Liga Mistrzów (zbiorczy) - Strona 156

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Najlepszy zwycięzca LM w historii?

PSG 2025
2
10%
Real 2016/2017/2018
3
15%
Real 2014
0
Brak głosów
Bayern 2013
6
30%
Bayern 2020
2
10%
Barcelona 2009
0
Brak głosów
Barcelona 2011
0
Brak głosów
Barcelona 2015
3
15%
Juventus 1996
0
Brak głosów
Marsylia 1993
1
5%
Inny
3
15%
Awatar użytkownika
PAFCIO
Junior
Junior
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PAFCIO » 19 wrz 2007, 7:51

W sumie w pierwszym dniu Ligi Mistrzów nie było wielkich niespodzianek... Największą sensacją jest wynik, który padł w Londynie Chelsea 1:1 Rosenborg The Blues są obecnie w dołku i kiepsko zaczęli nowy sezon LM, ale moim zdaniem i tak powinni w końcu dojść do finału.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 19 wrz 2007, 9:00

Czy sensacją ?
Chelsea już w lidze nie zachwyca - ostatnio remis z Blackburn. Kontuzje ich nieźle dotknęły - można było się spodziewać, że nie wygrają róznicą 6 goli :D
ja sam też myślałem, że wygrają, ale żeby od razu pisać o sensacji ?

Wiekszym zaskoczeniem dla mnie była wygrana Valencii w Gelsenkirchen.
Schalke u siebie przeghrywa z rywalem do awansu - tabela zaczyna sie krystalizować :lol: Choć Chelsea zdobyła tylko 1 pkt, wiec jeszcze Schalke moze ich wyeliminować - ale by fajnie było :lol:

2 niespodzianki w 1 grupie - w pozostaych wszystko zgodnie z planem.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 19 wrz 2007, 11:45

fieldy pisze:Czy sensacją ?
Chelsea już w lidze nie zachwyca - ostatnio remis z Blackburn. Kontuzje ich nieźle dotknęły - można było się spodziewać, że nie wygrają róznicą 6 goli :D
ja sam też myślałem, że wygrają, ale żeby od razu pisać o sensacji ?

Wiekszym zaskoczeniem dla mnie była wygrana Valencii w Gelsenkirchen.
Schalke u siebie przeghrywa z rywalem do awansu - tabela zaczyna sie krystalizować :lol: Choć Chelsea zdobyła tylko 1 pkt, wiec jeszcze Schalke moze ich wyeliminować - ale by fajnie było :lol:

2 niespodzianki w 1 grupie - w pozostaych wszystko zgodnie z planem.
Schalke wbrew pozorom nie zagrało słabego meczu, miali naprawdę soczyts akcje bramkowe i tylko ich niefrasobliwość pozbawiła ich goli, zaś bramka dla Valenci padła po koszmarnym błędzie bramkarza gospodarzy. Co do odpadnięcia Chelsea to poczekałbym na rezultaty Schalke z Rosenborgiem (jeśli ugrają 6 punktów to kto wie) i oczywiście bezpośrednie wyniki z Chelsea. Kto wi, może faktycznie Chelsea "ma szansę" na UEFA?

Piotrek_0011
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Piotrek_0011 » 19 wrz 2007, 14:05

Panowie ma ktos z was moze jakoms stronke ze wszystkimi skrotami pierwszych spotkan Champions League ? Mialem kiedys taka, ze skroty byly m.in z EL ME, Uefa i wlasnie CL ale gdzies sie zgubila :P Pozdrawiam...

Awatar użytkownika
Bruno Banani
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bruno Banani » 19 wrz 2007, 14:13

jak najbardziej... www.youtube.com wystarczy dobrze poszukać. :wink:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 19 wrz 2007, 14:14

http://www.mininova.org/tor/896015
10 minutowy skrót wczorajszych meczów

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 19 wrz 2007, 21:34

Jak wrażenia po pierwszych połowach? :lol:

Ja oglądam meczyk Rangers - Vfb, w sumie przypadkiem. Na początku był żywy i ciekawy, więc pozostałem przy nim. Szkoda, że przewrotka Cacau nie wpadła, piękny byłby to gol.

Fenerbahce póki co wygrywa z ... Interem. Nie wie dlaczego w komentarzach pod newsme tak wszyscy Fener skreślili. Wczoraj Rosenborg na wyjeździe ugrał remis z Chelsea to czemu nie Fner u siebie z Interem? Swoją droga wygląda na to (niczego nie przekreślam), że Włosi zaczną LM podobnie jak w zeszłym roku.

