Manchester United (zbiorczy) - Strona 155

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Zablokowany

Którego z zawodników najchętniej widziałbyś w koszulce Manchesteru United?

Fernando Torres
1
13%
Didier Zokora
4
50%
Michael Carrick
1
13%
Armando Petit
0
Brak głosów
Frank Ribery
0
Brak głosów
Mohamadou Diarra
0
Brak głosów
Kevin Nolan
1
13%
Miroslav Klose
1
13%
Kerlon
0
Brak głosów
Ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
coo1er
Pseudoforumowicz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coo1er » 07 lis 2005, 18:03

To była ironia :roll:

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 07 lis 2005, 18:38

coo1er pisze:To była ironia Rolling Eyes

Ta? tak to jest jak ktos sie nie umi poslugiwac ironia.

Awatar użytkownika
coo1er
Pseudoforumowicz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coo1er » 07 lis 2005, 18:54

Lakier pisze:
Ta? tak to jest jak ktos sie nie umi poslugiwac ironia.
Przepraszam już nie bede to jest za trudne dla mnie, :(
:lol:
Śledząc wypowiedzi Mourinho, i przy odrobinie inteligencji czytająceg/słuchającego można chyba było wywnioskować, ze to nie jest na poważnie, no ale co zrobic jedni są bystrzy i rozumieją tak sformułowane posty inni niestety nie...

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 07 lis 2005, 19:29

coo1er pisze:Nie przeginaj równie dobrze moge powiedziec ze ty jestes wiernym kibicem Malcolma "Dolara vel. Funta de ojro" Glazera
Nie! Tego akurat o mnie, nie mógłbyś o mnie powiedzieć. Wara! Wierny fan Manchesteru United z krwi i kości oraz antyfan Malcoma Glazera (o czym większośc ludzi wie - Ty chyba jesteś w mniejszości, w opozycji :lol: ) Za to o Mikusiu można by wile napisać...
coo1er pisze:Bo Jose to kulturalny człowiek on nigdy nikogo nie obraża ani nigdy nic złosliwego nie mówi.
Taaa... A świstak to już cholera się zmęczył od zawijania sreberek. Współczucia!
coo1er pisze:To była ironia
Ciekawe...

Wracając do tematu, nie przejmując się nadwrażliwymi ludźmi związanymi z londyńskim klubem, trzeba wspomnieć o Michaelu Ballacku. Czyżbyśmy przegrali walkę o Niemca? Niby jest już blisko Realu, ale czas i boisko pokaże wszystko (jak to Zaza mówi) - chodzi o postawę Czerwonych Diabłów oraz Realu na krajowym podwórku oraz w elitarnej Lidze Mistrzów. Wiadomo, jeśli piłkarz waha się nad przejściem do klubu, nie spogląda tylko i wyłącznie na sumę kontraktu, ale również jaką pozycję dany zespół zajmuje w Europie.
Nie płakałbym, gdyby Misza przeszedł do klubu z Madrytu, choć byłby to kolejny nieudany transfer Fergusona oraz niepozyskanie solidnego zawodnika. Jak dla mnie wcale nie gorszym piłkarzem od Niemca jest grający w Schalke Lincoln. Pytanie tylko czy poradziłby sobie w Anglii?! Bo o zaaklimatyzowaniu się Sneijdera na Wyspach chyba nie ma co się martwić. Robben, RvN, Park nie mieli problemów gdy przechodzili z Eredivisie do Premiership.

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 07 lis 2005, 19:34

Wydaje mi sie ze jednak Manu przegralo walke o Michaela Ballacka. Juz widze jak sypia sie ojro i tylko Ballack na nie poleci a i w Realu pograc bedzie mogl bo szykuje sie tam calkiem pozadna druzyna a wzmocniona Ballackiem bedzie jeszcze groźniejsza. Wg mnie to juz przesadzone ze Ballack pojdzie do Galacticos i na jego miejscu tez bym poszedl bo po pierwsze kasy jak lodu bedzie mial a po drugie to Barca ma jednak marzenia o tytule a cuz Manu chyba moze o nim pomazyc (chodzi mi tu o walke w swoich ligach). Swoja droga to CL Manu raczej tez nei zdobedzie chcoiaz kto wie ??

