Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1548

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
red85

Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 14 maja 2017, 20:57

Pierwsza jedenastka, czy nie...gramy w tym sezonie z sensownymi drużynami dramatycznie 'negatywnie'. Nie można na to patrzeć jak głęboko się cofamy, jak oddajemy piłkę rywalom i czekamy na najniższy wymiar kary, jak jesteśmy pasywni. My naprawde nie mieliśmy dzisiaj NIC do stracenia a wyszliśmy czterema (licząc Blinda to pięcioma!!!) stoperami.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 693
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 17 maja 2017, 21:34

Znowu gramy jakby za karę. Pierwsze połowa żenująca. Martial, Mikitairan albo Mata powinni zjadać na śniadanie takich zawodników jakich mają Święci. Nie wiem ile jeszcze męczarni z oglądaniem tej drużyny mnie czeka... DDG nawet nie na ławce - czyżby powtórka z rozrywki?

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 17 maja 2017, 21:46

święci zmarnowali karnego a w obronie jakiś Stephens(kto to?) i Yoshida który był 3 wyborem po holendrze i Fonte zanim odszedł...

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 17 maja 2017, 23:00

Komentarz chyba zbędny.

Kolejny żenujący mecz.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 18 maja 2017, 8:08

wielki mourinho!

mbcz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 154

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mbcz » 18 maja 2017, 8:23

'I don't want to win the Europa League. It would be a big disappointment for me. I don't want my players to feel the Europa League is our competition'
Jose w 2013 po wygraniu Ligi Europy przez Beniteza, kiedy został jego następcą.
'It's the only competition that Manchester United have never won and it would be great to close that circle and say we are a club that won every single competition in the football world.'
I przed rewanżem z Celtą. Śmiesznie to brzmi, kiedy coś, czymś kiedyś gardziłeś, jest twoją jedyną nadzieją na ocalenie sezonu :wink:

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 18 maja 2017, 16:56

Kwestia priorytetów. W te gierki jest dobry i punkt widzenia zawsze będzie zależał od punktu siedzenia. Kończymy ligę na 6 miejscu. Liczyłem, że na finiszu pokażemy moc. Okazało się, że mamy za wąską -wg Mou- kadrę lub bez sensu wystawiać skład, którym chce zawojować LE. To duży błąd, uczenie piłkarzy mentalności, że są mecze ważne i ważniejsze. Pisałem już o tym, ale niestety jeżeli czeka nas przyszłość z Portugalczykiem to taka właśnie ona będzie. Mentalność United zmieni się o 180 stopni. Możemy sobie snuć dywagacje, czy grać gwiazdami, czy wychowankami, można się czepiać o styl itp. Ale takiego wyrachowania dawno nie widziałem. To jest jak wyciąć 1000 las i Jose to zrobił. Szkoda, bo wg. mnie ten menager na prawdę ma wszystko by zdobywać wszystkie puchary, ale coś mu się przestawiło, nie odrobił jakiejś lekcji. A teraz operuje na żywym organizmie jakim jest ten klub i może się to skończyć fatalnie. Za pewnik wszyscy biorą ten sukces w LE, a dla mnie to właśnie może być ostateczny gwóźdź do trumny. W swoich ocenach staram się być wstrzemięźliwy, bo poprzednicy też zaorali wszystko, a i sam SAF nie jest bez winy, że nie zadbał o to, by nie zostawić po sobie sobie takiej wyrwy [Proszę przeczytać to zdanie jeszcze raz ze zrozumieniem zanim zacznie się hejt]. Chętnie popatrzę jak nasz Boss urządzi ten klub mając w perspektywie sezon przygotowawczy. Nie sądzę, jednak że dadzą coś wydane miliony i głośne nazwiska. Tutaj trzeba fundamentalnej, rzetelnej roboty. Był w tym sezonie moment, gdy wydawało mi się, że złapaliśmy balans, ale trwało to bardzo krótko i stąd takie słabe wyniki. Smutno się na to wszystko patrzy.

