Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1529

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8412

Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 19 lut 2017, 20:40

Też tak myślę.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 693
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 19 lut 2017, 20:48

Masakara jak na tym forum się wszystko spłyca. Z całym szacunkiem Redzie, ale mi się też jakoś nie chce wierzyć że oglądasz akademię. :beer: OT z mojej strony, nie będę tu napinał. Jeśli uważacie że Mou tworzy korporację to na prawdę chyba warto przestawić się na kibicowanie Arsenalowi albo Totkom bo ja ( i na szczęście ludzie z innych for) widzą tutaj zupełnie coś innego.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 19 lut 2017, 21:08

Ludzie którzy są na forum dłużej juz mogli niejednokrotnie sie przekonać, ze nie tylko mówię ze oglądam mecze akademii(jak Twoja osoba), ale niejednokrotnie decydowałem sie na dłuższy opis meczów, tudzież dłuższy wywód na jej temat. Z Teojej strony tego nie doswiadczylismy. Ja moge smialo porwać sie na dyskusje na temat młodzieży ale jakoś trudno mi wierzyć, ze ktos na to liczy jesli zaczyna dyskusje od "ale poerdolenie".

Nie mów w liczebnie mnogiej jakbyś miał odczynienia z jakas grupa bo odnosisz sie do wypowiedzi jednej osoby. Tak samo mało sensowne jest odnoszenie sie do ludzi z innych for.

Osobiście to bardzo sie nie dziwie Janopowi. Jesli ktos pamięta z jakich pobudek zaczął kibicował temu klubowi i było to cos więcej niz tylko trofea...to takie wątpliwości musi mieć. Musi i kropka.

Ps dobrze ze nie spłycają ci co kwitują komentarze innych poprzez "ale pierdolenie". To musiało wymagać gleboikiej analizy.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 19 lut 2017, 22:34

janop pisze: Tego jak traktowana jest tradycja
Jak?
janop pisze: wychowankowie i piłkarze
Jeśli pijesz do Bastiana, to przypomnij sobie kłótnie ze Stamem, Becksem, czy Keane'm. Pogba mimo umiejętności z topu nie był brany pod uwagę, mimo że w pomocy graliśmy Rafaelem.

To nie jest tak, że za SAFa było wszystko pięknie i wspaniale. Kiedy ostatnio o tym rozmawialiśmy, to była to kwestia głównie młodzików, ale że MU atakuje swoją przeszłość? To zobacz zmianę herbu w Juve, czy nagminne już sprzedawanie nazwy stadionu. Transfer takiego Ferdinanda odbił się podobnym echem co teraz Pogby, a MU było uważane w latach 90. za klub mogący wyrzucić więcej kasy niż ktokolwiek inny w lidze.

De Gea, Martial i Rashford to przykłady stawiania na młodych piłkarzy. Depay to wręcz klasyk dawnych lat, tylko co z tego, skoro liga holenderska jest już czymś zupełnie innym. Poza kwestią akademii nie wiem co mogłoby Cię męczyć, a i przecież już za SAFa akademia została zmarginalizowana pod kątek ilości piłkarzy którzy mieli wpływ na grę pierwszego zespołu. Ilu ich było? Welbs,
Gibson, Clev... Ktoś jeszcze?
red85 pisze:Musi i kropka.
Nie, nie musi. To, że ktoś rezygnuje z kibicowania klubowi jest wręcz niesamowite. Szczególnie w takim układzie. Jeśli kibicował MU, bo "pokolenie Nevillów", to nie kibicował MU, a 10 lat temu powinien być się przerzucić np. na Barcę, bo tam wtedy zaczynała się epoka wychowanków.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 19 lut 2017, 23:29

szkoda strzępić ryja. Sam janop mówił o kilku czynnikach, a Ty spłycasz wszystko do kibicowania klasie 92. Abstrahując juz zupełnie od tego, ze temat wychowanków United ani nie zaczyna, ani nie kończy sie na nevie i spółce.

Jesli ktos zaczął kibicować United z powodów innych niz sukcesy to działania klubu w ostatnich latach musza powodować pytania, czy to jest nadal "ten" klub. Musza chociażby niewiadomo jak chcial tutaj krzyczeć, ze tak nie jest. Jeden przełknie to, drugiemu bedzie trudno ale machnie ręka, a trzeci odpuści. Nikogo za to winić nie można i każda postawę jestem w stanie zrozumieć,

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 19 lut 2017, 23:39

red85 pisze: Jesli ktos zaczął kibicować United z powodów innych niz sukcesy to działania klubu w ostatnich latach musza powodować pytania, czy to jest nadal "ten" klub. Musza chociażby niewiadomo jak chcial tutaj krzyczeć, ze tak nie jest. Jeden przełknie to, drugiemu bedzie trudno ale machnie ręka, a trzeci odpuści. Nikogo za to winić nie można i każda postawę jestem w stanie zrozumieć,
Jesteś bezczelny i zadufany w sobie. Odpowiedziałem Janopowi na jego wątpliwości, pytając co konkretnie budzi jego wątpliwości. I jakoś obyło się bez robienia wielkiej dramy.
I nie, nie muszę twierdzić, że to nie "ten" klub. Twoje szemrane sugestie, wobec każdego kto nie ma tego odczucia są z szamba wyjęte i na tymże poziomie.

