---> Rap <--- - Strona 156

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Re: ---> Rap <---

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 17 lis 2010, 16:56

Parias się robi, z tego co wiem to większość już jest. Prace przebiegają wolno, bo każdy ma swoje zajęcia. Eldo wydał płytę i z nią koncertuje. Włodek z kolei ma 2 córki, więc też ma co robić. Tak to przynajmniej chłopaki tłumaczą. Ale płyta wyjdzie na bank. Terminów jednak nie ma.

Jak tak chwalicie swojego, to z Bydgoszczy mogę zwrócić uwagę na B.O.K. Nie jarałem się nimi i pewnie nie będę jakoś bardzo, ale ostatnio grali support przed Pezetem i Małolatem w Gdańsku i trzeba powiedzieć, że świetnie rozkręcili publikę. Mimo, że nikt ich wcześniej nie znał z osób na sali. Ja znałem, ale pewnie tylko dlatego, że są z mojego miasta.

Nic nie pisaliście o płycie Hi-Fi. Nikt nie słuchał? Ja powiem szczerze jestem trochę zawiedziony. Płyta zaczyna się bardzo fajnymi 3 numerami, ale później już jest słabiej, tak uwagi nie trzyma. Mimo wszystko bardzo krytyczny nie będzie. Wszystkich moich oczekiwań nie spełniła, ale nie mogę też nazwać jej złą płytą.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 19 lis 2010, 19:36

Patrze na Olis i Pih bardzo slabo. Teraz juz na bank nie bedzie zlotej plyty. Hifi ladnie cisnie :D

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 19 lis 2010, 19:52

btw z Kwiatami Zła nawet nie wszedł na OLIS to po pierwsze a po drugie watpie zeby zanotowal taki progres z taka slaba plyta , mysle ze kolo 10tys sie zakreci sprzedaz co i tak bedzie sukcesem i przebija KZ. Preorderów poszlo ponad 2tyś.

imo OLIS nie jest żadnym wyznacznikiem bo Pihu zjada HiFi Bande (plyta tez slaba)

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 19 lis 2010, 20:02

a Hafi Banda zjada Mc Piha :lol: Przynajmniej na Olisie co jakims tam wyznacznikiem jest pomimo tego co piszesz. Nie dziwie sie ze bronisz Piha w koncu jestes modem czy cos w tym stylu na jego forum wiec twoja obiektywnosc jest zerowa

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 19 lis 2010, 20:11

Pihu miał złoto,bo wydał dwupłytówkę, proste. Teraz go mieć nie będzie, zwłaszcza że to gorsza płyta.

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 19 lis 2010, 20:31

obiektywizmu zero racja , choć np. Kaczor wydaje solówke i wątpie żeby weszła ona w ogóle na OLIS a po promomixie widac ze to porzadny material , HiFi Banda jest dla mnie słaba a Diox to już w ogóle dla mnie słaby zawodnik i nie wiem jak można się jarać jego tekstami , pamietam jak zajebal Muflonowi liscia za to ze tamten go bodaj na WBW za bardzo pojechal w bitwie :roll: to bylo bardziej zalosne od jego wolnego stylu.

Cris7 rowniez zgadzam sie ze plyta slabsza ale takie odczucie maja niestety tylko ludzie ktorzy przesluchali kiedykolwiek Boisz sie alarmow czy tez Krew Pot i Łzy , reszta która zna Piha od Kwiatów Zła(zdecydowana wiekszosc) jara się dużo bardziej D.Rz.nr1 i dlatego sadze ze to przebije wyniki sprzedazy poprzedniego krazka, mozna tylko ubolewac ze Pihu nigdy nie mial dobrej promocji przed Kwiatami bo teraz mysle ze spokojnie sprzedalby zloto.

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 23 lis 2010, 14:36

Kaczor - P.D.G

płyta wychodzi 1 grudnia, ciekawie się zapowiada nie powiem .