POZDRO

Awatar użytkownika
Hawaii 96
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hawaii 96 » 07 lis 2005, 22:18

Ballack 80% według mnie do Manchester pójdzie bo MU się musi "poważnie" wzmocnić...

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 07 lis 2005, 23:56

Hawaii 96 pisze:Ballack 80% według mnie do Manchester pójdzie bo MU się musi "poważnie" wzmocnić...
Kwintesencja orginalności wypowiedzi :lol: Jak na to wpadłeś :?:
coo1er pisze:To była ironia
Oj chłopcze, weź się lepiej za koszenie trawnika przed domem :lol:

Dobrze, że jest ktoś jak manumef, przynajmniej obiektywnie spogląda na poczynania Manu. Oby tak dalej, normalne wypowiedzi poparte faktami a nie widzimisiami wyssanymi z palca ( nogi, nie ręki :!: ) jak powyżej cytowani.
Co do Ballacka ... nie tylko tutaj potrzeba wzmocnień. Niby Nistelrooy i Rooney to piłkarze obyci, znani i kochani, ale w umiejętności swe każą wątpić ostatnimi czasy. Przydałby się ktoś, kto szarpnie tę pychę za gardło i pociągnie na sam dół. Dziwię się, że nie ma trzeciego napastnika z krwi i kości, tylko same płaczące bachorki, młodziutkie talenty co i tak guzik umieją. Dlaczego nie ma takiej rotacji jak np: w Milanie, czy Barcelonie, gdzie nominalni pomocnicy potrafią grać rówież w ataku :?:
Nie wspomnę o defensywie, gdzie O'Shea jest filarem ... spróchniałego domku z drewna :roll:
I tylko Holender, w podeszłym wieku, zmierzający do emerytury potrafi powstrzymać młodych, utalentowanych, oraz rutyniarzy. Bajka o kopciuszku :lol:

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 08 lis 2005, 8:38

Loczek nie wiem czy zauwazyłes ale MU gra ostatnio system 4-3-3 czyli nie potrzebuje az tylu snajperow, zreszta na ataku moze grac RvN, Rossi, kontuzjowani Saha i Solskier, ostatecznie moze jeszcze Smith.
Atak to ostatnie co trzeba w MU wzmacniac.

A filarem defensywy nie jest O'Shea, on jest tylko rezerwowym.
Nie wiem kto ma wg ciebie lepszych rezerwowych niz O'Shea.
Milan(Costacurta, Kaladze)? Barca? a moze Juve? napewno nie....

Jeden srodkowy obronca plus jakis rozgrywajacy to priorytet na to okienko transferowe....

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 08 lis 2005, 10:08

Niestety na forum bede tylko chwilami ale już w święta bede pewmie ma stałłe . :D W United musza być zmiany bo nawet po meczu z cheslea nie jestem przekonamy do formy prezetowanej przez MU w tym sezonie :?