Nadal krążysz tylko wokół tego "coś". Nie lubisz trenera, nie wychowuje Ci młodzieżówki i od razu wielki szał bo "Muszą". Nie muszą. Pogódź się z tym.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 19 lut 2017, 23:40

Jesteś beszczelny. Musza i pogódź sie z tym.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 20 lut 2017, 13:25

Jak z dzieckiem... :roll: Odpuszczam, nie będę marnował czasu na takie pyskówki.

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 20 lut 2017, 21:40

Fajna wiadomość dzisiaj, drużyna do lat 19, pod koniec maja zagra w Terborgu, 50 km od mojego miejsca zamieszkania :ozob: Dwa razy zobaczę młode diabełki w tym roku, sierpień to Otten Cup w Eindhoven. Turnieje bardzo dobrze obsadzone, więc ciekawość już mnie zżera, jak sobie poradzą na tle mocnych zespołów.

Awatar użytkownika
BeBaD
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 377

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BeBaD » 20 lut 2017, 23:50

czarny samael pisze: To, że ktoś rezygnuje z kibicowania klubowi jest wręcz niesamowite.
Dobrze że ci z Manchesteru nie mają podobnego podejścia bo byłoby niezłe pośmiewisko gdyby mecze rozgrywali przy pustych trybunach. ;) Foch i chu* jak małe dziecko, a to wszystko po pół roku urzędowania Mourinho. ŻENADA

Osobiście mam na to inną teorię. Nie sądze że tu chodzi o fakt niestawiania na młodych w pucharach ale o to że klub od czasu odejścia Fergusona przestał się liczyć w walce o dwa najważniejsze trofea (liga,LM), teraz kibicowanie przestało być wygodne.... ehhh szkoda gadać

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 21 lut 2017, 8:36

Żenujące jest to jak dużo ludzi tutaj nie potrafi czytać ze zrozumieniem albo jest zbyt zacietrzewiona aby spokojnie przeczytać post swojego rozmówcy.

Przecież Janop pisał o kilku czynnikach (na przestrzeni lat),które zdecydowały o tym, ze położył całkowicie lagę. A tu czytam raz po raz o młodych i kadencji Mou. I jakas mega teoria o braku sukcesów...Ręce opadają to mało powiedziane.
Rossi pisze: Fajna wiadomość dzisiaj, drużyna do lat 19, pod koniec maja zagra w Terborgu, 50 km od mojego miejsca zamieszkania :ozob: Dwa razy zobaczę młode diabełki w tym roku, sierpień to Otten Cup w Eindhoven. Turnieje bardzo dobrze obsadzone, więc ciekawość już mnie zżera, jak sobie poradzą na tle mocnych zespołów.
Licze na jakas relacje ;) to nasza najbardziej uzdolniona grupa i ciekaw jestem czy pojedziemy w najsilniejszym składzie.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 22 lut 2017, 16:11

https://www.theguardian.com/football/20 ... dnfootball
rooney możliwe że odejdzie do chin w lato,

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 22 lut 2017, 17:46

O co chodzi z Shawem? Wrócił po kontuzji i zagrał tylko raz w FA Cup, a tak to ławka lub poza składem. Dzisiaj tez jest poza składem. Mourinho go nie lubi, czy co?

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 22 lut 2017, 18:41

Trudno powiedzieć, ostatnio Mourinho powiedział, że Shaw nie jest na sprzedaż ale nie jest jego zdaniem gotowy do gry po tej koszmarnej kontuzji, nie tyle z powodu urazu co barier psychologicznych. Luke podpadł jak kilka razy zagrał bardzo słabo i od tamtej pory Mourinho go regularnie pomija. Może to jakiś konflikt a może jakiś sposób Portugalczyka bo wcześniej przecież to samo przerabialiśmy z Mchitarjanem i Martialem. Tak jak i ze Schneiderlinem czy Depayem.

Poczytaj sobie ostatnie strony tego tematu, była dyskusja o polityce personalnej Mourinho. Dziś mamy zaliczkę 3 bramek z pierwszego meczu i w miarę spokojny awans ale czy w takim meczu trzeba grać prawie najmocniejszym składem? IMO nie, warunki wprost idealne żeby ograć trochę takiego TFM, Tuanzebe czy wykorzystać Shawa, Darmiana albo Schweinsteigera. A tu poza Niemcem żadnego nie ma nawet na ławce, są za to Rojo czy Valencia i większość wyjściowej "11". Taka filozofia Mourinho i trzeba się z nią pogodzić.

Mecz senny. Bramka Mchitarjana nam go ustawiła, awans raczej niezagrożony bo trudno sobie wyobrazić, że Saint Etienne w 45 minut strzeli nam 5 bramek. Gorzej, że z powodu urazu tracimy Mikiego, który jest jednym z naszych głównych motorów napędowych w ostatnim czasie.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 24 lut 2017, 8:29

Rooney odniósł się do mediów i mówi że zostaje. Szacun dla Rooneya że nie leci na kasę;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”