Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 155

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
5
33%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
40%
Zatrudnienie Mourinho
2
13%
Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 07 cze 2006, 15:32

stan_mic pisze: Hmm... wierzysz w każdą głupotę jaką usłyszysz!? Czy tylko mi się tak zdaje?? Gdyby Perez chciał podejmować dalej decyzje należące do prezydenta Real'u to albo w ogóle by nie zrezygnował z tego stanowiska, albo po raz kolejny wystartowałby w wyborach... i wygrałby je bez jakiegokolwiek problemu!! Cały Madryt wie (!!), że lepszego prezydenta od Perez'a w Madrycie już długo nie będzie!!
Coz, Twoje uwielbienie dla Pereza jest powszechnie znane, wiec nie bede sie z Toba wdawal w polemike, bo i tak nie ma to sensu. Zauwaz tylko, ze to co, co napisalem, nie jest moim wymyslem, tylko przytoczeniem informacji, ktore mozna spotkac w prasie. Mozna w nie wierzyc lub nie, to forum jest od tego, zeby o nich dyskutowac. Tyle.

Awatar użytkownika
stan_mic
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stan_mic » 07 cze 2006, 15:41

A więc odpowiedz Mi na pytanie (o ile masz chęć) kto miałby większe szanse w wyborach: Perez (gdyby wystartował), czy Villa Mir?? Jeśli Perez (a Ja sądzę, że właśnie by tak było) to jaki sens byłby w wystawieniu w wyborach jego marionetki??

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 07 cze 2006, 15:54

stan_mic pisze:A więc odpowiedz Mi na pytanie (o ile masz chęć) kto miałby większe szanse w wyborach: Perez (gdyby wystartował), czy Villa Mir?? Jeśli Perez to jaki sens byłby w wystawieniu w wyborach jego marionetki??
W obliczu rezygnacji Pereza, jego ponowny start w wyborach bylby conajmniej dziwny. Polityka Floro w koncowym okresie nie przynosila oczekiwanych skutkow, jego niektore decyzje byly niezrozumiale (np transfer Woodgate'a). Zespol nie mial wynikow, wiec prezes odszedl. Jednak naprawde wierzysz, ze przestal sie juz interesowac tym, co dzieje sie w Madrycie :?: Ze nie ma juz zadnych ambicji :?: Ja nie do konca. Kibice i niektorzy dzialacze mieli dosc jego rzadow i on o tym wiedzial. Najlepszym tego przykladem bylo odwolanie przez zarzad Fernando Martina, ktorego Perez namascil na swojego nastepce. Ja osobiscie nie daje wiary w to, ze Perez nie chcialby miec juz wplywu na sytuacje w Realu Madryt. Dlatego jestem sklonny uwierzyc, ze ktorys z kandydatow jest jego protegowanym. Nie mowie, ze tak musi byc, ale jest to IMO mozliwe.

Awatar użytkownika
stan_mic
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stan_mic » 09 cze 2006, 14:10

makis pisze:Jednak naprawde wierzysz, ze przestal sie juz interesowac tym, co dzieje sie w Madrycie Question
A w życiu!! Przecież to jego ukochany klub!! Jemu nawet w większym stopniu niż nam zależy na tym klubie, więc napewno nie przestał interesować się sprawami klubu, co nie znaczy, że w nie ingeruje
makis pisze:Ze nie ma juz zadnych ambicji Question
Każdy ma ambicje, ale nie koniecznie związane z klubem Real'u
makis pisze:Najlepszym tego przykladem bylo odwolanie przez zarzad Fernando Martina
On został odwołany, bo ludzie chcieli wyborów, chciali mieć prawo wyboru nowego prezydenta... Martin został przecież tylko tymczasowym prezydentem
makis pisze:Fernando Martina, ktorego Perez namascil na swojego nastepce
Nikt nikogo nie namaścił!! Powtarzam... Martin został tylko tymczasowym prezydentem klubu do czasu nowych wyborów!! Na kogoś musiało paść!! Przecież Perez niemógł zostawić klubu bez zarządu na kilka miesięcy

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 13 cze 2006, 1:20

Widzie że jesteś Jarzyna wiec napisze coś - na początek jak egzamin ? zdany ? jak nie piszesz jeszcze to zły znak :? ale mam nadzieje ze jest inaczej !!

A teraz koniec tego dobrego :P Co Ty na to ? żenada ?

Wiesz ustalmy jedno - to jak by dalszy ciąg naszej rozmowy - nie jeden z najlepszych obecnie piłkarzy marzy by grać w Realu to Królewscy to firma pełną gębą ale cała ta kampanie powoduje już nie tylko śmiech ale żenade :?