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 08 lis 2005, 14:43

Loczek pisze:Dobrze, że jest ktoś jak manumef, przynajmniej obiektywnie spogląda na poczynania Manu. Oby tak dalej, normalne wypowiedzi poparte faktami a nie widzimisiami wyssanymi z palca ( nogi, nie ręki :!: ) jak powyżej cytowani.
Dzięki! Niestety martwi mnie poziom wypowiedzi innych. futbolowa, Travolta i Rossi (kostek) obiektynie również patrzą i wypowiadają się. Loczek czyżbyś kibicował United? Czy tylko lubisz oglądać Premiership?
Loczek pisze:Co do Ballacka ... nie tylko tutaj potrzeba wzmocnień. Niby Nistelrooy i Rooney to piłkarze obyci, znani i kochani, ale w umiejętności swe każą wątpić ostatnimi czasy. Przydałby się ktoś, kto szarpnie tę pychę za gardło i pociągnie na sam dół. Dziwię się, że nie ma trzeciego napastnika z krwi i kości, tylko same płaczące bachorki, młodziutkie talenty co i tak guzik umieją. Dlaczego nie ma takiej rotacji jak np: w Milanie, czy Barcelonie, gdzie nominalni pomocnicy potrafią grać rówież w ataku :?:
Ja też uważam, że i w ataku potrzebny jest jaki solidny gracz. Ja tu widzę Ricardo Oliveirę. Rooney ma przyszłość przed sobą, ale Ruud poza znalezieniem się w polu karnym nie potrafi zbyt wiele. Technicznie to słaby zawodnik.
Loczek pisze:Nie wspomnę o defensywie, gdzie O'Shea jest filarem ... spróchniałego domku z drewna :roll:
I tylko Holender, w podeszłym wieku, zmierzający do emerytury potrafi powstrzymać młodych, utalentowanych, oraz rutyniarzy. Bajka o kopciuszku :lol:
O'Shea to jednak rezerwowy i teraz gdy kontuzje ogarnęły dwóch bocznch obrońców musi grać Irlandczyk. Niestety umiejętności za wielkich to on nie posiada. Głośno mówi się o przejściu Fabio Aurelio, a wtedy O'Shea gdzie?
John Travolta pisze:Atak to ostatnie co trzeba w MU wzmacniac
Powinno się wzmocnić, ale tak jak piszesz, to pozycja o którą najmniej możemy się obawiać. Po kontuzji wraca Louis Saha. To bardzo dobry zawodnik, tylko mam nadzieję, że kontuzje przestaną go trapić.
John Travolta pisze:Jeden srodkowy obronca plus jakis rozgrywajacy to priorytet na to okienko transferowe....
+ defensywny pomocnik. Bo o rozgrywającym to myślałeś o ofensywnym pomocniku? Czyli p/w defenswyny, ofenswyny pomocnik i środkowy obrońca i jakieś zabiegi kosmetyczne by mieć na ławce porządnych zmienników.

Fergie zapowiedział, że już w styczniu będzie chciał wzmocnić zespół. :shock: Czyżbyśmy przeżyli kolejne rozczarowanie czy prawdziwą rewolucję kadrową? Chyba raczej to pierwsze. W zimie nie skupuje się zawodników, tylko wypełnia skład, jednym, ewentualnie dwoma zawodnikami.

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 08 lis 2005, 18:59

+ defensywny pomocnik. Bo o rozgrywającym to myślałeś o ofensywnym pomocniku? Czyli p/w defenswyny, ofenswyny pomocnik i środkowy obrońca i jakieś zabiegi kosmetyczne by mieć na ławce porządnych zmienników.

Fergie zapowiedział, że już w styczniu będzie chciał wzmocnić zespół. Czyżbyśmy przeżyli kolejne rozczarowanie czy prawdziwą rewolucję kadrową? Chyba raczej to pierwsze. W zimie nie skupuje się zawodników, tylko wypełnia skład, jednym, ewentualnie dwoma zawodnikami.
O DMF to jednak mysle ze dopiero po sezonie jak Keano odejdzie, bo on nadal jest swietnym zawodnikiem a Smith to jednak porzadny rezerwowy.
A rozgrywajacy typu Ballack to jednak priorytet bo dwojka Fletcher Scholes jednak nie daja rady.A jak do tego ktorys z nich jest bez formy badz co gorsze ma kontuzje to juz wogule nie jest ciekawie.

A z zimowym oknem to sie zgadzam nie ma co sie podniecac jak kupimy jednego porzadnego gracza to i tak bedzie dobrze, rok temu nikt nie przyszedl.
Po za tym zawsze moze wrocic jeszcze Jones ktory zostal chyba wybrany najleszpym graczem pazdziernika w the Championship.
Na obrone tez moze wrocic Spector.Grał juz jeden albo 2 mecze w Charltonie i zagrał porzadnie.

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 08 lis 2005, 19:14

John Travolta pisze:
Po za tym zawsze moze wrocic jeszcze Jones ktory zostal chyba wybrany najleszpym graczem pazdziernika w the Championship.
Na obrone tez moze wrocic Spector.Grał juz jeden albo 2 mecze w Charltonie i zagrał porzadnie.
Nie oszukujmy się, nie snujmy złudnych marzeń o zbawicielu w postaci Jones'a i Spector'a. Bez przesady. Nam potrzeba porządnego kalibru, a nie plastikowych pistoletów na wodę. Z całym szacunkiem dla tych graczy - Manchester United to za wysokie progi.

