El Clásico // FC Barcelona - Real Madrid CF - Strona 154

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Jakim wynikiem zakończą się najbliższe Gran Derby?

Zwycięstwem Barcelony
65
49%
Remisem
19
14%
Zwycięstwem Realu
48
36%
Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2332
Kontakt:

Re: Gran Derby // FC Barcelona - Real Madrid CF

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 28 kwie 2011, 1:29

teraz każdy piłkarz aktorzy, fakt ze Busquets jest piłkarzem Barcy tylko mnoży nienawiśc kibiców do jego osoby.
pokaz pan kto aktorzy tak, jak on. przyklady, najlepiej z linkami ktore tak lubisz. cristiano ronaldo, ok, kto jeszcze? co innego jest nurkowac (mimo ze tez nienawidze ale tu sie zgodze - wiekszosc (nie kazdy) to robi) a co innego aktorzyć jak on.
Ostatnio zmieniony 28 kwie 2011, 1:30 przez Magnum, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
pepe00
Grafomania zaawansowana
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pepe00 » 28 kwie 2011, 1:29

kontaktu nie bylo. na skysport pokazywali z najlepszych ujęć. nie było kontaktu. jak on to zrobił ten obrót sam chciałbym wiedzieć :mrgreen:

ale fakt ze jakby nie ucieklk z nogą to by dostał. wtedy by udowodnił ze byl kontakt, a tak, tylko przyaktorzyl :mrgreen:

Moofasa
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moofasa » 28 kwie 2011, 1:32

Awatar użytkownika
SexyBitch
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SexyBitch » 28 kwie 2011, 1:33

Nie chce mi się wlaczac do dyskusji z kibicami mes que un plejstejszyn . Mam natomiast ogromną nadzieje , że o ile dojdziemy do finału , bo z szacunku do S04 wypada tak powiedzieć , sędzia nie pomoże zadnej ze stron . Jesli mamy wygrac to tylko dlatego ze bylismy lepsi , jesli przegrac to tylko dlatego ze bylismy gorsi .

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 28 kwie 2011, 1:34

nie, faulował Puyola w walce o piłkę. Położył ręke na jego ramieniu co zachwiało jego pion, spowodował jego upadek.
Absurd gdyby takie faule dyktowano non stop, to by w ogóle nie dało się prawie strzelić gola z rożnego.
powinien być jeden, za reke Pique, reszta była na styk ale w granicach przepisów.
Nie chce mi się tego oglądać teraz znowu, ale jestem pewien bo zapadło mi w pamięci, że tam było 2 karne jak w mordę strzelił, a bodaj jeszcze jeden czy dwa na granicy.
teraz każdy piłkarz aktorzy, fakt ze Busquets jest piłkarzem Barcy tylko mnoży nienawiśc kibiców do jego osoby.
A cóż to w ogóle ma do rzeczy? Odegrał teatrzyk odegrał, przez co wyleciał z boiska Motta. Rzekoma nienawiść nie ma tu nic do rzeczy.
powinien, wkleił się w Daniego nakładką, wyprostowaną nogą. i Jakich by powtórek nie serwowano to jestem zdania, że Alves nie jest na tyle wygimnastykowany by w 0,1 sek. obrócić nogę i ciężar ciała o 180 stopni. Był kontakt.
Bez znaczenia jest dla mnie czy był czy nie był kontakt. Jeśli był to żółta kartka, jak nie było to nic. Wsio, Arek już to wyjaśnił.
bo pierwszego meczu z Chelsea nie było w ogóle i karnego na Henrym też nie (mecz z Chelsea jakby ktoś nie wiedział)
Mówisz o tej nąciąganej ręce Ballacka? :lol: Jeśłi tak to w drugim meczu w takim razie powinny być 4 karne dla Chelsea :lol:

