Polskie kluby w europejskich pucharach - Strona 153

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Ile polskich drużyn dotrwa do IV rundy eliminacyjnej?

Wszystkie
4
20%
Trzy
1
5%
Dwa
6
30%
Jeden
2
10%
Żaden
7
35%
petrdcm
Internetowy napinacz
Reputacja: 0

Re: Polskie kluby w europejskich pucharach

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 23 sie 2011, 14:32

Matt. pisze:Jako nie tyle kibic, co fan Lecha Poznań, awans Wisły jest mi nie na rękę. Wczoraj Pol dobrze powiedział: jeśli Wisła zakwalifikuje się do fazy grupowej - na długie lata odbiegnie od całej reszty polskich zespołów. Będą wtedy mieli budżet trzykrotnie większy niż Legia, Lech itp, a to zwiastuje tylko jedno.
Nie do końca tak by było. Z doniesień prasowych ewentualna kasa ma w tym momencie iść na szkółkę, stadion, muzeum. Póki co nic nie wiem o tym aby mieli przeznaczyć jakieś większe fundusze na wzmocnienia. Może gdyby awansowali później parę razy to tak. Także ten sezon by jakiś przełomowy nie był pod tym względem. Poza tym duża szansa że chociaż kilka meczów musiała by grać większą liczbą rezerwowych w lidze bo mecze mieli by co 3 dni przez kilka tygodni.

Co do samego meczu, to każdy wylicza te kilkanaście lat bez naszych klubów w CL, tylko że przez cały ten czas nigdy nie było chyba aż tak dużej szansy. No raz wtedy z Panathinaikosem była spora ale pamiętamy okoliczności rewanżu kontuzja Franka i brak możliwości zmian, czerwona kartkę chyba Zieńczuka czy kogoś... do tego błąd bramkarza. A tak to albo same FCB, MU czy inne też niewiele słabsze typu Szachtar. Bo nawet to co Zagłębie wylosowało to i tak mieli kadrę słabszą i mimo że rywal nie najlepszy to nie przeszli. Jeżeli dziś nie będzie czegoś w stylu tego co było z Grecką ekipą (parę zdań wyżej) to szansa jest największa od tych kilkunastu lat bez CL.

Smarki Smark
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smarki Smark » 23 sie 2011, 15:37

W Grecji wtedy to nas sędzia oszukał nie uznając dobrze zdobytej bramki na 2:2 pod koniec drugiej połowy, a czerwoną dostał Sobolewski.

Dziś musi się udać!!

Awatar użytkownika
lech98
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lech98 » 23 sie 2011, 16:29

@ Matt.
Żilina skasowała 7,5 mln i co? odskoczyła? A na Słowacji jednak te budżety są chyba niższe i pieniądze z LM mają większy wpływ na całość budżetu.

A Wiśle jak najbardziej życzę fazy grupowej LE. :lol:

Awatar użytkownika
jaca911
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jaca911 » 23 sie 2011, 16:45

W APOELu nie ma też Polaka, który by strzelał gole Wiśle jak niegdyś Oli czy Hajto. Mecz z Panatą wina sędziego ok, ale trzeba przyznać, że nie popisał się też Sobol, który jak zawsze w ważnych meczach dostał red- podobnie z niemcami na mundialu. Martwię się czy dziś będzie potrafił się opanować, bo pracy z pewnością w środku pola będzie wiele.
Ja uważam, że jak Wisła nie straci gola w pierwszych 20 minutach to awansujemy. Z pewnością najgorszy będzie początek, również z powodu aklimatyzacji(rzekomo pierwsze kilkanaście minut wysiłku najgorsze) i tego, że APOEL od początku rzuci się na Wisłę. Mam nadzieję, że do gry będzie gotów Lamey, jednak obawiam się o Diaza, który gra na lewej obronie bardzo słabo i jakoś nie mam do niego zaufania...

Shlubb
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Shlubb » 23 sie 2011, 17:04

A wiadomo co z Meliksonem? Podobno jest zagrożenie że nie zagra.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 23 sie 2011, 17:43

Ja tam się boję przygotowania Wisły. Skoro trener tak rotuje to coś musi być nie tak. Nasza liga nie jest aż tak wymagająca. Raczej na naszym podwórku zawodnicy powinni co spotkanie nabierać lepszego rytmu, a tu grają jakieś rezerwy, a sam trener coś wspomina podobno o przełożeniu spotkania(nie chce mi się w to wierzyć).
Nie będę wybierał scenariuszy, ale dobrze by było gdyby Wisła jedna bramkę ustrzeliła. To daje naprawdę sporą przewagę.

Awatar użytkownika
Puzon93
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Puzon93 » 23 sie 2011, 17:50

Myślę, że nie chodziło o słabe przygotowanie Wisły do sezonu ( choć nie jest one najlepsze - fakt ). Ale po prostu o oszczędzanie zawodników i zapobiegnięcie ewentualnemu urazowi, kogoś z pierwszego składu.

Co do Meliksona to czytałem, że mam stłuczone udo i czy zagra będzie wiadomo, dopiero przed meczem.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 23 sie 2011, 19:58

I na nich!

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 23 sie 2011, 20:00

Melikson gra. Szok!

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8352

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 23 sie 2011, 21:14

O kur*** :| Jak coś takiego mogło wpaść? :?

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 23 sie 2011, 21:16

ja pierdole, póki co miazga, a gol taki, że jeszcze takiego nie widziałem. ale może się role odwrócą tak jak w pierwszym meczu

Awatar użytkownika
JestemHardcorem
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: JestemHardcorem » 23 sie 2011, 21:19

Na razie to wygląda jak by Wisła grała z jakąs Barceloną. Obrona Częstochowy pełną gębą :lol: Z taką grą to się skończy z 3-0.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 23 sie 2011, 21:29

I polowa - koszmar. Roznica klas. BG jest slabsza w kazdym elemencie. 1-0 to najnizszy mozliwy wymiar kary...

Jezeli jakiejs cudownej indywidualnej akcji nie przeprowadzi Malecki lub Maor,to chyba poczekamy sobie kolejne 15 lat na LM...

Awatar użytkownika
jaca911
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jaca911 » 23 sie 2011, 21:33

Teraz wychodzi prawdziwa wartość Wisły i Melikson. Fatalny występ Diaza, Genkova, Nuneza, Mieliksona, Wilka...to jest 5 graczy, zdecydowanie za wielu. Musi wejść Biton, a przede wszystkim Iliev, także myślę przydałby się Kirm...trzeba coś zmienić, bo kwestią czasu są kolejne bramki.
Pareiko oczywiście bramkę, zawalił ale jakoś większą winę bym się upatrywał u Małeckiego, po co on stoi przy krótki słupku skoro go piłka przechodzi ?!
Ostatnio zmieniony 23 sie 2011, 21:35 przez jaca911, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 23 sie 2011, 21:35

Ja się co prawda spodziewałem, że to może podobnie wyglądać, ale nie wiedziałem, że Wiślacy padną już po 20 minutach.
Wisła nie istnieje, ale ciężko coś ugrać, jak się stroi w polu karnym i czeka na rywali. Bramka, że Fabiański by się nie powstydził, już ją miał na linii ...
Niby wynik póki co nawet nie jest zły, ale im dłużej będą ganiać za rywalami, tym bardziej zmęczeni będą i co tu dużo mówić, kolejne bramki są raczej kwestią czasu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”