Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 04 maja 2017, 17:56
Bassu
Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 04 maja 2017, 18:51
Nie byłem i nie jestem zwolennikiem mega transferów, ale to nie one są winne kompletnemu wyjebaniu na młodzież. To nie wielcy grajkowie, a wielokrotnie ligowi przeciętniacy są nieustannie (!) faworyzowani kosztem dania jakiejkolwiek szansy(!) jednemu, czy drugiemu młodzikowi. To absurd. To absurd, że nie boimy się dać szansy na absolutnie kluczowej pozycji człowiekowi, który nigdy nie był i nie będzie nawet solidnym ligowcem w czołowej lidze (Romero), a boimy się nawet w Pucharze Myszki ogrywać swoich. Trudno się pogodzić z tym, że Manchester United zatraca kolejny element, dzięki któremu wyrobił sobie taką markę. Dla mnie bowiem to ostatni element, który jeszcze nawiązuje do tego "starego" United, którego zacząłem uwielbiać.Bassu pisze: Za to jestem skłonny uwierzyć w wywalenie tych 200 baniek na Gierizmana i Bayoko - Mou umie stawiać zarządom warunki, a i przy dobrych wiatrach oba cele są realistyczne. Ktoś powie o dużej kasie - pełna zgoda. Ale to nie my zaczęliśmy nakręcać tę spiralę, więc generalnie jeśli temat zostanie przemyślany to niech ładują kasę. Szkoda tylko, że cały czas wszystko kosztem młodych- w tym sezonie jednak mimo krótkiej ławki nie pooglądaliśmy sobie zbyt wielu talentów, czas więc pogodzić się że w tej materii nic się nie zmieni.
red85
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 04 maja 2017, 20:09
ozob

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 04 maja 2017, 20:13

Bassu
Post Wyświetl pojedynczy post autor: blackmore » 04 maja 2017, 20:39
A to nie trwa już od kilkunastu lat? Tak po 2002, 2003 roku na Old Trafford zaczęło sukcesywnie powstawać multi-kulti. Ilu młodych się rozwinęło i stanowiło o sile podstawowej jedenastki niczym w latach 90.? Pytam poważnie, ponieważ United z lat 90. to piękna historia, ale w XXI wieku cechuje je takie samo sprowadzanie "obcych" za gruby hajs jak pozostałe duże kluby. Dziwi mnie, że teraz jest tak głośno o tym braku szansy dla młodzieży, ponieważ przed Mourinho to tych chłopaków do pierwszego składu za wiele nie wykształciliście. Mówię o faktycznej regularnej grze w najważniejszych rozgrywkach, a nie symbolicznych pięciu minutach jako rzekomym znaku "stawiamy na rozwój młodzieży".
blackmore

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 04 maja 2017, 20:48
Bassu
Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » 04 maja 2017, 21:06
matt_
Post Wyświetl pojedynczy post autor: blackmore » 04 maja 2017, 21:36
W Chelsea nie miał tylu problemów kadrowych, aby trzeba było sadzać na ławce co najmniej dwóch młodzików. Poza tym prowadzenie 2:0 z Burnley i wpuszczenie Carricka, czy Mchitarjana, to jest przegięcie. Choćby w The Blues w takich chwilach na boisku meldowali się Watt, Sinclair czy Loftus-Cheek.
blackmore
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 maja 2017, 22:00
fieldy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 04 maja 2017, 22:15
Sprowadzaliśmy, ale szanse dla swoich zawsze były. Brown, Fletcher, czy O'Shea byli w pewnym czasie podstawowymi zawodnikami drużyny, która dochodziła do daleki faz w LM. Byli również Evans, Welbeck, czy Cleverley, którzy w pewnym czasie regularnie grali w 11stce i zdobywali trofea. Koniec końców było wielu innych zawodników w przeszłości, którzy nie wykorzystali swojej szansy, ale byli przynajmniej sprawdzeni - ot chociażby Gibson, Richardson czy nawet Simpson.blackmore pisze: A to nie trwa już od kilkunastu lat? Tak po 2002, 2003 roku na Old Trafford zaczęło sukcesywnie powstawać multi-kulti. Ilu młodych się rozwinęło i stanowiło o sile podstawowej jedenastki niczym w latach 90.? Pytam poważnie, ponieważ United z lat 90. to piękna historia, ale w XXI wieku cechuje je takie samo sprowadzanie "obcych" za gruby hajs jak pozostałe duże kluby.
Kolejny raz to tłumaczę. Jakby nie było grupy niezwykle utalentowanych chłopaków to by nikt nie wymagał, żeby na nich stawiać. Mamy jednak naprawdę ciekawych chłopaków, którzy zdarzają się raz na kilka ładnych lat. Oczywiście - nikt nie da gwarancji, że ogarną w seniorskiej piłce, ale jak nie chcemy im dawać szans to się nigdy nie przekonamy. Rashford dostał szansę i wykorzystał.Dziwi mnie, że teraz jest tak głośno o tym braku szansy dla młodzieży, ponieważ przed Mourinho to tych chłopaków do pierwszego składu za wiele nie wykształciliście. Mówię o faktycznej regularnej grze w najważniejszych rozgrywkach, a nie symbolicznych pięciu minutach jako rzekomym znaku "stawiamy na rozwój młodzieży".
red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FerdasGGMU » 05 maja 2017, 0:19
FerdasGGMU

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 05 maja 2017, 1:54
Bassu
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 05 maja 2017, 2:21
Nie wiem co Ty ogladales.Bardzo dobry mecz w naszym wykonaniu
ozob

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 05 maja 2017, 11:41
czarny samael
Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 05 maja 2017, 12:05
red85