Barcelona póki co prowadzi z Lyonem po golu samobójczym (kiedy wreszcie uczciciwe wbiją gola z akcji? :wink: )

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 19 wrz 2007, 21:41

Ebi pisze:Na początku był żywy i ciekawy, więc pozostałem przy nim.
a jak później? Bo ja bym oglądał, ale rodzice muszą teraz coś innego oglądać i oglądam Arsenal. Dziadków z Barcelony oglądać nie będę :foch: :lol:
Ebi pisze:Nie wie dlaczego w komentarzach pod newsme tak wszyscy Fener skreślili.
ja wszystkim w STSie radziłem aby postawili na 1 albo 1X. Nie wierzyli. Choć mecz jeszcze się nie skończyl. Turcja to trudny teren do gry, zwłaszcza, że Fener to nie jakaś tam drużyna z łapanki ale poważny zespół. Szkoda tylko, że stracili Tuncaya :wink:

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 19 wrz 2007, 21:55

Akarin pisze:
Ebi pisze:Na początku był żywy i ciekawy, więc pozostałem przy nim.
a jak później? Bo ja bym oglądał, ale rodzice muszą teraz coś innego oglądać i oglądam Arsenal. Dziadków z Barcelony oglądać nie będę :foch: :lol:
Ebi pisze:Nie wie dlaczego w komentarzach pod newsme tak wszyscy Fener skreślili.
ja wszystkim w STSie radziłem aby postawili na 1 albo 1X. Nie wierzyli. Choć mecz jeszcze się nie skończyl. Turcja to trudny teren do gry, zwłaszcza, że Fener to nie jakaś tam drużyna z łapanki ale poważny zespół. Szkoda tylko, że stracili Tuncaya :wink:
Póxniej było mniej ciekawiej i mecz się wyrównał, bo pierwsze 15 minut to dominacja Vfb (dwie setki nie strzelone), ładną akcję miał tez Darcheville, ale tez zmarnował. Przewrotka Cacau to piekne zagranie, naprawde żal że nie wpadł, a teraz w drugiej połowie Vfb właśnie wbiło bramkę, w sumie dosyć przypadkową, ale oni bardziej na nia zasłużyli.

Co do Fener to ja bym takiego meczu na pewno nie obstawiał, za duże ryzyko.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 19 wrz 2007, 22:43

ja wszystkim w STSie radziłem aby postawili na 1 albo 1X. Nie wierzyli. Choć mecz jeszcze się nie skończyl. Turcja to trudny teren do gry, zwłaszcza, że Fener to nie jakaś tam drużyna z łapanki ale poważny zespół. Szkoda tylko, że stracili Tuncaya
Fragmentami oglądałem to spotkanie, i Fenerbahce zrobiło na mnie spore wrażenie. Łatwo przedostawali się w pole karne Interu, mieli kilka świetnych sytuacji na zdobycie drugiej bramki. Dobrze wyglądał Roberto Carlos. Najpierw omal nie strzelił gola z wolnego, potem wyszedł z impetem sam na sam z Cesarem i huknął z całej siły słupek. Tuż przed przerwą kapitalny gol Deivida. Ogólnie grupa jest bardzo ciekawa. Inter z taką formą nie wyjdzie z grupy, bo PSV i CSKA też zagrały dobry mecz. Szczególnie znakomite podania Pereza z PSV zasługują na słowa uznania.

Nastawiłem się na moglądanie meczu Manchesteru, a tu brak Teveza w pierwszym składzie :? Wszedł dopiero w końcówce i nic nie zdążył pokazać.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 19 wrz 2007, 22:57

Corinthians na samym poczatku moge Cię pocieszyć, tak jak rok temu: Inter wyjdzie z grupy - poczekaj aż Vieria i panowie, którzy grali na Copa America dojda do formy. Poza Interem wszystkie inne drużyny sa na równym poziomie w grupie i potraca multum punktów w meczach miedzy sobą. W kadym bądź razie łatwiej było by z Matrixem, Chivu, Maiconem, Burdisso i Cordoba w formacji obronnej. A zapomniałbym Gago jest lepszy od Cambiasso.

W innych spotkanich raczej bez niespodzianek, tylko 3-0 Arsenalu nad Sevilla wyglada imponująco.

jim
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jim » 24 paź 2007, 20:10

Ludzie, nie można obstawić meczów w "Typerze" w grupie A - Liga Mistrzów, bo data przeznaczona do końca typowania jest wczorajsza. Naprawcie TO!

Awatar użytkownika
Kuba Fan
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kuba Fan » 24 paź 2007, 21:47

Jest Real przegrywa z Olipiakosem 1:2 Olipiakos jaby u sibie grał :lol:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 06 lis 2007, 11:18

ktoś wie dlaczego mecze 6 kolejki:
Milan - Celtic
Shakhtar - Benfica

mają być rozgrywane 4 grudnia, a nie jak reszta 11 ?

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1301

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 06 lis 2007, 13:53

ktoś wie dlaczego mecze 6 kolejki:
Milan - Celtic
Shakhtar - Benfica

mają być rozgrywane 4 grudnia, a nie jak reszta 11 ?
A no dlatego że klubowe MŚ przypadają na połowe grudnia i chcąć ułatwić Rossonerim przygototowanie do turnieju UEFA przesuneła 2 mecze na wcześcniejszy termin gdyż ostatnie mecze tej samej grupy muszą rozpocząć się o tej samej porze tego samego dnia....Tak mi sie wydaje :roll:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”