Kaka', Emerson, Adriano, Robben, Terry [:shock:], De Rossi, Zambrotta... i co jeszcze :>? miejsze podatki, 3 miliony mieszkań i wolne prawo dla gejów i les ? może "wolne zioło" to i ja zagłosuje :P

To już podchodzi pod PiS. :roll: Chyba się zemną zgodzisz że teraz to już wygląda naprawde śmiesznie. Obiecanki cacanki. typowe bicie piany - tylko pytanie kto w to wierzy ? przeciesz 12 letnie fani Real to tylko mały % socios mających prawo głosu ...

Swoja drogą dla tych miejszych fanów Real to wakacja marzenie plotek w :wink: i to takich kosmicznych ala Galaktyka [te komenatrze są dobre]

Może posłanka Senyszyn wystartuje w wyborach ? albo Zyta Gilowska ? kobiet tam brakuje w tym wyściugu.

$canda(L)ous
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: $canda(L)ous » 13 cze 2006, 1:30

*_Zaza_* pisze:Kaka', Emerson, Adriano, Robben, Terry [:shock:], De Rossi, Zambrotta... i co jeszcze :>? miejsze podatki, 3 miliony mieszkań i wolne prawo dla gejów i les ?
Robben i C.Ronaldo w skladzie= konflikt, obaj samograje, nie da sie ich miec obu w druzynie i osigac sukcesy :? Adriano, zupelnie niepotrzebny. Terry, jak ma takich pilkazy jak w CFC obok siebie to in on dobry jest :? w sumie w Realu by mial to samo ale w Angli to wedlug mnie Carragher jest juz lepszy, zaleta Terry jest taka ze dobrze gra glowa i siet niebezpieczny w karnym jak jest bity rozny lub wolny :?
Kaka[fantazja]
De Rossi,Diarra, Zokora lub nawet Essien(ale watpie by Mourinho go puscil), ktorys z tych do pomocy. Atak hmmm. jest Cassano ale ostatnio cos Milan przejawia zainteresowanie jego osoba...zobaczymy po MS, moze Real "zlowi" jakiegos napastnika.

Co do Zambro to jak juve zostanie zdegradowane to mysle ze transfer jest Realny :wink:
Emerson mi jakos nie widzial by sie w Realu :?
*_Zaza_* pisze:może "wolne zioło" to i ja zagłosuje :P
wtedy to bym chyba zaczal Realowi kibicowac i przeprowadzil sie do Hiszpani :lol:

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 13 cze 2006, 1:37

*_Zaza_* egzamin mam nadzieje ze zdany. Jutro sie okaze ;)

Co do tego co przedstawiles to w sumie rozmowe mozna zaczac i od razu zakonczyc - popatrz na zrodlo. I w tym momencie moge powiedziec - ide spac :P Ale zeby nie bylo tak latwo to cos skrobne.
Oczywiscie z Terrym to wybitnie przesadzili :lol: Marquez tez miedzy bajki. Reszta mnie powiem szczerze bardzo nie zdziwila kiedy to czytalem, ale bardziej dlatego ze juz o nich slyszalem X razy, niz ze w to wierze. Na fioletowa strone nie ma co najezdzac, bo oni tylko tlumacza to co sie pojawia w Asie czy Marce. Ja sie ciesze, bo po hiszpansku to umiem powiedziec tylko "todos se va a la mierda" ( :smile2: ) a na angielska wersje tych gazet jeszce nie trafilem. Wiec tak jakby chociaz troche wiem co wypisuja. Jezeli ktos w to wierzy - jego sprawa.
Ciezko jest to w ogole wytlumaczyc. Bo wiadomo, ze Camacho powazny facet. As na pewno sobie wszystkiego nie wymyslil, co najwyzej popodpinal nazwiska pod swoje "widzi mi sie". Naprawde ciezko jest komentowac nawet takie rewelacje. Ale z drugiej strony - Mourinho tez jest nieprzewidywalny. Bo kto by powiedzial, ze on moglby sie zainteresowac Carlosem w takiej formie jakiej on byl w ubieglym sezonie, dodajac do tego jeszcze jego 33 lata. A o tym transferze pisaly juz tez zrodla angielskie czyli nie moze to byc tylko wymysl Hiszpanow. Oczywiscie Terry'ego nie pusci, ale Carvalho? Tu bym sie wstrzymal przed takim ostrym wyrokowaniem. Diarra oczywiscie prawdopodobny, to samo Lucio. De Rosii juz raczej mniej, Robben raczej kosmos. No ale widzisz, takie sa hiszpanskie klimaty.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 13 cze 2006, 1:55

To nie chodzi o to że to "winna" serwisu Real no to Ty :P ale jak napisałeś w tym momencie chyba "AS" nie koloruje tym bardzie że pada nazwisko szanowanego człowieka który może nie bawem piastować ważna funkcje w tym klubie.

