Wisła Kraków (zbiorczy) - Strona 155

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Dotrze ten hajs czy nie dotrze?

Dotrze, dotrze
7
28%
Nie ma bata, nie dotrze
10
40%
Je**ć konfitury!!!
8
32%
Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Włosi

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 18 lip 2006, 11:03

tak - chyba jeszcze zagrali w sparingu i odesłano panów do domu...

Paweł Brożek spadł na 3-4 tygodnie. Ciekawe jak Rumun zestawi teraz atak?

Przypomnę jeszcze, że na dłuższą przerwę zanosi się także u Baszczyńskiego (co chyba przekreśla jego transfer zagraniczny w tym okienku) i Varga. Kontuzjowany jest chyba także drugi Brożek.

Awatar użytkownika
knockout
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: knockout » 22 lip 2006, 22:04

Rozpaczliwe apele Dana Petrescu, bardzo slabe wystepy w sparingach, az w koncu nadszedl mecz z KSZO Ostrowiec, ktory wlal troche optymizmu w serca kibicow. Z jednej strony Legia przegrywa z Wisla Plock, z drugiej "Biala Gwiazda" gromi rywali z nizszej klasy rozgrywkowej.. No i Jean Paulista potwierdza, ze zwolnienie Mielcarskiego to jednak byl dosc powazny blad.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 22 lip 2006, 22:39

Trzeba przyznać, że Wisła jest w formie, wygrywając z Kzo jednak solidnym 2-ligowcem pokazuje, że okres przygotowawczy został dobrze przepracowany. Wg. bardzo dobrze zagral Burns i chyba to on bedzie obok Sobola podstawowym zawodnikiem w środku krakowskiej ekipy. Ciekawym zawodnikiem jest takze Chiacu. Skrzydła fantastico :lol:
Naprawdę Dan stworzyl jak widać świetną ekipę, ktora moze bez zadnych kompleksów wlaczyć z Legią, tylko szkoda tych kontuzji.
Dobrze, że Petrescu stawi i daje szanse Kokoszce i Małeckiemu u innych z tym było blado...

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 23 lip 2006, 0:29

knockout pisze:Rozpaczliwe apele Dana Petrescu, bardzo slabe wystepy w sparingach, az w koncu nadszedl mecz z KSZO Ostrowiec, ktory wlal troche optymizmu w serca kibicow.
W moim nastawieniu ten mecz nic nie zmienił. Gole musiały po zgrupowaniu paść prędzej czy później, bo piłkarze zaczynają odzyskiwac świeżość.

Inna sprawa, że dziwię się Petrescu, czemu kwestię napastnika poruszył dopiero teraz. Nawet drobnym drukiem nie zaznaczono przy transferowych zapowiedziach, że zakupy gotówkowe są uzależnione od sprzedaży Baszcza i Sobola. Temat nowego napastnika będzie jeszcze często poruszany, Petrescu podał termin rozstrzygnięcia sprawy (korzystnie, bądz bardziej prawdopodobne niekorzystnie) "do soboty".
Jestem ciekaw ile gazety wytrzymają bez krytyki i dorabiania faktów:). Już zaczął się rozłam w sposobie przestawiania faktów, ale bez ubiegłosezonowej agresji:
- Gazeta: Petrescu: "Gdybym nie wierzył, że z tymi chłopakami da się zdobyć mistrzostwo Polski i awansować do Pucharu UEFA, to jutro bym się spakował i wyjechał. Przysięgam!"
- Onet: Petrescu: "Wszystko się posypało"

Walka o mistrza będzie wyrównana i nie ma w niej wyraźnego faworyta. Niestety będą stare problemy, czyli zdobywanie goli i nowe czyli zgranie obrony. Wątpię, by Wisła prezentowała się tak jak się oczekuje już w pierwszych ligowych meczach. Ale maszyna powoli się rozkręci. Potencjał drużyny (wcale nie najsłabszy w zeszłym sezonie) się wzmocnił dzięki dobrym transferom... ale brakuje armat i będzie ciężko w PUEFA. Niemniej jednak mam nadzieję, że po pół roku do budżetu można będzie doliczyć zyski z fazy grupowej, sprzedaży Baszczyńskiego, rozwiązania kontraktów z Kuźbą i Dawidowskim i Wisła w końcu zacznie myśleć nie o uzupełnianiu braków, a o nadaniu grze nowej jakości. Ale póki co przyszłośc jest niejasna, z jednym wyjątkiem. Wiemy już, że pierwszym bramkarzem będzie Pawełek, co ogłosił dzisiaj Petrescu :).
Messi E2 Ronaldinho pisze:Skrzydła fantastico
No to się dowiedzialem :lol:.