Odnośnie niedzielnego spotkania, pozwolę sobie przekleić tekst z czerwonej stronki:
- Niedziela będzie wielkim dniem dla dzieciaków, ponieważ wielu z nich zagra. Mam nadzieję, że publiczności to się spodoba, mimo że nie będzie to nasz najmocniejszy zespół - zapowiedział Portugalczyk.

- W bramce zagra Joel. On na to zasługuje. Pojawią się także Demetri Mitchell, Scott McTominay, Axel Tuanzebe, Matthew Willock, Josh Harrop oraz Zach Dearnley. Zagra też Paul Pogba, który nie trenował w ostatnim czasie.

- Wystawię dwóch czy trzech chłopaków, którymi będę rotował, by ich chronić. Potrzebujemy struktury składającej się z pięciu lub sześciu piłkarzy, by zapewnił młodzieży stabilizację - zakończył Mourinho.

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 18 maja 2017, 23:37

ANDER HERRERA ZAWODNIKIEM SEZONU!

W dodatku:
- Valencia zawodnikiem sezonu głosami piłkarzy
- Gol Mkhitaryana przeciwko Swansea bramką sezonu
- Tuanzebe rezerwowym zawodnikiem sezonu
- Angel Gomes zawodnikiem sezonu młodego zespołu

Pedancik
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pedancik » 18 maja 2017, 23:39

Zabawnie wygląda typowanie zawodników sezonu jak klub zajmuje szóste miejsce w tabeli :lol2: Zespoły spadkowiczów też tworzą takie wyróżnienia? :lol2:

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 18 maja 2017, 23:45

Tak, niemal każdy zespół w Anglii w wyższych ligach ma taki plebiscyt.

Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator
Reputacja: 4034

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » 18 maja 2017, 23:51

Zabawnie to było dopiero w sezonie 2010-11, gdy zawodnikiem sezonu w Liverpoolu został.....Martin Skrtel.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 19 maja 2017, 0:11

Czy James w Utd. I De Gea w Madrycie to jest dopuszczalny scenariusz dla kibiców Manchesteru ? I jak to wygląda 'realnie' ?

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8412

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 19 maja 2017, 7:53

Cholera wie. Myślę, że prędzej czy później De Gea odejdzie, a James będzie dostępny latem, jeśli United będą chcieli zrobić głośny transfer, to może się skuszą. Inną sprawą jest, że wymiana in minus - pozbyć się kluczowego piłkarza, nie do zastąpienia i ściągnąć w jego miejsce posiadającego umiejętności, acz chimerycznego zawodnika, w dodatu nie potrzebując kogoś o takiej charakterystyce - średnio. Oby jednak, jeśli DDG ma ostatecznie odejść, wyciągnąć za niego gigantyczną kasę (a przy Mou sprzedajemy na szczęście nie najtaniej) i po prostu wykorzystać na porządne wzmocnienia tam, gdzie potrzeba (bramka, atak, obrona, ktoś do środka jako nowy Carrick, może skrzydło).

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 19 maja 2017, 12:34

Jak James w ogóle wygląda w Realu? Jak oglądam Real, to on akurat nie gra, wiec cięzko mi powiedzieć. Na MŚ zrobił na mnie wielkie wrażenie, ale potem zdaje się mocno spuścił z tonu po transferze.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 19 maja 2017, 12:44

Nie ważne jak gra w Realu, ważne że to nazwisko w ogóle nie powinno być uwzględnione przy liście transferowej. Chyba, że ktoś już nie pamiętamy co było z podobnym piłkarzem jeśli wziąć pod uwagę warunki fizyczne - Do Maria. Te ciągłe nachalne szukanie pilarzy poprzez Mendesa, to dla mnie jakieś wypaczenie. Na prawdę nie mamy gdzie szukać tych "wielkich nazwisk"?

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”