To juz nie chodzi o komentrze samych nazwisk czy ewentualnych szans na transfer bo w to nie wątpie że nie jedna gwiazda marzy by grać na Santiago Benrabeu ale co to ma być takie plany czy listy ? Sam widzisz jak jest to komentowane na stronie Real :roll: to równie dobrze mogą obiecywać odrazu puchary po co graczy ?

Jest jeszcze jeden motyw - taki bardzio prawdopodobny :roll:- mianowicie każda z gazet może mieć swojego faworyta - i jednemu wiecej curkruje [koloruje - popiera] drugiemu mniej. Bo równie dobrze Camacho za 4 dni powie "przykro mi - nie moge komentować doniesień "AS"" i sam wiesz ilu fanów Real będzie szukało tematu. Sam bym szukał podstępu :P tylko inaczej sprawa ma się z plotka a inaczej z listą gracz których zakup teraz zerowy. To też może być to zwłaszcza że teraz prasa Hiszpańska obrała to obok mundialu jako temat nr. 1. Włosi mają skandal i mundial a Hiszpanie wybory i mundial ... oraz Alonso i Nadala :P

Roberto Carlos ? wiesz w tym newsie to brzmi tak jak by Jose zrobił wszystko dla pozyskania Roberto i nawet oddał Terrego :roll: a czemu mu zależy ? bo zdaje sobie sprawe że nie wiek sie liczy u piłkarza i jest zdanie że Carlos w premiership jeszcze by coś pokazał - sądze że wzłaszcza liczy na jego siłe i ofensywne usposobienie. A wiek nie ma znaczenia. Bardzie zarobki :P

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 13 cze 2006, 13:25

Nie mniej ciekawe jak wydarzenia na mundialu sa wybory na prezydenta w Realu. Niezla liczba kandydatów duża liczba wypowiadanych przez nich głupot i nierealnych oskarżeń.

Wogóle kampania toczy sie pod dyktando wzajemncyh oskarżeń jak zarzut ze to Mijatović wytransferował Etoo do Barcelony. Jednie atakują drugich, szukanie haków, na wyzwyskach w stylu "człowiek Pereza" kończąć :) Wiekszość kandydatów zaczyna od tego kogo chce na trenera tu klasyka Del Bosque, Capello, Wenger, Laudrup, Ericsson, Schuster.
Drugi punkt programu to transfery tu już jest całe pole do popisu od głupot totalnych (Messi - pomysł Villa Mir`a) przez głupoty umiarkowane ( Rooney, Terry - Palaciosa ) po niezłe pomysły (Reyes i Joquin - Balasado) aż po całekiem rozsądne transfery (Zambrotta, Diarra - Ramona Calderona)

Owszem sa i niezle acz nie do końca realne (tak sie przynajmniej wydaje 8) ) pomysły transferowe które w wielkim stopniu przyczyniły by sie do odbudowy Realu mowie tu o transfererze Kaki z Milanu co jest pomyslem tandemu Ramon Calderon , Mijatović.

Ciekawe jest to ze socios w tych wyborach maja do wyboru tandemy:
znana osoba z świata sportu ( Sainz) albo wyłacznie świata piłki i anonimowy dla wielu biznesmen. Niektorzy maja nawet trójkąty :wink: np. Calderon, Mijatović , Divac jako szef sekcji koszykarskiej
czy Palacios, Camacho, Pirri.

Na koniec ciekawa sprawa gdy przeglądem strone AS na poczatku czerwca prowadziła w badaniach opinii przedwyborczych socios robionych przez redakcje dziennika Villa Mir/ C.Sainz. W najnowszym rankingu z na czele jest Calderon /Mijatović z okolo 9% przewaga nad Palaciosem/Camacho.

Widać wciaż jak wielki wpływ ma obietnica kupna wielkiego zawodnika pokroju Kaki.
Co ciekawe wielu socios za "głupi" uznali pomysł wydania 150mln euro na Messiego przez co Villa Mir/Sainz stracił znacznie poparcie, próbując je odbudować ogłaszaja ze Wenger ma dać im odpowiedz czy poprowadzi Real Madryt w przyszłym sezonie w ciagu 7dni.

