Liverpool (zbiorczy) - Strona 155

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Re: Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 25 sie 2009, 15:57

red85 pisze:Już Jensen z nami bronił lepiej niż wczoraj Friedel, a Blake strzelił pewnie bramkę życia, a raczej nikt z naszego obozu nie mówił, że brakło szczęścia.
Po naszym meczu z Burnley aż się zdziwiłem, że nikt nie próbował wypominać spalonego Owena z 4 minuty, czy ręki Bikey'a z drugiej połowy. Kazdy komentarz który czytałem można było streścić w słowach: "graliśmy słabo, nie zasłużyliśmy na wygraną". Gdy wczoraj wszedłem na forum LFC połowa komentarzy była do rzutu rożnego z ostatniej minuty, po którym wpadła bramka, czy braku żółtej kartki dla kogoś z AV...

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 25 sie 2009, 17:15

Ależ ja sobie zdaję sprawę z faktu, że nie zasłużyliśmy na wygraną. Jednak mimo wszystko uważam, że szczęścia zabrakło. W pierwszej połowie, jakoś na początku była sytuacja, w której Torres, Benayoun i Gerrard, jeden po drugim, w odstępie minuty zmarnowali ze 4 dogodne sytuacje do strzelenia bramki (najpierw Torres nieczysto trafił w piłkę, później Yossi dwa razy w nią nie trafił, a na koniec Gerrard strzelił prosto w nogi Friedela). Było też kilka sytuacji w drugiej połowie, gdzie praktycznie przez całe 45 minut (z przerwą na rzut karny...) atakowaliśmy bramkę AV. W całym meczu oddaliśmy aż 24 strzały, w tym 11 celnych. Dla porównania gracze AV strzelali na bramkę Pepe (nie Claudio, jak to mawiał Pan Nahorny) Reiny tylko 8 razy (w tym 4 razy celnie). Szczęścia zabrakło, jednak głównym powodem była po prostu słaba gra, z masą niedokładności. Przygotowanie kondycyjne również nie stało na najwyższym poziomie. Momentami piłkarze (nie wszyscy, Glen, Jamie, Javier i Martin to wyjątki) wyglądali jak muchy w smole.

John, na jakim forum czytałeś?

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 25 sie 2009, 17:24

Daaaamian pisze: John, na jakim forum czytałeś?
RAWK

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 25 sie 2009, 17:28

Brak pieniędzy, o którym wspomniałeś też jest jak najbardziej sensowną wymówką. Nie zawsze, ale jednak. W tym okienku rozpieszczani przez amerykańskich właścicieli nie jesteśmy. Chociaż niektórzy i tak uważają, że wydaliśmy jakieś kolosalne pieniądze...
Fakt 1 . Wydaliscie wiecej niz my , przy czym wasz szkoleniowiec powtarza juz od kilku ladnych lat , ze wydajemy kase , psujemy rynek etc . Gdzie tu logika ?

Nie przypominam sobie, żeby kibice LFC narzekali na terminarz
Fakt 2 .Rafa previous season . Grudzien - non stop narzekanie na terminarz + zdania ze jestesmy faworyzowani jezeli chodzi o te kwestie .

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 25 sie 2009, 17:45

boskigonzo pisze:Fakt 1 . Wydaliscie wiecej niz my , przy czym wasz szkoleniowiec powtarza juz od kilku ladnych lat , ze wydajemy kase , psujemy rynek etc . Gdzie tu logika ?
W tym okienku każdy wydał więcej niż wy. W końcu nikt nie dostał 80 milionów funtów za Ronaldo. :wink:

Co do reszty - nie przypominam sobie, żeby Benitez mówił coś o tym, że psujecie rynek. Tak więc nie przesadzaj.
Jeśli chodzi o mówienie, że wydajecie więcej, to zgadzam się. Takie słowa z ust Beniteza padały, co do tego nie mam absolutnie żadnych wątpliwości. Od siebie dodam, że nie nie zawsze te słowa pokrywały się z rzeczywistą sytuacją, ale poniekąd Rafa miał rację.
Rafa previous season . Grudzien - non stop narzekanie na terminarz + zdania ze jestesmy faworyzowani jezeli chodzi o te kwestie
Bo byliście, przynajmniej po części. W końcu każdy wolałby rozegrać spotkania rewanżowe z ekipami Wielkiej Czwórki na własnym stadionie.
Ostatnio zmieniony 25 sie 2009, 19:37 przez Daaaamian, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 25 sie 2009, 18:43

Daaaamian pisze:W tym okienku każdy wydał więcej niż wy.
Arsenal także ?

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 25 sie 2009, 19:06

O ludzie, co ja napisałem... :angry2:

Oczywiście miało być: W tym okienku każdy wydał mniej niż wy.

Sorry. :oops:
Ostatnio zmieniony 25 sie 2009, 19:40 przez Daaaamian, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 25 sie 2009, 19:16

Daaaamian pisze:Oczywiście miało być: W tym okienku każdy wydał mniej niż wy.
Tylko prawda jest taka jak napisałeś wczesniej, mało kto wydał mniej niż my...to było cichutkie okienko z naszej strony. A już na pewno Wy wydaliście znacznie więcej.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 25 sie 2009, 19:36

No właśnie już mi się to wszystko pomieszało. :rotfl:

Wcześniej napisałem: "w tym okienku każdy wydał więcej niż wy" i właśnie o to mi chodziło, dlatego nie wiem co mnie podkusiło do zmiany "więcej" na "mniej". Pisząc to miałem na uwadze fakt, że Manchester zarobił aż 80 milionów funtów na transferze C. Ronaldo do Realu, a wydał jedynie ok. 17 milionów na transfer Valencii (nie wiem czy jeszcze za kogoś zapłacili, jak coś to poprawcie mnie). Wcześniej się nieprecyzyjnie wyraziłem. Chodziło mi bardziej o bilans finansowy, niż o wydane pieniądze.

Lepszego bilansu nie ma nikt - zarobiliście bardzo dużo, wydając zdecydowanie mniej.

Tak więc jeszcze raz przepraszam. Wszystko przez wczorajszy mecz. :lol:

Dłuższy post poprawiony. Wróciło "więcej". :P

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 27 sie 2009, 14:40

[']

jesli to prawda to [']

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 27 sie 2009, 15:11

Daily Mail i wszystko jasne. Niedługo będziecie wklejać newsy z The Sun, żeby tylko pokazać jaki to Liverpool zły i niedobry...

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 27 sie 2009, 22:13

http://www.weszlo.com/news/3445

Robbie z brzuszkiem. Genialna fotka. :lol:

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 31 sie 2009, 15:28

Dzisiaj oficjalna strona Liverpoolu potwierdziła wypożyczenie Charlesa Itandje do greckiej drużyny - Kavala FC. Szkoda, że baran został jedynie wypożyczony. Trzeba go było oddać, żeby już nic wspólnego z tym klubem nie miał.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 03 wrz 2009, 10:51

W przyszłą środę Liverpool przyjeżdża do Polski na towarzyski mecz z Wisłą Kraków. Szkoda tylko, że to będą głębokie rezerwy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”