal z kolei Wengera na trenera jezeli wygra. Choc Sainz podobno cos przebakiwal tez o Laudrupie, ktory odszedl (juz albo na dniach) z Boendby.
Kolejny w kolejnosci kandydat Juana Palacios podobno widzi na lawce Sfinksa, z tym ze tego nie podano oficjalnie, a del Bosque tez nic nie powiedzial. No i dyrektorem sportowym mialby zostac Camacho.
Lorenzo Sanz tez podobno widzi Capello.

To tyle jezeli chodzi o trenerow.

Z zawodnikami to juz w ogole kosmos. Jako, ze Juve ma byc niedlugo jak tesco przed swietami, to wiadmo, ze wiekszosc kandydatow sie tam "zaczepia".
No ale z ciekawszych rzeczy to Kake obiecal Calderon (podobno juz sa "po slowie", Kaka sie zgodzil, kolonia Brazylijczykow z Realu go przekonala, a Kaka ma byc dla Calderona tym, czym stal sie Figo dla Floro, wiec sie boj :P).
Ibrahimovica, Zambrotte i Emersona to obiecuja chyba wszyscy, a najbardziej ci zwiazani z Capello, z wiadomych wzgledow. Choc Zambrotte chwiali bardzo Camacho.
O bajkach pod tytulem 150 baniek za Messiego, to nawet nie wspominam.
del Horno, Xabiego Alonso, Cesca, Adriano (tu akurat nic sie nie zmienia od jakiegos czasu :lol: ), a ostatnio nawet Jesusa Navasa, oczywiscie Joaquina, Lucio, Diarre itd. obiecuja na zmiane.

Tabeli niestety nie znalazlem ;)

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 02 cze 2006, 15:49

Ja jestem za tym żeby rządy w klubie przejął Calderon. Chyba każdy kibic pamięta do czego doprowadził, nie sam, Villar Mir. Dziwię się że aż tyle socios chce mu dać szansę. Z całym szacunkiem do Sainza ale zajął by się czymś związanym z motoryzacją bo myślę że kierowanie tak wielkim klubem jak Real mogło by go przerosnąć.

Co do trenerów to chętniej bym widział Wengera niż Capello, bo Real to nie jest klub który się buduje od tyłu. Takie jest moje zdanie oczywiście. A jeszcze bardzie to bym wolał Ancelottiego, ale to swoją drogą ;).

Co do transferów to podchodzę do tego raczej sceptycznie. Nie wyobrażam sobie podobnego wejścia nowego prezydenta do tego co zrobił Perez. Kaka byłby chyba najlepszym transferem w ostatnichh latach ale jakoś zupełnie w to nie wierzę. Mam nadzieję, że Diarra wytrzyma presję ze strony Manchesteru i spokojnie poczeka na wybory w Realu. Trzeba tez szukać jakiegoś zastępcy dla Carlosa bo chyba jego los jest już przesądzony. W tym miejscu nie wiem kto byłby lepszy, Del Horno czy Ashley Cole. Obaj są świetnymi zawodnikami, ale ten sezon im nie wyszedł. Del Horno się nie sprawdzil w Premier League a Cole przesiedział cały sezon na salach gimnastycznych i siłowniach. Jednak bardziej przychylał bym się do opcji Del Horno. Potrzebny jest też stoper, najlepiej lewonożny. W tym miejscu widziałbym Chivu ale on chyba jest nie do ruszenia. Nie jestem za to przekonany do Carvalho. W przypadku odmowy Kaki najlepszy byłby chyba Cesc. Byłby to policzek dla Barcelony, coś jak Eto'o dla nas ;). Szczerze mówiąc to nawet nie słyszałem o opcji z Messim ale całkiem śmieszna jest :lol:

Swoją drogą widzę, że Jarzynie niewiele brakuje do mundialowego bana :P

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 02 cze 2006, 15:56

Bardzo Ci dziękuje Krzysztof za opisanie tej batali. Zapisze sobie to :wink: Zapowiada się jatka na całego. Nazwiska "mocne" i coraz wiecej kolorowych informacji. Za pewne będzie ich przybywać. Jak dobrze wiemy Real czeka na wyroki w sprawie Calciopoli jak by ten proces dotyczył by ich samych :wink: Nie wiem ile jest w tym prawdy ale może sie okazać że Calderon i Mijatovic tak zagotowali Gallianiego że Milan wystapi do UEFA o taki zakaz mercato jak Roma miała nie dawno :roll: Oczywiście narazie to tylko głupie informacje. Gdy "AS" zaczą pisać o Rickym był cisza ze strony zainteresowanych. Prasa podłapala że Berlusconi w czasie swoich rządów po raz pierwszy sprzedał gwiazde Milanu która świeci :wink: [mowa o Shevchence] a więc zaczeło sie... Wczoraj agent piłkarza wyśmiał te spekulacja a dziś czytałem że Real złamał zasady :roll: I duet Calderon - Mijatovic w razie zwycięstwa może mięc też inne kłopoty niż odbudowa drużyny. Teraz to jest jechanie na sensacji i obiecankach. Bo ta z Messim to już szczyt :roll: Dzis temat Chivu. Choć to chyba temat podłapany za Katalońską prasa bo nie dawno łaczono Rumuna z Barcą.