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 23 lip 2006, 0:37

A ja mam pytanie o rozwiązanie kontraktów z Kuźbą, Dawidowskim i Paszulewiczem. Jeżeli ma być to zrobione decyzją PZPNu i z winy zawodników to delikwent nie może być sprawny i gotowy do grzy przez co najmniej pół roku. Kiedy więc ostatni raz zagrali Kuźba i Dawidowski? Bo Paszulewicz po powrocie nie zagrał chyba nawet minuty...

Można zawsze załatwić sprawę polubownie (Karwan w Legii, Zając w Groclinie) ale Kuźbie i Dawidowskiemu chyba się z tym nie spieszy. Stąd moje pytanie do Wiślaków.

pozdrawiam
d

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 23 lip 2006, 0:59

Więc jeśli chodzi o Kuźbę i Dawidowskiego, to po pół roku będzie można coś takiego przeprowadzić, o czym pisałem w poście powyżej. Wniosek o rozwiązanie kontraktu z Jackiem Paszulewiczem jest już w PZPN-ie.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 25 lip 2006, 13:07

Wyborcza pisze o nagłym przypływie dobroczynności Cupiała, ale wypowiedzi z klubu o tym nie świadczą:
- Wśród piłkarzy, którymi jesteśmy zainteresowani, jest kilka nazwisk graczy z Polski i zagranicy. Na temat transferów trwają rozmowy z ich klubami. To nie znaczy jednak, że w najbliższym czasie kupimy nowego zawodnika. Na wszystko patrzymy bardzo realistycznie, z perspektywy klubowego budżetu. Poza tym mamy 32 zawodników w pierwszym zespole. Liczyliśmy na transfery sprzedażowe. Okazało się jednak, że żadnego nie udało się przeprowadzić - mówi wiceprezes Jurczyński.

Dlatego patrzmy realistycznie. A nawet bardzo realistycznie jak mówi rzecznik, czyli trochę pesymistycznie innymi slowy.

Awatar użytkownika
No_Name
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: No_Name » 25 lip 2006, 14:36

CSKA Moskwa chce nam wykupic Darka Dudkę :? Nie dobrze bo Dudka zrobił sie ostatnio stabilny i można na niego liczyc w środku obrony jak i na lewej stronie. Z Napastnikami ciężko, obserwowałem dzisiaj trening Wislaków i dało sie zauważyc ze w pierwszej 11 w ataku wystąpi Penksa z Kryszałem.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 25 lip 2006, 14:54

Ale zobacz na obronę Wisły: Mijajlovic, Stolarczyk, Dudka, Thwaite, Cleber, Kokoszka (pewnie nie tylko ja wierzę, że reprezentuje poziom pierwszoligowy, wnosząc po tym, że nie ustępuje kolegom z zespołu) Varga, Baszczyński, Błaszczykowski. Przy odrobinie desperacji na lewą obronę można jeszcze włożyć Piotrka Brożka, a na prawą Jacoba Burnsa, który grał tam za młodu.

To jest prawdziwy ból głowy i nawet nie ma co się dziwić, że lekką ręką zrezygnowano z Kłosa, który ma ważny jeszcze przez pół roku kontrakt.

W każdym razie ja podchodzę do tego tak: jeśli transfer dojdzie do skutku będzie to zabranie cegiełki z obrony, by załatać wyrwę w ataku. A okienko transferowe nie będzie otwarte przez ten tydzień, ale przez cały sierpień jeszcze. Tylko, że nie ufam Dziennikowi i temu, by tak poważny klub jak CSKA interesował się Dudką.

Ale to byłby dobry transfer. Pamiętam za ile poszedł Gora. Milion dolarów za jedną bramkę przeciw Realowi :roll:. Czyli krótko mówiąc opłacalny interes :lol:.
paku pisze:Z Napastnikami ciężko, obserwowałem dzisiaj trening Wislaków i dało sie zauważyc ze w pierwszej 11 w ataku wystąpi Penksa z Kryszałem.
Po tym jak Petrescu wystawił Zieńczuka w ataku, to mnie nic nie zdziwi, chociaż ja dalej stawiam na Kryszała i Paulistę. Są już razem ograni, a Zieńczuk świetnie się rozumiał z Jaśkiem podczas sparingu z KSZO :).

Awatar użytkownika
No_Name
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: No_Name » 25 lip 2006, 16:55

Ja tą informacje o Darku przeczytałem w Fakcie :P Wiem wstyd, ale znalazłem potwierdzenie na portalach internetowych. W sumie z obroncami nie ma co sie martwić, jest Głowacki który ponoć wrócił do wysokiej formy.

