Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 156

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 21 paź 2007, 22:25

"Kierunkowy do Turynu 01" :lol: Mecz walki ... dwie czerwone kartki, Nedved jak zwykle agresja niedzwiedzia :lol: nie potrzebnie, no, ale co zrobic. Najbardziej w meczu podobala mi sie obrona :) Molinaro,Chiellini,Legro, ładnie czyścili :) , co prawda błąd Molinaro prz akcjii Sculliego, ale patrząc na cały mecz to ładnie zagrał.

Trzeba pochwalić Del Piero, chcial pokazać, że warto było z nim podpisac kontrakt no i dobry mecz w jego wykonaniu 8) Brawo.

Buffon jak zwykle klasa ... nie ma co gadać. Czekam na powrot Camora i można grać dalej :)

FORZA JUVE :!:

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 21 paź 2007, 23:21

Ehh... druga połowa dużo słabsza w naszym wykonaniu. czerwień dla Ranieriego :shock: Jak dla mnie to była normalna 'reakcja' na faul, któego również nie było, bez jakiejś większej agresji... Musiał coś niefajnego powiedzieć do sędziego :roll: Żółta kartka dla Nedveda w końcówce z dupki, nawet nie dotknął piłkarza Genoi. Po gwizdku czerwień dla Pavelka. Nie widziałem za co, wydawało mi się, że za protesty co do tej żółtej, ale channel4 pisze, że pociągnął z łokcia Konko i może dostać zawias nawet na Inter :? Jakby kłopotów było mało...

Ogólnie nie jestem zadowolony z II połowy. Juz na początku błąd Molinaro i Buffon górą w sytuacji sam na sam ze Scullim. Później dużo nerwowości, dużo kartek. Gralismy wysoko pressingiem ale Genoa sobie z nim radziła :P Pare razy zamieszanie w naszym polu karnym i było groźnie. Niby kontrolowaliśmy przebieg meczu ale 0-1 to był bardzo niepewny rezultat, a Genoa miała okazje by doprowadzić do wyrównania i moglibyśmy mieć pretensje tylko do siebie. Cieszy wynik ale styl już nie bardzo. Tym bardziej straty- Pavel i Ranieri. W obliczu remisu Romy i porażki Milanu- jest z czego się cieszyć ale mogło i powinno być dużo lepiej... Brawa dla Alexa, który dziś świetnie odpowiedział na krytykę. Kibice ładnie mu podziękowali, od czasu do czasu głośno śpiewając na jego cześć :] Nie był zadowolony opuszczając boisko ale powolutku ;) Brawa za 3 punkty ale wciąż trzeba bardzo ciężko pracować i przestać popełniać głupie, niepotrzebne błędy, jak te kartki chociażby... :P

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 22 paź 2007, 16:24

Tak już odbiegając od wczorajszego meczu... Krążą słuchy, że Villareal złożył Juventusowi ciekawą ofertę :) Oferują Riquelme za Tiago. Tak się zastanawiam i pewnie jeszcze długo będę czy warto. Riquelme stary nie jest ale Tiago jest o 3 lata młodszy. Portugalczyk do tej pory nie złapał formy i jeśli tego nie zrobi do stycznia, to chyba <papa> Riquelme to świetny piłkarz, który i tak jest lepszy niz Tiago nawet w formie ;) ale mamy kilka innych opcji. Ja jestem za sprowadzeniem Diego. Rozmarzyłem się w tej kwestii ale jeśli miałbym wybrać sobie dowolnego, realnego do sprowadzenia piłkarza na świecie, byłby nim właśnie Diego. Na razie to tylko gadanie- zero konkretów ale chyba każdy by wolał Brazylijczyka od Riquelme w chwili obecnej :P ale z drugiej strony, transfer Diego jest mało prawdopodobny, głównie ze względu na cenę. Trza pamiętać, że rośnie nam też Giovinco i wymiana na Riquelme może być korzystniejsza niż kupno drogiego Diego. Ciekaw jestem co planują nasi działacze na najbliższe okno transferowe, wszystko zależy oczywiście od tego. Ja jestem za tym, żeby dać jeszcze kilka szans Tiago ale jeśli nic się w kwestii jego formy nie zmieni, a on sam będzie chciał odejść w styczniu, to trzeba będzie kogoś do środka sprowadzić. Jeśli ta oferta jest prawdziwa, to działacze w Turynie z pewnością mają ogromny ból głowy :)

Kolejna sprawa- Del Piero został tatusiem :) W nocy, z niedzieli na poniedziałek, Sonia wydała na świat Tobiasa Del Piero :] Mam nadzieję, że synek odziedziczył troche talentu po tatusiu :D Gratulujemy świeżo upieczonym rodzicom, a Tobiasowi życzymy długiej i bogatej w sukcesy kariery w Juventusie :]

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 27 paź 2007, 22:36

Komentarz do meczu ? :roll: .... poźniej sie dziwią, że są ofiary śmiertelne, jak wystawia na boisko takiego =@#$, ciekawe czy go ktoś czasem dziś nie poczestował nożem po meczu :roll:

Awatar użytkownika
mejgus
Skład B
Skład B
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mejgus » 27 paź 2007, 22:53