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 26 lis 2010, 22:32

a Hafi Banda zjada Mc Piha :lol: Przynajmniej na Olisie co jakims tam wyznacznikiem jest pomimo tego co piszesz.

ups już spadła ... Mc Pih teraz zjada ich czy jak ? OLIS wyznacznik rapu :rotfl: to DGE ze swoim TLL zjada chyba wszystkich co ?

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 27 lis 2010, 0:11

Eldo ich zajda ;p

Pamietaj ze HF Banda to debiut a Pihu to I liga. Niestety nie ma to przekladni w sprzedazy. Etus tylko nie pisz o koncertach bo nie chce porownywac do LHP oni tez duza graja :lol:

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 27 lis 2010, 0:19

Nie miałem okazji podzielić się z wami moją opinią na temat nowego albumu Piha, więc nadrabiam zaległości. Bienias dobrze napisał - Pih rzeczywiście ma świetne single i szczerze mówiąc one ratują płytę, która niestety jest mocno średnia. Na Kwiatach Zła jeszcze dało się Piha słuchać, natomiast na Dowodzie Rzeczowym tak piszczy i skrzeczy jakby miał za plecami Roberta Biedronia. Tematyka gwałtów, szpitali psychiatrycznych, trupów także już nie bawi. Jestem rozczarowany.

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 27 lis 2010, 2:14

debiut w PROSTO i puszczany z tego co wiem na vivie wiec z promocja ktorej tak na prawde ciezko dorownac jakimikolwiek zabiegami marketingowymi.

no tak zapomniałem o Eldo a ty zapomniales o OSTR bo on w takim wypadku jest 3 ligi wyzej od calej sceny.

Tematyka gwałtów, szpitali psychiatrycznych, trupów także już nie bawi.

gwałtów ? Brud to kawałek z Kwiatów Zła , na DRznr1 nie słyszałem nic o gwałtach bynajmniej na pewno nie ma o tym tracków(chyba że podciagasz pod to Famme Fatale ale to całkiem inny kawałek niż Brud)
szpitali psychiatrycznych? Weneckie Lustro to drugi storytelling (z tego co sobie przypominam) od Piha i też jakoś nie przypomniam sobie żeby był już kawałek podobny.
trupów? no coz nawija o zyciu a kazdy kto zyje staje sie trupem. nie wiem o czym mialby nawijac ? o kwiatach na łące? Kwiaty Dobra?

ile głów tyle opinii , ja się spotkałem z taką że to na KZ Pihu skrzeczał i jęczał a na nowym CD zajebiście nawija.

PS. Nie wiem czy to ta późna godzina ale rozszyfruj mi ten skrót LHP bo jakoś nie mogę go rozkminić ;)

co do koncertów to myślę że one są lepszym wyznacznikiem niż miejsce na OLISie choć też trzeba brać na nie poprawkę.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 27 lis 2010, 2:29

A czemu nikt nie wspomina o nadchodzacej wielkimi krokami plycie 'DeNekstBesta' :?:

Bedzie grubo :spoko:

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 27 lis 2010, 11:41

Będzie płyta, to pogadamy. Ja mam duże oczekiwania, ale wiem, że z takim nastawieniem łatwo się zawieść.

Tymczasem niech poleci Friday Night Lights! Choć już w sumie chyba sobota :P

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 27 lis 2010, 12:07

PS. Nie wiem czy to ta późna godzina ale rozszyfruj mi ten skrót LHP bo jakoś nie mogę go rozkminić
Letni Chamski podryw. (skrot LHP zapozyczylem z jutuba. wiec nie wnikam ze jest z bledem ;) )

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 27 lis 2010, 12:43

Będzie płyta, to pogadamy. Ja mam duże oczekiwania, ale wiem, że z takim nastawieniem łatwo się zawieść.

ja tak samo uważam , ciekawe czy udzwignie ten debiut. Znana jest data premiery?
Na jakie płyty w ogóle teraz czekacie ?

ja osobiście sprawdze Kaczora , VNM no i Parias jak sie pokaze. Z USA czekam na No Mercy T.I.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”