A teraz jasno i wyraźnie bo jestem pewien, że znajdą się tacy którzy i tak nie wiele skumają i zaczną zaraz mi wyjeżdzać z kompleksami. Jak to powiedział Mourinho i ja to mówiłem już dawno i pisałem. Barca jest kapitalnym zespołem, fantastycznym zasłużenie wygrała finał w Rzymie z nami gdzie zostaliśmy po prostu zjedzeni na śniadanie. Barca jest tak świetnym zespołem, że i bez pomocy sędziów by spokojnie zdobywała trofea, ale niestety fakty są takie, jak przedstawiłem, że w drodze po ostatnie wygrane w PE jej pomogli sędziowie. O ile w spotkaniu z Milanem po golu Szewy spokojnie jeszcze mogli by odwrócić spotkanie o tyle w meczu z Chelsea na 95% byłoby pozamiatane. Więc niesmak niestety pozostaje.

Moofasa
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moofasa » 28 kwie 2011, 1:39

Kamil232 pisze:o tyle w meczu z Chelsea na 95% byłoby pozamiatane
ja Ci powiem więcej. Byłoby w 100% pozamiatane jakby Drogba czy Anelka wykorzystali chociazby jedną sytuacje z tych które mieli.

Despertado
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Despertado » 28 kwie 2011, 2:16

Kamil w 1 meczu z Chelsea byl ewidentny karny po faulu Carvalho na Henry'm (pociagnal go za koszulke w polu karnym gdy byl przy pilce, co spowodowalo upadek Thiery'ego). Co ciekawe tamto spotkanie sedziowal niejaki Wolfgang Stark. Podajesz jako przyklad czerwo dla Van Persiego, dlaczego nie wspomnisz o nieslusznie nieuznanej bramce Pedro w 1 meczu? O prawidłowym golu Bojana w meczu z Interem nie napiszesz, bo jak przystalo na PiSowca zaklamywanie rzeczywistosci byle potwierdzic swoja teze jest chlebem powszednim. Gdy wymieniasz bledy arbitra w dwumeczach z Barca, wymien je WSZYSTKIE, na korzysc i niekorzysc Blaugrany. Gdybys to robil bylbys wiarygodny
Ostatnio zmieniony 28 kwie 2011, 2:24 przez Despertado, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 28 kwie 2011, 2:24

O bramce Bojana Kamil nie napisze z prostego powodu. Tej bramki nie bylo. Bojan uderzyl sobie pilke po gwizdku sedziego, ktora pozniej wpadla do bramki. Decyzja latwa, napomnienie dla gracza Barcelony. :lol:

Moofasa
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moofasa » 28 kwie 2011, 2:33

Gwizdek jak gwizdek, sędzie użył go w stosunku do Toure, który przyjął piłkę ręką :P Samo uderzenie Bojana wyszło w najodpowiedniejszym momencie.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 28 kwie 2011, 2:40

Nieprawda! :P
Strzal Bojana byl juz po gwizdku, wiec sedzia nie mogl anulowac zadnej bramki.
Jak sedzia gwizdnalby rzut wolny w polu karnym rywali, a ktorys z zawodnikow Barcelony podszedlby i kopnal pilke do bramki, tez mowilbys, ze nie uznali Wam prawidlowo zdobytego gola?
Zobrazowana sytuacja idealnie odnosi sie do zdarzenia z rewanzu na CN z Interem, jesli za wykladnik bierzemy przepisy gry. :P :mrgreen:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2445
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 28 kwie 2011, 7:29

http://www.realmadrid.pl/index.php?co=a ... i&id=34067
FC Barcelona zamierza złożyć przed Komisją Dyscyplinarną UEFA skargę na José Mourinho za jego słowa z konferencji prasowej po półfinałowym pojedynku Ligi Mistrzów. Służby prawne katalońskiego klubu zbiorą się w najbliższych godzinach, aby "zbadać zawartość konferencji prasowej" i zadecydować, czy może być ona podstawą donosu do UEFA.

Na feralnej konferencji Mourinho zakwestionował Ligę Mistrzów, którą Barça wygrała dwa lata temu i stwierdził, że "na miejscu Guardioli wstydziłbym się jej, ponieważ wygrał dzięki skandalowi na Stamford Bridge" w półfinale rozgrywek. - Jeśli w tym roku wygra drugą, to wygra dzięki skandalowi na Bernabéu - powiedział trener Realu Madryt, nawiązując do czerwonej kartki, którą Pepe ujrzał we wczorajszym meczu.