Sawyer pisze:ciekawe czy go ktoś czasem dziś nie poczestował nożem po meczu Rolling Eyes

już od dawna nie rzucałem tak mięsem jak dzisiaj podczas meczu... wypaczył wynik... ciekawe jak zachowa się pan Collina w tej sytuacji?? będzie bronił swojego nieudolnego sędziego?? czy może jednak go skrytykuje i wyciagnie odpowiednie konsekwencje?? jak jutro inter wygra to mamy 6 pkt straty do lidera i możemy o jedno miejsce. więc remis w meczu na szczycie najlepszy dla nas.

pamięta ktoś derby Sycylii z zeszłego roku?? Tam piłkarz Palermo zdobył gola ręką i było to widoczne czarno na białym a mimo to facet gola uznał i wszyscy wiemy co sie działo na ulicach... Jeśli dzisiaj nie będzie burdów to na pewno zdarzą się w najbliższej przyszłości i naprawdę głowy mogą polecieć, bo to był prestiżowy mecz... już widzę jak kibice Napoli zostana przywitani w Turynie... o ile w ogóle będą chcieli przyjechać...

rzeź gwarantowana...

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3330

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 27 paź 2007, 23:42

Tak juz bedziecie urzadzac rzez bo sedzia was skrzywdzil.

Gdyby kibice innych druzyn zachowywali sie podobnie podczas "dni waszej chwaly" to liczba kibicow Starej Damy w Italii wynosilaby kilka milionow a nie kilkanascie jak teraz bo by ich wyrzneli na pniu.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8694
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 27 paź 2007, 23:45

Widze, ze ladna patologia tu sie wypowiada :shock: nozownicy, nozownicy :evil:

Sedzia, tez czlowiek. Nie raz i nie dwa sie arbitrzy mylili juz :wink:

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 28 paź 2007, 0:03

cloner pisze:Widze, ze ladna patologia tu sie wypowiada
Sam jesteś tego przykładem.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 28 paź 2007, 7:24

W końcu poczujecie się jak pragnienie.

Awatar użytkownika
mejgus
Skład B
Skład B
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mejgus » 28 paź 2007, 7:43

cloner pisze:Sedzia, tez czlowiek. Nie raz i nie dwa sie arbitrzy mylili juz Wink

no dobra każdy ma prawo sie mylić, ale ten mecz był prestiżowy dla nas jak i dla Napoli, więc sędzia tez powinien być z wyższej pułki. Naprawdę już dawno nie widziałem żeby sędzia dwa karne podyktował niesłusznie:]
W końcu poczujecie się jak pragnienie.

w meczu z Interem sobie odbijemy:*

Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 28 paź 2007, 8:02

Sero pisze:W końcu poczujecie się jak pragnienie.
Debilu, i to bedzie sprawiedliwość?!
To ze była przeszłość jaka była, za ktora ponieslismy kare, sędziowie mogą sie tak ewidentnie mylić na naszą niekorzyść? I bedzie OK?
I pokazcie mi mecz w ktorym sedzia dyktuje dwa niesprawiedliwe karne na korzysc Juve?

2 wp // fieldy

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 28 paź 2007, 9:17

Ossy nie frusutruj się i nie unoś " dumą ". Sędziowie mylili się w tym sezonie na waszą korzyść to teraz sytuacja się odmieniła. Bywa i tak.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8694
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 28 paź 2007, 9:22

no dobra każdy ma prawo sie mylić, ale ten mecz był prestiżowy dla nas jak i dla Napoli, więc sędzia tez powinien być z wyższej pułki.
Ty tez popelniasz bledy, wiec badz bardziej wyrozumialy dla arbitra. Watpie, zeby byl skorumpowany, wiec popelnil bledy przez brak doswiadczenia czy brak umiejetnosci, ale nie byl to celowy zabieg.
Sam jesteś tego przykładem.
Ibrahimovic vel Zlatan18 vel Sawyer [ciekawe czy cos jeszcze pominalem] : uspokoj sie, bo ja tu o nozach nie pisze :roll: Tu niektorzy ostro maja we lbie na**bane :roll:

I koniec, bo nie mam zamiaru kontynuowac ot, mam ciekawsze zajecia anizeli wymiana zdan z "kibicami" Juve.

wp // fieldy

moglbys uzasadnic za co niby te "wp" :?: // cloner

Awatar użytkownika
liam
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: liam » 28 paź 2007, 11:43

właśnie zobaczyłem skrót meczu i gdy patrze na te karne to nie mogę powstrzymać się od śmiechu (kibica Juve pewno nie jest do śmiechu). Chciałem napisać że Real w poprzednim sezonie też został skrzywdzony w podobny sposób ale o ile w meczu z Racingiem sędzia mógł sie pomylić ponieważ karne były dyskusyjne to w meczu Juventus Napoli przy obu sytuacjach należały się żółte kartki dla "poszkodowanych". Ale należy napisać coś na temat pierwszej bramki przy której wasza obrona się nie popisała. Legrottaglie i bodajże Chiellini dali się ośmieszyć jak małe dzieci (a ten 3 na początku akcji to nie wiem kto to:p) no ale cóż. Szkoda Juventusu bo zasługiwał co najmniej na remis (tzn oceniam po skucie) no ale cóż nie zawsze wygrywa lepszy, często bardziej cwany (finał MŚ Francja Włochy):p

Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 28 paź 2007, 12:26

cloner pisze:Ty tez popelniasz bledy, wiec badz bardziej wyrozumialy dla arbitra
tak, naprawde, te błedy są porownywalne :lol:

Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”