Im bliżej 2 lipca tym atmosfera gorętsza.
Szkoda tylko ze nikt (prasa hiszpańska) w zwiazku z mundialem nie pokuslił sie do napisania co też dokłanie planują poszczególni kandydaci nie tylko same transfery ale co panuja marketingowo (czy Real dalej bedzie objeżdzał świat ,czy też w spokoju trenował w okresie przedsezownowym) finansowo ( w jakim kierunku podążą inwesycje) jak i co z drużynami Castilii ( tu na trenera Palacios i Camacho proponuja Michela) Realu C i niższymi czy bedzie piłkarzą łatwiej grać w pierwszej drużynie Realu :?:
*_Zaza_* pisze:Roberto Carlos ?

Osobiście uważam że czas w Realu Roberto (przy całym szacunku do Niego) dobiegł końca powinni go puścić do Chelsea a w zamian kogoś z dwójki Zambrotta/ Del Horno. Podziekwować Carlosowi i jak zakonczy kariere to mecz towarzysko pożegnalny Real - Chelsea.

Chyba ze dziś w meczu Brazylii strzelii gola na miere tego z `98 roku :D 8)

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 18 cze 2006, 23:54

AC Milan złożył skargę do Międzynarodowej Federacji Piłki Nożnej na postępowanie Ramona Calderona i Predraga Mijatovica. Kandydat na prezydenta Realu, a także człowiek przewidziany na stanowisko dyrektora sportowego kontaktowali się z Brazylijczykiem Kaką, namawiając go do zmian barw klubowych.

Włodarze mediolańskiego giganta, po stracie Szewczenki, nie chcą stracić kolejnej gwiazdy. Rossonerim nie podoba się fakt, iż Calderon i Mijatović kontaktują się z piłkarzem i ludźmi z jego otoczenia, a nie z Milanem w pierwszej kolejności. Pretensje dotyczą również zakłócania spokoju gracza, który uczestniczy w Mistrzostwach Świata.
Bezsensowne zachowanie Calderona. Murinho jak negocjował z Cole'm to się przynajmniej z tym krył a oni mieli to gdzieś i za to teraz najprawdopodobniej zapłacą. Szkoda bo to był mój faworyt do objęcia stanowiska, ale nie wiadomo jak się sprawa potoczy. Jeśli nie Calderon to chyba jedyną sensowną opcją byłby Palacios. Zobaczymy co zrobią socios

Pocieszeniem jest przyciszenie sprawy Diarry. Jak wiadomo niedawno był już jedną nogą w ManU a teraz sprawa ucichła i możemy liczyć że czeka na wybór nowego zarządu. Inną opcją jest to że Lyon zdecydował się nie puścić czołowego pomocnika. Jedno jest pewne, po zwycięstwie któregoś z kandydatów musi dojść do spektakularnych transferów i zatrudniania klasowego trenera, nie ma innej opcji.

EDIT:
Celem numer jeden letniego okresu transferowego mediolańskiego Interu jest pozyskanie bramkostrzelnego napastnika ACF Fiorentiny - Luki Toniego. Właściciel Nerazzurrich - Massimo Moratti bardzo chciałby wykupić snajpera klubu z Florencji.

"Toni jest znakomitym zawodnikiem i człowiekiem. Jeśli to zależałoby tylko ode mnie, pozyskałbym go natychmiast. Jednak jasne jest, że sytuacja jest inna. Ja chętnie widziałbym go w Interze, ponieważ jest wielkim napastnikiem."- stwierdził.

Zawodnikiem fiołków bardzo poważnie interesuje się także madrycki Real. Klub z Hiszpanii jest gotów zaoferować za Toniego 20 mln euro i , czyli o dwa więcej niż mediolański Inter. Dodatkowo ekipa z Hiszpanii jest skłonna dorzucić Violi kartę pomocnika Tomasa Gravesena.
Jeszcze taka ciekawostka ;) W sumie to ja bym z chęcią im zamiast Gravesena dołożył Ronaldo. Ciekawa opcja ale równie nierealna jak to że Ronaldo złapie formę na tych mistrzostwach... Tak swoją drogą to ciekawe skąd oni wiedzą ile Real jest w stanie wyłożyć na niego jeśli jeszcze nie mamy nowego zarządu :P

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 19 cze 2006, 13:14

brylancik pisze:eszcze nie mamy nowego zarządu
i trenera :P
Realowi przydłby się Diarra i jakiś dobry rozgrywający
lewego obrońcę też mogliby kupić bo Carlosa to ścigają już wszyscy

el_nino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el_nino » 19 cze 2006, 13:35