Działacze Barcelony potwierdzili agencji EFE, że jutro prawnicy klubu podejmą ostateczną decyzję odnośnie skierowania sprawy do Europejskiej Federacji Piłkarskiej.
Niesamowite. Mendy bez honoru. W zakłamywaniu rzeczywistości i przeczeniu faktom FCB i jej kibice są absolutnymi mistrzami świata.

Widzę, że w sytuacji z Pepe niektórzy nadal widzą czerwoną kartkę. Ja też widzę. Dla Alvesa. Druga żółta za bezczelne symulowanie.

miguel indurain
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 28 kwie 2011, 7:30

lalalalal
"genialany" mourinho i madryckie mendy (patrz: komenatrz wyzej) SKASOWANI po raz kolejny :haha:

panowie, podobno przy brutalnym ataku portugalskiego "pomnika antyfutbolu" było słychac strzaly! tak piszą polskie media zwiazane z pisem.

Obrazek

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2445
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 28 kwie 2011, 7:40

Napinaj się napinaj. Tak, po raz kolejny. Jeden mecz w ostatnim czasie 11 na 11 i wynik był jakby inny. Gdzie wtedy byłeś?

Cały świat widzi jak sędziowie co roku przekręcają rywali Barcelony w Lidze Mistrzów. Mourinho powiedział prawdę prosto w oczy. Nie ma racji tylko z kartką Ramosa. Cała resztą Barcelonę oczywiście zabolała i będą kłamać bezczelnie, że to nieprawda. Standard. Gratuluję awansu, skoro takie wygrywanie nie budzi u was ani odrobiny niesmaku.

Jak Mourinho za mówienie prawdy zostanie ukarany, to będzie kolejny skandal, ale co tam. Chyba rzeczywiście są równi i równiejsi.

EDIT:

To też dobre:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 28 kwie 2011, 8:27

Despertado pisze:Kamil w 1 meczu z Chelsea byl ewidentny karny po faulu Carvalho na Henry'm (pociagnal go za koszulke w polu karnym gdy byl przy pilce, co spowodowalo upadek Thiery'ego). Co ciekawe tamto spotkanie sedziowal niejaki Wolfgang Stark. Podajesz jako przyklad czerwo dla Van Persiego, dlaczego nie wspomnisz o nieslusznie nieuznanej bramce Pedro w 1 meczu? O prawidłowym golu Bojana w meczu z Interem nie napiszesz, bo jak przystalo na PiSowca zaklamywanie rzeczywistosci byle potwierdzic swoja teze jest chlebem powszednim. Gdy wymieniasz bledy arbitra w dwumeczach z Barca, wymien je WSZYSTKIE, na korzysc i niekorzysc Blaugrany. Gdybys to robil bylbys wiarygodny

oni maja swoja wlasna prawde i z nimi nie wygrasz. Nie miec chejtera to znaczy byc nikim. Dobrze ze Barca ich ma tak duzo. Mozna powiedziec ze to oni ukazuja wielkosc klubu :wink:

Oczywiscie sedziowie nam pomagaja, Pep nawet ich wybiera a Scholes strzela bramki ze spalonego zespolowi Mourinho. Cala ta wyliczynka Mou jest dla dzieci, i te dzieci maja znowu powody to zabawy. Hala

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 28 kwie 2011, 9:01

Niektórym "kibicom" Realu przydałoby się trochę pokory. Zwycięstwa Realowi w finale Copa Del Rey pogratulowałem, bez zbędnej napinki, chamstwa, wytykania błędów sędziego, itd. "Gdyby babcia miała wąsy". Niektórzy powinni wyładowywać swoje niezadowolenie na stronie fanowskiej własnego klubu, tam przynajmniej wasze "widzi mi się" spotyka się z aprobatą.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”