Z napatnikami gorzej, ale trzeba zaufac Danowi. Może jeszcze Cupiał zakupi jakiegos napadziora.

Ok 6 tyś karnetów na Jesien 2006 sprzedanych :) Kupić mozna do 29 lipca (włącznie)

Awatar użytkownika
No_Name
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: No_Name » 25 lip 2006, 23:44

Bla Bla Bla

Od początku tego tygodnia z Wisłą trenuje 21-letni bramkarz Bartosz Gajewski. Zawodnik czwartoligowej Narwi Ostrołęka pozytywnie przeszedł testy i czeka na angaż w zespole „Białej Gwiazdy”.

- Powiedzieli mi, że testy już zaliczyłem i myślę, że zostanę tu na dłużej – mówił zawodnik po dzisiejszym treningu. – Nie miałem jeszcze przyjemności osobiście rozmawiać z trenerem, ale rozumiem polecenia, które na zajęciach wydawane są w języku angielskim.

W zespole Wisły od poniedziałku trenuje aż pięciu bramkarzy. Oprócz Pawełka, Dolny i Juszczyka, w zajęciach bierze udział także pochodzący z rezerw Talaga i właśnie Gajewski.

Bartosz Gajewski urodził się 8 października 1985 roku. Mierzy 192 cm i waży 86 kg. Do Narwi Ostrołęka trafił przed rokiem z Polonii Nowy Tomyśl.

Bla bla bla !
Co jak co ale o bramkarza to zarząd Wisły powinien sie w tym momęcie najmniej starać ;] Ech...
Napastnik potrzebny a nie bramkarz ! Kapka do roboty! :roll:

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 25 lip 2006, 23:55

paku pisze:Zawodnik czwartoligowej Narwi Ostrołęka
Byc moze kolejny Narwiak w Ekstraklasie 8). Do Wisly Plock poszedl mlody Grzeszczyk, do Zaglebia- Truszkowski, ktory w poprzednim sezonie gral w LKS Lomza, ale jeszcze rok wczesniej grywal wlasnie dla Narwii.

Ale z tego co kojarze, ten bramkarz byl u nas 2. badz 3. golkiprem. Ale widocznie talent ma nieprzecietny, skoro pewno pojdzie do jednego z najlepszych polskich klubow :P.

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 25 lip 2006, 23:59

olson pisze: Ale z tego co kojarze, ten bramkarz byl u nas 2. badz 3. golkiprem. Ale widocznie talent ma nieprzecietny, skoro pewno pojdzie do jednego z najlepszych polskich klubow :P.
To akurat o niczym nie świadczy - Fabiański był 3 bramkarzem Lecha, a Kuszczaka wywalili z Herty. Jak jest młody i ma troche talentu to mogą z niego wyrosnąć ludzie.

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 26 lip 2006, 0:02

deltinho pisze:To akurat o niczym nie świadczy
Wiem, ze o niczym nie swiadczy, ale tak sobie przypomnialem. Nie kojarzylem za bardzo tego goscia, mimo ze na mecze Narwi chodze dosc regularnie. Niezly maja scouting, skoro wyciagaja kogos, kto nie gra nawet w 4. ligowym klubie :think:. Chociaz mogla byc 3. liga, no ale coz..

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 26 lip 2006, 0:05

Często jest tak, że menadżerowie zawodników wpychają graczy na testy do znanych klubów, żeby nawet w przypadku niepowodzenia podbić ich cenę. Tak było na przykład jakiś rok temu z zawodnikiem o nazwisku Król, z wodzisławskiej szkółki. Media rozdmuchały, że toczy się o utalentowanego piłkarza walka między Legią a Wisłą, tymczasem chłopak był na oba zespoły po prostu za słaby :roll:.

Ale z drugiej strony, Błaszczykowski trafił do Wisły tylko dzięki znajomością u wujkowi Brzęczkowi ;).

Problem w tym, że nawet dla dobra tego chłopaka byłoby, żeby ten transfer nie doszedł do skutku. Dwóch równorzędnych bramkarzy i podobno niezwyle utalentowany Marcin Juszczyk, który jako niezwykle utalentowany może najwyżej liczyć na wypożyczenie do Górnika Wieliczka i pokazywanie umiejętności w III lidze. W Wiśle młodzież szczególnie na pozycji bramkarza nigdy nie dostanie szans....
paku pisze:Kapka do roboty!
Kapka to pewnie drinki w Serbii teraz pije za pieniądze Cupiała przy "filtrowaniu" tego rynku:lol:.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”