Akarin pisze:lewego obrońcę też mogliby kupić bo Carlosa to ścigają już wszyscy

No tak, Real chce sprzedać Carlosa, i dobrze robią. Carlos jest piłkarzem który gra na wysokim poziomie ale nie pogra już zbyt długo, za kilka lat z pewnością zakończy karierę. Real ma dużo kasy więc na lewego obrońce mogliby sprowadzić kogoś młodego kogoś takiego jak Lahm. Jest wielu obrońców których Real mógłby kupić, ponieważ Real jest bogaty więc nie powinno być problemów z przebiciem innych klubów poza Chelsea:)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 20 cze 2006, 8:29

brylancik pisze:
AC Milan złożył skargę do Międzynarodowej Federacji Piłki Nożnej na postępowanie Ramona Calderona i Predraga Mijatovica. Kandydat na prezydenta Realu, a także człowiek przewidziany na stanowisko dyrektora sportowego kontaktowali się z Brazylijczykiem Kaką, namawiając go do zmian barw klubowych.

Włodarze mediolańskiego giganta, po stracie Szewczenki, nie chcą stracić kolejnej gwiazdy. Rossonerim nie podoba się fakt, iż Calderon i Mijatović kontaktują się z piłkarzem i ludźmi z jego otoczenia, a nie z Milanem w pierwszej kolejności. Pretensje dotyczą również zakłócania spokoju gracza, który uczestniczy w Mistrzostwach Świata.
Bezsensowne zachowanie Calderona. Murinho jak negocjował z Cole'm to się przynajmniej z tym krył a oni mieli to gdzieś i za to teraz najprawdopodobniej zapłacą. Szkoda bo to był mój faworyt do objęcia stanowiska, ale nie wiadomo jak się sprawa potoczy. Jeśli nie Calderon to chyba jedyną sensowną opcją byłby Palacios. Zobaczymy co zrobią socios
Brylancik ale sytuacja z Jose i graczem Kanonierów była znacznie inna. Przeciesz Mourinho nie musiał robić cyrku biciem piany. To że wyszła sprawa na jaw to nie jego wina... Obecna sytuacja z Calderonem jest taka że jak by chciał negocjować "po cichu" to jak by zamydlił oczy socios ? Jak by dzieci miali nadzieje że to ten kandydat spełni ich marzenia ?

Tu już chyba nie chodzi o to czy Milan chce sprzedać Kake czy nie ale Milan to nie Brendby Kopenhaga i nie pozwola sobie by jakiś koles który ma za zadanie na obiecywać "złote góry" 12 letnim faną majacym możliwośc głosowanie. Wygrał wybory ich kosztem.

Milan może sprawić że jesli Calderon wygra wybory a zakaz transferowy nałożony przez FIFA będzie dla niego = kapitulacji. To jest mało prawdopodobna wersja bo np. Roma podpisała umowe z Mexesem a Chelsea tylko negocjowała. I to jest ta róznica w karach jakie spotkały oba kluby. Jednak jestem przekonany że jesli trzeba będzie to Rossoneri znajdą poparcie w innych klubach mających negatywne zdanie to tym cyrku z wyborami. I to nie tylko Barca czy np. Chelsea i MU z którymi działacze mają dobre układy to też Lyon czy nawet Inter i Roma.

Juz napisałem wcześniej - nie jeden wielki piłkarz marzy o tym by grać dla Realu bo to "firma" ale ta forma teraz przynosi straty a na rynku jest kilka innych które przejeły ich rynek :P Na największy szasunek zasługują Ci fani Real który w tej kampani nie podniecają się biciem piany transferowej przez kazdego z kandydatów :P a wizją odbudowy całego Real. Nie tylko opartej na nowych graczach ale na pozbyciu sie "starych" zarabiających po 6 milionów za sezon. Bo to musi być dla Realu podstawa. I każdy o tym wie.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 20 cze 2006, 15:13

el_nino pisze:kogoś takiego jak Lahm
ale Bayern go nie puści za żadne skarby, bo Bayern buduje młody zespół a Lahm nie po odejściu Lizy ma pewne miejsce w składzie

el_nino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el_nino » 20 cze 2006, 15:23

ale Bayern go nie puści za żadne skarby, bo Bayern buduje młody zespół a Lahm nie po odejściu Lizy ma pewne miejsce w składzie

Ale mówie że kogoś takiego jak Lahm, kogoś kto gra podobnym stylem do niego, nie napisalem że koniecznie musi byc to Lahm, a jeśli nawet to jeśli Real złożyłby ciekawą ofertę to może Bayern by sie skusił.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”