Awatar użytkownika
Michal_United
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michal_United » 08 lis 2005, 19:28

Spectora pistoletem na wode bym nie nazwał :lol: bo z niego moze byc naprawde dobry środkowy obrońca, a w przyszłości podpora naszej defensywy. A Jones :?: On jakos na lidera drużyny nie wygląda i podporą drużyny raczej nie bedzie tylko jakims uzupełnieniem. Stac go na dużo ale drugi Keano z niego nie bedzie. :wink:

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 08 lis 2005, 21:05

Michal_United pisze:Spectora pistoletem na wode bym nie nazwał :lol: bo z niego moze byc naprawde dobry środkowy obrońca, a w przyszłości podpora naszej defensywy. A Jones :?: On jakos na lidera drużyny nie wygląda i podporą drużyny raczej nie bedzie tylko jakims uzupełnieniem. Stac go na dużo ale drugi Keano z niego nie bedzie. :wink:
Dlaczego tak sądzisz? Jones ma 20 lat i wszystko przed nim. W zeszłym roku został wybrany najbardziej wartościowym pikarzem ligi rezerw. Do tego teraz w The Championship został graczem października. Wszystko wskazuje na to, iż przed nim świetlana przyszłość, choć jak wiadomo Keano trudno zastąpić.

Spector to solidny defensor. Gra teraz na wypożyczeniu w Charltonie i mimo, że nie dostawał na razie zbyt dużo szans na wykazanie się, to w dwóch meczach zagrał conajmniej nieźle. W Man United został Pique. Hiszpan może niedługo razem z Jonathanem tworzyć parę podstawowych środkowych obrońców (gdzieś za około 4-5 lat).

pczynając od Fostera i Steele'a, przez Bardsleya, Pique, Spectora oraz Jonesa, Ronaldo i Fletchera kończąc na Richardsonie, Rossim i Ebans-Blake'u można wnioskować, że będą tworzyć zgraną drużyną w przyszłości. Co do O'Shea i Eagles'a coś mi się wydaje, że stanęli w rozwoju i zbytnio się nie rozwiną.

P.S. Jak zwykle pełno plotek transferowych. Fabio Aurelio jest niby do wzięcia. W styczniu będzie do wzięcia za darmo, a Ferguson chciałby miec alternatywę dla Heinze. Brazylijczyk z hiszpańskim paszportem w moim przekonaniu byłby świetnym zmiennikiem. Wtdey O'Shea pożeganłby się z klubem?!

Nie jest niespodzianką, iz manager Czerwonych Diabłów ma na oku Didiera Zokorę :lol: Podobno piłkarza Saint-Ettiene chciałby widzieć w swoim składzie już w zimę. Zokora znajduję się na szczycie listy Szkota, dotyczącej transferów.

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 08 lis 2005, 23:52

A ja i tak pozostanę konserwatywny w swoich poglądach. Nie uważam i stanowczo protestuję takim działaniom, jak wdrążanie w skład, który i tak jest dziurawy jak ser szwajcarski, chłopaków, którzy obycie boiskowe dopiero nabywają. Ja rozumiem, kształtowanie kultury fizycznej i mentalności młodych popleczników Fergusona jest doskonałe. Ja rozumiem też, że trzeba dawać możliwości wypłynięcia na szerokie wody, że trzeba dać odetchnąć świeżym, ostrym powietrzem. Jednak trzeba umieć pokierować drużyną tak, ażeby takie młode strelby miały od kogo nabywać niezbędną wiedzę i ogranie.
Fabio Aurelio, wzmocnienie szeregu defensywnego, Ballack, środek pola. Saha po kontuzji do ataku. Niewątpliwie zgadzam się z takimi poglądami, aczkolwiek czy dojdzie do skutku choć jeden głośny transfer ... Bogu niech będą dzięki.
Nie rozumiem też obużenia niektórych, że niby O'Shea nie jest filarem defensywy. A niby kto, kiedy są kontuzje, usiłuje chwycić się za jaja i wykopać piłkę z własnej linii bramkowej? No właśnie nasz Johny. A, że zabiera się do tego jak prawiczek do prostytutki ... to już inna para kaloszy i inna bajka.

Zablokowany

Wróć do „Anglia”