Ciekawe jak to sie zakończy - z kandydatów znam tylko Carlosa Sainza i była gwiazde Realu Pedje Mijatovica [który widzi Serba Stankovica z Interu :roll:] No i byłego [?] prezydenta Real Lorenzo Sanz. Fajnie by bylo jak by wygrał "El Matador" :] w rajdów WRC na stołek Króleskich - z rajdowej Celici WRC do służbowego BMW 750 :p

No własnie ban banem przynajmiej mundialowy :P ma miałem derbowego :roll: :arrow:
Krzysztof Jarzyna
Ostrzeżeń : 9
Brigate Rossonere :> Witamy w rodzinie :]

Awatar użytkownika
stan_mic
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stan_mic » 02 cze 2006, 16:12

brylancik pisze:Chyba każdy kibic pamięta do czego doprowadził, nie sam, Villar Mir.
?? Nie rozumiem tego zdania!? Może chodzi Ci o Lorenzo Sanz'a??
brylancik pisze:Ja jestem za tym żeby rządy w klubie przejął Calderon.
brylancik pisze:Nie wyobrażam sobie podobnego wejścia nowego prezydenta do tego co zrobił Perez
W Madrycie uważa się, że Calderon byłby kontynuatorem polityki Perez'a, czyli kupowania gwiazd, więc co, jak co, ale wejście to będzie musiał mieć dobre... A Kaka, którego ponoć obiecał to mógłby być strzał w dziesiątkę... nie dość, że pewnie zagwarantowałby mu zwycięstwo to jeszcze mógłby zostać liderem na długie, długie lata
brylancik pisze:Byłby to policzek dla Barcelony, coś jak Eto'o dla nas
No bez przesady!! Cesc odszedł z Barcy jako junior!! Policzkiem było jego odejście wtedy, ale już na pewno nie było by teraz... W tej chwili Barca ma świetną drużynę, więc nikt by tam nawet nie zwrócił uwagi na ewentualny transfer Fabregas'a do Real'u, baa!! jeszcze by mu dobrze życzyli...
brylancik pisze:Swoją drogą widzę, że Jarzynie niewiele brakuje do mundialowego bana
Hmm... Może go czymś sprowokujemy!? Potem jeszcze Niggaz'a, Zazę (widzę, że też ma już sporo ostrzeżeń) i forum będzie nasze!! He he

A co do K.J. to skąd wziął się jego nowy (chyba) opis "Brigate Rossonere"?? Może czegoś nie wiem... ??

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 02 cze 2006, 16:22

Jezeli chodzi o Chivu to zawodnik dobry ale na chwile obecna nierealny. Abstrahujac juz nawet od tego, ze go Roma nie pusci, to glowna jego wada jest brak paszportu UE (bo chyba nie ma z tego co mi wiadomo :>).
Co do Kaki to Galliani sam powiedzial, ze Szewa byl ostatnim ktory opuscil Milan, i ze nikt wiecej nie odejdzie (z gwiazd oczywiscie). Wiec szczerze mowiac strasznie bym sie zdziwil i nie wiem co Calderon musialby zaproponowac, zeby wydrzec Ricky'ego. No a poza tym Kaka tez nie ma paszportu UE.
Obiecanki musza byc, bo inaczej sie nie przeciagnie na swoja strone socios. A w Hiszpanii to juz w ogole jest mistrzostwo swiata bo do tego wszystkiego swoje trzy grosze dorzucaja niezwykle wiarygodne gazety. Szkoda, ze zaden z kandydatow nie skupia sie na "hurtowych" transferach. Te wszystkie nazwiska (del Horno, Xabi, Cesc, Aimar, Joaquin itd.) sa podawane jako "ewentualne wzmocnienia", ale dopiero po 2 lipca. A nie ma zadnych konkretow. A tu sam Kaka Realu nie zbawi niestety.
*_Zaza_* pisze:No i byłego [?] prezydenta Real Lorenzo Sanz
Tak, to ten sam Sanz co z Villar Mirem (m.in.) doprowadzil do dlugow. Ale on raczej nie ma wiekszych szans, bo pamiec socios jest dluga ;)
*_Zaza_* pisze:z rajdowej Celici WRC
Ostatnie kilka rajdow jechal Citroenem :P
*_Zaza_* pisze:Brigate Rossonere Łypiący Witamy w rodzinie Krzywy
Nie przywiazywalbym wiekszej roli do mojej rangi :lol: Piwus sie bawi jak zwykle :P I nie doszukiwalbym sie w tym glebszego sensu ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”